banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 17:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Okt 2010, 19:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
У Бањалуци није одржан, за данас најављени, састанак представника Савеза логораша Републике Српске и шефа мисије Хашког трибунала за БиХ Гинтера Швајгера, јер представници српских логораша нису жељели да разговарају, како су рекли, са ниже рангираним службеницима Хашког трибунала, без присуства новинара.

http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=30046

Mučno je bilo gledati kako se tužioc sastao samo sa predstavnicima bošnjačkih žrtava, iako ni oni neće imati neke koristi od toga, ali još mučnije je bilo gledati kako je Bramerc poslao svog zamjenika zamjenika da se sastane sa Dukićem, kao da bi to nešto promjenilo da se Dukić sastao sa samim Bramercom. Omalovažavanju žrtava nikad kraja.

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2010, 22:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...da, svabu ce da zasvrbe jaja zbog toga...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2010, 23:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Nemoj koristiti caps lock (sva velika slova) u naslovu tema.

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2011, 23:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
БРАМЕРЦ: САРАДЊА СА ТРИБУНАЛОМ ВИШЕ НИЈЕ ИЗАЗОВ ЗА БиХ
Главни тужилац Хашког трибунала Серж Брамерц изјавио је да за БиХ више није изазов сарадња са Трибуналом, већ сарадња на унутрашњем плану и са сусједним земљама у рјешавању ратних злочина.

http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=38590

Trulež iz Haga je poslije par mjeseci došao u posjetu truloj BiH. Ovaj put se nije sastao sa predstavnicima udruženja žrtava, već eto da pohvali odličnu "saradnju" BiH i tribunala. :lol:

Oproštajna turneja pred zatvaranje Haga sa velikom disproporcijom, kako u tretiranju zločina, tako u tretiranju žrtava.
Haški cirkus Srbi će dobro zapamtiti.
Citiraj:
У ИНФОРМАЦИЈИ НСРС: СРБИМА У ХАГУ 694 ГОДИНЕ РОБИЈЕ
Хашки трибунал је од свог оснивања до данас за почињена кршења хуманитарног права на подручју БиХ у периоду од 1992. до 1995. године оптужио укупно 102 лица, од чега 66 Срба, 27 Хрвата и девет Бошњака. Ово стоји у Информацији о истраживању и процесуирању ратних злочина и тражењу несталих лица коју је предсједник РС Милорад Додик доставио Народној скупштини РС.

Truli sud BiH:
Citiraj:
Правоснажном или неправоснажном пресудом Суда БиХ због почињеног кривичног дјела ратног злочина укупно је осуђено на 1 328 година и шест мјесеци затвора од чега су лица српске националности осуђена на 1 067 година затвора, хрватске националности на 137 година и шест мјесеци , а лица бошњачке националности на 124 године затвора.
У Информацији се посебно указује на ретроактивну примјену Кривичног закона БиХ из 2003.године од стране Суда БиХ, која је необјашњива у правној пракси.

Citiraj:
Народна скупштина РС у сриједу, 13. априла, одржаће посебну сједницу на којој ће посланици расправљати о посљедицама антидејтонског и неуставног инсталисања правосуђа на нивоу БиХ и недјеловању Тужилаштва и Суда БиХ у предметима ратних злочина.

http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=38564

I neka Dodik sakupi na ovome političke poene i neka se radikalizuje bh. scena, a sve zbog "pravične" porcije pravde po glavi stanovnika.

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2011, 23:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Milorad Dodik, predsjednik RS, je nakon sjednice Senata RS rekao da će sutra na tematskoj sjednici Narodne skupštine RS uputiti prijedlog sa referendumskim pitanjem "Da li podržavate nametnute odluke visokog predstavnika, a posebno odluke o Zakonu o Sudu i Tužilaštvu BiH".
On je istakao da je od Senata dobio punu podršku da se građani u RS izjasne da li podržavaju rad pravosudnih organa BiH, zbog čega je prije desetak dana i zatražio ovu tačku dnevnog reda posvećenu radu Suda i Tužilaštva BiH. Dodik je naveo da će ovaj prijedlog pokušati usaglasiti sa svim poslaničkim klubovima u parlamentu RS, te je podsjetio da su razlozi za pokretanje ovog pitanja neselektivno suđenje ratnih zločina pripadnika srpskog naroda, kao i, kako je naveo, nelegalno uspostavljanje ovih organa kroz nametnute odluke visokih predstavnika.

http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Dodik-sutra-predlaze-referendum-86037.html

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2011, 18:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Pa majku mu, razlikuješ li ti temu "novosti" od "čovjek i društvo"? Ne kažem da ovo ne može biti predmet ovog podforuma, ali onda bar formuliši temu na pravi način. Ovako, zakačiš par vijesti, budu dva-tri komentara, teme se zaboravljaju i gomilaju bez ikakve potrebe.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]