Pobjeda nema alternativu Autor: Vladimir Grbić, Dario Knezović Očekujemo tešku i neizvesnu utakmicu jer je Široki Brijeg opasan i snažan protivnik, koji je svoju snagu pokazao ove godine u međunarodnim takmičenjima, rekao je Zoran Marić, šef stručnog štaba Borca pred derbi meč prvog kola Premijer lige BiH.
"Crveno-plavi" u subotu od 20.30 časova sezonu otvaraju na Gradskom stadionu protiv Širokog Brijega, sa kojim su prošle sezone imali više nego pozitivan skor. U klubu i u ovom meču najavljuju osvajanje tri boda kako bi na sjajan način otvorili prvenstvo.
"Široki je ekipa koja je konstantno u vrhu Premijer lige i ove sezone imaju visoke ambicije. Nisu pretrpeli mnogo promena u igračkom kadru pa će sigurno i ove sezone igrati važnu ulogu u prvenstvu. Mi, naravno, idemo na pobedu jer nas na našem terenu zanimaju samo tri boda i nije bitno s kojim protivnikom igramo", izjavio je Marić.
Zbog povreda, neće moći da računa na Borislava Mikića, Sinišu Marčetića i Nemanju Vidakovića.
"Biće promena u sastavu u odnosu na meč s Loznom. Pre svega, pošto nećemo moći da računamo na Mikića. Biće promena i u zadnjoj liniji, a u napadu će meč da počne i Duško Stajić", naglasio je Marić, i zatim se osvrnuo na priče da Široki u Banjaluku dolazi oslabljen:
"Imaju kadrovskih problema i prema pričama će doći oslabljeni. Jedino što je sigurno da neće igrati Vagner, a kad počne utakmica videćemo koliko su ostale informacije bile tačne".
Kao što je Marić najavio, večeras će svoj debi u dresu Borca imati Stajić, koji će zauzeti svoje mjesto u napadu. Stajić je, prije svega, naglasio da je ponosan što će nositi "crveno-plavi" dres i obećao da će u svakom meču dati svoj maksimum.
"Borac je veliki klub i presrećan sam što sam potpisao ugovor. Nadam se da ću svojim partijama da opravdam očekivanja stručnog štaba, ali i navijača. Borac ima dosta dobrih igrača i siguran sam da smo sposobni da se plasiramo u sami vrh tabele. Daću svoj maksimum u svakom meču i nadam se da ću sa Borcem osvojiti titulu", rekao je novi napadač Borca i dodao:
"Želimo na startu prevenstva da osvojimo tri boda i da pokažemo da smo dobra ekipa. Protivnik ima dobar tim, ali mi moramo da gledamo samo sebe, da pružimo svoj maksimum. Cilj kluba je izlazak na evropsku scenu i veoma je bitno da u svakoj utakmici na domaćem terenu ostvarimo pobjedu".
Premda suočen s brojnim problemima, optimizam ne napušta Ivu Ištuka, šefa struke Širokobriježana. Od ranije je bilo poznato da u gradu na Vrbasu sigurno neće igrati Vagner (upala pluća), Bandović, Mišić, Peraica (ozljede), a u klubu je sve zatekla vijest da će derbi propustiti i kapetan Dalibor Šilić. Razlog njegovog izostanka su tri žuta kartona s kraja prošle sezone:
"Za Vagnera, Mišića i Bandovića, naše standardne igrače, znali smo ranije da neće igrati i tako smo pripremali momčad za Banjaluku. Međutim, ovo sa Šilićem osobno me je iznenadilo. No, pravila se moraju poštovati. Unatoč svim problemima nećemo se predati. Mi sigurno ništa nećemo kalkulirati. Imamo dovoljno kvalitetnih igrača, od kojih ću tražiti maksimalno zalaganje. Ovo je prilika mlađim igračima da se nametnu", kazao je Ištuk.
On će prigodu dati i nadarenom junioru Goranu Zakariću koji je ovog ljeta stigao iz Kozare. Uz njega bi od prve minute trebalo da počne i mladi Jure Glavina.
Zoran Marić Borba za titulu će se sigurno voditi između Sarajeva, Širokog, Željezničara, Zrinjskog i nas, ali je rano o tome govoriti. Sve će biti jasnije nakon nekoliko kola.
Marko Maksimović Sjajni vezista Borca, koji se još oporavlja od povrede leđa, produžio je saradnju s banjalučkim premijerligašom na još dvije godine.
Trio na pozajmici Nemanja Aleksić i Milan Bojinović narednih šest mjeseci igraće kao pozajmljeni igrači u Naprijedu, dok će Srđan Stojnić, kao pozajmljen igrač, igrati u Kozari.
_________________ ENVER KULAŠIN
Poslednji put menjao Simpatizer dana 30 Jul 2010, 19:07, izmenjena 3 puta
|