banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 17:54

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1090 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 55  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Apr 2010, 13:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ja sam uvijek bio da prvo riješimo naše nacionalno pitanje i da tu odredimo šta su nam ciljevi. Neke zemlje Zapada su imale diktatorske režime, ali im to nije predstavljalo problem da se privredno razvijaju i da kasnije postanu članovi EU.

Eto HR, ja sam mislio od njihove propagande na TV da je čitava HR 100% za EU, a ono šipak.

Zbližavanje sa Zapadom da, ali ne po svaku cijenu.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2010, 14:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
LemiGO je napisao:
u kojima će raditi naša vrijedna i pametna omladina.

:lol: :lol: :lol:
Naša omladina je sve samo ne vrijedna i pametna, a to se vidi iz opšteg stanja našeg društva.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2010, 15:42 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
@eugene of savoy

Ma jest buraz, ali kome je skodilo malo ironije.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2010, 15:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
NE!

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2010, 16:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
filozof sa vrbasa je napisao:
Ja sam uvijek bio da prvo riješimo naše nacionalno pitanje i da tu odredimo šta su nam ciljevi. Neke zemlje Zapada su imale diktatorske režime, ali im to nije predstavljalo problem da se privredno razvijaju i da kasnije postanu članovi EU.

Eto HR, ja sam mislio od njihove propagande na TV da je čitava HR 100% za EU, a ono šipak.

I ja isto, pa da se počnemo baviti ozbiljnijim i pametnijim stvarima, a ne "napucaj ga sad, napucaj ga sad!"

"Dosta smo pjevali nacionalističke pjesme, ajmo sada jednu našu!" - grafit.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2010, 19:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
dzabaleban je napisao:

I ja isto, pa da se počnemo baviti ozbiljnijim i pametnijim stvarima, a ne "napucaj ga sad, napucaj ga sad!"

"Dosta smo pjevali nacionalističke pjesme, ajmo sada jednu našu!" - grafit.

Tacno, ali nema rjesavanja "nacionalnog pitanja" bez "napucaj ga sad, napucaj ga sad", i to je uglavnom sto se u bih radi zadnjih 20 godina i ako ostane isto jos bi moglo dugo. Srecom, u Srbiji i Hrvatskoj prevazilaze taj problem jer su na vlast dosli prozapadni predsjednici neoptereceni nacionalnim predrasudama. Medjutim, to je kod nas jos daleko dok god imamo predsjednika koji nema svoje misljenje nego samo ponavlja i potvrdjuje ono sto kaze premijer koji ga je doveo na tron.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2010, 12:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Mar 2005, 22:09
Pa dobro ljudi razmišlja li iko ovdje?
Kako ne vidite da ste robovi stereotipa? Ako neko kaže nešto pomirljivo, onda je on "pro-zapadno" orjentisan ili gaji tzv. "evropske vrijednosti" a ako lane koju protiv koga drugog onda je zaostali Balkanac ili...
Ma nemojte! otkuda vam pravo i ko vam je tako isprao mozak da svaku mudru rečenicu smatrate "evropskom" a svako lupetanje da krstite "balkanskim" ili...
Kakve, bre, evropske vrijednosti! Kakvo "evropsko pomirenje" se ovdje zastupa? Evropske vrijednosti odnosno temelji današnje Evrope su (podsjetnik za one koji nisu spavali na časovima "učiteljice života"): kolonijalizam-parazitizam, imperijalizam, kapitalizam (koji je samo prerušeno robovlasništvo), spletkarenje po principu "divide et impera" i "gazimaleaoninektiližutabane" (ili nešto malo gore od toga), licemjerje i koristoljublje u politici, interešdžijstvo u poslovanju, svirepost u ratovanju (ne znam da li iko zna da je npr. švicarska vojska, jedna od najcjenjenijih u Evropi u 16 vijeku, bila poznata kao ekstremno svirepa, koja ne poznaje riječ "zarobljenik"),...
Evropa, to je zvijer koja spava, ili tu i tamo muti vodu prstićima, ali kad se probudi, ili kad joj dođe crni petak, onda ćete svi da vidite s kim u stvari imate posla. Kad skine šminku kao one manekenke (vidi link http://www.index.hr/xmag/clanak/sokantn ... 88827.aspx)!
Dok se npr. o ratu u SFRJ ne iznese prava ISTINA i svi se ne suoče sa njom (a to NI ZA KOGA NE BI BILO PRIJATNO, a pogotovo za nosioce "europskih vrijednosti" i njihove ovdašnje slugančiće) ovdje ni mira ni pomirenja ni berićeta NEMA, shvatite to!
Raspad YU je jedna velika EUROPSKA spletka, kojoj smo mi nasjeli i sada toj njihovoj prevari i dalje treba da vjerujemo i da im stope (ili guzice, jer su pederi) ljubimo?
Ljudi gdje vam je ljudsko dostojanstvo, gdje vam je duša, gdje vam je mozak?
Ja nikada nisam bio nacionalista, i mrzio sam bradonje na svojoj strani i suprotstavljao se svojim saborcima (dok sam ratovao) koji su pri uobičajenom dovikivanju vrijeđali drugu stranu, ali brate sasvim mi je jasno da se narod kojem pripadam jedini usudio da protivrječi graditeljima porobljene Evrope (tj. EU), pa makar i ovako traljavo kako je to učinjeno i na temelju istih tih brada koje ja mrzim. Bolje i tako nego nikako!
Kapitalizam, odnosno njegovo čedo "tržišna ekonomija" koja je zasnovana samo na neprekidnom rastu na kraju će doživjeti sudbinu žabe kao u basni "Žaba i vo", ili ćemo imati beskrajan niz indukovanih ratova i kriza koje će tu i tamo "zgovnati" nekoga (kao nas rat 90-tih) da bi se rast koji je dosegao svoje limite mogao ponovo uspostaviti...
Pa ljudi kako vama nije jasno da su svi vaši pro-europski kontovi zasnovani na VJERI (tačnije religiji) u tržišnu ekonomiju (a ko kaže da je to jedini izvodljivi oblik ekonomije?) i očekivanju da će sadašnji moćnici (EU i SAD) ostati moćni i dalje. A na sve strane puca i to su samo još blaga upozorenja. Pa ljudi bre vidite li vi Grčku, vidite li da Španija ima već 20% nezaposlenih, na čemu gajite nadu da će vam biti bolje samo ako se pridružimo evropejskoj kurvi? Na čemu temeljite tu nadu? Na Sloveniji, možda, Slovačkoj, Rumuniji ili Bugarskoj (mi smo otprilike na nivou potonjih)? Idite pa vidite šta ONI o tome misle!
To što očekujete je isto toliko dalekovido kao kad bi neki češki ili poljski idustrijalac kovao dugoročni poslovni plan u kasnu jesen 1938. godine!
Bože ne mogu da dođem sebi koliki su ljudi glupani postali i kako lako podliježu aksiomima koji su plasirani od onih KOJIMA ODRŽAVANJE TAKVOG STANJA ODGOVARA.
To ljudi mora da bude tako, samo do onda dok ljudi ne počnu da preispituju te aksiome, i ne shvate da mnogo roga VRLO LAKO može da se promijeni, samo, gle čuda, treba malo mućnosti glavom i imati nešto čisto i jako u grudima i nešto tvrdo u gaćama...

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2010, 10:05 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
Aragorn svaka ti je ko Njegoseva

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 05:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2010, 10:39

Nismo daleko od resavanja nacionalnog pitanja, krajisnici su preseljeni u vojvodinu i Srpsku, na kosovu sever i enklave, ostaje jos samo CG i to je to otprilike, samo je pitanje koliko ce Srbi imati koristi od EU, ja mislim nikakve

Slika

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2010, 23:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Mar 2005, 22:09
Uvijek sam govorio da će doći "Cica na kolica"!
Ono što su nama skuvali, moraće da kušaju u svom dvorištu! Ne slučajno, početak je tamo gdje je i administrativno središte "ujedinjene europske imperije"!
Novinar je izvrsno nazvao ovaj tekstić:"Jugoslavija prijeti Belgiji!" Sve se vraća, sve se plaća, kolo sreće se okreće!
http://www.nezavisne.com/svijet/vijesti ... lgiji.html

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2010, 14:14 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Sep 2010, 09:00

Да није РС центар свијета?
Нема потребе да читам све ваше постове, али сам прочитао "Запад" (што је релативан појам)уперен против некога, што је глупост.Никада Американци или Кананђани неће уптребити,односно тако злоупотребити страну свијета у вјестима ,штампи или разговору.
Тачно је да јесу Амерички , Немачки ,Енглески,Француски медији и политичари говна због тога што су створили искривљену слику о Србима у свијету и то што су свјесно гријешећи душу учинили Српском народу ..Али и ми морамо признати да је и наш народ дјелимично крив за то..

Ps. ajd da si napisali da treba West Mest ,složio bih se i pomeo bih ga uz pomoć Rusa i time ispravio lijepo slovo M.. :lol:

Poslednji put menjao Nasa dana 13 Sep 2010, 15:18, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2010, 14:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Nasa je napisao:
Нема потребе да читам све ваше постове, али сам прочитао "Запад" (што је релативан појам)уперен против некога, што је глупост.

Појам Запад није уперен ни против кога, већ се односи на њих. А они су?!
Француска, Њемачка, Италија, Енглеска и(с тим да ово и можемо замјенити са =) САД и земље окупљене око њих.

Никад запад, само Исток. Кина, Русија, Сјеверна Кореја, Индија, Иран и њима раме уз раме Бразил...

Запад, читај НАТО, се игра свјетског полицајца. И то ће им се кад-тад обити о главу...

Само Исток!

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2010, 22:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Aragorn je napisao:
Pa dobro ljudi razmišlja li iko ovdje?

Ne. To je privilegija data samo tebi. :-?

Citiraj:
Pa ljudi kako vama nije jasno da su svi vaši pro-europski kontovi zasnovani na VJERI (tačnije religiji) u tržišnu ekonomiju (a ko kaže da je to jedini izvodljivi oblik ekonomije?) i očekivanju da će sadašnji moćnici (EU i SAD) ostati moćni i dalje. A na sve strane puca i to su samo još blaga upozorenja. Pa ljudi bre vidite li vi Grčku, vidite li da Španija ima već 20% nezaposlenih, na čemu gajite nadu da će vam biti bolje samo ako se pridružimo evropejskoj kurvi? Na čemu temeljite tu nadu? Na Sloveniji, možda, Slovačkoj, Rumuniji ili Bugarskoj (mi smo otprilike na nivou potonjih)? Idite pa vidite šta ONI o tome misle!
To što očekujete je isto toliko dalekovido kao kad bi neki češki ili poljski idustrijalac kovao dugoročni poslovni plan u kasnu jesen 1938. godine!
Bože ne mogu da dođem sebi koliki su ljudi glupani postali i kako lako podliježu aksiomima koji su plasirani od onih KOJIMA ODRŽAVANJE TAKVOG STANJA ODGOVARA.
To ljudi mora da bude tako, samo do onda dok ljudi ne počnu da preispituju te aksiome, i ne shvate da mnogo roga VRLO LAKO može da se promijeni, samo, gle čuda, treba malo mućnosti glavom i imati nešto čisto i jako u grudima i nešto tvrdo u gaćama...

Uh. Ta evropska ( to sto mislis da je ) ima u sebi vise ispravnih vrijednosti i istinskog postenja i ravnopravnosti nego sto ces ti ikada i dosanjati, a kamoli sresti i dozivjeti.

Postoji ogromna razlika izmedju tvog subjektivnog dozivljaja i stanja na terenu ( medju vrijednim, radnim i casnim ljudima ). Koji zive i rade bez da ikoga uznemiravaju bilo rijecju, bilo pogledom, a pogotovo ne postupcima. A ti zivi na floskulama i parolama, samo sto nikoga neces odvesti u Srednji Vijek samo zato sto se to tebi dopada.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2010, 22:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
..da, velika je razlika na zapadu medju obicnim ljudima i ono sto mi dozivljavamo kao njihovu spoljnu politiku...ipak je politika zbir interesa krupnog kapitala, ali to je druga prica...svuda je normalan svet sa svoji malim problemima i obicnim ljudskim zeljama...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2010, 22:15 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Poznate evropske vrijednosti:iskorištavanje slabijih za vlastitu korist,mjesanje u tudja posla,kolonijalizam,istrebljenja......Sve ono čemu treba da težimo.....

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2010, 22:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Poznate evropske vrijednosti:iskorištavanje slabijih za vlastitu korist,mjesanje u tudja posla,kolonijalizam,istrebljenja......Sve ono čemu treba da težimo.....

Ma da, uvijek je problem u nekom drugom. Klasika.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2010, 22:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
_zoka je napisao:

Pa da, toga ima i kod nas. Dajte nesto novo.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2010, 22:29 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Al' mi se bar ne pretvaramo i ne guramo to kao neko civilizacijsko dostignuće...

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2010, 22:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

žaoka je napisao:
..da, velika je razlika na zapadu medju obicnim ljudima i ono sto mi dozivljavamo kao njihovu spoljnu politiku...ipak je politika zbir interesa krupnog kapitala, ali to je druga prica...svuda je normalan svet sa svoji malim problemima i obicnim ljudskim zeljama...

Stvar je u tome sto su ljudi ( generalno gledano, a ne u svakom pojedinacnom slucaju naravno ) obrazovaniji, kulturniji i na kraju krajeva civilizovaniji od nasih. Ono sto nasim ljudima hronicno nedostaje je distanca i uvazavanje drugog covjeka - a to je preduslov za slobodan i miran zivot na licnom nivou. Naravno da nisu savrseni, ali da je lakse zivjeti s njima u to nema nikakve sumnje ( dobro poznajem i jedne i druge i znam sta govorim ).

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2010, 22:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
_zoka je napisao:
Al' mi se bar ne pretvaramo i ne guramo to kao neko civilizacijsko dostignuće...

Da. Mi npr. ne krijemo da smo, izmedju ostalog, najkorumpiranija zemlja u Evropi. A Zapad odbijamo jer se bojimo da cemo izgubiti svoje moralne vrijednosti :angry3:

Ova prica me podsjeca na slucaj jedne manje vise javne licnosti sa nasih prostora, koja savjetuje nasim ljudima da napuste "Sodomu i Gomoru", a njegova vlastitga zena ga napustila jer ga ne moze vise trpiti :confused3:

The hell where youth and laughter go.

Poslednji put menjao Hristov dana 13 Sep 2010, 22:50, izmenjena 2 puta

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1090 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 55  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]