banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 14:28

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1302 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 66  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Avg 2010, 15:34 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 28 Sep 2003, 20:33
Da li je neko bio u Baskim Vodama? Zanima me smjestaj, cijene... :)

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2010, 15:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Citiraj:
kao sto rekoh bio licno i uvjerio se tako da me ne mozes ubijediti u suprotno

Oprosti mi molim te, nece mi se vise desiti.

:roll:

Mala digresija, Makarska a ni Baske Vode NISU najblize destinacije 8)

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2010, 16:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2007, 02:35
Ja sam prosle godine bila u kampu Basko polje i vidjeli smo samo 4 Banjalucana i tek poneko auto iz BiH. Uglavnom Slovaci, Cesi i Poljaci. Cesi najvise.
Plaza je diiiivna i more je cisto. Za nekog ko ne trazi provod, nego cisto pustanje mozga na pasu, a ko moze u kampu: odlicno!

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2010, 16:50 
Ja odoh na olib ove godine, odmoriti k'o coek...

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2010, 16:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Odlican izbor!
Ako budes imao priliku, napravi jedan dan izlet do Malog Losinja. Raj na zemlji.

Ko voli kampovanje - kamp Strasko u Novalji. Fantasticno sredjen sa prelijepom plazom.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2010, 17:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2007, 02:35
Ma, samo da je hlad u kampu, odnosno kamp u hladu i sanitarni cvor da je uredan, moze! :)
Super izgleda ovaj Straskic :). Kamp u Baskom polju je uredan i cist, malo nezgodan teren za kocice za sator, WC je cistiji nego u nekom privatnom smjestaju ( redovno dosipaju tecni sapun, mijenjaju papirne rucnike, toalet papir uvijek dostupan), postoji i dio za pranje sudja i vesa, imaju prikljucke za struju, debeli hlad, plaza kamenita (ja pijesak ne volim), more cisto sa postepenim dubinama. Ko je autom, blizu je i Makarska za nocni zivot i prodavnice, jer u kampu cijene nisu naivne. Ima prodavnica, ali su cijene m'rs-m'rsova.
Ni kampovanje nije tako jeftino kao sto je nekad bilo. Otprilike za slicnu ili nekoliko eura visu cijenu moze se naci i soba u privatnom smjestaju. Puno toga naplacuju. Kamp mjesto, kamp po osobi, parking, raznorazne takse i malo-po malo, naberika se. Ali, ko voli nek izvoli.
Prijateljica je skoro bila na Hvaru, kamp Jurjevac. Nije se zalila :)

Uf, jesam rastegla.

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2010, 18:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
V@nja je napisao:
Ne citas sta pisem - za iste ili slicne pare i vrijeme putovanja se moze i bolje proci od Makarske i co. Kome se da traziti.
I ne znam samo kome moze prednost biti to sto su vecina gostiju Banjalucani. Pa valjda bjezim iz Banjaluke da se odmorim, a ne da dobijem prekopirano setaliste u BL :?
Kaze da je galama samo za vrijeme guzve - i to mi je jedna od prednosti - nema te guzve na plazama kao sto je na makarskoj rivieri da ti ljudi guraju noge pod nos :?

ni ti nisi procitao sta sam ja napisao :)
nisam ni demantovao tvoju tvrdnju samo sam odgovorio na tvoje pitanje zasto najcesce biraju tu destinaciju :)
i btw vecina gostiju nisu banjalucani, vec su vecina u tom dijelu kad se uzmu u obzir turisti iz BiH
sto se tice galame i dalje mi nije jasno kakva galama? eventualno kad bude talasa dijeca skice (a ponekad i omladina), ali to je isto svuda gdje sam boravio

ajkula je napisao:

Mala digresija, Makarska a ni Baske Vode NISU najblize destinacije 8)

mislim da Sarajlijama Makarska jedna od najblizih destinacija, u stvari to bi bio vec pomenuti Gradac ;)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2010, 18:57 
V@nja je napisao:
Odlican izbor!
Ako budes imao priliku, napravi jedan dan izlet do Malog Losinja. Raj na zemlji.

Hvala na savjetu, nadam se da cu naci motorni camac ili nesto slicno da odem tamo, djevojka mi kaze da se Mli Losinj vidi sa Oliba i da nije problem otici ako se nadje prevoz. :)

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2010, 11:40 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 11 Avg 2010, 11:32
Ove godine sam rezervisala apartman u Ruskamenu.Jedno malo mesto kod Omisa........Da li je neko bio tu i moze li neko da mi kaze kakve su plaze i cene?

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2010, 16:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Opet u Baškoj Vodi, kao i prošle godine. Nisam imao problema koje neki navode, na plaži sam primjetio jednu porodicu iz Srbije i možda jednu iz Federacije. Puno stranaca, ne znam više ni ja odakle su, Česi, Poljaci, Nijemci. Plaže nisu bile prljave i nije bilo dovikivanja na njima. Šetao sam dva puta do Brele, jednom podaleko (i tom prilikom izgorio), okupao se na plaži Dugi Rat (bila pojaka struja pa sam izašao na drugoj plaži :)). Jedno jutro u Baškoj Vodi bilo valovito pa oni silni skuteri i gliseri (sa padobrancima i ostalim igračkama) nisu isplovili što sam iskoristio da otplivam iza ograđenog područja (bova) za još možda 2 takve dužine.

Na plaži sam upoznao roditelje Ivana Klasnića, pričao sam sa njegovim tatom (tad smo bili u vodi) o tome kako je Ivan imao poznate probleme sa bubrezima, radili mu samo 30%, pa mu je on dao svoj jedan bubreg, sad Ivan ima tri bubrega pošto mu nisu izvadili ni jedan. Taj njegov tata ide svakih 6 mjeseci na kontrole, na zadnjoj mu taj jedan bubreg radio 90%. U Baškoj Vodi ima kuću/vikendicu, inače živi u Hamburgu 40 godina.

Tražeći apartman za nekoga sticajem okolnosti sam saznao i gdje je porodična kuća njihovog predsjednika Ive Josipovića koji je tih dana valjda i bio dole kod roditelja. Prošao sam pored kuće, ispred stalno sjedi član obezbjeđenja, ležerno obučen, kao za šetnju pored plaže. Imam slike.

Meni je bilo lijepo, samo je kratko trajalo. Onaj padobran planiram probati možda već sledeće godine. Skuter sam obavezno opet vozio jer mi je to ekstra, dva puta, ove godine sam čak uspio i pasti sa njega, relativno daleko od obale, ali nije nikakav problem, bilo valovito a ja inače vozim malo agresivnije, kad sam par dana ranije vozio kolegu zamalo je on pao :). Vrlo rado bih išao na ono ronjenje sa opremom, vidio sam da imaju neki kurs ali je dosta skup, 2100 kuna. Na njemu se dobije kao neka licenca pa možeš svagdje roniti, a ako dođeš sa licencom možeš samo platiti ronjenje. Tako da ako je izvadim negdje gdje je jeftinije ne bi bilo loše. Zna li neko koliko ta obuka i dobijanje licence košta u Ronilačkom klubu "Buk", i gdje oni vrše obuku?

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2010, 17:32 
Voajer
Voajer

Kolika je cijena skutera u Hrvackoj ?

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2010, 17:32 
Voajer
Voajer

Da li zna neko nesto o Ruskamenu malo mjesto kod Omisa?Unaprijed hvala

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2010, 18:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Mar 2006, 23:59
Vader je napisao:
Vrlo rado bih išao na ono ronjenje sa opremom, vidio sam da imaju neki kurs ali je dosta skup, 2100 kuna. Na njemu se dobije kao neka licenca pa možeš svagdje roniti, a ako dođeš sa licencom možeš samo platiti ronjenje. Tako da ako je izvadim negdje gdje je jeftinije ne bi bilo loše. Zna li neko koliko ta obuka i dobijanje licence košta u Ronilačkom klubu "Buk", i gdje oni vrše obuku?

Koliko je samo ronjenje? Ja sam se ove godine zainteresovala za ronjenje (inace nisam "vodeni" tip... tacnije, ja nisam tip nizasta-lol), dva dana sam videla brodic sa roniocima, ali niej mi se dalo ici raspitivati a i nismo stalno bili u jednom mestu.
Mislila sam ici u neki od klubova kod nas, u skolu ronjenja, pa bi mogla iskoristiti priliku jer planiram ici jos jednom ili dva puta dole do mora, pa ako stignem sve to ukombinovati.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2010, 18:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Vader, skoro je RK Buk odrzao kurs
http://banjalukasport.com/buk/public_ht ... 3142302253

Koliko sam ja upucen nema fiksnih termina kada ce kurs poceti. Ide se po principu - kada se skupi dovoljno ljudi tada se i organizuje kurs.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2010, 20:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
jelica1981 je napisao:
Kolika je cijena skutera u Hrvackoj ?

Kako gdje.

U Baškoj Vodi 15 min = 200 kuna
U Breli sam vidio na jednom mjestu 10 min = 200 kuna
Prošle godine mislim da je u Makarskoj bilo 15 min = 250 kuna, a u Promajni sam čuo da je bilo 140 kuna. Brat mi reče da je u Budvi 30 min = 50€.

HugoLina je napisao:
Koliko je samo ronjenje?

Nisam siguran ali mislim da je bilo 200-300 kuna, ali zavisi da li ideš na jedno uranjanje ili dva, imaju te pakete, kod dva uranjaja se roni neko vrijeme, pa se bude na brodu, ruča, pa se opet uranja poslijepodne još jednom. Tako nešto.

HugoLina je napisao:
Mislila sam ici u neki od klubova kod nas, u skolu ronjenja, pa bi mogla iskoristiti priliku jer planiram ici jos jednom ili dva puta dole do mora, pa ako stignem sve to ukombinovati.

Tako nešto i ja kontam, proći obuku ovde pa onda imati licencu i na moru roniti.

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2010, 00:24 
Voajer
Voajer

E hvala na odgovoru.........Ali nisu ni malo jeftini ti skuteri,ali ja ih naprosto obozavam.........A da li jos neko nesto zna o Ruskamenu..........Pozdravcic

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2010, 00:31 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
Vader je napisao:

Tražeći apartman za nekoga sticajem okolnosti sam saznao i gdje je porodična kuća njihovog predsjednika Ive Josipovića koji je tih dana valjda i bio dole kod roditelja. Prošao sam pored kuće, ispred stalno sjedi član obezbjeđenja, ležerno obučen, kao za šetnju pored plaže. Imam slike.

a bili smo negdje u isto vrijeme dole, cudno da te ne sretoh :)
btw isao si i do Omisa ? vidim da spominjes Dugi rat
parasailing nisam ni ja probao, a imao sam zelju, ali nisam odvojio vrijeme za to zbog izleta
iduce godine cu da ganjam to i izlet na Biokovo sa onim motoricima :D

jelica1981 je napisao:
Da li zna neko nesto o Ruskamenu malo mjesto kod Omisa?Unaprijed hvala

bio sam tamo, meni se svidjelo, imao gazdu koji je porijeklom iz Hercegovine koji nas je castio ribom i vinom domacim

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2010, 01:58 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Vader je napisao:
Vrlo rado bih išao na ono ronjenje sa opremom, vidio sam da imaju neki kurs ali je dosta skup, 2100 kuna. Na njemu se dobije kao neka licenca pa možeš svagdje roniti, a ako dođeš sa licencom možeš samo platiti ronjenje. Tako da ako je izvadim negdje gdje je jeftinije ne bi bilo loše. Zna li neko koliko ta obuka i dobijanje licence košta u Ronilačkom klubu "Buk", i gdje oni vrše obuku?

Ja sam isao na ronjenje sa opremom u Egiptu ovo ljeto i moram reci da je super stvar. Imali smo 2 zarona od po cca 20min.
Znam da je tamo licenca bila jeftinija nego u Hr, cca oko 200-250 Eura. Mi smo isli ronjenje u paru, pa smo mogli i bez licence.
Jedino je drug (koji je ranije, kad je bio u Meksiku, dobio licencu) ronio sam - iskreno, i nema neke razlike velike.
Moze se ici do 12m ispod vode, na koliko smo i mi ronili. Sami profesionani ronioci su nam rekli da treba posebna vrsta dozvole za ronjenje ispod 15m...

A vezano za Buk - bas sam prije koji dan na Incelovom bazenu vidio ih kako vjezbaju. :)

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2010, 07:09 
Mozete li mi reci kakve su cijene mesa i hrane u Hrvatskoj, tacnije Zadar?

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2010, 07:40 
Voajer
Voajer

A sto se tice plaze u Ruskamenu i prodavnica?Skupoce i ostaloga?Pozzdrav

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1302 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 66  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]