banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 15:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 94 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 29 Avg 2010, 09:45 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Maj 2008, 19:37
Japanese_rose je napisao:
Citiraj:
Koliko li je čestitih muslimana koji pate zbog svega što rade neke budale (koje takođe sebe zovu muslimanima).

Mnogo. Mislim da ih je cak mnogo vise od cestitih Amerikanaca koji pate zbog bukvalnog sahranjivanja Iraka i Afganistana nakon americkog uvodjenja "demokratije" ( kako ta rijec odjednom profano zvuci ) u ove "osovine terorizma". I sve se to desilo pred nasim demokratskim, civilizovanim i nadasve plemenitim ocima. Desilo se na primjer da se u Faludji radaju djeca sa strasnim malformacijama nakon "tretmana" ovog regiona osiromasenim uranijumom.

U Gazi s druge strane ljudi zivotare bez hrane, vode, lijekova, pristupa moru dalje od stotinjak metara. I sve to na pravdi Boga.

Patis li ti zbog toga ?

Jest da je off topic, ali samo ukratko:

Cinjenica jeste da bi muslimanska, arapska braca od Gaze mogla napraviti Monaco. I jos jedna cinjenica je da je populacija Gaze nista drugo nego Hamasov taoc. Sve se moze kad se hoce, samo neki nece. A sto se tice lijekova poznata je cinjenica da lijekova ima i previse, ponekad pet puta vise nego sto je cijelokupnom stanovnistvu uopste potrebno. Najveci problem je da tim lijekovima istice rok upotrebe i da je to prepusteno Gazanima da to nekako deponuju. Ironicno je dakle da imaju daleko vise problema zbog viska lijekova nego zbog njihovog manjka.

A sto se tice hrane i vode, to nije vrijedno komentarisanja jer mora da se salis. Aj sledeci put malo provjeri neke stvari prije nego sto ih eto samo tako izvalis :)

"Anybody of average intelligence can think up a propaganda line to suit a particular situation. But the line will be of no value unless there exist the men and machinery to put it across." R. Marett, Through the Back Door (1968).

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2010, 10:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Hristov je napisao:
A ko je to ISMIJAVAO ovdje? :oops: Moze li neko da citira post u kojem se neko sprdao na racun cestica i mostiju, a da u njegovom postu nije bilo ozbiljne poruke? Zbog kojeg posta se digla tolika frtutma?

Taj dio je uklonjen.

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2010, 11:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
@ajkula

Nisi mi odgovorila na pitanje:
Da li si ti pravoslavna vjernica pa kao sto kazes "hraces" u svoje dvoriste te tvoje rijeci onda mozemo shvatiti kao nekakvu vrstu konstruktivne samokriticnosti
ili pripadas nekoj drugoj vjerskom denominaciji koja svoje ucenje temelji na nepriznavanju statusa hriscanskih svetaca?

Bilo bi fer da ne izbjegavas odgovor (jer se tice tvog prethodnog citata) pa da nam jasno kazes:
"Da, ja sam Pravoslavne vjeroispovjesti" ili "Ne, nisam, ja sam..."

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2010, 11:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Jesam. Sta cemo sad? :) :roll:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2010, 11:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Citiras jedan stih iz Djela Apostolskih i vadis iz konteksta i time se pravdas.

Ovime cu zavrsiti moju diskusiju sa tobom, jer mi odgoj ne dozvoljava da razgovaram sa takvim vjernicima.
Svako dobro.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2010, 11:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

U stvari posto sama kazes da je za tumacenje svetih spisa pisanih prije par hiljada godina "dovoljan tvoj vlastiti razum",
zamolio bih te da nam za nas zatucane i neuke rastumacis sledece citate:

"Ја љубим оне који мене љубе"
"прославићу оне који ме прослављају"

ili recimo jos cudnije, jer sam Bog naredjuje "idolopoklonstvo" molitvenog zastupnistva:

"Zato sada uzmite sedam telaca i sedam ovnova, i idite k sluzi mom Jovu i prinesite zrtve paljenice za se, i sluga moj Jov neka se pomoli za vas"

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2010, 11:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ajkula je napisao:
Citiras jedan stih iz Djela Apostolskih i vadis iz konteksta i time se pravdas.

Citat nije iz Djela Apostolskih nego je originalno citiran stih cara Davida iz Psalama, i po cemu je van konteksta?

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2010, 12:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
Avinoam1 je napisao:
Cinjenica jeste da bi muslimanska, arapska braca od Gaze mogla napraviti Monaco.
Ispravno

Avinoam1 je napisao:
I jos jedna cinjenica je da je populacija Gaze nista drugo nego Hamasov taoc.

E sad stvarno sve vise i vise sumnjam u tvoj "doktorat na jednom sekularnom univerzitetu". To je kako kad si rekao da je cinjenica da je RS nista drugo nego taoc SNSD-a.

Avinoam1 je napisao:
A sto se tice lijekova poznata je cinjenica da lijekova ima i previse, ponekad pet puta vise nego sto je cijelokupnom stanovnistvu uopste potrebno. Najveci problem je da tim lijekovima istice rok upotrebe i da je to prepusteno Gazanima da to nekako deponuju. Ironicno je dakle da imaju daleko vise problema zbog viska lijekova nego zbog njihovog manjka.

Znaci ovako...imaju lijekova e sad sto su ti lijekovi pokvareni isteko im rok i neupotrebljivi i sto imaju efekat trovnja umesto lijecenja to je druga stvar, kod tebe je samo bitno da ima lijekova...

Avinoam1 je napisao:
A sto se tice hrane i vode, to nije vrijedno komentarisanja jer mora da se salis. Aj sledeci put malo provjeri neke stvari prije nego sto ih eto samo tako izvalis :)

Pa kako ti to napisa bice, da Palestinci mogu izvoziti hranu, da ce nam cak dobro doci u ovim vrtoglavim cjenam psenice na svjetskim trzistima, da ce nekako poslati nekoliko miliona tona psenice i samom Pakistanu koji eto iako 3 proizvođac u Aziji ne moze da namiri ni vlastite potrebe, mi u BiH vise necemo uvoziti psenicu iz Mađarske nego direkt iz Palestine i Gaze jer je oni imaju i previse, cak sto vise davacemo im pokvarene lijekove koje smo dobili u ratu.

Blago židovima (po tvojoj prici) sto imaju Plaestince, pa oni su njihove zlatne koke nosilje.

I na kraju kad se svi nadaju u neki novi mirovni sporazum ili bar poceteka, javi se neki fosil koji ce to zbrljati na samom pocetku

http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/glob ... emlje.html

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2010, 15:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Lijekova ima. Ima onih koji su kvalitetni a ima i smeca koje im dobrovoljne organizacije naturaju da se skoro ponekad cini kao da hoce da se rijese svojih visaka. Ali da ponovim jos jednom ekstra za tebe, nema oskiduce za dobrim i kvalitetnim lijekovima.

Sta da se raspravljam sad sa tobom u vezi Hamasa. Palestinci u Westbanku mnogo bolje prolaze od Gazana. Sa Abbasom jos ima i neke nade za pregovore, daj boze da uspiju ovi uskuro planirani razgovori. Vidjecemo. U Gazi je situacija drugacija zato sto je Hamas nista drugo nego jedna teroristicka organizacija. I da, Gazani jesu taoci vlasti koje su oni izabrali, to dokazuje i sama cinjenica da ako pruzis bilo kakav politicki otpor pojesce te mrak. Dok je Hamas na vlasti nema progresa, nema interne promjene, nema opozicije, nista. Mat pozicija a narod ispasta.

Rekao sam ti vec jednom okani se svog sarkazma jer mi polako ide na zivce. I procitaj tacno sta sam napisao. hrane i vode ima, niko ne umire u gladi niti iko gladuje. A normalna stvar da je situacija unutar Gaze vise nego ultra ocajna, to uopste niko ne osporava.

"Anybody of average intelligence can think up a propaganda line to suit a particular situation. But the line will be of no value unless there exist the men and machinery to put it across." R. Marett, Through the Back Door (1968).

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2010, 15:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Jamesdin Kurtovic je napisao:
citaj pa nadji odakle je citat: "Niti cu dati da svetac tvoj vidi truljenja"
vjerovatno sam to procitao u "Lepota i zdravlje", "trecem oku", ili cuo od baba Stevanije.

Jamesdine, kompletan stih (Ps 16:10) kaze "Jer nećeš ostaviti dušu moju u paklu, niti ćeš dati da Svetac Tvoj vidi trulost." Moras priznati da nije nerazumno doci do zakljucka da drugi dio toga stiha ne govori o statusu Bozjih slugu koji su od strane nase pravoslavne crkve proglaseni svecima, pogotovo kada je i sam prvi dio istoga stiha cista poezija.

A plus sto ako analiziras sam tekst 'svetac' moze biti shvacen kao i 'onaj koji je posvecen, izdvojen, drag, voljen'. Naravno i to se moze povezati sa Bozjim slugama iz hriscanske istorije ali pitanje je kako uopste uspostaviti vezu sa onim o cemu David govori kroz jevrejsku poeziju sa religijskim obicajima pravoslavne crkve.

Sve su ovo legitimne primjedbe i ne bi trebalo da znaci da ako neko sumnja u ispravnost pravoslavnih dogmi on automatski nije pravoslavac, zar ne?

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2010, 15:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
Avinoam1 je napisao:
U Gazi je situacija drugacija zato sto je Hamas nista drugo nego jedna teroristicka organizacija. I da, Gazani jesu taoci vlasti koje su oni izabrali, to dokazuje i sama cinjenica da ako pruzis bilo kakav politicki otpor pojesce te mrak. Dok je Hamas na vlasti nema progresa, nema interne promjene, nema opozicije, nista. Mat pozicija a narod ispasta.

Evo kronoloski...

http://ambient-palestine.blogspot.com/2 ... ubene.html

Hamas je jedna legalna i legitimna vlast na jednom prostoru u jednoj drzavi. (tačka) Izabran je na izborima pod kontrolom zapadnih posmatraca i pod pravilima zapadnih izbornih komisija (da ironija bude veca) koje su utvrdile da je Hamas legalno dosao na vlast.

Ti nisi jedini koji govori da je Hamas takav kakav jest...ali na srecu svijet se ne okrece oko vas takvih.

Avinoam1 je napisao:
Rekao sam ti vec jednom okani se svog sarkazma jer mi polako ide na zivce.

Sta ces uraditi? Povući me za moj mali crveni nosić. :D
Znas sta je tvoj problem, sto nastojis kritizirati sve sto ne spada u "tvoj svjetonazor"...pa samim tim sve grupe, skupine, vlasti, narode i nacije samo ako kojim slucajem ne odgovaraju nekoj tvojoj disertaciji... :roll:

Avinoam1 je napisao:
I procitaj tacno sta sam napisao. hrane i vode ima, niko ne umire u gladi niti iko gladuje. A normalna stvar da je situacija unutar Gaze vise nego ultra ocajna, to uopste niko ne osporava.

Hrane i vode ima dovoljno, Palestinci u stvari umiru od pretilosti i blage prehlade. Ime "koncentracioni logor" je exkluziva samo za Aušvic i terotorijalno moze biti samo nekoliko kvadratinh kilometara. :roll: To sto određeni aktivisti ginu (slucaj 19 ubijenih na brodu koji je nastojao da doveze hranu i građevinski materijal) je vjerovatno vise iznimka nego pravilo, i to je vjerovatno ucinio Hamas samo su imali zidovsku uniformu.
U Palestini se pasa moj solidni ne zivi nego prezivljava kao sto je to bilo u ratnom Sarajevu...
I tebi za informaciju Izraelski zlocini su toliko veliki da je i mlijeko u prahu potencijalni dinamit a antibiotik potencijalni antrax, s toga su oboje pod embargom. :roll:
Siromastvo prelazi 80%, djeca serode i poginu a nisu okusili cokoladu...

Moj Avinoame1 cini mi se da ti je previse nos u knjigama, pa ne vidis dalje od strujnog pileta, (estagfirullah).
Nemoj vezati šuhu džaba, ne pase ti uz avatar...ama nikako.

I jos nesto zaboli me jesam li ti sarkastican ili simpatican....

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2010, 16:02 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
da li me mozak vara il taj stih iz Ps se odnosi na Hrista...

@Jamesdin

jesi li ikad proucavao sustinu Svetinje, kao i njenu sluzbu tipa klanje, donosenje zrtve, uloga svestenika i td..?

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2010, 16:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Bravo oficire, uspio si da u jednom postu spomenes i Ausvic i Sarajevo. Samo si jos propustio Srebrenicu.

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2010, 03:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Mar 2005, 22:09
Ovaj događaj izuzetno važan, zbog simbolike koju nosi a ne sam po sebi i po ovozemaljskim častima i poklonima nekoga nekome (nije manje ovozemaljski samo zato što se odnosi na nešto što je u vezi s religijom).
Same mošti i njihov vjerski značaj ili "značaj" prepuštam onima koji to doživljavaju i kojima to nešto znači...
Mogu da razumijem da neko na taj način osjeća veću "prisutnost" nekog ili nečeg vrijednog i duhovnog u svojoj blizini, ali ako je neko u stanju da nešto osjeti od čestice mrtvog tijela, koja (sasvim je moguće) zrači i danas, nije mi jasno kako ne može da osjeti žive ljude koji hodaju oko njega i sa kojima se možda svaki dan sreće...
Bitno je da se pročulo da se sveci okupljaju u Banjaluci (pa makar i u česticama), tj. da se potvrđuje ono što odavno znam, što je i u Svetom Pismu i u Kur'anu zapisano: okupljanje OVDJE i SADA.
Hram u kojem su čestice skupljene, i same čestice, pa i religija koja ih poštuje će proći, uskoro, i neće im se naći mjesta, ali ono što ovaj događaj simbolički znači tj. najavljuje (a takav način "oglašavanja" je odabran samo zato što narod na ovom prostoru pripada religiji u kojoj takve stvari imaju značaj) to je zaista bitno, onima koji imaju oči da vide, uši i dušu da čuju i razum da razumiju ono što se na ovakav način saopštava.
Samo, za razliku od mrtvih kostiju ono što se okuplja jesu živi ljudi i njihove duše, a te duše su prekaljene radom, službom pa i borbom u skladu sa namjerama Sila Nebeskih koje bdiju nad nama, i ti ljudi se ne okupljaju slučajno i bez razloga baš ovdje.
Dakle, ovo fizičko okupljanje svetaca, samo je (kako uvijek biva sa fizičkim manifestaijama duhovnog) odsjaj onog događanja koje se dešava na duhovnom ali i fizičkom planu, u stvari već duže vrijeme, ali ovo je pečat kojim se baš sad potvrđuje. I broj 42 je vrlo zanimljiv jer je to i broj koljena u rodu Isusa Hrista od Avraama do Njega, po Matejevom evanđelju!
Ko ima uši da čuje, neka čuje!

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2010, 12:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Jel mozes da objasnis sta mislis pod ovim:" ...ali ono što ovaj događaj simbolički znači tj. najavljuje... to je veoma bitno."?!

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2010, 16:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Mar 2005, 22:09
Mogu.
To simbolički ukazuje na okupljanje Božijih ljudi na banjlučkom području.

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2010, 21:01 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 04 Jun 2010, 22:09
Aragorn je napisao:
Mogu.
To simbolički ukazuje na okupljanje Božijih ljudi na banjlučkom području.

Da se ne misli na ono okupljanje sinoć u Stričićima?

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2010, 15:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 09 Jan 2009, 19:22
Biblijom u glavu!!!!!!!!!!!!!!

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2010, 23:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Danas sam vidio dijelove moštiju u Hramu Hrista Spasitelja i srce mi je zalupalo iznenada, to je bio jedan od onih osjećaja posebne sreće.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2010, 01:41 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 19:20
Kako li se samo religija zloupotrebljava! Navali narode na mosti, ostani glup, u neznanju, zatucan, ogranicen, navali u crkvu i moli se bogu da ti da sto vise para.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 94 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]