banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Maj 2025, 23:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1090 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 55  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 29 Sep 2010, 10:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Samo citajte tekst.

Eto vam zapad. Ne, hvala.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6dqcPZMp_9w[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2010, 10:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Eto ako je tako Tasko onda lepo nemoj da konzumiras nista sto dolazi sa zapada... Sve velikosrpske patriote, a jedva 20 godina da imaju... Odrasti malo, takvi stavovi prolaze samo u ruralnim sredinama, u fazonu mrzim zapad vidi sta su nam radili i sta su pricali o nama... Veruj da je vise od pola stvari sa razlogom tako, ne samo u prici o nama, nego generalno o balkanskim narodima, jer i ako se osvrnes na prethodni rat, sumnjam da si mogao nesto lepo i civilizovano da vidis u njemu, na bilo kojoj strani... A prica kako nam je taj zapad nametnuo rat je jos smesnija i ispadamo jos gluplji, jer ako nesto ne zelis ne moze ti se tako lako nametnuti, pogotovo rat onakvog karaktera kakav je bio na prostorima Ex Yu... Umesto da svojim primerom pokazes svetu da imaju pogresno misljenje ti se furas na tu pricu iz 1996. kada si jedva pricao i jos uvek pelene nosio ;)

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2010, 11:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Herc, nismo na istim talasnim duzinama. I ne generalizuj. Ko god ne voli zapad, on je velikosrpski patriota? Daleko bilo... Jesam patriota, ali ne taj tip o kojem ti govoris... Ko prica o ratu?! Ja sam samo postavi klip gdje zapadni politicari govore o nama. I ne, nije zapad imao prste u ratu na ovim prostorima. Gdje bi oni?!
http://www.viddler.com/explore/dzonson/videos/4/
Ovo pogledaj kad budes imao dosta vremena, jerbo traje klip. I nisam ja ni htio pomenuti rat, ti si me povukao za jezik...

A ko god ne prihvata zapad, on je za ruralne sredine? Svasta...

Herc, nek' je tebi lijepo i bajno kad odes na zapad, ali ja ne zelim da postanemo dio EU ili NATOa... Ok?

A od proizvoda sa zapada, konzumiram samo ovaj kompjuter. Telefon je finski, tako da to ne ubrajam u "zapad" :D

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2010, 11:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
Konzumiraš buraz internet. :lol:

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2010, 11:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Oh, izvinjavam se. Odoh napraviti svoj internet. I nece ici www, vec cccc.... Sve u cilju velike Srbije :roll:
:lol:

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2010, 11:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ko je rekao da sam ja za EU i NATO... A ovde samo ti generalizujes, nisam rekao da su ruralci oni koji ne prihvataju zapad, nego koji se loze na tu pricu sta su pricali o nama(a i to ne moras bukvalno da shvatis)... Taj video je cist primer ratne propagande koju mi nismo znali da vodimo, ali to je neka druga tema, tako da si se ti pokrenuo ratnu tematiku... I ponavljam, citaj sta pisem, nisam rekao da oni nisu imali prste, nego da nam nisu mogli nametnuti rat ako je nama bilo lepo u YU, uz to samo onaj ko ne razmislja razumom moze sebi dopustiti da mu neko nametne pogresno misljenje (rat)

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2010, 11:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

O, gospodnja voljo!

Herc, nismo na istim talasnim duzinama vol. 2

Ajmo Jovo na novo.

Ja postavih klip i rekoh "Zapad, ne hvala"
A ti napisa:

Hertzog je napisao:
Eto ako je tako Tasko onda lepo nemoj da konzumiras nista sto dolazi sa zapada

Sve velikosrpske patriote, a jedva 20 godina da imaju

Odrasti malo, takvi stavovi prolaze samo u ruralnim sredinama, u fazonu mrzim zapad vidi sta su nam radili i sta su pricali o nama

Veruj da je vise od pola stvari sa razlogom tako, ne samo u prici o nama, nego generalno o balkanskim narodima, jer i ako se osvrnes na prethodni rat, sumnjam da si mogao nesto lepo i civilizovano da vidis u njemu, na bilo kojoj strani

A prica kako nam je taj zapad nametnuo rat je jos smesnija i ispadamo jos gluplji, jer ako nesto ne zelis ne moze ti se tako lako nametnuti, pogotovo rat onakvog karaktera kakav je bio na prostorima Ex Yu

Umesto da svojim primerom pokazes svetu da imaju pogresno misljenje ti se furas na tu pricu iz 1996. kada si jedva pricao i jos uvek pelene nosio ;)

1) Nema logike. Nisam mislio bukvalno ne zapadu, nego da necu da postanemo dio zapada, koliko god ovo jadno zvucalo. U tom je problem ove teme. Izgubili smo poentu. Sta je pitanje, da li je na zapadu bolje ili nesto drugo. Patili smo se na prethodnim stranicama vec.

2) Nidje veze. To sam vec pokusao objasniti. Nisam "velikosrpsi patriota", niti hocu da budem.
A i ne znam otkud ti to.

3)Ovaj dio sa "Odrasti..." mi je omiljeni. Herc, bez ljutnje, ja da odrastem a ti glorifikujes Hitlera i njegove ideje?! A ja ne volim zapad... Idemo dalje. Herc, nismo na istim talasnim duzinama vol. 3

4)Nema razloga. Svuda je rat isti. Zapad kad ratuje, to je sve cisto i uredno. :confused4: Vojnik na vojnika, pa kome Bog bude na pomoci. Jest, al' u ku*cu. Od krstaskih ratova, svjetskih, pa do ovoga sto zapad radi u Iraku i Afganistanu... O ovim danasnjim ratovima: stalno izranjaju neka zvjerstva koja su cinili i cine clanovi Alijanse prema civilima i ratnim zarobljenicima. Mali ih je milion. I oni nama govore da smo varvari.
Ne kazem ja da smo mi cvjecke. Svi smo mi govna.

5) Nije nametnuo, nego podrzao. Lako se to moglo zaustaviti. Mislim da onaj klip nadrealista gdje Djuro i Perhan igraju bilijara najbolje objasnjava.

6)Opet naglasavas moje godine i kako sam ja bio balav kad se sve desavalo, bez razloga.
Ova prica iz 1996. nema veze sa mnom. Ja jednostavno necu zapad.

I da zakljucim, Herc, nismo na istim talasnim duzinama vol. 4 :)

Necu da ovo preraste u neka besmislena opravdavanja marke 800.
Ujedno ovo mi je ubjedljivo najduzi post na forumu. :lol:

Ajd uzdravlje.

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2010, 11:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Onda lepo stavis da ne zelis da budes deo zapada i super, a ako je razlog tome samo taj video sto si postavio, onda je to smesno... A tvoje reci i dati postse mogu povezati samo na takav nacin, jer nisi dao drugaciji primer zbog cega ne zelis zapad, nego si ga povezao sa prosloscu i sa izjavama svetskih celnika u ratnom periodu... Znaci zbog proslosti treba da dozvolimo da zemlja propadne jer su nam radili to i to... Pa OKi super, ja tako ne razmisljam... Mada sumnjam da si i ti mislio na taj nacin, zato sam i napisao da treba da odrastu svi koji tako razmisljaju i pojam zapada povezuju samo sa ratom, jer to ne vodi nikuda, sami se ne mozemo izvuci, a jedina pomoc nam moze stici upravo od njih, hteli mi to ili ne... Ponavljam, nema se sta rapravljati sa osobama koje jos uvek zapad poistovecuju sa ratom...

Uz to ko je rekao da oni ratuju na civilizovan nacin, samo sto oni imaju pametniju politiku od nas... Mi (Srbi, Hrvati, muslimani) smo se u ratu hvalili svojim ratnim "podvizima" klanjem, ubijanjem i kako niko ne sme ziv da izadje iz tog i tog mesta, a zapadnjaci sve isto rade, samo u medijima prodaju pricu da je to po cenu slobode, demokratije i slicnih sranja... A kada procuri snimak zlostavljanja civila, oni osude taj zlocin, smene par generala, zataskaju stvar i kao sve super... Zato oni u svetu nisu zlocinci, divljaci i sl. vec "spasioci"

A kao sto je Hitler rekao: Dovoljno puta izgovorena laz postaje istina, pa se tom politikom u medijima vode pametniji kada zele da opravdaju rat... Tako da ja ne glorifikujem Hitlera i njegove ideje, nego istoriju tog perioda i nacin na koji je ucini jednu zemlju superiornom za kratko vreme... Bilo bi suludo da podrzavam ono sto je on radio, pa ti to i nije neki argument u celoj prici i ja sam to ponavaljao milion puta... Kao sto se nekome svidja Cezar i njegov sistem ratovanja, pa i Tito koji je takodje imao veliki broj ratnih i posleratnih zlocina, pa se to toliko ne spominje

Sto se zapada i teme tice, da pojasnim, zivot u zapadnim zemljama DA, BiH, RS kao deo EU i NATO-a NE, nikako...

p.s. ne brini necemo otici u sagu o 800, samo komentarisemo... Sledeci put iznesi konretno misljenje, ukoliko sam ga ja pogresno shvatio, a ne da kazes NE zapadu i postavis video na kojem se stece dojam da su nekenebuloze razlog tome... Ja bih ovu temu vise gledao sa ekonomske strane nego sa istorijske, sto i jeste cilj... Zapad je neizbezan, samo treba da razjasnimo sta nas dobro, a sta lose ocekuje od njega

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2010, 18:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pisao sam to vec na prethodinim stranicama. Mislio sam da si pratio temu. Ne'a veze...
Ovo za Hitlera nisam htio tako formulisati, ali nije sad ni bitno...

Elem, reci ne zapadu :D
Istorijski i drustveno.

Ekonomski se ne moze reci ne, jer vec zavisimo od njih bruku. MMF je odradio svoje.
Kad bi i pokusali da ostvarimo vecu ekonomsku nezavisnost, svrgli bi ljudi aktuelnu vlast i doveli politicare lojalnije EU i NATOu.

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2010, 15:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
TaškoBL je napisao:
Pisao sam to vec na prethodinim stranicama. Mislio sam da si pratio temu. Ne'a veze...

Istorijski i drustveno.

Ekonomski se ne moze reci ne, jer vec zavisimo od njih bruku. MMF je odradio svoje.
Kad bi i pokusali da ostvarimo vecu ekonomsku nezavisnost, svrgli bi ljudi aktuelnu vlast i doveli politicare lojalnije EU i NATOu.

Sa ovakvim razmisljanjem se mozes uclaniti u snsd. Htio bi i jare i pare od zapada a da zauzvrat ne das nista. A to ne moze. Dokaz je sadasnje stanje u kom se nalazi zemlja nakon 4 godine stranke na vlasti i takvog razmisljanja :wink:

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2010, 16:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

jellyfish je napisao:
TaškoBL je napisao:

Istorijski i drustveno.

Sa ovakvim razmisljanjem se mozes uclaniti u snsd. Htio bi i jare i pare od zapada a da zauzvrat ne das nista. A to ne moze. Dokaz je sadasnje stanje u kom se nalazi zemlja nakon 4 godine stranke na vlasti i takvog razmisljanja :wink:

Je li ti mislis da neka vlast na svijetu, osim ruske, moze reci ne MMFu i da se odrzi na vlasti?!
Hoces da krenemo nabrajati drzave(drzavnike, politicare, predsjednike) koji su najebali jer su pokusali drzavi dati bolje socijalno osiguranje, obrazovanje itd. neovisno o volji MMFa....
Samo jedna cinjenica, ni jedna vlada na svijetu ne smije dijeliti besplatno lijekove protiv SIDE svojim gradjanima, jer sve i jedna ima neki kredit kod MMFa a to im je jedna od bitnijih klauzula u ugovoru. Ko sad tu ko j*** u zdrav mozak?! Lijekovi su enormno skupi, a moras ih kupiti od neke farmaceutske multinacionalne :roll: kompanije. Koja je sigurno pod uticajem/vlasnistvom MMFa, jer ne bi oni dzaba nametali ove kretenske uslove, sjeme im se zatrlo.

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2010, 15:32 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Evo jedan argument u "korist" zapada......
Citiraj:
Predsednik Gvatemale Alvaro Kolom optužio je SAD da su počinile zločin protiv čovečnosti jer su pre više od 60 godina namerno zarazile stotine Gvatemalaca sifilisom i gonorejom.
Kolom je, kako javljaju svetski mediji, izrazio veliko ogorčenje jer je otkriveno da su američki lekari u periodu od 1946. do 1948. godine vršili medicinske eksperimente na psihijatrijskim bolesnicima i zatvorenicima bez njihovog znanja, istraživajući mogućnost penicilina da spreči širenje polnih bolesti, a ne samo da ih izleči

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/glob ... icima.html

Ista stvar,Hitler ili Amerikanci.... :-?

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2010, 19:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
jellyfish je napisao:

Naravno za tebe samo Mile kriv...nisu Hare i Silajdzic...gdje bi oni. 8)

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2010, 08:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Tolerancija na zapadu, prava i slobode, i tako to...

13.10.2010.
Svaki deseti Nemac hoće firera
Svaki deseti Nemac želi jednog "firera", odnosno, vođu, koji bi "čvrstom rukom", vladao Nemačkom, pokazala je studija Fondacije "Fridrih Ebert".

U studiji se navodi da svaki treći smatra da je zemlja pretrpana strancima, koje treba vratiti odakle su i došli.

Autori studije ove fondacije, bliske socijaldemokratama, ocenjuju to kao dramatičnu promenu, izazvanu, pre svega, privrednom krizom i strahom pripadnika srednje klase od obrušavanja u siromaštvo.

U izradi studije obrađena su mišljenja 2 400 reprezentativno izabranih osoba, starosti od 14 do 90 godina.

Više od trideset odsto ispitanika podržava tezu da u zemlji ima previše stranaca, koje, s obzirom na bitku za radno mesto, treba vratiti u njihove domovine.

Svaki četvrti Nemac se zalaže za stvaranje jedne jake partije, narodnog zajedništva, što je zapravo tipičan pojam ekstremne desnice.

Demokratija, kao državna forma je prihvaćena kod 93 odsto Nemaca.

Studija je, takođe, pokazala da 90 odsto Nemaca ne vidi smisao u političkom angažovanju i nema osećaj da se može uticati na vladu.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2010, 08:25 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Tako je i u Austriji, ne samo u Njemackoj.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2010, 08:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
U trenutku ako i kada, ne daj Bože, uđemo u EU ili NATO reći ću: Dobrodošli u pizdu materinu!

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2010, 09:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Leona je napisao:
Tako je i u Austriji, ne samo u Njemackoj.

Da li to znaci da bi voljela da te protjeraju ? Vecina imigranata na Zapad su ekonomski - najveci priliv se desio kada su otvorili granice 50-tih i 60-tih godina kada im je trebala radna snaga. A kada su ljudi vremenom doveli porodice i definitivno ostali, sada im smetaju.

Najodvratnija teza je da su imigranti zasluzni za ekonomsku krizu na zapadnom tlu. Ogromna vecina stranaca radi i doprinosi drustvu placanjem poreza, dok ima dosta domicilnog stanovnistva koje bi da dobro zivi, a da radi malo ili nista. Ekonomsku krizu je donijela enormna pohlepa mocnika za rastom ekonomije ( koja ukljucuje i ekonomsko izrabljivanje vlastitog stanovnistva ogromnim kamatama banaka na kredit i apsolutno nerealnim cijenama nekretnina ), uz paranoicnu potrebu za kontrolom ostatka svijeta ( pogledati cijenu invazije na Irak ). Problem je u tome sto su stvari izmakle kontroli, jer pojedinci nisu bili u stanju ostvariti ono sto je bilo zacrtano da se ostvari od strane mocnika. E sad cemo udariti po 'weakest link' i vratiti ih tamo odakle su dosli, dosta smo ih izrabili. Samo sto ce to tesko sprovesti u praksu, jer je dosta stranaca u medjuvremenu dobilo drzavljanstvo, zasnovali su porodice i slicno.

Licemjerstvo Zapadnjaka po ovom pitanju nije upitno. Ali stvar je u tome da smo mi ( mnogo ) gori, tako da je smijesno iz pozicije Balkana drzati lekcije Zapadu o - ljudskim pravima, ekonomiji, politici, obrazovanju, nauci, zdravstvenoj i socijalnoj zastiti, industrijskom razvoju, bilo cemu.

Koji god aspekt da pogledas ( izuzev velicine Kolektivnog Ega ) donji smo. Samo nerazumni mogu drzati predavanja Zapadu iz pozicije u kojoj se nalaze nase/a drustva.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2010, 09:05 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Japanese_Rose je napisao:
Da li to znaci da bi voljela da te protjeraju ?

To ne znaci nista, to samo znaci da sam rekla da je i u AT isto kao i u DE. :D :)

Ali Isreno? DA! Voljela bih. Voljela bih da mi kazu "Ajde, nemas vise prava ovde." Olaksali bi mi mnogo toga i pomogli bi mi u odluci. Ionako se dvoumim, i ja a i moja porodica da se vratimo "svojoj kuci" (a sto ce se vjerovatno uskoro i desiti, svojevoljno) . Bez obzira sto smo rodjeni u AT i sto smo svoje zivote ili vecinu svog zivota proveli ovde. A to nije zato sto sam/smo nedaj Boze nacionalisti i ne smatram da je "samo moje i moje je najbolje", nego iz nekih licnih razloga.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2010, 09:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Leona je napisao:
Isreno? DA! Voljela bih. Voljela bih da mi kazu "Ajde, nemas vise prava ovde." Olaksali bi mi mnogo toga i pomogli bi mi u odluci. Ionako se dvoumim, i ja a i moja porodica da se vratimo "svojoj kuci". Bez obzira sto smo rodjeni u AT i sto smo svoje zivote ili vecinu svog zivota proveli ovde.

Razumijem te, jer ja sanjam da se vratim od dana kada sam se tu nasla. Kod mene je situacija jos kompleksnija. Nije jednostavno traziti motivaciju u sebi da postanes dio novog drustva u koje si manje-vise katapultirana. To je jedan problem. Drugi problem je nostalgija koja ne jenjava. Stvari su takve kada ih gledam sa cisto emotivnog aspekta.

Ali kada pogledam realno - balkanska plemena koja se jos uvijek gloze oko istih 'v(ij)ekovnih' pitanja, infrastrukturu koja je ili zastala ili gurnuta u 19-ti vijek, potrebu i aktivnu volju za segregacijom na vjerskom i/ili nacionalnom nivou, politiku koja i dalje gura ekonomiju u propast, industriju koja ne postoji, nedostatak vizije i ideja, to sto je ime i prezime jos uvijek vaznije od sposobnosti, volje za radom i potencijala, onda se situacija znacajno mijenja. Nije to za mene. Hvala, ali ne hvala.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2010, 10:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Japanese_rose je napisao:
koja ukljucuje i ekonomsko izrabljivanje vlastitog stanovnistva ogromnim kamatama banaka na kredit

Koje su kolike?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1090 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 55  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]