Elvis Presley je napisao:
Hajd' prvo ono da sejtan "dosaptava" covjeku nesto.
Upravo tako stari moj...a rijec "dosaptava" nije dzaba u navodnicima...
Ne razumijete jezik religije...Npr. Sejtan "navodi" covjeka na zlo...
Anđeli "podsticu" covjeka da cini dobro.
Ali rijec "navodi" vi shvatate u formi materijalistickog kao i vecinu stvari jer odakle molim te sejtanu instrumenti za "navođenje" jer mi svi znamo da se moze projektil navoditi, da GPRS moze da navodi, pa čak i metaforički znamo da se čovjek moze "navesti" na tanak led...al hebo malter odkud led i od kud covjeku sistem navođenja da nevede drugog covjeka na led i to tanak u ovom dobu u ovom podneblju....
S druge strane kako to da anđeli "podsticu"...???? Mislim kako jedno duhovno bice moze da podstice covjeka koji je od materije na "nesto"...ma ajd molim te ... to je bas nerazumljivo i u krscanstvu i u islamu i u judaizmu...to se samo moze shvatiti kroz prizmu ateizma i agnosticizma...
Isto nije nikako shvatio nick "RS Boljapolina BiH" kad sam rekao da postoji formulacija "zastita od vatre" vel
Ali sejtan dosaptava covjeku nevjerovanje u samog sejtana
Alo livado...jel vjerovanje u đavola dogma ili nije???
Sejtan "dosaptava", "navodi", "iskusava", "probava" (jezikom religije )...a kako Boze sacuvaj kad on (sejtan) nema telefona, ne izlazi na kafe, nema instrumenta za navođenje, ne moze da iskusi jer nema osjetila, kako da probava kad nema probavnog sistema...itd.itd.

Ne ozbiljno oficiru, okani se ove price dok jos mozes, hajd' zaboravice se uskoro (valjda), covjece samo se jos vise ukopavas.
Kad i ako malo bolje razmislis ono o cemu sam govorio bice ti stvari jasnije, mozda...jednom, nekad....
Jer, hej, logicno, ako mu ne sapne nista ovaj ce sigurno vjerovati u njega ali ako mu sapne i obrati mu se tako da ovaj bude siguran da sejtan postoji, on ce ga ipak poslusati i prestati vjerovati u njega
Ako covjek ne vjeruje, to je bolje za sejtana nego da vjeruje, ako covjek vjeruje u sejtana opet je bolje za sejtana nego da vjeruje u Boga, ako covjek misli, podvalcim misli da ne vjeruje ni usta ili je cvrto uvjeren da ne vjeruje ni usta opet je tu sejtan na dobitku a covjek na totalnom gubitku....puno je puteva gdje je sejtan na dobitku a covjek na gubitku, a samo je JEDAN PUT gdje je covjek na dobitku a sejtan na gubitku...ne znam kako jednostavnije da ti objasnim ...(hos da ti nacrtam).