banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 05:02

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 203 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Okt 2010, 09:54 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
LemiGO je napisao:
Svi se pravdaju ekonomskim uslovima, što i jeste tačno, ali opet zašto na zapadu u razvijenim zemljama takodje opada natalitet iako imaju i po nekoliko puta veci standard od nas ovde, dok recimo crnci u Africi se kote ko stoka, a zive ko zadnja bijeda.

Pored ovoga što reče Laoce.....Nameće se takav model života koji ne uključuje brak i djecu...Gledaju ljudi Nip/Tuck i vide da je bezze oženiti se i imati djecu kada možeš biti matori plejboj i svako veče j3bavati drugu zečicu od silikona....Vodi se organizovana kampanja uništavanja tkiva društva,porodice,ne od strane pedera,nego od strane moćnika koji pokušavaju na svaki način da ograniče svjetsku populaciju....

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2010, 10:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Какав је ово офтопик, побогу људи?

Какве везе има наталитет са тим да ли ће се РС отцијепити или не? Ако ћемо стално имати негативну стопу наталитета, нестаће нас за 100 или 200 или 300 година била РС самостална или била укинута.

Стопа наталитета код Срба нема везе са тим да ли је РС самостална или дио унитарне БиХ, нема везе са тим да ли је просјечна плата у РС 750 КМ или 750 евра. Ено вам богатих земаља Европе па имају мале стопе наталитета, а у појединим земљама типа Њемачке ту стопу "допингују" Турци и Арапи.

Ово је пдф Политика, тема је независност РС. Неко мисли да је то утопија, неко мисли да је то реалност. Дајте мало о томе. Има неколико тема о бијелој куги и наталитету на овом форуму.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2010, 11:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Kod:
.Vodi se organizovana kampanja uništavanja tkiva društva,porodice,ne od strane pedera,nego od strane moćnika koji pokušavaju na svaki način da ograniče svjetsku populaciju....

чекај чекај, сад ће се јавит миланко и екипа да ти кажу како су то само глупе теорије завјере :)

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2010, 11:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
eugene of savoy je napisao:
da se opet u Sarajevu, Mostaru, Tuzli... na srpskim svadbama vijore srpske zastave kao što se vijore muslimanske u B. luci, Bijeljini, Prijedoru...

odo da se ubijem, ko ce sa mnom???? e zbog ovoga sam odustao od ove teme

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2010, 11:40 
Administrator
Korisnikov avatar

shoole je napisao:
Ово је пдф Политика, тема је независност РС. Неко мисли да је то утопија, неко мисли да је то реалност. Дајте мало о томе. Има неколико тема о бијелој куги и наталитету на овом форуму.

Super,napravićemo temu bez diskusije.Friski će da napiše da je nezavisnost skora budućnost,a ja da nije relna opcije.Nećemo obrazlagati uopšte zašto mislimo da je to dobra ili loša ideja...Jupiiiiiii........

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2010, 11:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Не, писаћемо као аргументе да ли се РС треба отцјепити или не то колики нам наталитет (ако постигнемо да просјечна породица у РС има 2,3 дјетета, одмах се отцјепљујемо!) и то колика нам је плата (чим дигнемо просјечну на 1000 КМ, одмах се отцјепљујемо!) и то ко је на власти (чим дође неко поштен на власт, одмах се отцјепљујемо!) Јупиииии!!!

Словенци су се отцјепили јер су имали висок наталитет? А Хрвати су се отцјепили због просјека плата у Хрватској 1990. године? Какве то везе има са темом?

Пишите о теми, па макар била два поста на цијелој теми. Ако форумаши немају шта да кажу на ту тему, то је то, тема ће се угасити. Или пребаците тему у пдф Кафе па да сви пишемо шта нам падне на памет.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2010, 14:28 
Administrator
Korisnikov avatar

Ako rasprava o održivosti samostalne RS nema veze sa raspravom o razlozima za "za i protiv" otcjepljenja onda ne znam o čemu treba da se raspravlja.O tehničkim pitanjima održavanja referenduma?O izjavama izhlapljelih staraca koji bi da ugrabe još malo pažnje i medijskog prostora?

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2010, 17:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
shoole je napisao:
Не, писаћемо као аргументе да ли се РС треба отцјепити или не то колики нам наталитет (ако постигнемо да просјечна породица у РС има 2,3 дјетета, одмах се отцјепљујемо!) и то колика нам је плата (чим дигнемо просјечну на 1000 КМ, одмах се отцјепљујемо!) и то ко је на власти (чим дође неко поштен на власт, одмах се отцјепљујемо!) Јупиииии!!!

Словенци су се отцјепили јер су имали висок наталитет? А Хрвати су се отцјепили због просјека плата у Хрватској 1990. године? Какве то везе има са темом?

Пишите о теми, па макар била два поста на цијелој теми. Ако форумаши немају шта да кажу на ту тему, то је то, тема ће се угасити. Или пребаците тему у пдф Кафе па да сви пишемо шта нам падне на памет.

Ja kontam da itekako ima veze. Imas primjer Kosovo. Bez obzira koliko je to imalo ulogu ili plan "visih sila" na kraju se to svodilo kao glavni argument, % stanovnistva.
Kada je Cosic govorio uzmite koliko mozete, srbin oce sve i dobio je i sami znate sta. Prema tome cisto mi logika brani da vjerujem u neke BiH utopije o kojima prica _zoka, eugene of savoy i jos neki. BiH je imala priliku da funkcionise kao Svajcarska, mislim ima i dalje ali mi dopizdilo cekati Godoa.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2010, 20:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...otcepiti pa se naci zajedno u eu...to je resenje...zasto...sve drzave su prvo bilr nacionalne pa gradjanske...jedino je balkan doziveo anahron, neprirodan proces nastanka drzava...devedestih se to ispravilo...ostala je jos samo bih-drzava koju hoce samo jedan narod i deo medjunarodne zajednice iz nevidljivih nam razoga (njima su vidljivi)...kad bi nas sutra primili djuture u eu, bilo bi svejedno...ovako...ovako je jebiga....

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2010, 21:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Ako rasprava o održivosti samostalne RS nema veze sa raspravom o razlozima za "za i protiv" otcjepljenja onda ne znam o čemu treba da se raspravlja.O tehničkim pitanjima održavanja referenduma?O izjavama izhlapljelih staraca koji bi da ugrabe još malo pažnje i medijskog prostora?

Зоране, побогу!

Да сутра РС постане самостална, хоћемо ли ми боље живити и прије ући у ЕУ ако имамо позитивну стопу наталитета? Какве то везе има са темом? Шпанија има још гору стопу наталитета од нас, па постоји.

Ако РС постане самостална и и даље буде имала негативан природни прираштај, биће нас у РС рецимо 2040. године 900 000 (умјесто милион колико нас рецимо сад има). Па шта? Ено Црна Гора има 700 000 становника па постоји. Фалиће нам радне снаге? Па доћи ће неки Кинези или црнци да раде, ако буде посла, појавиће се радна снага.

Напашће нас ови из Федерације или ће почети насељавати ту самосталну РС? Ко, Хрвати из западне Херцеговине? Па и њих је све мање. Бошњаци ће се почети досељавати у ту самосталну РС? Па што се сад не досељавају кад је РС дио БиХ? Сад само одјавиш личну карту у Сарајеву и пријавиш се у БЛ. Џаба, нико не долази.

Мислим, можете ви као разлоге за и против отцјепљења писати шта хоћете. Пораст броја магловитих дана у Бањалуци задњих година, константно излијевање Врбаса и Саве у србачкој општини. Али дајте људи неко појашњење какве то има везе са темом.

О чему треба писати? Оваква БиХ не функционише, ту се сви слажемо.
Треба писати да ли би самостална РС боље функционисала него што сад функционише БиХ.
Треба писати да ли постоје правни аргументи и правни основ за отцјепљење.
Треба писати о томе колико би нас отцјепљење коштало финансијски.
Треба писати како би поједине регије прошле након отцјепљења (питање Источног Сарајева).
Треба писати како онда организовати ту самосталну РС (у регије или не, колико је онда децентрализовати).
Треба писати какав однос треба та самостална РС да има са Србијом.
Треба писати да ли та самостална РС треба имати војску (јер је сад нема).

Толико тога треба писати на тему отцјепљења, толико аргумената има и за и против отцјепљења. А ви се ухватили наталитета...

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2010, 22:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Да би се отцијепили ми морамо имат нормалног, културног и поштеног човјека на власти.
Искрено, дража ми је оваква РС као што је данас него да сутра постане државица једног Миле Додика или неког њему сличног..
Кад год се прича о томе ја се сјетим Миле Ђукановића и како је тај пас себи направио приватну државу и како њега баш боли уво.. његов капитал расте а народ ко јебе..
Друга ствар, отцијепљење РС а без уједињења са СРБ такође не бих подржао.
А каква је тренутна власт у Србији и њихови рођени грађани хоће да се отцјепе од ње.
Нама не преостаје ништа друго него сјести и чекати нека боља времена..
Чекати људе који ће имати идеале а не само гледати како да напуне своје џепове и обезбједе будућих 6 генерација..

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2010, 22:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Mar 2010, 14:09
_zoka je napisao:
eugene of savoy je napisao:
Dajte ljudi, kakva nezavisnost? Od početka je trebalo da se izborimo za što jaču poziciju na cijeloj teritorij BiH.
Zašto bi se ja za rad 49% odrekao svega ostalog što je moje, da li trebamo da se za rad jebene Rogatice odreknemo Sarajeva u kom smo mi Srbi bili vrh društva, a tako lako smo ga napustili i prepustili drugima, šta treba da budem faca u Čajniču, a u svom Sarajevu niko i ništa građanin 16 reda? Ne dam, treba da se borimo i energiju usmjerimo da ova država bude što više po našoj mjeri i da se komotno osjećam u svakom njenom dijelu, da se opet u Sarajevu, Mostaru, Tuzli... na srpskim svadbama vijore srpske zastave kao što se vijore muslimanske u B. luci, Bijeljini, Prijedoru...

Vjerovatno najbolji stav do sada na ovoj temi....Bukvalno se odričemo pola Bosne radi nečije gluposti...Bosna je srpska,uvijek bila...Sad odjednom Srbi bježe iz svoje zemlje...

Vjerovatno si mislio napisati Bosna je uvijek bila i srpska i bošnjačka i hrvatska (naravno mislim na narode koji žive u njoj od davnina).
Niko ne treba nigdje da bježi niti se neko treba nekog bojati, samo treba da se borimo da se poboljšaju ljudska prava i slobode za sve i da tjeramo političare da rade na ekonomskom planu i rješavanju socijalnih problema.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2010, 22:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
shoole je napisao:
_zoka je napisao:

Зоране, побогу!

Да сутра РС постане самостална, хоћемо ли ми боље живити и прије ући у ЕУ ако имамо позитивну стопу наталитета? Какве то везе има са темом? Шпанија има још гору стопу наталитета од нас, па постоји.

Ако РС постане самостална и и даље буде имала негативан природни прираштај, биће нас у РС рецимо 2040. године 900 000 (умјесто милион колико нас рецимо сад има). Па шта? Ено Црна Гора има 700 000 становника па постоји. Фалиће нам радне снаге? Па доћи ће неки Кинези или црнци да раде, ако буде посла, појавиће се радна снага.

Напашће нас ови из Федерације или ће почети насељавати ту самосталну РС? Ко, Хрвати из западне Херцеговине? Па и њих је све мање. Бошњаци ће се почети досељавати у ту самосталну РС? Па што се сад не досељавају кад је РС дио БиХ? Сад само одјавиш личну карту у Сарајеву и пријавиш се у БЛ. Џаба, нико не долази.

Мислим, можете ви као разлоге за и против отцјепљења писати шта хоћете. Пораст броја магловитих дана у Бањалуци задњих година, константно излијевање Врбаса и Саве у србачкој општини. Али дајте људи неко појашњење какве то има везе са темом.

О чему треба писати? Оваква БиХ не функционише, ту се сви слажемо.
Треба писати да ли би самостална РС боље функционисала него што сад функционише БиХ.
Треба писати да ли постоје правни аргументи и правни основ за отцјепљење.
Треба писати о томе колико би нас отцјепљење коштало финансијски.
Треба писати како би поједине регије прошле након отцјепљења (питање Источног Сарајева).
Треба писати како онда организовати ту самосталну РС (у регије или не, колико је онда децентрализовати).
Треба писати какав однос треба та самостална РС да има са Србијом.
Треба писати да ли та самостална РС треба имати војску (јер је сад нема).

Толико тога треба писати на тему отцјепљења, толико аргумената има и за и против отцјепљења. А ви се ухватили наталитета...

BiH funkcionise skoro pa nikako , drzo se zato sto neko drugi hoce, samoim tîm bi RS kao samostalna morala bolje funcionisati, jer gore od ove tvorevine kakva je sad, tesko moze da bude.
nisam siguran da postoje pravni osnovi za otcjepljenje, ali uostalom i ostale EX Yu zemlje su se nasilno otcjepile, a K i M da ne racunamo - protiv svih medjunarodnih normi i totalno nelegalno.
Financijski nas ne bi uopste trebalo kostati, jer tolike pare se daju za zajednicke organe, koji su u stvari dupli organi, da bi i kad bi se napravilo par novih ministarstava poput MIP-a , opet bi ostalo para za druge stvari, aali bi mnogi nase guzonje sto tuku po par hiljada KM mjesecno ostali bez posla.
Sto se tice Istocnog Sarajeva, ne znam da li bi se tu ista promijenilo - kad bi bili samostalni u okviru EU - svugdje bi vazli isti zakoni i ti ljudi koji danas rade tamlo, radili bi i u buducnosti, ako bi postojala potreba za tom radnom sngom - ima mnoooogo ljudi koji zive npr. u Madjarskoj, Slovackoj, pa cak i Poljskoj koji rade u Austriji.
CEntralizovati ili podijeliti u regije - mislim da je ovo drugo prihvattljivije.
Samostalna, sa najvecim mogucim oblicima saradnje sa Srbijom.
Vojska - i sad svakako placamo vojsku, najbolje bi bilo da je nemamo nikako,ali ako vec mora - imali smo do nedavno, nije je tesko ponovno organizovati.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2010, 23:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Исправка колеЗа лаоце.

Citiraj:
BiH funkcionise skoro pa nikako

"Држава БиХ" не функционише. То не кажем ја или ти, то је став свих светских аналитичара, политoколога и страних политичара који су се бавили БиХ.
Причати причу како се све то може променити притиском на политичаре, увођем људских права (која су код нас ипак на једном завидном нивоу, бар у РС) и сл. је прича које се може ставити у категорију "Крадем Богу дане".

Ја сам већ наводио оне примере о насилно састављеним породицама или још бољи ми је био онај пример са аутомобилом: Узмете кола, нека марка, он вас година не служи, стално у квару, ви дајете паре... И сада вама остаје опција:
а) покушаћете да замените кола и решите се беде. Не значи да ћете имати среће и да ће вам бити боље али постоји перспектива да ће можда бити тако
б) задржаћете кварљива кола и надати се да ће Бог да вам помогне да се више не кваре

Како ћете поступити? Замислите само себи ову ситуацију у обичном , реалном животу. Какав је ваш одоговор?

И то је уствари и одговор на питање: РС у оквиру Б/Х или РС ван оквира Б/Х.

Извлачити се на политичаре и причу као ето политичари су криви је аргумент без икакве основе.
Политичаре бира народ и реално јасно је свима да није Милорад Додик тај који пропагира РС ван Б/Х, већ је то жеља српског народа (огромног процента истог).
Није Драган Човић тај који пропагира за Хрвате нови ентитет, већ је жеља Хрвата у Босни/Херцеговини да имају свој ентитет (што је само прелазни корак (прелазна жеља) ка изласку из Б/Х).

То су чињенице.
Ја разумем донекле и зоку и еугенија али реално: Колико Срба у РС заступа ваш став? 5%? Можда ни толико.
Значи није реално да 5% диктира вољу оним 95%.

Даље, питање финансија, војске, граница итд. сигурно не би било горе него што је данас.
Једини који се залажу за ту "заједничку" Б/Х су муслимани. Међутим, сви ми знамо како би, да се само они питају, изгледала та "заједничка" Б/Х.
Хрвати су то најбоље сада осетили у заједничкој федерацији са њима. Питајте их што желе да изађу? Мени је жао, што нема овде неки Хрват па да мало напише нешто на ту тему, а сигуран сам да би објаснио много тога.

МЗ тренутно насилно држи ову творевину само да би могли да контролишу муслимане, јер не желе да створе још једну исламску државу у Европи и то државу са тенденцијом да крене ка исламском фундаментализму (такву тенденцију, ни приближно, немају шиптари на Косову).

Треба бити мудар. Зацртати циљ: РС ван оквира Б/Х. У ком облику. Самостално или део Србије, о томе уопште сада не треба лупати главу.
Јер је то далеки футур. Треба ићи корак по корак а први корак је наведени циљ.
У оквиру тога, треба максимално одржавати актуелни ситуацију у зајендичким органима, а она је сада таква да исти не функционишу (једноставно наставити доказивати да је Б/Х нефункционална). Треба направити једну заједничу платформу наступања, свих српских странака у РС.
Треба продубљивати сарадњу са Хрватима у Б/Х јер су они најбоље осетили заједницу са муслиманима, а сигурно ће нам лакше бити доћи до циља у сарадњи са неким, него соло.
Уколико би дошло до промене власти у Београду (одласком овог изразито антисрпског, антидржавног и антинационалног режима), треба тежити још тјешњој сарадњи са Београдом (пре свега привредно).
Не треба се бусати у прса и дизати тензије. Одмах јасно ставити МЗ до знања, ми хоћемо РС ван оквира Б/Х али нећемо рат у Б/Х.
Хоћемо мирну диобу попут Словачке и Чешке. Хоћемо привредну сарадњу на обострану корист са свима у окружењу.
Значи, константно наглашавти пацифистичко раздвајање Б/Х. Такође, неопходан је јак лоби у светским организацијама попут УН, ЕУ и сл.

Енглези кажу: "Good walls make good neighbours" и тога се треба придржавати.
Ипак, опет се понављам, само мудро и лагано, без наглих покрета и врелих изјава. То је процес који може да потраје и до 10-15 година а можда и више. То ће бити изгубљених 15 година, али боље изгубљених 15 година, неги изгубљене све године.
Када крене подела Белгије (која је све извеснија), ту треба тражити шансу за актуелизацију питања Б/Х. Ако они тамо не могу заједно (а имају и економску и социјалну сигурност) онда овде не треба ништа посебно да се објашњава и да се гаје лажне наде.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2010, 09:28 
Administrator
Korisnikov avatar

zmijuga je napisao:
Vjerovatno si mislio napisati Bosna je uvijek bila i srpska i bošnjačka i hrvatska (naravno mislim na narode koji žive u njoj od davnina).
Niko ne treba nigdje da bježi niti se neko treba nekog bojati, samo treba da se borimo da se poboljšaju ljudska prava i slobode za sve i da tjeramo političare da rade na ekonomskom planu i rješavanju socijalnih problema.

Nisam mislio....Bosna jeste uvijek bila srpska.....Ok,bilo je dosta i Hrvata,a ta priča kako su se "Bošnjani" krili među njima,čekajući da otkriju svoje pravo "historijsko" porijeklo,da se oslobode velikosrpsko-hrvatske tlake pije vode samo na par procenata njene teritorije i kod Noela Malkoma...
Bosna ne funkcioniše sada ali se može napraviti da funkcioniše bolje....
Al' recimo da ne može...gledajmo sa praktične strane....Koliko potencijal vojske treba biti da kontroliše granicu RS?Granica izmešz entiteta je duža od 1000km,dodajmo na to još skoro toliko vanjsku granicu....Sve to na milion stanovnika...Laoce spominje demilitarizaciju...Jest' al' to je utopistički kao i želja da se Bosna vrati u stanje prije rata....Sjediće u Federaciji mirno i pustiti nas da odemo sa pola Bosne?Ne budite ludi....

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2010, 10:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Al' recimo da ne može...gledajmo sa praktične strane....Koliko potencijal vojske treba biti da kontroliše granicu RS?Granica izmešz entiteta je duža od 1000km,dodajmo na to još skoro toliko vanjsku granicu....Sve to na milion stanovnika...Laoce spominje demilitarizaciju...Jest' al' to je utopistički kao i želja da se Bosna vrati u stanje prije rata....Sjediće u Federaciji mirno i pustiti nas da odemo sa pola Bosne?Ne budite ludi....

Као прво, границу у нормалним земљама не контролише војска. То ради полиција.
Као друго, колику границу има рецимо Хрватска? Сабери границу на Дунаву са Србијом, па на сјеверу са Мађарском и Словенијом, па огромна граница са БиХ, па мали дио границе са Црном Гором, па огромна граница на мору. А њих има мање од 4 милиона.
Нама граница према Србији није проблематична са безбједоносног становишта. Само овај дио према Федерацији и према Хрватској.

Али цијела та прича око неке војне или полицијске силе на границама пада у воду и губи смисао са европским интеграцијама.

Да ли ће они у Федерацији сједити мирно, то је друга прича. Конкретно, ја мислим да они прстом неће мрднути ако им то "међународни фактор" не каже.
Рат и у БиХ и у Хрватској су почеле безбједоносне службе које су почеле стварату атмосферу рата и наоружавати народ. Не иде народ спонтано у рат, њега неко треба организовати. А ми смо безбједоносно тренутно под контролом међународних служби безједности.

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2010, 11:44 
Administrator
Korisnikov avatar

Kao prvo :D ,mi nismo normalna zemlja,nažalost....
Drugo,HR ima četiri puta više stanovnika,a ima oko 2000km kopnene granice,malim dijelom prema u ovom momentu slabašnoj Srbiji,većim dijelom prema BiH....
Ja ne mislim da bi Federacija čekala dozvolu,barem ne onaj ekstremniji dio...Nažalost,mislim da bi odvajanjem RS postala poligon za trening islamističkim terorističkim organizacijama,a da bi MZ samo to nijemo posmatrala i da bi joj laknulo jer je dio vatre skrenut sa nje...

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2010, 14:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

браво Зока.
то што се тиче исламистких организација деф си у праву..
сигурно је да би било оних који би рекли, идите Срби, боље и то него да се свађамо стално итд.... али ти радикални исламисти сигурно не би мирно посматрали шта се догађа..

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2010, 15:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Citiraj:
Нама граница према Србији није проблематична са безбједоносног становишта. Само овај дио према Федерацији и према Хрватској.

Ако би се нпр. остварила добра сарадња са Хрватима у Б/Х мислим да ни овај део границе према Хрватској не би био проблем.
Једино остаје федерација а то би се дало сасвим нормално одржати. А и то би било проблематично можда прве две до три године, касније би тензије спласнуле (ако не чак и пре).

Што се тиче радикалног ислама и терористичких акција. Па ни сада нешто не акцијају по РС а имају разлога (по њиховом мишљењу).
Ту се нешто не би мењало ни у другим околностима.
Сигурно би било таквих дешавања али реално, не великих.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2010, 23:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Mar 2010, 14:09
_zoka je napisao:
zmijuga je napisao:

Nisam mislio....Bosna jeste uvijek bila srpska.....Ok,bilo je dosta i Hrvata,a ta priča kako su se "Bošnjani" krili među njima,čekajući da otkriju svoje pravo "historijsko" porijeklo,da se oslobode velikosrpsko-hrvatske tlake pije vode samo na par procenata njene teritorije i kod Noela Malkoma...
Bosna ne funkcioniše sada ali se može napraviti da funkcioniše bolje....

E pa nije OK, jedno je to što ti misliš a drugo je što su istoričari zapisali, prvo Ilija Garašanin lijepo je u svojim zapisima objasnio da su u Bosni živjeli Bošnjani tri vjere i sad ga ti i neko drugi hoće demantovati.
Dakle, sve ove tuđe teritorije (i nezavisne države) su proglašene “srpskim zemljama”, a Bošnjaci, crnogorski Muslimani, Crnogorci i Makedonci “preimenovani” u Srbe.

Poznato je da se svaki nacionalizam zasniva na negiranju drugih naroda. Nacionalizam “ne podnosi” egzistenciju drugih naroda u svojoj nacionalnoj i istorijskoj sredini. Dominacija “svog” nad “drugim” narodima, smatra se “svojim istorijskim pravom”.

Ovom prilikom zelim ukazati na propagatore Nacertanija u Bosni, prije svega na Teofila Petranovica pravoslavnog vjeroucitelja, koji je iz Drnisa doveden u Sarajevo, samo sa jednim ciljem, da siri ideje Nacertanija, preobracanjem bosanskih pravoslavaca u Srbe. U tome mu je svesrdno pomagao Vasa Pelagic.

http://webcache.googleusercontent.com/s ... pis+Matice
Demantuj i ovo sa linka (strana 57 br.3).

Ima još istoričara (najviše Srba) koji su zapisali isto ovo, tako da nikad Bosna nije bila samo srpska već i bošnjačka i hrvatska ustvari kako istoričari tvrde Bošnjana islamske, pravoslavne i rimokatoličke vjere.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 203 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]