Pozdrav Rocky. Dobrodosao na forum.

Neko vrijeme sam razmisljala o ovoj temi, sta bi bilo kad bi bilo. Vrtila sam se stalno u krug sa odgovorima. I sad ne znam kako bih postupila da sam sad slobodna djevojka i da mi se svidi neka osoba sa invaliditetom. Moje srce kaze da ljubav nema granica, i ne bi trebalo da ima. Dok kod razuma se pali crvena lampica; "pa kako ces ovo, pa kako ces ono... obaveze, duple obaveze, kao da imas malo dijete citav zivot uza se " itd...
Mislim (ovo sam citala negdje i zvuci mi prihvatljivo) da tu dosta igra ulogu i to , da, kad se trazi idealni partner, da se gleda uopsteno na tkz.
simbolizaciju. Npr. muskarce privlace zene koje imaju bujne cvrste grudi - sto simbolizuje plodnost (aha, a sta ste vi mislili zasto:P ), kao i siroki kukovi - simbolizuju zenstvenost tj. radjanje, lijepo cisto rumeno lice simbolizuje zdravlje - sto opet dovodi do zdravog ploda i nasledstva itd... znaci sve se vrti oko
zdravog nasledstva , i to je neki normalan prirodan proces i to se sve odvija podsvijesno.
Tako isto kad zene traze partnera. Obicno se trazi partner koji je vislji od nje - simbol zastitnika, jacine, hrabrosti, muskosti, koji izgleda njegovano, zdravo, koji se ponasa prikladno ... isto simbolizira zdravo potomstvo... Znaci sve se manje-vise svodi na to- na potomstvo.
E sad, kad pred sobom imas osobu koja ima neki invaliditet ili kojoj nesto nedostaje, odma se stvara slika neplodnosti, ili nasledne bolesti, sto signalizira ugrozeno potomstvo. I vjerovatno zato se mnogi ne upustaju u takve veze. A neke veze se i razviju jer se osoba bolje upozna sa tom nekom bolescu ili invaliditetom i upozna dobro tu osobu pa tek onda skonta da to i nije toliki problem, i da se sve moze savladati samo kad/ako se hoce. Naravno da se i kod zdravih partnera mogu roditi nezdrava djeca ili djeca sa invaliditetom, ali o tome niko i ne razmislja kad ide u potragu za partnerom.
Ali, kad malo bolje razmislis, i mnogi zdravi momci koji nemaju invaliditet tesko da nadju idealnog partnera. Ipak je mozda i do pravog trenutka i vremena kad PRAVA osoba treba da naidje. A ja sam sigurna i ubjedjena sam da ce ces i ti naici ili ce tebe vec pronaci prava osoba koju zasluzujes i koja te zasluzuje, i to kad dodje vrijeme za to, tj. kad dodje pravi trenutak. Kad se covjek najmanje nada, onda i dodje ono sto (po)zelimo.
Svako dobro.