Vader je napisao:
Besparica je napisao:
Stvar je u tome, sto opstanak (nadleznosti) RS ima daleko veci uticaj na nas zivot
Opstanak? Ko nas napada? Ratujemo li sa nekim? Ko nas dira?
Opstanak je šuplja priča nesposobnih političara koji nisu u stanju raditi ono glavno šta treba da rade: podizanje privrede i ekonomskog stanja. Sve ostalo što rade je gubljenje vremena. Nema ništa drugo da se radi. Ako nisu radili na podizanju privrede onda ništa nisu radili. A nisu. I takve ja ne bih nikad podržao. Ne znam na čemu se baziraju predizborne kampanje jer politiku ne pratim i izbori me ne zanimaju ali sumnjam da neka stranka obećava prije svega i iznad svega oporavak privrede, ali drastičan oporavak, i da to pri tome zaista misli i sposobna je to da uradi.
Žalosno je što ima puno onih koji padaju na priču o ugroženosti RS i nekakvoj borbi za opstanak iste koju treba voditi. To su imaginarni ratovi sa imaginarnim neprijateljima. A sve zbog nesposobnosti da se radi ono što treba da se radi.
Političari prodaju priču o "ugroženosti" a onda se "hrane" podrškom nacionalista i onih koji padaju na tu priču, a takvih je nažalost dovoljno da se ovi stalno održavaju na vlasti.
Ko nas napada?

Mora da se salis. Napada nas svaki relevantan bosnjacki politicar(a i 99% irelevantnih). I da, rat nije zavrsen u mnogim glavama, narocito u glavama nekih bosnjackih lidera. A to sto nema oruzanih sukoba, ne znaci da neko ne pokusava da urusava RS. Tu nema nicega imaginarnog, to je nasa realnost.
Podizanje privrede jeste vazan zadatak, koji na zalost niko do sada nije obavio dobro u ovoj drzavi, ali je neozbiljno je reci da je to jedina stvar kojom bi se trebali baviti politicari, narocito u ovoj zemlji.
Tacno je da se politicari hrane nacionalizmom, kojeg je previse u ovoj drzavi, ali taj nacionalizam nece nestati ako se mi budemo pretvarali da ga nema.