Hristov je napisao:
AlekS616 je napisao:
Tvoj pastir visi na krstu...
Talija je napisao:
Ne huli Aleks, život je pred tobom i biće vremena da uvidiš mnogo šta i promijeniš radikalno svoje mišljenje.
Elvis Presley je napisao:
je Talija govorila upravo u fazonu ne huli, ima vremena za tebe.
Sta je to nego omalovazavanje njegovog stava??
Gdje ti vidis omalovazavanje?

Ako ona omalovazava Aleksa, da li Aleks cini to isto prema vjernicima? Ako on iznosi stav (kako ti rece: "kakav je, takav je") onda i ona ima pravo da iznese svoj stav, zar ne? Ne kontam zasto u vjernicima vidis duple arsine a u recimo stavu jednog Aleksa ili Macroa ne?
Ne cini. Sta je on to rekao sto je moglo uvrijediti bilo kojeg vjernika??
Druga je stvar sto vi znate Aleksove stavove pa ste to nasli nepozeljnim.
A i da je rekao nesto tipa: "religija je sranje" ili "vjera je besmislena" to opet ne bi bilo u rangu sa direktnim prozivanjem: " Aleks zivot je pred tobom i imas jos mnogo vremena da shvatis..."
Sta ce to on da shvati?? Kako ste vi u pravu?? Oko cega? Oko necega nedokazivog, neprovjerljivog i nadrealnog??
Vi imate pravo da sa visine govorite nama kako cemo da shvatimo to sto vi kao sada vec shvatate a mi nemamo pravo da iznesemo misljenje o istoj temi govoreci da je to glupost ili nesto slicno??
Nemas se ti tu sta vrijedjati, ja smatram da je religija glupost, ti smatras da je nevjerovanje glupost, i to je to.
Ali nije ostalo na tome jer se svako malo pise: "shvatices ti to", "ti jos nisi svjestan prave istine" ili slicnih gluposti.
Evo ja ti ozbiljno govorim, nadji kada sam ja rekao da je religija glupost ili da cete vi vjernici shvatiti to nesto kasnije.
Kada sam ja omalovazavao misljenje nekog drugog?
Na ovoj temi sam samo iznio stav da se o smislu zivota nema osnova uopste govoriti, a ako cete se ponasati kao normalni sagovornici a ne kao neka elitisticka grupacija, reci cete mi zasto ja nisam u pravu a ne da odmah krenete optuzivati kako ja ne prihvatam necije stavove.
Kako ja da prihvatim stav "ovaj zivot ima smisao i taj smisao je dat od boga" kada se to tice mene, jer ja se ni po cemu ne razlikujem od vas?
Eto tasko napisa da smatra kukavicama ljude koji se boje posvetiti bogu.
To je direktno prozivanje jer tasko vrlo dobro zna kakvo je cije misljenje.
To je isto kao kad bih ja rekao da smatram kukavicama ljude koji se boje posvetiti vanzemaljcima.
Prvo treba obrazovati objektivan stav oko toga sta je vjerovanje a sta su cinjenice. A na zalost po vas postavka da bog postoji je daleeeko od cinjenice, ali to vas ne sprijecava da smatrate druge ljude kukavicama koji u istog boga ne vjeruju.
Nije stvar u zadiranju u necije vjerovanje, vec u objektivnosti, jer vi da ste imalo objektivni, ovako besmislenu temu ne bi ni otvarali niti bi pisali na njoj.