Kakve neznalice i zatucanci (da ne kažem i skorojevići koji umiju samo papagajski da ponavljaju ono što im je neko drugi rekao o prošlom sistemu)! Razvijene evropske zemlje su pred totalnim kolapsom i raspadom, samo glup i slijep čovjek to ne vidi! Gluho i daleko bilo da za njima trčkaramo. A što se tiče "komunizma" gospodo draga (kad nećete da se zovete drugovi, što je mnogo prirodnije i bliže onom najiskonskijem:"ljudi"), nije komunizam niko još ni vidio, osim prvih hrišćana, tj. apostolskih zajednica za vrijeme progona u starom Rimu. Ali vidjećete ga, ima vremena! Ono što je urađeno u SSSR, nema NIKAKVE veze sa komunizmom, ono je obična diktatura (ali je upitno da li se onolika zemlja u situaciji vrlo niskog nivao svijesti pojedinaca i može drugačije voditi nego čvrstom rukom)! SFRJ je bila samo blaga naznaka onog što valja, ali je propala iz dva razloga: nedoraslosti njenih stanovnika i ljubomore i spletaka "velikih evropskih i svjetskih sila" čiju je propast (tj. propast nihovih na izrabljivanju zasnovanih imperija) ona svojom pojavom najavila. Zapadna tzv. "demokratija" je samo lijepo upakovana prevara: način za dobrovljno ropstvo ljudi koji više nisu nepismeni, i koje zato treba drugim, perfidnijim metodama ujarmiti i dovesti na nivo pokornih potrošača, i topovskog mesa. (Ranije se to moglo provoditi pukom silom, sada više ne). Komunizam nije: "niko ništa ne radi", nego "svi rade"!!! To što je naš narod drzak i bezobrazan, i može sebi da dozvoli da neko za njega grbači i da ga za to boli đon, TO i jeste uzrok propasti SFRJ (jedan od)! Ali ste, gospodo, zaboravili na udarnike koji su izgradili tu zemlju (i moj djed je svoje zdravlje ostavio kraj visoke peći za deset udarničkih značaka) i to iz čiste LJUBAVI prema ljudima i nesebične želje da SVIMA bude bolje, a vi sada serete i pišate po tim najčistijim idealima koje su dobri ljudi ugradili baš u tu državu, a koju vi niste ni zapamtili! Dalje, komunizam nije "niko nema i svi su siromašni" nego je "SVI imaju onoliko koliko im je potrebno", ali niko nema toliko da je to perverzno!!! Znate li kada je SFRJ počela da se raspada? Još krajem 70-tih kada su direktori državnih firmi počeli da se ponašaju kao biznismeni (eno vam Šojića u "Tesnoj koži", taj film je čisti dokumentarac), i baš su ONI ti koji su u stvari učinili da se sve raspadne, i da se pretvori u otužnu kopiju zapadne demonkratije! Mislim, da se razmumijemo, ti direktori su proistekli iz naroda takvog kakav jeste: nezreo, sebičan, interešdžija, nesposoban za razmišljanje i o čemu osim o sopstvenoj guzici. Kad se naš narod daj Bože promijeni, onda će nam biti bolje, inače će nam biti sve gore i gore, tim prije što smo dobro pogaču zamijenili sprčenom kiflom od ofarbanog brašna! Evo ja sad pitam vas sve, da li je ispravnije, poštenije, blagodatnije, sevapnije, ONO društvo, u kojem se dobit preduzeća dijelila na: plate radnicima (što već dobit to veća i plata i to ZA SVE od direktora do čistačice), kupovinu stanova koji su zamislite dijeljeni radnicima, poboljšanje radnih uslova, i širenje firme, ili ovo danas kada dobit firme ide 90% u ruke nekoliko glavešina, visoke plate ima samo nekoliko picopevaca, a SVE ostale se plaća oniliko koliko se mora (da se ne bune) koliko god da radili!!!! Ima li iko da razmišlja malo mozgom, majku mu? A to što su ljudi bivši, mnogo pravedniji i čovječniji sistem, zloupotrebljavali (pa vi sada pričate o tome kao da sistem nije valjao) samo dokazuje koliko ste vi i vaše ćaće, matere i đedovi bili NEDORASLI tom sistemu. Samim tim nemate šta da se žalite na stanje kakvo je jer ste mu sami doprinijeli. A meni je pun kufer laži i prevara, i ovog silnog dobra koje nam se prodaje, i kojim nam se sadire koža sa leđa. I ne dam da me se ... u zdrav mozak, i ne dam da me neko ubjeđuje da je crno u stvari bijelo!
|