banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 23:16

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 31 Okt 2010, 20:22 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2009, 09:54
Pozdrav svima!

Evo, dodje opet vrijeme za zimske gume. Samo sto ovaj put imam mali problem pri montazi.
Naime, nemam originalne celicne felge, nego mi je centralna rupa malo veca tako da ima lufta. Prosle godine sam tu stavio neki prsten koji mi je napravio tokar, za sve 4 felge, podrazumjeva se. Nakon sto je prosla sezona upotrebe zimske opreme, ja pokusam skinuti celicne felge i to prstenje, al nista od toga. Krvi sam se napio, jer je to prstenje zapeklo za onaj dio na koji se montira felga. Znaci skinem felgu, ali prsten ostane - ne mogu vratiti aluminijsku.
Sad me zanima sta mogu namazati na prstenje tj. dio od auta na koji se montiraju (ne znam kako se zove :lol: ) a da mi to opet ne zapekne. Sta mislite o grafitnoj masti?
Bitno mi je da drzi cijelu sezonu, kako se isto ne bi ponovilo.

Hvala!

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2010, 13:05 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2002, 20:07
Probaj obicnu litijumsku mast. Tokar je trebao razmisljati o tome da to ne smije zardjati i koristiti drugi materijal.

?>

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2010, 13:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Koliko sam shvatio iz opisa, riječ je o dijelu koji se zove "glavčina točka"...ono između rupa za šarafe...kao produžetak poluosovine, recimo?
(jbt, kao da objašnjavam CNS... :lol: )

Trebalo je od rostfraja da ti napravi...recimo...

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2010, 20:00 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Glavcina tocka, u pravu si :) I cimer mi je se smijao kad je procitao moj post.
Znam da je tokar pogrijesio. Skrenucu mu paznju na to, ako u krajnjem slucaju budem morao raditi nove. Ali mozda ipak pokusam prvo sa podmazivanjem.
Hvala vam na informacijama!

Pozdrav!!

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2010, 20:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Nije tokar pogrijesio, tokar dobro zna sta radi. Inox je puno skuplji, nije covjek samo "sa pogresne police uzeo".

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2010, 22:52 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Onda me mogao upozoriti sta slijedi. Znao je on to dobro, ne pravi ih prvi put, predpostavljam.

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2010, 08:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Mislim da ti je najjeftinija opcija kupiti felne koje ti odgovaraju a te prodati :)

?>

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2010, 00:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 00:57
ocetkas, naspricas "ve de" i namazes sa mašćugom bilo kakvom, i to ponoviš bar jednom mjesecno i nemas brige

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2010, 01:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Skidanje točkova svaki mjesec ne bih baš pokušavao.
A i verzija sa tovatnom ili nečim sličnim mi je upitna...radije napravi od rostfreia ili uzmi druge feluge.

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2010, 10:45 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Prefarbao sam ih i namazao grafitnom. Valjda ce to pomoci. Nisam htio uzimati nofe felge, puno kostaju. Oko 220 KM je komad za pro_ceed. Ove sam vec imao, pa sam ih iskoristio na u prvom postu opisan nacin.
Vjerujem da je nehrdjajuci metal, tzv. rostfraj, najbolje rjesenje, ali na kraju nisam imao ni vremena ni zivaca da opet idem tokaru, sve objasnjavam iz pocetka...
Hvala svima na savjetima!

Pozdrav!!

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2010, 10:55 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Koji je raspon rupa i koji promjer centralne? Za 220km se moze naci set od 4 celicne feluge ;)
BTW aj napisi malo svoja iskustva sa pro ceedom, starom se svidio, mozda ga kupi...

?>

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2010, 12:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 00:57
Euroth je napisao:
Skidanje točkova svaki mjesec ne bih baš pokušavao.
A i verzija sa tovatnom ili nečim sličnim mi je upitna...radije napravi od rostfreia ili uzmi druge feluge.

sto nebi?

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2010, 13:01 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

r3d je napisao:
Koji je raspon rupa i koji promjer centralne? Za 220km se moze naci set od 4 celicne feluge ;)
BTW aj napisi malo svoja iskustva sa pro ceedom, starom se svidio, mozda ga kupi...

Trazio sam na svim mogucim mjestima, ali nigdje nisam pronasao odgovarajuce sem u servisu/salonu - oko 220KM/kom.
Autic nije los. Imam benzinca 1.4, 110 KS. Prilicno je startan. Presao sam 20 hiljada, sa jednom reklamacijom (Greska na cd/mp3 jedinici. Simensovo smece ugradjeno u sva KIA vozila. Zamjenili ga Blaupunktovim, radi bez greske). Garancija na cijelo vozilo je 7 godina, lim 10 ili 12. Ne trosi puno, s obzirom sta sam prije toga vozio. Klima radi dobro, ne primjecujem gubitak snage motora kad je upaljena.
Odlicno lezi u krivinama pri vecim brzinama. To je mozda i najveca razlika izmedju pro_ceeda i mekse podesenog ceeda. ESP se ne moze iskluciti (?!?!). To zna stvarati pobleme zimi kad zapadnem u snijeg. Ali ako ces uzeti standardni paket opreme, to te nece muciti, jer tu i nemas ESP. Inace, uz standard ide: klima, abs, 6 zracnih jastuka, alarm, elek. blokada, elek. podizaci, cd/mp3 sa komandama na volanu, hladjenje u pretincu i jos 1000 nepotrebnih gluposti.
Servis za 1.4 dodje oko 180 KM, na 15 hilj. km ili 12 mjeseci. NIPOSTO U BL! Ljudi nemaju pojma sta rade. Sipaju polusinteticko ulje, nemaju blage kad ih nesto pitas o vozilu, priznaju ti i sami da nemaju dovoljno alata za popravke i odrzavanje KIA auta, pa ti savjetuju da ides u Zagreb (!).
Najbolje AC Kantic u Tesnju (90 km od BL). Brz, ljubazan, pedantan i sto je najbitnije - poznaje auto ko prosjecan mehanicar Golfa II. Inace, ako nemas pouzdan servis, ne uzimaj novo auto. Pogotovo ne novi model.
Preporucujem ti, tj. tvom tati. Ja sam zadovoljan.

Poz!

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2010, 20:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Zbog te garancije i hoce da uzme :) A i auto je stvarno jeftin, sa sport paketom je 29 000km.

?>

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2010, 10:23 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Prelijepo auto ali troje vrata... Meni dijete na putu tako da tu ideju mogu sebi izbiti iz glave...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]