Citiraj:
P.S
koliko me pamecenje sluzi, mislim da nam je ta buducnost i duznik koji je dao svoj doprinos da ispadnemo u drugu ligu
Tacno.One godine 2005,kad smo prvi put ispali,igrali smo u predzadnjem kolu u Banovicima. Trebao nam je jedan bod da definitivno sebi izborimo opstanak i ne dozvolimo ostalim ciganima,Zelji,Zepcu i Rudar Ugljeviku, da u zadnjem kolu naprave ono sto su napravili,tj da zatvore krug tako da bi mi ispali. Dobro smo se drzali tada u Banovicima,i pored vise nego domacinskog sudjenja drzali smo 0-0 do 80 minuta negdje,ali tad je sudija navukao neki 5000-ti faul za njih iz kojeg su utrpali gol. Bio sam jako tuzan,ali ne pretjerano,jer sam vjerovao da se Zeljo nece popishati na svoju istoriju i prodati guzicu jednom Zepcu,ili ako ne to,da ce bar Ugljevik sa ove srpske strane odigrati posteno.Mi smo trebali kuci pobjediti rastereceno Posusje i odgovarale su nam dve stvari na utakmicama Zeljeznicar-Zepce i Rudar Ugljevik-Buducnost Banovici. Bilo koji domacin na te dve utakmice da osvoji samo jedan bod,mi sigurno ostajemo. Medjutim sta se desava,mi lagano dobijamo Posusje 4-1 na Gradskom,ali Zepce povede na Grbavici.Nada nam se vraca kad Rudar Ugljevik povede protiv Banovica. Pocinju na Grbavici protesti Zeljinih navijaca zbog prodaje Zepcu jer sa tim rezultatima i Zeljinom prodajom Zepcu, ispada bosnjacki klub iz Banovica,a ostaje hrvatski Zepce. Manijaci napustaju stadion u znak protesta i ostaju ispred stadiona gdje prijete lincom svojoj upravi,nece da se razidju. Stize naredba zeljinim igracima da se izjednaci po svaku cijenu i da se spasu glave i fotelje upravi,i Gredic,mislim,izjednacuje. Medjutim,dolazi do preokreta u Ugljeviku,gdje braca Srbi prodaju Banovicima iz 1 u 2,Buducnost preokrece i sa tim rezultatom ostaje u ligi. Kad se saznalo sta se desilo u Banovicima,ispred Grbavice dolazi do preokreta,,sad se zna ako Zeljo izgubi da ispada Borac,i navijaci sa pjesmom ispracaju drugi gol Zepca i radosni se razilaze kucama nakon zavrsetka utakmica,uz pjesmu i naravno bez i najmanjeg incidenta jer su presrecni da ispada Borac.
Nisam mjesecima pisao ovako duge postove,ali borcev_navijac je svojim pitanjem u meni probudio zelju,da ovim mladjim docaram kako je to bilo,a da ujedno vide sa kakve se dve ekipe srecemo u sledecih 7 dana i s kim imamo posla.
Ovo sto sam ja gore napisao je jedina istina,zivi sam svjedok,i nemojte da vas oni sa ss.ba ubjedjuju da je bilo drugacije i da su se oni kao bunili nesto zbog prodaje zepcu......