Slazem se da se navijacki duh malo pritajio u BL,ali vjerujem da se lako moze ponovo razbuktati,sa samo jednom pravom utakmicom i dobrim rezultatom,cak ne i rezultatom,vec dobrom igrom.Na primjer sad nam ide derbi protiv Zeljeznicara,i tu ocekujem krcat stadion,dakle svih 7 500 stolica da bude popunjeno,i plus da ljudi sjede po stepenistima,da se penju na onaj zid kod parkinga,dakle da ne moze igla stati na Gradski stadion.Ovo ocekujem jer nam je to utakmica na kojoj bi pobjedom,ovjerili titulu jesenjeg prvaka,vjerovatno.Medjutim ono sto je bitnije od pobjede je mozda,da se nas velikan pokaze u dobrom svijetlu pred krcatim stadionom,dakle da igra bude na nivou,bolja nego ikad,da se igra fudbal,leprsav,onakav kakav samo mi znamo kad se potrudimo.I ja vam tvrdim da ce i u slucaju poraza igraci dobiti aplauz.Eto,primjer od prosle sezone,kad nas je Sarajevo pobijedilo 0:1,i izgubili smo titulu,ali niko nije bez osmjeha napustio Gradski stadion,jer su svi prepoznali trud,i zalaganje.
Sto se ove utakmice tice,KLJUCNO je,naglasavam,da se napravi opasan marketing prvenstveno od strane uprave,da se zakupi sve sto se moze zakupiti,da se animiraju ljudi,da se pred utakmicu napravi takva atmosfera,da ljudi jednostavno pomisle "jbt,pa na Gradskom ce biti spektakl,luda kuca,moramo ici".Plus,mi navijaci i simpatizeri,dakle svi da pokusamo raznim metodama,ljude naloziti,dakle plakati prvenstveno,a onda i nagovaranje nekih drugara koji su mozda na nekoj granici,bi li,ne bi li otisao,pa mu mi presudimo,kao ajde neces pozaliti,mislim tako te stvari.
Ako sve ovo uspijemo odraditi i iskoristiti kako treba,vjerujem da ce utakmica protiv Zeljeznicara biti ta prekretnica,i da cemo rijesiti problem posjete do kraja sezone,da ce nam stadion biti pun.
Sto se tice gostovanja,neko je spomenuo,da se organizuju simpatizeri sami.Mislim da to nije pametna ideja.Svi smo mi Borac i svi smo mi Lesinari.Nema nikakve potrebe za nekim odvajanjem,na simpatizere i navijace.Pred svako gostovanje se ljudi mogu prijaviti u prostorijama prijatelja kluba,ako se ide organizovano,i idemo svi zajedno,kao sto se uvijek islo.Jedino ako neko ide svojom rezijom,autima,ili tako nesto,onda uredu,ali opet mislim da bi trebali na gostovanjima biti svi zajedno u kopu,malo pjevati,malo zagalamiti,psovati.Tako cemo sigurno vise pomoci,nego da odemo medju njihove simpatizere.Dakle svi zajedno.Nema veze neko ima zenu,djecu,posao,kaze star sam ja za to,ma kakav star,ajmo malo aktiviranja,sad je podrska na strani nasim igracima itekako potrebna!
_________________ Robin je saren,al je Betmen crn.
|