r3d je napisao:
Koji je raspon rupa i koji promjer centralne? Za 220km se moze naci set od 4 celicne feluge

BTW aj napisi malo svoja iskustva sa pro ceedom, starom se svidio, mozda ga kupi...
Trazio sam na svim mogucim mjestima, ali nigdje nisam pronasao odgovarajuce sem u servisu/salonu - oko 220KM/kom.
Autic nije los. Imam benzinca 1.4, 110 KS. Prilicno je startan. Presao sam 20 hiljada, sa jednom reklamacijom (Greska na cd/mp3 jedinici. Simensovo smece ugradjeno u sva KIA vozila. Zamjenili ga Blaupunktovim, radi bez greske). Garancija na cijelo vozilo je 7 godina, lim 10 ili 12. Ne trosi puno, s obzirom sta sam prije toga vozio. Klima radi dobro, ne primjecujem gubitak snage motora kad je upaljena.
Odlicno lezi u krivinama pri vecim brzinama. To je mozda i najveca razlika izmedju pro_ceeda i mekse podesenog ceeda. ESP se ne moze iskluciti (?!?!). To zna stvarati pobleme zimi kad zapadnem u snijeg. Ali ako ces uzeti standardni paket opreme, to te nece muciti, jer tu i nemas ESP. Inace, uz standard ide: klima, abs, 6 zracnih jastuka, alarm, elek. blokada, elek. podizaci, cd/mp3 sa komandama na volanu, hladjenje u pretincu i jos 1000 nepotrebnih gluposti.
Servis za 1.4 dodje oko 180 KM, na 15 hilj. km ili 12 mjeseci. NIPOSTO U BL! Ljudi nemaju pojma sta rade. Sipaju polusinteticko ulje, nemaju blage kad ih nesto pitas o vozilu, priznaju ti i sami da nemaju dovoljno alata za popravke i odrzavanje KIA auta, pa ti savjetuju da ides u Zagreb (!).
Najbolje AC Kantic u Tesnju (90 km od BL). Brz, ljubazan, pedantan i sto je najbitnije - poznaje auto ko prosjecan mehanicar Golfa II. Inace, ako nemas pouzdan servis, ne uzimaj novo auto. Pogotovo ne novi model.
Preporucujem ti, tj. tvom tati. Ja sam zadovoljan.
Poz!