Што се тиче навијања људи са запада, тешко може доћи до неког великог заокрета преко ноћи и очекивати да запад пјева заједно са Лешинарима. Али треба радити на томе да се запад пробуди, врши притисак на судије, на противничке играче, да погура наше играче у кључним моментима и повремено се укључи у скандирање и пјевање неких пјесама.
Неко је раније спомињао пјесму Са истока дигла се прашина, та пјесма је ОК, али се углавном пјева послије гола или кад Борац већ има неко вођство. Потребно је пјевати нешто што ће дићи момке у критичном тренутку када гањају вођство и када гол виси у зраку. Једна од тих пјесама, бар по мени, је Република Српска, а толико пута смо је чули, да онај ко је бар 5 пута био на стадиону морао ју је научити. Та пјесма баш диже адреналин како навијачима, тако вјерујем и играчима, посебно ако би грмило када би се пјевала и са истока и са запада.
Што се тиче „навијачког“ потенцијала запада оно што је стварно минумум јесте пјевање Борац Бањалука ооо на прозивање са истока, онда такође Лешинару су одскора почели скандирати Борац којем претходи аплаудирање т т ттт тттт (ваљда сте ме сконтали на шта сам мислио), то би баш дало добар штимунг када би читав стадион скандирао, нешто као на рукомету. Такође оно скандирање Борац којем претходи бубањ, све су то скандирања која су изводљива и за највеће „пензије“, не морају чак ни устајати са столице.
И ја сам дошао на сличну идеју као и tatamata.
Што се тиче осталих пјесама, ја сам онако размишљао која би пјесма била ефективна, а да нема толико компликовану мелодију и дошао на идеју о овој пјесми и направио примјер евентуалног летка за навијаче:
Слично се може одрадити за пјесму Република Српска или за било коју другу пјесму.
Летци би били 7х7cm, 12 би могло стати на папир формата А4, тако да би за 3000 људи требало неких 250 листова папира.
Сад да ли је то велик залогај за нас, да поред плаката одштампамо и то, не знам. Можда да видимо са Лешинари, ако они имају могућност, да они одштампају или да виде са управом, јер су већ штампали сличне летке.
У удружење у среду отиши, предложи им доле, јбг да они доел виде, па се сконтајте и за штампање и за све, јбг био би ред да цјели стадион герми, а самим тим би утишали оне балуснице што дођу.
Ај сад БОРАЦ ај сад . .