banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 15:06

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1206 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 61  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: SFRJ
PostPoslato: 28 Okt 2010, 09:51 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
eugene of savoy je napisao:
Ima ona oz filma LSLG kad neko kaže da ima proročanstvo da će "cela Srbija da stane pod jednu krušku", a lik mu odgovara da će tad "svi ostali da stanu pod jedan maslačak", e tako i to kad se skandinavci budu međusobno klali mi, a i svi ostali nećemo biti tu da posvjedočimo jer će mo svi biti odavno međusobno zaklani.

Nije pod krušku nego pod šljivu....To je Kremansko proročanstvo...Koje isto kaže da nakon te šljive slijedi "renesansa" srpske države i naroda....Pa ako vjeruješ u jedan dio,red bi bilo vjerovati i u drugi...A SFRJ će postojati opet,ne kao nekada naravno ali kao neka konfederacija,balkanska unija i sl,proširena sa još kojim balkanskim narodom vjerovatno....

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2010, 10:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Upravo tako.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2010, 10:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
_zoka je napisao:
A SFRJ će postojati opet,ne kao nekada naravno ali kao neka konfederacija,balkanska unija i sl,proširena sa još kojim balkanskim narodom vjerovatno....

Nema teorije da se to desi a u slučaju da se to i desi, onda Srbi i Srbija nakon svega, uz kolektivno pamćenje koje ima i uz sve što su nam priredila "braća" stvarno zaslužuju da ne postoje ni na jednoj mapi.
btw
Jeste šljiva, ne vjerujem u ta proročanstva, a scena iz filma je poslužila samo kao metafora za ono što sam htio reći tj. naglasiti, a što ti očito nisi razumio.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2010, 11:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Постојаће ЈУ опет, то је сигурно..
Можда је неће чинити исте земље као прије (сматрам да ХР и СЛО ту немају шта тражит) али биће опет нека СЛАВИЈА :)

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2010, 12:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
Citiraj:
Toliko uredno da nemaju jednu fudbalsku reprezentaciju da ih predstavlja već svako ima svoju (Englezi svoju, Škoti svoju, Vels svoju, Sjeverna Irska svoju), i vole se međusobno baš, posebno Englezi i Škoti.

ti bas ne razumijes sarkazam, zar ne? naravno da se ne vole, mrze se, ali i dalje zive u istoj drzavi. i skotska nacionalna partija nikako ne moze da raspise referendum o nezavisnosti, jer jednostavno znaju da ne mogu da dobiju potrebnu vecinu za to. dakle, mrze se, ali zive u istoj drzavi. zasto to nije moglo biti kod nas? zato sto drzava nije valjala.

a ako je tebi to jel imaju ili nemaju istu fudbalsku reprezentaciju mjerilo bilo cega, onda stvarno :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Citiraj:
SFRJ je trebalo drugacije uredjenje. Kad se 6 naroda 35 godina oslanja na jednog covjeka, a on odjednom nestane...Ne moze zavrsiti dobro.

jos pogotovo ako je taj covjek polupismeni bravar.

Citiraj:
Ti isti skoti i englezi a boga mi i skandinavci klace se gore nego mi zivi bili pa vidjeli.

jes' jes'. isto je i bravar govorio, pa nesto ne vidjosmo...

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2010, 12:21 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 19 Okt 2010, 22:21
Nikakva državna zajednica sa Beogradom više ne dolazi u obzir. Neka sasvim labava konfederacija u okviru Evrposke unije (od koje je Srbija još daleko) možda, ali neko značajnije političko povezivanje - ne. Za njeno, ali i za dobro svih ostalih koji su imali tu nesreću da im Beograd dva puta kroji kapu u kojoj je samo njemu bilo dobro.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2010, 14:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Milanko Djeric je napisao:

Zato nam je sada kao bubcima o loju pod ovim visokopismenim akademicima.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2010, 15:10 
Administrator
Korisnikov avatar

Citiraj:
SFRJ je trebalo drugacije uredjenje. Kad se 6 naroda 35 godina oslanja na jednog covjeka, a on odjednom nestane...Ne moze zavrsiti dobro.

.

Al' je taj polupismeni bravar nadmudrio mnoge intelektualce,bio poštovan od nobelovaca,kraljeva,predsjednika....Da ne govorimo o tome da je vidio više svega nego što će neko od nas ikada vidjeti,postigao više nego što ti nećeš za deset života i u momentu smrti bio oplakivan od desetina miliona ljudi...Al' neka je on bravar... :roll:

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2010, 18:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Al' je taj polupismeni bravar nadmudrio mnoge intelektualce,bio poštovan od nobelovaca,kraljeva,predsjednika....Da ne govorimo o tome da je vidio više svega nego što će neko od nas ikada vidjeti,postigao više nego što ti nećeš za deset života i u momentu smrti bio oplakivan od desetina miliona ljudi...Al' neka je on bravar... :roll:

'ajde. koga je to bravar, tacno, nadmudrivao i kako? je li slucajnost sto je jugoslavija pod bravarem dobro stajala u istom periodu kao i sovjetski savez, i sto se i jedno i drugo urusilo u isto vrijeme? bravar je bio samo marioneta u mnogo vecim igrama...
dok, recimo, u UK-u vladaju ljudi koji su zavrsili ekonomiju ili politicke nauke na cambridgeu i oxfordu, nama je vladao...bravar i ratni lider. UK se svog ratnog lidera rijesila na prvim posljeratnim izborima. nama je nas bio idol jos 50 godina.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2010, 18:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
eto sad nam vlada sva bjelosvjetska pamet... i u foteljama sjede mudrac do mudraca...
fuj!

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2010, 18:53 
Administrator
Korisnikov avatar

Citiraj:

'ajde. koga je to bravar, tacno, nadmudrivao i kako? je li slucajnost sto je jugoslavija pod bravarem dobro stajala u istom periodu kao i sovjetski savez, i sto se i jedno i drugo urusilo u isto vrijeme? bravar je bio samo marioneta u mnogo vecim igrama...
dok, recimo, u UK-u vladaju ljudi koji su zavrsili ekonomiju ili politicke nauke na cambridgeu i oxfordu, nama je vladao...bravar i ratni lider. UK se svog ratnog lidera rijesila na prvim posljeratnim izborima. nama je nas bio idol jos 50 godina.

Najbolji su mi ovi što su zbrisali pa sada nama sole pamet....Što nisi ostao da uživaš i ti u vlasti ekonomista i politologa zajedno sa nama?

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2010, 19:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

cicak je napisao:
eto sad nam vlada sva bjelosvjetska pamet... i u foteljama sjede mudrac do mudraca...
fuj!

Da nije bilo bravara i njegove zločinačke komunističke bratije danas bi bili normalna, razvijena i uređena država/države kao što su to ostale evropske zemlje i ne bi bilo rata.
Komunizam nas je unazadio 150 godina i nikad se od te katastrofe nećemo niti možemo oporaviti, dakle, sve ovo danas je posljedica komunista i njihove vladavine sa Jožom na čelu.
Sve je uzročno posljedično, a ove današnje poslijedice tj. današnju katastrofu i beznađe kao i sam protekli rat su uzrokovali komunisti i njihova pedesetgodišnja diktatura.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2010, 19:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

cicak je napisao:
fuj!

Da nije bilo bravara i njegove zločinačke komunističke bratije danas bi bili normalna, razvijena i uređena država/države kao što su to ostale evropske zemlje i ne bi bilo rata.
Komunizam nas je unazadio 150 godina i nikad se od te katastrofe nećemo niti možemo oporaviti, dakle, sve ovo danas je posljedica komunista i njihove vladavine sa Jožom na čelu.
Sve je uzročno posljedično, a ove današnje poslijedice tj. današnju katastrofu i beznađe kao i sam protekli rat su uzrokovali komunisti i njihova pedesetgodišnja diktatura.

judzin,
bravar nije dao da se pokoljemo... svih 50 godina.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2010, 19:17 
Administrator
Korisnikov avatar

cicak je napisao:
fuj!

.

Naravno,kao što smi i bili razvijena demokratska država bez i jednog jedinog kilometra pruge koja nije uskotračna,sa velikim brojem nepismenih i 90% ruralnog stanovništva...Glupo je uspoređivati nas i Evropu u tom smislu.Možeš nas uspoređivati sa Bugarskom,Rumunijom,eventualno Grčkom....E kako su napredovali oni,tako bi i mi....

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2010, 19:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Možeš nas uspoređivati sa Bugarskom,Rumunijom,eventualno Grčkom....E kako su napredovali oni,tako bi i mi....

Pa i njih je sjebo komunizam kao i nas, a Grci su pedesetih zbog komunista imali građanski rat koji i dan danas tinja i ne da im naprijed.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2010, 19:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Možeš nas uspoređivati sa Bugarskom,Rumunijom,eventualno Grčkom....E kako su napredovali oni,tako bi i mi....

Pa i njih je sjebo komunizam kao i nas, a Grci su pedesetih zbog komunista imali građanski rat koji i dan danas tinja i ne da im naprijed.

ma ja... ko ce priznati da je kurvino kopile...

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2010, 21:13 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Avg 2008, 11:35
cicak je napisao:
fuj!

Dobro je bilo u komunizmu, ali i ja mislim da bi bilo puno bolje da je bio kapitalizam. Mozda bismo i danas zivjeli u Jugoslaviji.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2010, 22:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:

sasvim se slazem sa ovim! povlacim ono sto sam ti rekao na onoj drugoj temi da treba da nadjes momka :D

Citiraj:
Najbolji su mi ovi što su zbrisali pa sada nama sole pamet....Što nisi ostao da uživaš i ti u vlasti ekonomista i politologa zajedno sa nama?

a sto ti nisi otiso negdje ako tu toliko ne valja? nije ti, jadnom, niko pruzio priliku? ili je i tebe, kao i sve ostale, komunizam naucio da vam je sve u zivotu servirano na tacni, pa se, jadni, nikako niste snasli u sudaru sa realnim svijetom?

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2010, 07:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Mar 2005, 22:09
Kakve neznalice i zatucanci (da ne kažem i skorojevići koji umiju samo papagajski da ponavljaju ono što im je neko drugi rekao o prošlom sistemu)!
Razvijene evropske zemlje su pred totalnim kolapsom i raspadom, samo glup i slijep čovjek to ne vidi! Gluho i daleko bilo da za njima trčkaramo.
A što se tiče "komunizma" gospodo draga (kad nećete da se zovete drugovi, što je mnogo prirodnije i bliže onom najiskonskijem:"ljudi"), nije komunizam niko još ni vidio, osim prvih hrišćana, tj. apostolskih zajednica za vrijeme progona u starom Rimu.
Ali vidjećete ga, ima vremena! Ono što je urađeno u SSSR, nema NIKAKVE veze sa komunizmom, ono je obična diktatura (ali je upitno da li se onolika zemlja u situaciji vrlo niskog nivao svijesti pojedinaca i može drugačije voditi nego čvrstom rukom)!
SFRJ je bila samo blaga naznaka onog što valja, ali je propala iz dva razloga: nedoraslosti njenih stanovnika i ljubomore i spletaka "velikih evropskih i svjetskih sila" čiju je propast (tj. propast nihovih na izrabljivanju zasnovanih imperija) ona svojom pojavom najavila.
Zapadna tzv. "demokratija" je samo lijepo upakovana prevara: način za dobrovljno ropstvo ljudi koji više nisu nepismeni, i koje zato treba drugim, perfidnijim metodama ujarmiti i dovesti na nivo pokornih potrošača, i topovskog mesa. (Ranije se to moglo provoditi pukom silom, sada više ne).
Komunizam nije: "niko ništa ne radi", nego "svi rade"!!! To što je naš narod drzak i bezobrazan, i može sebi da dozvoli da neko za njega grbači i da ga za to boli đon, TO i jeste uzrok propasti SFRJ (jedan od)! Ali ste, gospodo, zaboravili na udarnike koji su izgradili tu zemlju (i moj djed je svoje zdravlje ostavio kraj visoke peći za deset udarničkih značaka) i to iz čiste LJUBAVI prema ljudima i nesebične želje da SVIMA bude bolje, a vi sada serete i pišate po tim najčistijim idealima koje su dobri ljudi ugradili baš u tu državu, a koju vi niste ni zapamtili!
Dalje, komunizam nije "niko nema i svi su siromašni" nego je "SVI imaju onoliko koliko im je potrebno", ali niko nema toliko da je to perverzno!!!
Znate li kada je SFRJ počela da se raspada? Još krajem 70-tih kada su direktori državnih firmi počeli da se ponašaju kao biznismeni (eno vam Šojića u "Tesnoj koži", taj film je čisti dokumentarac), i baš su ONI ti koji su u stvari učinili da se sve raspadne, i da se pretvori u otužnu kopiju zapadne demonkratije! Mislim, da se razmumijemo, ti direktori su proistekli iz naroda takvog kakav jeste: nezreo, sebičan, interešdžija, nesposoban za razmišljanje i o čemu osim o sopstvenoj guzici. Kad se naš narod daj Bože promijeni, onda će nam biti bolje, inače će nam biti sve gore i gore, tim prije što smo dobro pogaču zamijenili sprčenom kiflom od ofarbanog brašna!
Evo ja sad pitam vas sve, da li je ispravnije, poštenije, blagodatnije, sevapnije, ONO društvo, u kojem se dobit preduzeća dijelila na: plate radnicima (što već dobit to veća i plata i to ZA SVE od direktora do čistačice), kupovinu stanova koji su zamislite dijeljeni radnicima, poboljšanje radnih uslova, i širenje firme, ili ovo danas kada dobit firme ide 90% u ruke nekoliko glavešina, visoke plate ima samo nekoliko picopevaca, a SVE ostale se plaća oniliko koliko se mora (da se ne bune) koliko god da radili!!!!
Ima li iko da razmišlja malo mozgom, majku mu?
A to što su ljudi bivši, mnogo pravedniji i čovječniji sistem, zloupotrebljavali (pa vi sada pričate o tome kao da sistem nije valjao) samo dokazuje koliko ste vi i vaše ćaće, matere i đedovi bili NEDORASLI tom sistemu. Samim tim nemate šta da se žalite na stanje kakvo je jer ste mu sami doprinijeli.
A meni je pun kufer laži i prevara, i ovog silnog dobra koje nam se prodaje, i kojim nam se sadire koža sa leđa. I ne dam da me se ... u zdrav mozak, i ne dam da me neko ubjeđuje da je crno u stvari bijelo!

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2010, 08:12 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 19 Okt 2010, 22:21
O čemu ovaj priča?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1206 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 61  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]