Citiraj:
Sportski direktor Crvene zvezde Ivan Adžić tvrdi da crveno-beli nisu zadržali Klea jer nije vredan novca koji je zahtevao. Neočekivana izjava novog člana rukovodstva Zvezde pojavila se pošto je večiti rival Partizan odlučio da angažuje brazilskog golgetera, koji je prethodnih godinu dana proveo na „Marakani".Adžić smatra da Kleo nije pokazao dovoljan kvalitet, a o prelasku u Partizan informisao se samo iz novina.
Овим бих симболично започео своје данашње писаније.
Фк Црвена Звезда НЕМА спортског директора, већ пропалог коцкара-будалу. Како другачије назвати човјека који је успио да отјера капитена и вјероватно најбољег играча протекле сезоне, правог вођу, који је имао жељу да ту и заврши своју каријеру. Човјек који је за 4 прелазна рока успио да прода 1 (ЈЕДНОГ!) играча. Наравно да ту не рачунам Савића, јер је поменути имао утицаја на тај трансфер колико и ја, због саме чињенице ко му је отац и да посједује француски пасош. Сад тај исти Звездин бивши капитен (а мислио сам да се само комшије фрљацају са капитенском траком) чека резултат утакмице са Слованом, па ће онда да "купује по потреби." То што је он довео, довео би - главу дајем - сваки од нас, понаособ. Без ИКАКВОГ скаутинга, без ИКАКВОГ утицаја и веза у свијету (осим црногорско-мафијашких), без способности препознавања квалитета играча... Због његовог рада, ни ове године нећемо имати афирмацију младих играча - оно с чим су испирали мозак на почетку. Увелико се спекулише да су Савићу рекли да може слободно да иде, јер на зиму Звезда купује искусног репрезентативца - штопера (кажу Драгутиновић), са којим се идуће сезоне, планира озбиљно напасти Европа. Не бих да критикујем ово, јер је вјероватно само теорија, а ако се покаже као тачна, имаће на шта да се пљуне, добрано.
Надаље, Фк Црвена Звезда НЕМА тренера. Наравно да он не саставља тим, нити да је способан да то уради како треба. У сваком прошлом времену, био би неки помоћни тренер, тренер пјетлићима, евентуално неки помоћник скауту. Звезда је спала на то да он буде први човјек струке, нажалост. Један Исах грије клупу Савиу и Богдановићу. Један Лазовић рјеђе улази од Блажића, Рељић је избацио Игњатијевића. (није овај посљедњи - Евра, али за "оставите породицу Шарић на миру" момка-јесте). Доведу Мугошу, дају му бр. 10, и онда га ни толико минута у сезони не видимо на ливади. Само се надам да их је макар физички спремио, јер на онај пас гробља, мора да се трчи мнооого, ако се мисли парирати макар у дербијима, а о Европи да не причам.
Предсједник. Сви минуси предходне двојице пишу се и њему, јер их је он бирао, сакупио. Сигурно да он такође диригује куповину, услове, селектује тим, тј. ради све што по опису послова не би требао. Сељак, и то онај прави. По понашању (што није пресудно-још увијек), ставовима, потезима. Прогласио се Звездином Звездом и УКИНУО ту институцију?! Па ко си ти да то укидаш??? Од сада, како он рече, нема више Звездине Звезде? МОЛИМ???
Никако му се не може оспорити сљедеће. Савршено познаје стање нације, менталитет, и држи се провјерених метода. Маркетинг му ради перфектно-толико да не могу да вјерујем. Довео је спонзоре, са ГОДИНУ дана закашњења, али је довео. Колико је он ту заслужан, а колико политика-не знамо, али свака част за то. Држи се Делија, за које је вријеме показало да су једини фактор стабилности БИЛО којег предсједника. Ни резултати, ни игре, ни играчи, већ Делије. Оне су такође највише заслужне за враћање људи на стадионе, као и поменути Лукићев маркетинг. Јер та посјећеност је нешто сјајно, на шта смо већ сада сви понсони и то је, између осталог и привукло спонзоре. Суштина цијеле приче је да је створио, или у значајној мјери утицао на стварање стабилности (или макар привида стабилности-вријеме ће показати) у и око клуба, а велико је питање колико је он и његова екипа у стању да то искористе и унаприједе. (Мислим, знам ја одговор на то питање, ал` ето, нека остане да нисам опет лануо.) Медиокритети у управи, медиокритети на терену. (Аџа, Кратко, Гума) Имамо солидну одбрану (ако Паја остане), црло упитан везни ред (по овој селекцији), слаб напад. Све у свему, танко. Ја се много не надам, нити очекујем, јер је тешко вјеровати да ће Делије вући сво вријеме без "одговора" на терену. Купио је себи подршку за још једну сезону, можда чак и двије. Мораћемо гледати бравуре поменутих медиокритета још неко вријеме. Нажалост.
Баш бих волио да се варам.