Avinoam1 je napisao:
U Gazi je situacija drugacija zato sto je Hamas nista drugo nego jedna teroristicka organizacija. I da, Gazani jesu taoci vlasti koje su oni izabrali, to dokazuje i sama cinjenica da ako pruzis bilo kakav politicki otpor pojesce te mrak. Dok je Hamas na vlasti nema progresa, nema interne promjene, nema opozicije, nista. Mat pozicija a narod ispasta.
Evo kronoloski...
http://ambient-palestine.blogspot.com/2 ... ubene.htmlHamas je jedna legalna i legitimna vlast na jednom prostoru u jednoj drzavi. (tačka) Izabran je na izborima pod kontrolom zapadnih posmatraca i pod pravilima zapadnih izbornih komisija (da ironija bude veca) koje su utvrdile da je Hamas legalno dosao na vlast.
Ti nisi jedini koji govori da je Hamas takav kakav jest...ali na srecu svijet se ne okrece oko vas takvih.
Avinoam1 je napisao:
Rekao sam ti vec jednom okani se svog sarkazma jer mi polako ide na zivce.
Sta ces uraditi? Povući me za moj mali crveni nosić.
Znas sta je tvoj problem, sto nastojis kritizirati sve sto ne spada u "tvoj svjetonazor"...pa samim tim sve grupe, skupine, vlasti, narode i nacije samo ako kojim slucajem ne odgovaraju nekoj tvojoj disertaciji...
Avinoam1 je napisao:
I procitaj tacno sta sam napisao. hrane i vode ima, niko ne umire u gladi niti iko gladuje. A normalna stvar da je situacija unutar Gaze vise nego ultra ocajna, to uopste niko ne osporava.
Hrane i vode ima dovoljno, Palestinci u stvari umiru od pretilosti i blage prehlade. Ime "koncentracioni logor" je exkluziva samo za Aušvic i terotorijalno moze biti samo nekoliko kvadratinh kilometara.

To sto određeni aktivisti ginu (slucaj 19 ubijenih na brodu koji je nastojao da doveze hranu i građevinski materijal) je vjerovatno vise iznimka nego pravilo, i to je vjerovatno ucinio Hamas samo su imali zidovsku uniformu.
U Palestini se pasa moj solidni ne zivi nego prezivljava kao sto je to bilo u ratnom Sarajevu...
I tebi za informaciju Izraelski zlocini su toliko veliki da je i mlijeko u prahu potencijalni dinamit a antibiotik potencijalni antrax, s toga su oboje pod embargom.
Siromastvo prelazi 80%, djeca se
rode i poginu a nisu okusili cokoladu...
Moj Avinoame1 cini mi se da ti je previse nos u knjigama, pa ne vidis dalje od strujnog pileta, (estagfirullah).
Nemoj vezati šuhu džaba, ne pase ti uz avatar...ama nikako.
I jos nesto zaboli me jesam li ti sarkastican ili simpatican....