banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 18:58

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 248 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Okt 2010, 10:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=u9bk4_SRcwE[/youtube] [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4FZeHvJDxas[/youtube]
Et :lol:
Bi mi dosadno jutros... :lol: A ne da mi se pisati :lol:

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2010, 10:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Ma nema razlike medju njima, bez obzira na kojoj su strani. Da promijene stranu, licili bi na njihove kontrahente do tacke nerazlikovanja. Samo bi rijecnik bio drugaciji.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2010, 10:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

To si ti zaključio tako što nisi pogledao klipove.
OK između Carlina i ludog "God hates fags" evangeliste nema razlike :lol:

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2010, 10:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hmmmm, da vidimo, bez gledanja..... Na tri frejma se vide tri svjetski poznata komicara koji novac zaradjuju tako sto ismijavaju uvjerenja par milijardi ljudi, kako losih tako i dobrih.

Mmmmmm, da, nema razlike. :P :wink:

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2010, 10:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hristov je napisao:
Hmmmm, da vidimo, bez gledanja..... Na tri frejma se vide tri svjetski poznata komicara koji novac zaradjuju tako sto ismijavaju uvjerenja par milijardi ljudi, kako losih tako i dobrih.

Mmmmmm, da, nema razlike. :P

Ja bih prije rekao da ismijavaju ono što koristi neznanje i strah milijardi ljudi da zaradi ogroman novac. Al nema veze... Ionako je Carlin sad u paklu, džaba mu sve pare koje je zaradio.
Da se ne lažemo, šprdnja s braćom Grim je majušni dio repertoara ovih komičara, ebiga nije da nemaju povoda.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2010, 10:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nisam mislio na Carlina

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2010, 10:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nije mi izgledalo da ismijavaju samo tu manjinu, a i kao da im je stalo do vecine.. :angry3:

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2010, 11:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
Elvis Presley je napisao:
Ja sam jednostavno bio (i jos uvijek sam) pod utiskom oficirove izjave da je sejtan tvorac ateizma.
Legendarna izjava!

Ti stvarno ne razumijes kocept vjerovanja.

Ako je đavo glavni negativni, koji na bilo koji način zeli odvratiti pozornost s Boga cak i podsticanjem i pokazivanjem ka putu cistog nevjerovanja on ce to i uciniti...

Vjerovanje u postojanje đavola je dogma koju nikako da svarite ni ti ni 'ntra.

Al dzaba....jer ti mislis da je đavo pisao definicije ateizma i razvio ga ...tipicno pogresno tumacenje i shvatanje uloge Lucifera.

Evo da bi razumio pokusacu kroz jedan primjer ovako...

Covjek je spavao ipod nekog starog, trošnog zida. U nekom momentu u sred noci budi ga neko ( kasnije će se ispostaviti da je to šejtan) i govori mu da se smakne ispod zida jer ce se zid uskoro srusiti. Covjek ustaje i tek sto je izisao - zid se rusi.
Covjek pita neznanika ko je, ovaj mu odgovara da je Đavo, Lucifer, Iblis (kako god hoces). Covjek govori pa nije li tvoja zadaca da unistavas ljude i da pustis ljude da ginu. On mu odgovra sljedece :" Ti ako pogines u snu od zida koji se srusi na tebe ti si stanovnik raja (dakle ides u raj direktno), međutim ako ostanes u zivotu ja imam sansu i vrijeme da te jos uvjek odvucem u pakao.

Po gornjem slucaju vidimo da je Iblis spasio zivot covjeku, sto ga cini milosrdnim, ali problem je sto to on nije ucinio iz namjere pomoci nego iz namjere da sebi produzi vrijeme utjecaja na tog covjeka i da ga odvede u pakao.

Vratimo se na ateizam...ukoliko đavo "došaptava" covjeku nevjerovanje ne samo u Boga nego u sve ono svjetsko ukljucujuci i sejtana (đavola) samog to ce biti bolje nego vjerovanje....naravno bolje za đavola a ne i za covjeka.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2010, 11:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Slika

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2010, 12:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ajd' skini mi se 'ntra.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2010, 12:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Oficir s ruzom je napisao:
Ajd' skini mi se 'ntra.

Ne smiješ tako reagovati. Jer ja, kao ateista sam produkt đavola, i kad ti tako pizdiš zbog neke moje akcije time hraniš sotonu...a to nije ljepo

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2010, 12:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Džontra je napisao:
Jer ja, kao ateista sam produkt đavola,

Ma ti si naš produkt

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2010, 12:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Džontra je napisao:
Ajd' skini mi se 'ntra.

Ne smiješ tako reagovati. Jer ja, kao ateista sam produkt đavola, i kad ti tako pizdiš zbog neke moje akcije time hraniš sotonu...a to nije ljepo

Vidi, još se i hvali!
Ej faco! :lol:
Ti si nus produkt đavola... :lol:

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2010, 13:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Avg 2010, 19:14
Zasto mene ljudi toliko uzimaju u usta/rijeci. Sta vas boli briga da ja vjerujem u otvarac za pivu. Ljudi glupa vma je rasprava, samo jos jedan od pokusaja "ispravljanja krive Drine". Dodjite u toku sedmice na fudbal, da se malo ispusete sa nama, a ne da dobijate hemeroide sjedeci i pisuci ovoliko tona gluposti.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2010, 13:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Džontra je napisao:
Ajd' skini mi se 'ntra.

:lol: :lol: :lol:

Ajoj majko ove zadnje postove treba uvrstiti u posebnu temu legendarni postovi Banjaluka foruma :lol:

Hajd' prvo ono da sejtan "dosaptava" covjeku nesto. Da eto on i ja se cujemo s vremena na vrijeme telefonom, izadjemo i na kafu ponekad :D

Ali sejtan dosaptava covjeku nevjerovanje u samog sejtana :lol: :lol: :lol:
Jer, hej, logicno, ako mu ne sapne nista ovaj ce sigurno vjerovati u njega ali ako mu sapne i obrati mu se tako da ovaj bude siguran da sejtan postoji, on ce ga ipak poslusati i prestati vjerovati u njega :lol:

Ne ozbiljno oficiru, okani se ove price dok jos mozes, hajd' zaboravice se uskoro (valjda), covjece samo se jos vise ukopavas.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2010, 14:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Hajd' prvo ono da sejtan "dosaptava" covjeku nesto.

Upravo tako stari moj...a rijec "dosaptava" nije dzaba u navodnicima...

Ne razumijete jezik religije...Npr. Sejtan "navodi" covjeka na zlo...

Anđeli "podsticu" covjeka da cini dobro.

Ali rijec "navodi" vi shvatate u formi materijalistickog kao i vecinu stvari jer odakle molim te sejtanu instrumenti za "navođenje" jer mi svi znamo da se moze projektil navoditi, da GPRS moze da navodi, pa čak i metaforički znamo da se čovjek moze "navesti" na tanak led...al hebo malter odkud led i od kud covjeku sistem navođenja da nevede drugog covjeka na led i to tanak u ovom dobu u ovom podneblju....
S druge strane kako to da anđeli "podsticu"...???? Mislim kako jedno duhovno bice moze da podstice covjeka koji je od materije na "nesto"...ma ajd molim te ... to je bas nerazumljivo i u krscanstvu i u islamu i u judaizmu...to se samo moze shvatiti kroz prizmu ateizma i agnosticizma...
Isto nije nikako shvatio nick "RS Boljapolina BiH" kad sam rekao da postoji formulacija "zastita od vatre" vel

Ali sejtan dosaptava covjeku nevjerovanje u samog sejtana

Alo livado...jel vjerovanje u đavola dogma ili nije???
Sejtan "dosaptava", "navodi", "iskusava", "probava" (jezikom religije )...a kako Boze sacuvaj kad on (sejtan) nema telefona, ne izlazi na kafe, nema instrumenta za navođenje, ne moze da iskusi jer nema osjetila, kako da probava kad nema probavnog sistema...itd.itd. :lol: :lol: :lol:

Ne ozbiljno oficiru, okani se ove price dok jos mozes, hajd' zaboravice se uskoro (valjda), covjece samo se jos vise ukopavas.

Kad i ako malo bolje razmislis ono o cemu sam govorio bice ti stvari jasnije, mozda...jednom, nekad....

Jer, hej, logicno, ako mu ne sapne nista ovaj ce sigurno vjerovati u njega ali ako mu sapne i obrati mu se tako da ovaj bude siguran da sejtan postoji, on ce ga ipak poslusati i prestati vjerovati u njega

Ako covjek ne vjeruje, to je bolje za sejtana nego da vjeruje, ako covjek vjeruje u sejtana opet je bolje za sejtana nego da vjeruje u Boga, ako covjek misli, podvalcim misli da ne vjeruje ni usta ili je cvrto uvjeren da ne vjeruje ni usta opet je tu sejtan na dobitku a covjek na totalnom gubitku....puno je puteva gdje je sejtan na dobitku a covjek na gubitku, a samo je JEDAN PUT gdje je covjek na dobitku a sejtan na gubitku...ne znam kako jednostavnije da ti objasnim ...(hos da ti nacrtam).

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2010, 14:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

ovo su takve gluposti...kao kad bih ja išao na posao, radio kao konj, a pritom odbijao da primam platu i onda još govorio da sam na dobitku...opet, oficir, vrati se na post broj 9 na ovoj strani...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2010, 14:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
AlekS616 je napisao:
Zasto mene ljudi toliko uzimaju u usta/rijeci. Sta vas boli briga da ja vjerujem u otvarac za pivu. Ljudi glupa vma je rasprava, samo jos jedan od pokusaja "ispravljanja krive Drine". Dodjite u toku sedmice na fudbal, da se malo ispusete sa nama, a ne da dobijate hemeroide sjedeci i pisuci ovoliko tona gluposti.

:lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2010, 18:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hristov je napisao:
Nije mi izgledalo da ismijavaju samo tu manjinu, a i kao da im je stalo do vecine.. :angry3:

Naravno da im nije stalo, jer biti brižljiv prema nepoznatim ljudima i paziti na njihova osjećanja je privilegija ovih drugih. Nebitno što je jedan od ovih za 51 dan, po vlastitom nahođenju, nazovimo je dobroj volji, uprkos Šejtanovom šaputanju a bez konsultacije s Bogom, Isusom, Muhamedom i nevidljivim rozim jednorogom učinio nešto što bi malo ko mogao i na taj način pomogao hiljadama bolesnim u afričkim i azijskim pripizdinama, djeci s čijim se religijskim osjećanjima prvobitno poigravao. E viš u mom Šejtanom pomućenom umu jedan takav gest čini ga puno boljim čovjekom od gomile ovih s doktoratom iz ispiranja i samoispiranja mozga... Recimo...
Moraću citirati.
Citiraj:
There is no devil so stop blaming your screw-ups on him.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2010, 19:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ma da, ako te pravi ludim, nek ti je barem zeludac pun, lakse se podnese....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 248 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]