Opet u Baškoj Vodi, kao i prošle godine. Nisam imao problema koje neki navode, na plaži sam primjetio jednu porodicu iz Srbije i možda jednu iz Federacije. Puno stranaca, ne znam više ni ja odakle su, Česi, Poljaci, Nijemci. Plaže nisu bile prljave i nije bilo dovikivanja na njima. Šetao sam dva puta do Brele, jednom podaleko (i tom prilikom izgorio), okupao se na plaži Dugi Rat (bila pojaka struja pa sam izašao na drugoj plaži

). Jedno jutro u Baškoj Vodi bilo valovito pa oni silni skuteri i gliseri (sa padobrancima i ostalim igračkama) nisu isplovili što sam iskoristio da otplivam iza ograđenog područja (bova) za još možda 2 takve dužine.
Na plaži sam upoznao roditelje Ivana Klasnića, pričao sam sa njegovim tatom (tad smo bili u vodi) o tome kako je Ivan imao poznate probleme sa bubrezima, radili mu samo 30%, pa mu je on dao svoj jedan bubreg, sad Ivan ima tri bubrega pošto mu nisu izvadili ni jedan. Taj njegov tata ide svakih 6 mjeseci na kontrole, na zadnjoj mu taj jedan bubreg radio 90%. U Baškoj Vodi ima kuću/vikendicu, inače živi u Hamburgu 40 godina.
Tražeći apartman za nekoga sticajem okolnosti sam saznao i gdje je porodična kuća njihovog predsjednika Ive Josipovića koji je tih dana valjda i bio dole kod roditelja. Prošao sam pored kuće, ispred stalno sjedi član obezbjeđenja, ležerno obučen, kao za šetnju pored plaže. Imam slike.
Meni je bilo lijepo, samo je kratko trajalo. Onaj padobran planiram probati možda već sledeće godine. Skuter sam obavezno opet vozio jer mi je to ekstra, dva puta, ove godine sam čak uspio i pasti sa njega, relativno daleko od obale, ali nije nikakav problem, bilo valovito a ja inače vozim malo agresivnije, kad sam par dana ranije vozio kolegu zamalo je on pao

. Vrlo rado bih išao na ono ronjenje sa opremom, vidio sam da imaju neki kurs ali je dosta skup, 2100 kuna. Na njemu se dobije kao neka licenca pa možeš svagdje roniti, a ako dođeš sa licencom možeš samo platiti ronjenje. Tako da ako je izvadim negdje gdje je jeftinije ne bi bilo loše. Zna li neko koliko ta obuka i dobijanje licence košta u Ronilačkom klubu "Buk", i gdje oni vrše obuku?