Iz izvora bliskih rukovodstvu Naše stranke redakciji MOJportal.ba dostavljena je kopija pisma kojim se Damir Miljević, Predsjednik Odbora "Naše stranke" za RS, obratio rukovodstvu NS-a.
Tom prilikom je ovaj istaknuti član i kandidat na predstojećim izborima dao neopozivu ostavku na sve funkcije u Našoj stranci, te uputio niz oštrih kritika na račun rukovodstva stranke.
Pismo prenosimo u cjelosti:''Naša Stranka Sarajevo
Predsjedniku Stranke
Izvršnom odboru NS
Glavnom odboru NS
Predmet: Neopoziva ostavka na mjesto Predsjednika Odbora Naše stranke za
Republiku Srpsku i članstvo u Odboru
Poštovani,
Ovim putem vas obavještavam da podnosim neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Odbora za RS i članstvo u Odboru.
Ovo ne pišem u afektu nego je ovo rezultat svega onoga što se dešavalo zadnja dva i po mjeseca u odnosu između rukovodstva stranke (predsjednik, predsjednik IO i generalni sekretar) i mene kao osobe odgovorne za RS.
Potrošio sam 2 i po mjeseca svoga vremena i mnogo novaca da podignem infrastrukturu Naše stranke u zapadnom dijelu RS. Stavio sam na noge kancelariju u B.Luci, otvorio kancelarije u Srpcu, Gradišci, Doboju i Prijedoru i opremio ih neophodnom opremom, održao jednu javnu tribinu i podijelio 10.000 letaka sa osnovnim podacima o stranci i odboru. S obzirom da u svom pismu rukovodstvu stranke (koje meni nije smio poslati) predsjednik stranke tvrdi da imamo samo 100 članova u RS, red je da Vas informišem da smo prije 2 i po mjeseca startovali sa ukupno 40 članova u zapadnom dijelu RS a da sad imamo (po mojoj evidenciji) u Banjaluci oko 80 članova, u Gradišci oko 30, u Srpcu 23, u Doboju 15, u Prijedoru 20, u Šamcu 20 dok podacima za istočni dio ne raspolažem, znam samo da u Vlasenici imamo 12 članova.
Rezultat je možda skroman, ali kad se imaju u vidu da je ostvaren bez ikakve materijalne, moralne i fizičke podrške od rukovodstva stranke meni se i ne čini tako loš. Na sve to treba dodati i ono što se desilo sa listama za RS. I pored mojih upozorenja oko odnosa predsjednika stranke prema koalicionom partneru te moje pismene instrukcije iz Banjaluke oko lista za izbornu jedinicu 1 i 2 u RS napravljeno je sve potpuno drugačije i to opet polazeći od premise da je Krsmanovićeva NSP puno jača od nas, a nije, i to jasno pokazuje lista za izbornu jedinicu 6 gdje Krsmanović nije imao dovoljno kandidata za listu a radi se o izbornoj jedinici u kojoj bi on trebao biti najjači.
Takav podanički odnos prema koalicionom partneru doveo je do toga da na izbornim listama za izbornu jedinicu 1i 2 nema svih naših kandidata (od 2 iz Gradiške niti jedan, nema našeg kandidata iz Laktaša, nema 1 kandidata iz Prijedora, dok čak 2 kandidata nema na listi za Parlament BiH (1 Srbac i 1 Šipovo) iako sva mjesta nisu popunjena.
Pored toga i pored mog izričitog skretanja pažnje da Mile Mutić iz Prijedora zbog raspirivanja nacionalne mržnje tijekom rata ne može biti uopšte na listi kandidata dočekao sam da vidim njegovo ime na poziciji 3. u izbornoj jedinici 1 - Prijedor.
Preko ovoga svega ja ne mogu i ne želim preći i nije mi jasno kako je rukovodstvo stranke dopustilo da nam nema kandidata na listi, odnosno da na listu prođe osvjedočeni nacionalista. Ovakve stvari su nedopustive i govore o stanju i odnosima u NS gdje svu krivicu po meni nose Predsjednik stranke koji je liste potpisao, ali ih nije ni pogledao i predsjednik IO i generalni sekretar NS koji su imali moje vrlo precizne stavove za izbornu jedinicu 1 i 2 do toga da sam ih molio da ako treba kontaktiraju direktno sa kandidatima što oni nisu našli za shodno.
S obzirom da sam uložio svoj obraz i ugled da bih dobio pojedine ljude za kandidate i da sam im čvrsto obećao da Naša stranka stoji iza njih, a što se nije desilo, ne vidim dalje niti jedan razlog da prihvatim bilo kakvu ulogu ili odgovornost u stranci kojoj su važniji kandidati koalicionog partnera od njihovih vlastitih.
Zbog svega iznesenog nemam namjeru učestvovati ni u predizbornoj kampanji koju će ionako da vodi Zdravko Krsmanović koji je po našem predsjedniku puno jača stranka od nas, pa neka on onda i dobije izbore za nas. Pored toga, apsolutno sam izgubio povjerenje u to da se Naša stranka po ičemu razlikuje od drugih stranaka u BiH jer ste očito i na djelu pokazali da Vas vaši vlastiti ljudi ne interesuju. Ako Vas oni ne interesuju kako će Vas interesovati tek građani ove zemlje.
Zbog svega navedenog ja nemam više ni moralno pravo da članovima Naše stranke u RS (a to danas nije lako biti u RS) pogledam u oči, a ni namjeru da birače lažem u predizbornoj kampanji.
Materijalne obaveze koje sam u ime stranke preuzeo otvaranjem kancelarija u Srpcu, Prijedoru, Doboju i Gradišci pokriću iz vlastitih sredstava do kraja oktobra ove godine, kako vi ne biste imali štetu po tom osnovu od mog naivnog vjerovanja da vas stvarno interesuje da svoje djelovanje proširite i u RS.
Još jednom napominjem da je moja odluka konačna i neopoziva i svako Vaše nastojanje da me ubjedite u nešto drugo je samo gubljenje moga dragocjenog vremena što Vam više neću dopustiti s obzirom da sam ga već previše na vas potrošio.
Želim Vam puno uspjeha na izborima u Federaciji i puno uspjeha Vašem koalicionom partneru u RS.
Ovaj e mail šaljem svima čiji e mail imam da se ne bi desilo da im Vi tumačite šta sam i zbog čega uradio.
Srdačan pozdrav
Damir Miljević
Banjaluka, 07.07.2010.godine''
http://www.mojevijesti.ba/novost/49000/ ... su-stranku