banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 15:42

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1997 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91 ... 100  Sledeća

За кога ћете гласати на парламентарним изборима ове године:
СНСД 24%  24%  [ 42 ]
СДС 7%  7%  [ 13 ]
СДА 1%  1%  [ 1 ]
ПДП 8%  8%  [ 14 ]
Соц. партија 4%  4%  [ 7 ]
Странка за БиХ 1%  1%  [ 2 ]
СДП БиХ 5%  5%  [ 9 ]
Демократска странка 2%  2%  [ 3 ]
Немам појма, не размишљам о томе 5%  5%  [ 9 ]
Размишљам о томе, али нећу гласати ни за кога 9%  9%  [ 15 ]
ДНС 2%  2%  [ 4 ]
Српска радикална странка 6%  6%  [ 10 ]
Нова социјалистичка партија 12%  12%  [ 21 ]
Не размишљам о изборима и не излазим на њих 14%  14%  [ 24 ]
Ukupno glasova : 174
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Okt 2010, 15:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
основаћу политичку партију!
надам се да ћу добит подршку форума :)

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2010, 15:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Jim Walsh je napisao:
Pod hitno napraviti novu partiju oslobodjenu od kriminalaca i preambicioznih kretena,
a sastavljenu od strucnjaka i ljudi koji se razumiju i vole svoj posao sa iskrenom zeljom da ovom narodu bude bolje.

I da bude mir u svijetu i ne bude gladnih ljudi.

Sve da se napravi takva partija i dođe na vlast, vremenom će se u njoj progurati neki krimosi ili neko ko za krimose radi.

Što se tiče toga da su muslimani glasali za Ivanića, nije to nikakvo čudo - nisu oni glasali za Ivanića, već protiv Dodika. Da sam musliman i da pratim Dodikove nastupe sve ove godine, i ja bih tako glasao, vjerovatno i svako od vas.

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2010, 15:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2010, 09:21
Ma bolji je Ivanic od Radmana trista puta,Radmanovic spor,treba mu pet dana da odreaguje,ko da je napusen non stop :wink: Silajdzic ga je satiro brate

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2010, 15:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Rivaldinho je napisao:

Sve da se napravi takva partija i dođe na vlast, vremenom će se u njoj progurati neki krimosi ili neko ko za krimose radi.

.

Da, ali u startu postaviti stvari tako da ljudi non stop rade na sebi. Ima nacina.

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2010, 16:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
manitu uci da svira je napisao:
buducnost bosne je stvaranje posebne federalne jedinice na tlu federacije za hrvate i tu nema nikakve drame. smanjiti u federaciji 11 vlada i skupstina na dvije. te dvije vlade plus vlada rs da izaberu clanove za zajednicku vladu bih (kao sto je i troclano presjednistvo). neka djele resore po sistemu rotacije najvaznijih ministarstava svakih nekoliko, nevezano za izbore ili kako se vec dogovore. znaci ne trebaju izbori za skupstinu na drzavnom nivou koju treba ukinuti i koja je nefunkcionalana i samo "jede"pare vec efikasan savjet ministara. gluposti oko izmjene ustava i sl price ne prepustiti avanturistima i sl politickim salabajzerima vec mjenjati iskljucivo referndumom na kojem bi svaki narod morao dati 2/3 podrsku uz 2/3 izlaznost. dayton osnova svega. uvesti verbalni delikt na temu odcjepljenja kao i na nazivanje republike srpske genocidnom ili omalovazavanjem srpskog naroda u njoj. pa bi prvo haris odletio u cuzu a onda iz rs niko ne bi ni imao potrebu za retorikom. takodje gradjanski rat u bosni nazvati pravim imenom- to kao cl.1 novog ustava

Da bi se to desilo, morao bi se desiti jos jedan rat. Samo sto rat kakvim ga ti/vi zamisljate vise nije moguc. Nema vise cime, nema za sta, a nema ni ko.

Ono sto ce se kad-tad desiti s druge strane je obracun 'partizana' ( ovo da me lakse shvatis ) tj vecine u drustvu koja je normalna i zeli zivjeti na normalan nacin sa nacionalistickom bagrom. Samo sto ce to morati uraditi svako za sebe. Srbi ce se obracunati sa svojima, Bosnjaci/Bosanci sa svojima, a Hrvati ( kod kojih ce to ici najteze ) ce takodje promijeniti vodstvo i pricu, jer ce i njima doprijeti do sive mozdane mase ono sto pise u Zozonovom potpisu.

Ti ces se tada opet zezati, i na brzaka objasniti auditorijumu kako nisi mislio ono sto si pisao na forumu ovih dana, i kako si ubijedjeni demokrata.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2010, 16:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
Japanese_rose je napisao:
buducnost bosne je stvaranje posebne federalne jedinice na tlu federacije za hrvate i tu nema nikakve drame. smanjiti u federaciji 11 vlada i skupstina na dvije. te dvije vlade plus vlada rs da izaberu clanove za zajednicku vladu bih (kao sto je i troclano presjednistvo). neka djele resore po sistemu rotacije najvaznijih ministarstava svakih nekoliko, nevezano za izbore ili kako se vec dogovore. znaci ne trebaju izbori za skupstinu na drzavnom nivou koju treba ukinuti i koja je nefunkcionalana i samo "jede"pare vec efikasan savjet ministara. gluposti oko izmjene ustava i sl price ne prepustiti avanturistima i sl politickim salabajzerima vec mjenjati iskljucivo referndumom na kojem bi svaki narod morao dati 2/3 podrsku uz 2/3 izlaznost. dayton osnova svega. uvesti verbalni delikt na temu odcjepljenja kao i na nazivanje republike srpske genocidnom ili omalovazavanjem srpskog naroda u njoj. pa bi prvo haris odletio u cuzu a onda iz rs niko ne bi ni imao potrebu za retorikom. takodje gradjanski rat u bosni nazvati pravim imenom- to kao cl.1 novog ustava

Da bi se to desilo, morao bi se desiti jos jedan rat. Samo sto rat kakvim ga ti/vi zamisljate vise nije moguc. Nema vise cime, nema za sta, a nema ni ko.

Ono sto ce se kad-tad desiti s druge strane je obracun 'partizana' ( ovo da me lakse shvatis ) tj vecine u drustvu koja je normalna i zeli zivjeti na normalan nacin sa nacionalistickom bagrom. Samo sto ce to morati uraditi svako za sebe. Srbi ce se obracunati sa svojima, Bosnjaci/Bosanci sa svojima, a Hrvati ( kod kojih ce to ici najteze ) ce takodje promijeniti vodstvo i pricu, jer ce i njima doprijeti do sive mozdane mase ono sto pise u Zozonovom potpisu.

Ti ces se tada opet zezati, i na brzaka objasniti auditorijumu kako ti nisi mislio ono sto si pisao na forumu ovih dana.

ja ne vidim potrebu za ratom. ovaj obracun na koji ti pozivas je u tom svjetlu identicno ratu. mada nema potrebe za tim, volja sva tri naroda se mora ispostovati. ja ne vidim da sam bilo sta neprihvatljivo napisao za bilo koji od tri naroda koja su na teritoriji cjele bih konstitutivni.
i ja se ne zezam, mrzim dvolicnost i politicko licemjerstvo. moja rjesenja su trajni mir i buducnost. ko to ne vidi politicki je analfabeta. ostajanje na trenutnoj pozicija je razgradnja bih i pobuna hrvata

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2010, 16:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Ruzo, izvini, ali stvarno nebuloziras...
ti kazes "vecina u drustvu koja je normalna i zeli zivjeti na normalan nacin sa nacionalistickom bagrom"?
Jel ima neka stranka u BiH koja nije nacionalno obojena il ja nisam upucen dovoljno?

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2010, 16:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Juce je Covic gostovao na Dnevniku HRT-a i jasno je naznacio da ce se moratu uvesti 3. entitet... Podrzavam tu odluku u potpunosti, ali je pitanje koliko je izvodljiva, pre svega zbog podele duga federacije, jer sumnjam da ce Hrvati hteti da placaju ono so je sarajevo potrosilo...

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2010, 16:13 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
ozna je napisao:
eugene of savoy je napisao:
Tek sad slijede problemi, SDP je najextremnija muslimanska stranka s kojom ni ostale muslimanske stranke ne mogu da nađu zajednički jezik zbog njihovog extremizma i ponašanja tipičnog za ljude sljedbenike jednoumlja.
Stoga ne vidim ni najmanju mogućnost dijaloga SDP-a sa drugim, odnosno sa dominantno srpskim ili hrvatskim strankama.
Bosna nakon ovih izbora se još brže kreće ako ne raspadu onda konačnoj federalizacij.

tu si u pravu ,ni hdz bih ni dodik nece sa muslimanskim ekstremistima iz sdp,nece doci do formiranja vlasti na nivou bih,bih ce se raspasti ko kula od karata

hrvati su bijesni zbog ponovnog izbora Zeljke Komsica i sad vise to nisu zahtjevi za treci vec se uveliko trazi proglasnje nezavinse herceg bosne,bar je tako razpolozenje na hrvatskim forumima

Nisu bijesni nego mislim da su namjerno to uradili tj. kandidovali anonimusa poput Borjane Krišto a znali su da nema šanse da bi mogli pokrenuti temu o trećem entitetu. Da je recimo zajednički kandidat bio Martin Raguž bolje bi prošli.

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2010, 16:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Hrvati su marginalizovani u BiH, koplja se lome izmedju Srba i Bosnjaka... A kako stvari stoje, Bosnjaci imaju sada sa Juniorom imaju veliku bijedu za vratom.

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2010, 16:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Popokatepetl je napisao:
Ono što bih promijenio je shvatanje pojma "građanska dužnost", tj. obaveza. Zakoni bi trebalo da idu u smjeru da neizlazak na izbore povlači određene sankcije, recimo uskraćivanje nekih prava.

To što veliki procenat ljudi ne izlazi na izbore ne govori o tim ljudima već o tome šta im se (ne)nudi na izborima. Kako bi bilo da tebe natjeramo da kupuješ jednu od tri vrste hljeba u nekoj prodavnici u kojoj ti se ni jedan hljeb ne sviđa, gdje su sva tri buđava? Bilo bi lijepo da nemaš pravo da tu ne kupuješ, zar ne?

Na ovoj temi možeš vidjeti zašto nisu glasali oni koji nisu glasali.

Ja bih radije uveo zabrane za druge stvari, zabranu za pojavu ovakvih ljudi u politici, zabranu krkanluka i seljakluka u predizbornim kampanjama, strogu zabranu kupovine glasova litrom ulja i komadom pečenog vola ispod šatora, zabranu neispunjavanja predizbornih obećanja itd.

Popokatepetl je napisao:
Time bi građani postali svjesni da su dužni da se uključe u izborni proces

Niko nije dužan. Ne postoji "građanska dužnost" po tom pitanju. Građanska dužnost je da budemo čestiti, pošteni građani u svakodnevnom životu i radu, nešto što nekima teško pada.

Uostalom zar vi mislite da bi oni koji nisu glasali u slučaju izlaska na izbore svi glasali protiv Dodika? Pa oni da žele skinuti Dodika bi sigurno izašli i glasali jer se znalo da Dodik dobija od onog broja glasača koji će izaći na izbore. Ja koji uopšte ne pratim politiku sam znao da će rezultati izbora biti upravo ovakvi. A znali su to i oni koji je prate, vidi se na ovoj temi. Sve se znalo. Ne znam na osnovu čega mislite da bi neglasači u slučaju glasanja glasali za stranke koje vi sami podržavate? Možda bi glasali baš za protivničke stranke i time im dali još veću moć. Neki koji podržavaju SNSD nisu izašli na izbore jer su znali da SNSD ubjedljivo dobija, a da su izašli i glasali za SNSD time bi mu dali još veću moć.

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2010, 16:18 
Stara kuka
Stara kuka

Japanese_rose je napisao:

Ti ces se tada opet zezati, i na brzaka objasniti auditorijumu kako nisi mislio ono sto si pisao na forumu ovih dana, i kako si ubijedjeni demokrata.

Ti si baš upućena!

Kakav rat! Hrvatima treba samo omogućiti mehanizam koji ih štiti od preglasavanja. I to je sve. Treći entitet ne postoji de jure ali de facto itekako postoji. Znam jer živim tamo.

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2010, 16:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
@hercegovac
Pa ebote svi hrvatski kandidati zajedno nemaju pola glasova koliko ih ima Sejdo, tako da je priča o zajedničkom kandidatu qrac, SDP ima veše članova nego što je u BiH Hrvata.

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2010, 16:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
Uostalom zar vi mislite da bi oni koji nisu glasali u slučaju izlaska na izbore svi glasali protiv Dodika? Pa oni da žele skinuti Dodika bi sigurno izašli i glasali jer se znalo da Dodik dobija od onog broja glasača koji će izaći na izbore. Ja koji uopšte ne pratim politiku sam znao da će rezultati izbora biti upravo ovakvi. A znali su to i oni koji je prate, vidi se na ovoj temi. Sve se znalo. Ne znam na osnovu čega mislite da bi neglasači u slučaju glasanja glasali za stranke koje vi sami podržavate? Možda bi glasali baš za protivničke stranke i time im dali još veću moć. Neki koji podržavaju SNSD nisu izašli na izbore jer su znali da SNSD ubjedljivo dobija, a da su izašli i glasali za SNSD time bi mu dali još veću moć.

eto, jos si u prednosti- ja malo pratim pa znam sta/kako/ko a ti uopste ne pratis :D

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2010, 16:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
Nek su marginalizovani, oni su tako htjeli...
S kim ćete vi djeco?
S muslimanima....
Spoiler:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=N91EpabuYAQ[/youtube]

eto vam sad pa se frustritajte.

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2010, 16:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
@Vader, i Obama je naobecavao svasta, pa sta bi? Doduse umjesto satora isao je po kongresnim centrima ali jbg-a, mi to nemamo... :)

Sve je to politika i to tako funkcionise :)

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2010, 16:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

hercegovac27 je napisao:
Hrvatima treba samo omogućiti mehanizam koji ih štiti od preglasavanja. I to je sve. Treći entitet ne postoji de jure ali de facto itekako postoji. Znam jer živim tamo.

mislim da neko vidi problem sto bi se djelile teritorije ali to nije tacno: radi se o administrativnoj podjeli koja je i sad na snazi- entitetska + kantonalna. u ovom slucaju bi se enitet federacija bih sveo sa deset kantnona na dve federalne jedinice- ne moras ga cak zvati ni trecim entitetom. u daljnjem razvoju federalizirati bih

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2010, 16:36 
Stara kuka
Stara kuka

eugene of savoy je napisao:
@hercegovac
Pa ebote svi hrvatski kandidati zajedno nemaju pola glasova koliko ih ima Sejdo, tako da je priča o zajedničkom kandidatu qrac, SDP ima veše članova nego što je u BiH Hrvata.

Dio Hrvata je glasao i za Sejdu. Znači da su sami tražili. Čak sam negdje pročitao nevjerovatan podatak da je 25% mostarskih Hrvata glasalo za Sejdu a na nivou BiH možda čak 1/3 njih dalo je povjerenje Sejdi.

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2010, 16:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Jim Walsh je napisao:
Ruzo, izvini, ali stvarno nebuloziras...
ti kazes "vecina u drustvu koja je normalna i zeli zivjeti na normalan nacin sa nacionalistickom bagrom"?
Jel ima neka stranka u BiH koja nije nacionalno obojena il ja nisam upucen dovoljno?

SDP definitivno nije nacionalisticki. Druga je stvar sto nekima na ovom forumu nije moguce ugoditi.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2010, 16:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Čovjek mora biti baš veliki bijednik i imati žešću krizu identiteta ako se izjašnjava kao Bošnjak, a glasa u izboru za hrvatskog člana predsjedništva :oops:
Samo zato da Hrvati sebi ne izaberu koga žele :roll:
Bošnjaci su najveći grobari BiH, a u tome prednjači njihov SDP.

@hercegovac čitaš gluposti, kao što imaju "alijni srbi" tako postoje i "alijni hrvati" i samo su takvi hrvati glasali za Sejdu. Sejdini glasovi su 99% sa biračkih mjesta gdje uglavnom nema Hrvata.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1997 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91 ... 100  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]