banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 23:19

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 458 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 23  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Jul 2010, 14:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
Stvar je ukusa, ali The Hurt Locker po meni je najbolji film 2009., najbolja priča, režija, gluma (Jeremy Renner) i uopšte samo dočaravanje radnje.

Od loših filmova nedavno sam gledao Jonah Hex, stripovska western akcija sa Joshom Brolinom, Megan Fox, Johnom Malkovichem i Michaelom Fassbenderom, zaobiđite je u kinima sad ako dođe jer traje samo 75 minuta (ne računajući odjavnu špicu!).

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2010, 17:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
gnusni_snjesko je napisao:
Toljaga je napisao:
naravno da je film žestoka bljuvotina

por que?

Ponovicu se ali nema veze. Ako je u cilju pljuvanja po Hurt Lockeru, nije na odmet.
Film je tipicno americko patriotsko smece, sa toliko banalizovanim glavnim likom koji u nekom kao "realnom" ratnom filmu vise lici na Dzejms Bonda ili nekog drugog bad ass junaka koji ne slusa nikoga i sve mu polazi za rukom.
Film apsolutno nema nista vrijedno pomena, jedino mozda rezija.
Gluma je bezveze, kao sto rekoh, da je Renner glumio Dzejms Bonda mozda bih i pohvalio njegovu glumu.
Ne vidim zasto Hurt Locker ima tako jeben scenario a bilo koji drugi ratni film nema. S tim sto je meni scenario zestoko patriotsko sranje sa onim krajem filma kada se on kao dobrovoljno vraca u rat - najvece smece koje sam vidio u nekom filmu, a vidio sam dosta.
Druga stvar, svi se pozivaju na neku realnost u tom Hurt Lockeru. Odjednom su svi profesionalni vojnici i generali. Uglavnom, citao sam komentare nekih vojnih lica koji su bili u Iraku, i oni kazu da je film smece i da je ono daleko od realnosti.

Sve u svemu, film je smece.

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2010, 17:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2005, 00:47
Halpert je napisao:
Jonah Hex, stripovska western akcija

'...I haven't read the original screenplay but the fact that it's by the team of Neveldine and Taylor should be a tip off that the problems start there. This is the duo responsible for the Crank films and the recent misfire Gamer...'

mislim da to govori vise nego dovoljno!

nego, navikao sam da i pored losih iskustava ocekujem od odredjenih filmova nesto i razocaram se svaki put ponovo. kada je 'Hurt Locker' izasao uopste nisa ocekivao nesto posebno. jos odavno sam volio Kathryn Bigelow ('Point Break' je bio jedan od onih nikada prezaljenih fantasticnih akcionih filmova 90ih ala 'Lethal Weapon', 'Strange Days' je bio cameronov scenarijo sa 'zenskim dodirom' i vjecno dobrim Ralph Fiennesom i ni manje losom Angelom Bassett...) ali sam mozda bio skeptican malo nakon 'K - 19' (zenski ratni film o rusima koji pricaju engleski na celu sa Harrison Fordom jednostavno nije moja soljica caja). kao sto Halpert vec rece, 'Hurt Locker' je odlicna kombinacija PRICE, glume i rezije, koja tako nedostaje modernom americkom filmu. jedino mi nije jasno zbog cega ljudi na ovo gledaju kao americko-propagandno ratni film kada je ovo cista suprotnost (koji od najboljih ratnih filmova ustvari nisu 'anti ratni'). drago mi je sto je dobila oskara iskljucivo zbog njene karijere (i kao sto sam napisao na temi OSKAR, zbog cinjenice da je direktno potukla bivseg muza sa njegovim 'najvecim filmom na svijetu' :) ) iako mislim da je 'A Serious Man' za nekoliko nijansi bolji film ali kada je Akademiji to bilo vazno?

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2010, 17:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
toliko banalizovanim glavnim likom...
Odjednom su svi profesionalni vojnici i generali

ni ti, kao ni ja, ne mozemo shvatiti mentalni sklop nekoga ko se bavi tim poslom, sto i nije pojenta ovog filma...pod banalizaciju vjerovatno mislis upravo to badass ponasanje ali meni je i logicnije da se neko tako ponasa nego da bude by the book americki marinac.

Citiraj:
meni scenario zestoko patriotsko sranje sa onim krajem filma kada se on kao dobrovoljno vraca u rat - najvece smece koje sam vidio u nekom filmu, a vidio sam dosta.

vidis, meni je taj kraj pljuvanje u lice svakom kliseu i glavni razlog zasto ovaj film NIJE 'patriotsko smece'. ne samo da se on ne bori sa prasinarima preko pola svijeta zato sto oni 'urgozavaju njegovu porodicu i sve sto americki san predstavlja' nego on ponovo ostavlja tu istu porodicu i vraca se, ne iz patriotski razloga nego sto je i sam svjestan koliko je sjeban (a kada su americki vojnici sjebani) i prihvata 'svoje demone'.

Citiraj:
Druga stvar, svi se pozivaju na neku realnost u tom Hurt Lockeru. Odjednom su svi profesionalni vojnici i generali. Uglavnom, citao sam komentare nekih vojnih lica koji su bili u Iraku, i oni kazu da je film smece i da je ono daleko od realnosti.

mislim da se niko nije pozivao na dokumentaristicnost filma, nego osvjezavajucu odsustvost kenjkave dramatike i zaglupljujuce retorike, ipak je ovo igrani film, koji mora da ima svoj dramaturski sklop,a ne G.I. Big Brother

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2010, 18:57 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Elvis Presley je napisao:
Toljaga je napisao:
naravno da je film žestoka bljuvotina

por que?

Ponovicu se ali nema veze. Ako je u cilju pljuvanja po Hurt Lockeru, nije na odmet.
Film je tipicno americko patriotsko smece, sa toliko banalizovanim glavnim likom koji u nekom kao "realnom" ratnom filmu vise lici na Dzejms Bonda ili nekog drugog bad ass junaka koji ne slusa nikoga i sve mu polazi za rukom.
Film apsolutno nema nista vrijedno pomena, jedino mozda rezija.
Gluma je bezveze, kao sto rekoh, da je Renner glumio Dzejms Bonda mozda bih i pohvalio njegovu glumu.
Ne vidim zasto Hurt Locker ima tako jeben scenario a bilo koji drugi ratni film nema. S tim sto je meni scenario zestoko patriotsko sranje sa onim krajem filma kada se on kao dobrovoljno vraca u rat - najvece smece koje sam vidio u nekom filmu, a vidio sam dosta.

Sve u svemu, film je smece.
Za postoji potreba da se nakon gledanja scene iskrcavanja u Normandiji u "Spašavanju Redova Rajana" gleda ijedan ratni film?

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2010, 19:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

jeste

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2010, 19:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Citiraj:
toliko banalizovanim glavnim likom...
Odjednom su svi profesionalni vojnici i generali

ni ti, kao ni ja, ne mozemo shvatiti mentalni sklop nekoga ko se bavi tim poslom, sto i nije pojenta ovog filma...pod banalizaciju vjerovatno mislis upravo to badass ponasanje ali meni je i logicnije da se neko tako ponasa nego da bude by the book americki marinac.

Citiraj:
meni scenario zestoko patriotsko sranje sa onim krajem filma kada se on kao dobrovoljno vraca u rat - najvece smece koje sam vidio u nekom filmu, a vidio sam dosta.

vidis, meni je taj kraj pljuvanje u lice svakom kliseu i glavni razlog zasto ovaj film NIJE 'patriotsko smece'. ne samo da se on ne bori sa prasinarima preko pola svijeta zato sto oni 'urgozavaju njegovu porodicu i sve sto americki san predstavlja' nego on ponovo ostavlja tu istu porodicu i vraca se, ne iz patriotski razloga nego sto je i sam svjestan koliko je sjeban (a kada su americki vojnici sjebani) i prihvata 'svoje demone'.

Citiraj:

mislim da se niko nije pozivao na dokumentaristicnost filma, nego osvjezavajucu odsustvost kenjkave dramatike i zaglupljujuce retorike, ipak je ovo igrani film, koji mora da ima svoj dramaturski sklop,a ne G.I. Big Brother

Meni ne moze biti logicnije to ponasanje iz prostog razloga sto je to cista fikcija. Onakav mentalni sklop kao sto je glavni lik Hurt Lockera jednostavno ne postoji. Postoji samo na filmu. A ti sam kazes kako ovaj film pljuje svim patriotama i pkazuje banalnost rata. Kako, tako sto je glavni junak bad ass vojnik koji se ne boji nicega i demontira 145 678 352 bombi bez greske??

Pod ovim drugim vjerovatno mislis na neku katarzu koju dozivljava junak tako sto se vraca u rat, odnosno kao rat ga je toliko sjebao da je postao ovisnik i ne moze da funkcionise u normalnom drustvu.
Fino, ali to se moglo na drugaciji nacin prikazati, prikazati njegov odnos sa porodicom, njegov odnos prema zivotu uopste u normalnim okolnostima. Ali to nije bila poenta ovog filma. Jednostavno ta scena vracanja u rat je toliko glupa i kontraproduktivna da je to meni smijesno. Ja cvrsto vjerujem da u Americi postoji mnooogo psihickih slucajeva koji bi nakon gledanja filma zakljucili da njihov zivot nema smisla i da je bolje da odu u rat nego da zive prazno kao sto su do sada zivjeli.
Banalnost rata se ne prikazuje samim ratom, vec nekim drugim stvarima, uporedjujuci rat sa necim ljepsim, ciscim a takvih stvari je malih milion. A nikako scena vracanja u rat i ostavljanje porodice za sobom.

Sto se tice dramatizacije filma, ja sam ga samo uporedio sa drugim ratnim filmovima. Zasto se bas Hurt Locker izdvaja??
Kazes da nema kenjkave dramatike a glavni junak svako malo glavom kroz zid, demontira bombe, skace, puca ovo ono. Totalna banalizacija ratnih scena.
Samo je to dobro odrezirano o nije toliko napucano kao npr. Spasavanje redova rajana sa svim tim efektima i velikim scenama pa onda ljudi kazu e bas je realno.

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2010, 09:57 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Zašto tražiti realnost u ratnom filmu?Ako bi ratni film bio realan niko ga ne bi gledao i bio bi skroz nezanimljiv.U njemu bi imao ljude koji pucaju na metu koju uopšte ne vide,ljude koje povraćaju od straha i ginu od zalutalih metaka koje su takođe ispucali oni koji nisu gledali kuda pucaju jer su pokušavali da sakriju što veći dio sebe....Bio bi pun boraca u alkoholisanom stanju jer jedino tako mogu da podnesu stanje oko sebe.Pitajte očeve kako im je bilo pa onda vidite da li je potrebno snimiti realan ratni film.

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2010, 00:14 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Apr 2010, 10:58
A SERBIAN FILM!!!

Slika

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2010, 14:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2010, 16:56
Ubjedljivo najgori i najdosadniji film koji sam gledao je "Carsko putovanje"

Sat i po o carskim pingvinima i njihovom teskom životu, ljudi se ni ne pojavljuju, još na francuskom i nema pola prevoda-morao do kraja sjediti i gledati jer smo išli sa školom

Slika

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2010, 14:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

:lol:

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2010, 14:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
lemi_93 je napisao:
Ubjedljivo najgori i najdosadniji film koji sam gledao je "Carsko putovanje"

Sat i po o carskim pingvinima i njihovom teskom životu, ljudi se ni ne pojavljuju, još na francuskom i nema pola prevoda-morao do kraja sjediti i gledati jer smo išli sa školom

:lol: :lol: :lol:

Prejako!!!

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2010, 20:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2010, 16:56
najgore je sto je još dobio i oskara (nzm u kojoj kategoriji)-vjerovatno jer su redatelj i ekipa proveli 14 mjeseci na Antartiku snimajući

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2010, 21:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
Japansku anime seriju Dragonball nikada nisam volio, iako sam poštovao to što ima armiju fanova po svijetu, ali slažem se da joj ovo od Hollywooda nije trebalo.
Jadni Chow-Yun-Fat :(

Slika

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2010, 00:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Hajoj da ja dodam film na ovu odviše zanimljivu temu.
Funny games.
Ko me ter'o da te gledam... ko me teeeeeer'o...

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2010, 11:32 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Lemi, sjedaj i ćuti.

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2010, 14:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
Ajoj... ovo mi je ubjedljivo najgluplji film! http://www.imdb.com/title/tt0464196/

Gledala ga prije par mjeseci, i nikako da se sjetim bio čega u vezi filma što bih mogla izguglati. Ne lezi vraže, opet ga puštali jutros, na OBN-u, naravno! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A zla od filma, matero mila... Najžešće mi na kraju one sisate Ukrajinke, samo što iz sisa ne pucaju rafale... :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2010, 15:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

zLo_krme je napisao:
Hajoj da ja dodam film na ovu odviše zanimljivu temu.
Funny games.
Ko me ter'o da te gledam... ko me teeeeeer'o...

vjerovatno na inicijativu momka, za koga se prica da je u tim fazonima iz filma

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2010, 22:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Moj momak ne bi izdržao ni 5 minuta. Ali, jeste, sve što se priča je istina. Nosi palice za golf na rasklapanje u onom ruksaku....
Davno sam gledala film... Užas, agonija... Potez sa daljinskim... Dijete s prosutim mozgom... Ne znam..

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2010, 09:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
The Hitcher, iliti na hrvatskom Autostopist.
Znam ja iz Sharpe-a da je Sean Bean neuništiv ali ono što sam ja sinoć gledao je glupo do bola.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 458 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 23  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]