tatamata je napisao:
Ma cisto sumnjam da je sad toliki problem upravi,dati pisljivih 100 KM,sto Schlager kaze,za 20 emitovanja,i to u udarnom terminu,mislim da nije u tome problem,vec BIG radio nema interesa da reklamira Borac i to je to.A sto se mene tice,ni ne treba nam onda njihovo reklamiranje,ima ostalih medija.
Citiraj:
Dakle subota 14 casova,Gradski stadion,utakmica Borac-Zeljeznicar.Ono sto mene brine je to da u 5 zadnjih susreta mi nismo pobijedili Zeljeznicar,finale Kupa 1:1 kuci,i 2:2 u gostima,zatim Kup ove godine 0:0 kuci,i 3:0 u gostima,i ligaski poraz prosle sezone u gostima rezultatom 4:2.Dakle koliko god to tesko bilo priznati Zeljeznicar nam u posljednje vrijeme ne lezi,bas nikako...Jedino sto me cini pozitivnim je da ove sezone rusimo sve rekorde,i sve moguce negativne tradicije,pa se nadam da bi ih mogli oderati posteno ovaj put.
Ovo samo da se citiram,i nadovezem.Utakmica ce biti jako teska,i kao sto vec rekoh,izgleda da nam Zeljeznicar ne lezi bas,ali ja ocekujem napadanje,i samo napadanje,nikakve kalkulacije na rezultat,dakle nadigravanje,od noge do noge,brzi protok lopte,bez puno komplikovanja.Tehnicki smo puno potkovanija ekipa,dok mi se nas protivnik cini puno slicniji Travniku,dakle krkanska ekipa,koja tuce i ide na snagu.Dakako imaju i oni svojih aduta,tu prvenstveno mislim na Zebu i Viscu koji su strasni igraci,i tehnicari.
Mislim da se najvise moramo pribojavati prekida,jer nam je to velika boljka,bar u medjusobnim mecevima sa Zeljeznicarom.Uvijek strijepim kad lopta ide u sesnaesterac,zbog njihove visine su uvijek opasni iz tih ubacaja.Nadam se da nam se nece ponoviti ono sramotno sudijsko navlacenje,da svira milion sitnih,i nepostojecih prekrsaja oko sesnaesterca,pa da tako primimo gol...
Imam neki dobar predosjecaj u vezi ove utakmice,kao i pred Travnik,i mislim da cemo ih pobijediti 2:0,ali necu da ureknem,pa cu samo reci,da se nadam da cemo odigrati najbolje sto znamo,dakle igrati svoju igru,a golovi ce onda sigurno doci.
Sastav necu sad da pisem,ali ocekujem svakako Grahovca u prvih 11,koji se polako uzdize,i postaje bitna karika u nasem timu.
donekle si u pravu kad si izanilizirao igru zeljeznicara, bar po meni.
Ovako ja to vidim, kamko sam vec napisao napadacki zeljeznicareva igra se u stvari zasniva na popovicu i njegovoj distribuciji lopte prema krilima ili bekovima , visci, besliji, stanicu, colicu radovanovicu . koji tad probijaju po strani i prave visak igraca jer popovic svojom sbnagom ledjima okrenut prema goluz odlicno se gradi i prima loptu te navlaci na sebe dva odbrambena igraca.
Mislim da za borac zeba, kojije inace odlican tehnicar, nije prevelika opasnost, jer se radi o sporom igracu koji se da fino zatvoriti i udvajati, on je igrac poteza i to je jedino sto se kod njega ne moze predvidjeti.
Puno opasniji po borac je visca koji jednostavno ima sve, i brzinu i tehniku i odlican sut, ne libi se da puca iz bilo koje pozicije jer ima tu sportsku drskost.
Njega je poprilicno tesko zatvarati jer je jako popkretljiv i nepredvidiv.
Opet beslkija mislim da pada i da tu vise nema pretjerane opasnosti, amda ne smije ga se potcjeniti.
Problkem za igru borca u stvari je odbrana i vezni red zeljeznicara sa visokim i jakim stoperima i zadnjim veznim culumom svrakom, ili savicem. koji su krljatori igre, igraju grubo i na taj nacin vrse destrukciju igre u sredini terena sprecavajuci brzi protok lopte, jer filozofija je ako ga ne mozes zaustaviti pravi faul, ako ste primjetili igra zeljeznicara je stalno na rubu faula samo sto ih se puno ne svira njima.
Ono gdje ja vidim da nam ne mogu parirati je brzina i tehnika pods uslovom pravovremenog oslobadjanja od lopte , jer ako vuces loptu, akcija ce biti zaustavljena faulom vec u zacetku.
Zeljeznicar ce sigurno pokusati vec od starta da nas nagzi na nasoj polovini sprecvajuci mirno otpocinjanje akcija, i tjerajuci avdukica na ispucavanja lopte gdje onda oni nose prevagu u sredini terena.
Tio im je prosli put u banjaluci uspjelo taj pritisak na nasoj polovini, koji nas je onemoguci da razvijemo svoju igru i zato i nismo dolazili u neke strasne sanse.
Ako uspostavimo igru brzog protka sa sto kracim zadrzavanjem lopte u nogama jednog igraca, tu zeljeznicar ne moze da nam parira, jer brzinski to ne mogu da pokriju, u takvoj igri oni jednostavno kasne na igraca i kasne na loptu, i tu se bez problema stvara visak.
Jako je bitno da nam teren bude suv i dobar, jer onda zeljeznicar nema sanse, ako bude blata i los teren, oni su u prdnosti, jer imaju vise igrace sa visim tezistem sto je za blato i los teren prednost.