Mislio sam da ne komentarišem ovu situaciju,ali ipak sam odlučio da iznesem svoj stav,koji nije nužno ispravan,ali je moj....stav je čisto politički i izvinjavam se svima unaprijed zbog toga....moderatore bih molio da ga ne brišu,a ja sa svoje strane obećavam da ovdje završavam sa politikom. Ako treba,neću čak ni odgovarati na (eventualne) komentare na ovaj post,znači stvarno sam odlučio da ovdje stavim tačku i odsad ću komentarisati samo stvari direktno vezane za naš klub...Mada bi bilo bolje da ga niko i ne komentariše,jer ubjediti me u suprotno ne može,isto kao ni ja njega...
Jako je tesko pisati nesto za sta unaprijed znas da nece naici ni kakvo razumijevanje jer mediji ljude iz dana u dan bombarduju necim sasvim drugim,a zna se kakav je uticaj medija na nase ljude,od Slobodana Milosevica,pa do Martica i ostalih,koji su u medijim uvijek "pobjedjivali sve zivo",jedini je problem sto vise nema Srba uopste na mjestima njihovih "pobjeda",od Kosova do Republike Srpske Krajine...Zato sam ipak odlucio,da napisem neke stvari,bez maske iskreno,onako kako ih ja vidim,pogotovo zbog mladjih clanova foruma,a i da olaksam dusu,da se mogu pogledati u ogledalo i reci "Nisi cutao kap pitchka kad su svi pricali drugacije,rekao si sta mislis..."
Ne treba ovdje neka velika pamet da bi se iz aviona vidjelo o cemu se u ovom tekstu radi,ali ako bi se to moralo banalizovati i svesti u jednu recenicu,problem je u tome sto je Safet Susic-Bosnjak,Musliman....
Dva su koncepta ovdje suprotstavljena u Republici Srpskoj. Jedan,daleko malobrojniji kojem i ja pripadam,a koji forsira SDS,pogotovo kroz izjave Ognjena Tadica o istorijskom dogovoru izmedju Srba i Bosnjaka i nalazenju trajnog rjesenja za sve buduce generacije,sa tim narodom,sa kojim zivimo zajedno i ovdje,i u Srbiji i u Crnoj Gori. iako (vise) nisam clan SDS,blizi sam toj varijanti jer su nam manje zla nanijeli oni za 500 godina nego Hrvati za 4 godine NDH.
Drugi koncept koji propagira Dodik i SNSD se zalaze za hrvatsko-srpski dogovor u Bosni,sto je vec i ozvaniceno koalicijom Dodik-Covic. Posto zagovornici ovakvog koncepta imaju sve poluge vlasti,kontrolisu i sve ekonomske i finansijske resurse,a naravno i medije,ovaj koncept je danas apsolutno dominantan u Republici Srpskoj i da zaustavis 10 ljudi na ulici i upitas ih "Koga smatras za veceg neprijatelja,Hrvate ili Muslimane",9 od tih 10 ce reci-Muslimane,iako nema nijedan,zdravom razumu jasan,argument za to. Na fonu ojacavanja tog dogovora Dodik-Covic,povremeno se sa lanca pusti Rajko Vasic,ili se pokrene medijska masinerija i podguzne muve kao ovaj Adzic,a obratite paznju kako nijedan broj "Glasa" ili "Nezavisnih" ne moze proci bez duplerice o vehabijama. Medjutim,iako se Dodik vise zalaze za treci entitet nego sami Hrvati,kao odgovor iz Hrvatske mu stigne prijetnja hrvatskog Predsjednika da ce mu presjeci koridor

. 1994 godine smo u rejonu Police na Vlašiću imali direktan dvodnevni fajt sa brigadom " El Mudzahid",sastavljene isključivo od mudzahedina iz arapskih zemalja,i vjerujte mi na riječ da uopšte nisu toliko nepobjedivi koliko vas plaše sa njima,jako ih je lijepo gledati kako bježe,a ono "Alahu Ekber" veoma brzo utihne kad udare na tvrdo,vjerujte mi,a neki i znaju o čemu pričam

...Samo mi je žao što su nas 1995 povukli odatle pa su oni uspjeli da se obračunaju sa našim "radničkim bataljonima" i teritorijalcima,ali to je već negdje na drugom mjestu odlučeno da mora biti tako,vjerovatno....kad već pomenuh Vlašić i taj dio,navešću jedan jako slikovit primjer.Godine 1993 su muslimani napravili akciju,totalno razbili Hrvate u Travniku i ova sela prema Komaru i Turbetu,i kad su ih muslimani željeli sve poklati i pobiti zbog nekih odmazdi,nama stiže naredba da preko Vitovlja propustimo nekoliko hiljada hrvatskih civila i vojnika,dalje prema Banjaluci,Savi i hrvatskoj,da ih Muslimani ne bi sve pobili!! I tako i bi,sve ih pustismo,otpratismo do Hrvatske,iako smo tad bili u ratu sa njima,i istog dana su nas udarili sa leđa na Svilaju

Ali nije to toliki problem,mada je nelogično pomagati neprijatelja,problem je što to niko ne pominje!! A da su imalo korektni,više bi trebali imati emisija o tome nego o ovome Vukovaru koga veličaju cijeli dan,jer bi i pokolj Hrvata bio daleko veći od onih 200 na Ovčari,mjerio bi se hiljadama,vjerujte,da nije bilo Srba...a nikako ni da pomenu to,sram ih bilo,pa bar jednu emisiju da su posvetili tome...I možda bih se onda i ja osjećao ponosno,a ovako se osjećam kao budala.Doduše.satisfakcija mi je što bar ti hrvati koji su preživjeli znaju šta je bilo i siguran se da će paliti svijeće i moliti se za Srbe dok su živi! Ne treba meni lično emisija na HRT o tome,valjda je normalnom čovjeku dovoljna satisfakcija spasiti par hiljada ljudi,ali da su imalo korektni,zbog ukupne relaksacije odnosa medju narodima,pustili bi nekad i to,a ne samo,Vukovar,Škabrnja;,Četnici,Vukovar,Škabrnja,Četnici...
Toliko o politici,a sad da se vratimo na sport,cisto da obrazlozim na jednom banalnom primjeru,da je jedini Adzicevsko-SNSD-Covicevsko-Vasicev problem to sto je Susic Musliman.
Naime,prosle godine je selektor bio Ciro Blazevic,za kojeg su igrali iskljucivo Bosnjaci,a jedini Srbin je bio Misimovic. medjutim,posto je Ciro pripadnik,nama "prijateljskog",hrvatskog,naroda,on je dobijao ovacije na Gradskom,u Romanovu mu je urucivan dres Borca,a primljen je i na najvisem nivou u zgradi Vlade od strane Premijera,gdje je malo falilo da dodje do sexa koliko su zaljubljeno djelovali

Naravno da su igraci Borca tad jos manje pozivani,iako je Borac i tad bio prvi i igrao mnogo bolje nego sad,ali tad to naravno nije bio problem da bi se Ciro u Banjaluci osjecao poput Cara Hirohita! A svakome starijem od 15 godina ne treba objasnjavati o okakvom je Tudjmanovom dupelizcu,smradu i srbomrzcu rijec,i koliko je puta popljuvao Srbe i srpski narod za razliku od Susica koji se nikad nije politicki eksponirao.Nije potrebno ni da pominjem kako su afirmativni tekstovi u našim medijima bili o tim Ćirinim dolascima u Banjaluku!!
Cilj mi je bio da barem jednog forumasa ubjedim da ne slusa medije,vec da misli svojom glavom,i bice mi drago ako me barem jedan shvati,sto je u ovoj medijskoj hajci i mraku jako tesko ocekivati. Predlazem moderatorima da ne brisu ovo,a ja obecavam da je ovo moj zadnji post na ovome forumu koji nije direktno vezan samo za FK Borac i dogadjaje oko kluba. Pogotovo ne bi bilo fer da nastavim pisati o politici sad kad sam otkrio u kojoj sam stranci bio,i koju i danas simpatisem,jer bi to onda bila politicka agitacija a ne sport. Zato obecavam,nema vise o politici.
Još bih samo rekao,da,iako se ne slažem sa njima,imam potpuno razumjevanje za ove koji misle drugačije,jer svaki dan imaju neonsko blještavilo sa "proevropskih" hrvatskih medija,sjaj TV NOVA i RTL,a sa druge strane su bombardovani vijestima o strašnim vehabijama koje će nas sve pobiti.
PS NEMOJ SCHLAGER,NISTA POLITICHKI,JER CES OPET DOBITI PO -LEDJA