banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 20:30

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4156 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 208  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Saobraćajke #2
PostPoslato: 19 Mar 2010, 16:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
http://www.nezavisne.com/dogadjaji/vijesti/38403/Usmrtila-djeda-i-unuku-na-pjesackom-prelazu.html

Prošla je tačno godina dana, a guska još nije odgovarala. Šta se više čeka? Sve je jasno k'o dan.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2010, 16:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Ceka se normalna drzava i pravni sistem, nista vise... Za ostalo su ispunjeni uslovi

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2010, 17:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nek je na čast svakome ko rasteže ovakve slučajeve.

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2010, 19:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se preksinoć oko dva sata dogodila u Kladarima, na magistralnom putu Nova Topola - Srbac - Derventa smrtno stradao 25-ogodišnji vozač Nikola Slavnić iz Prijebljega, dok je Ljiljana Balaban (17), koja je bila na mjestu suvozača, prošla s lakšim povredama i nalazi se na poluintenzivnoj njezi Opšte bolnice Gradiška.

http://www.fokus.ba/nov/index.php?option=com_content&view=article&id=4451:mladi-voza-izgubio-ivot&catid=25&Itemid=162
:(

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2010, 19:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
filozof sa vrbasa je napisao:

[-o<
'oće na đavo odneti jednom sve skupa u tri pm :confused1:

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2010, 00:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Dječak Tarik Seferović preminuo je nakon teških povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros na magistralnom putu Bugojno - Novi Travnik.

Dječaku je ljekarska pomoć pružena u Domu zdravlja Bugojno, a potom je prevezen u kantonalnu bolnicu Travnik, gdje je preminuo, odmah nakon što je primljen.

Prema još nepotvrđenim informacijama iz MUP-a SBK, nesreća se dogodila oko 11.00 časova kada je vozilo "opel kadet", kojim je upravljao A. Jašarević (26), udarilo pješaka.

:cry:

Slika
Citiraj:
Meliha Numanović (19) iz mjesta Banovići Sela poginula je, a tri lica su povrijeđena u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na regionalnom putu Banovići - Lukavac, u mjestu Podgorje.

Povrijeđene su dvanaestogodišnja djevojčica, čiji su inicijali A.N. i ženska osoba A.N. (20) iz Banovići Sela, koje su se nalazile u automobilu "KIA", te vozač "Volkswagen Jette", N.H. (36) iz Banovića.

Devetnaestogodišnja Meliha koja je poginula bila je saputnica u automobilu "KIA", saopšćeno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Vozač automobila "VW Jetta" N.H. i dvadesetogodišnja A.N., saputnica u vozilu "KIA", zadržani su na liječenju na Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla, dok je dvanaestogodišnja djevojčica zadobila lakše povrede.

U saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila sinoć oko 23.15 sati, učestvovala su vozila "KIA", kojom je upravljalo lice, čiji su inicijali E.S. (24) iz Banović Sela i "VW Jetta", za čijim se upravljačem nalazilo lice N.H. (36) iz Banovići Sela.

Policija je izvršila uviđaj, a istraga je u toku.

:cry:

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2010, 01:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Погинуо старац, жена теже повријеђена
Datum: 11.04.2010 21:00
Autor: Горан Обрадовић
БAЊA ЛУКA - У саобраћајним несрећама које су се током протеклог викенда догодиле у Бањој Луци једна особа је погинула, а једна је задобила теже тјелесне повреде.

Пјешак Ненад Рајић (84) из Бање Луке, подлегао је у суботу од тешких повреда које је задобио у саобраћајној несрећи у бањолучком насељу Чаире.

Рајића је у тренутку док је прелазио пјешачки прелаз аутомобилом "голф 2" ударила Наташа Ј. из Бање Луке.

У полицији су јуче потврдили да је несрећа која се догодила на раскрсници улица Солунска и Ђуре Јакшића пријављена у суботу око девет и 30 часова, а послије дојаве на мјесто је упућена патрола саобраћајне полиције која је обавила увиђај.

- Утврђено да се возачица "голфа" кретала из правца транзита према граду, те да је на пјешачком прелазу у Солунској улици ударила Рајића који је прелазио пут - рекли су у полицији.

Додали су да ће тачне околности које су довеле до несреће бити познате послије спроведених вјештачења које је наредио дежурни бањолучки тужилац.

Становници Солунске улице испричали су да је несрећног старца ударила млађа дјевојка, која је била потресена видно потресена послије несреће.

Citiraj:
На раскрсници улице Краља Петра Првог Карађорђевића и Булевара цара Душана у Бањој Луци јуче се око 12.30 часова догодила саобраћајна несрећа у којој је једна жена задобила тешке тјелесне повреде. У несрећи су учествовали градски аутобус и аутомобил "тојота јарис". До несреће је, испричали су очевици, дошло када је дјевојка управљајући "тојотом" највјероватније прошла кроз црвено свјетло.

- Или је прошла кроз црвено или је неопрезно скренула на условно скретање, а чини ми се и да је причала на телефон. Одједном се створила испред аутобуса и возач је покушао да је избјегне, али није успио. Дјевојка је отишла у болницу - додао је очевидац.

У полицији јуче нису могли да саопште више детаља о овој несрећи.

http://www.glassrpske.com/vijest/6/hronika/37972/cir/Poginuo-starac-zena-teze-povrijedjena.html
:( Čuo sam hitnu, a pojma nisam imao da je to bilo u mom komšiluku.

Citiraj:
Погинуо деветогодишњи дјечак
ПРЊAВОР - На регионалном путу Прњавор - Добој у Кулашима јуче је у саобраћајној несрећи која се догодила око 12.30 часова погинуо деветогодишњи С. Г. из Добоја.

Несрећни дјечак је био у путничком возилу "ауди" којим је управљао Сташа Гојковић из Добоја.

У једном тренутку, возећи из правца Добоја према Прњавору, возач је изгубио контролу над управљачем и слетио у канал поред пута.

У аутомобилу су била још три лица, а једна женска особа је повријеђена, али је послије интервенције у прњаворском Дому здравља пуштена кући.

На лицу мјеста била је дежурни тужилац Биљана Марковић, а околности под којима је дошло до слијетања "аудија" тек треба да буду утврђене. Б. Р.

http://www.glassrpske.com/vijest/6/hronika/37971/cir/Crna-hronika-ponedjeljak-12-april.html

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2010, 16:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Погинуо брачни пар Шапур
Datum: 06.05.2010 21:00
Autor: Г. О.

ТРЕБИЊЕ - Двије особе су погинуле, а једна тешко повријеђена у саобраћајној несрећи која се догодила јуче у Требињу, када су се сударили аутомобили "форд фијеста" и "фолксваген пасат", потврдила је портпарол ЦЈБ Требиње Рајна Парежанин.
"Глас Српске" сазнаје од извора блиског истрази да је у несрећи погинуо брачни пар Шапур док су се враћали са посла.

Она је додала да се несрећа догодила око 14.35 часова у улици Вука Мићуновића у Требињу, а увиђај је обавила полиција из Требиња.

- У аутомобилу "фијеста" налазиле су се двије особе које су погинуле на лицу мјесту, док је у "пасату" повријеђено једно лице - додала је Парежанинова.

Poznavao sam ljude, dobre duše, znam im djecu, sada ih je taj skot ostavio i bez oca i bez majke.

Citiraj:
Воз преполовио камион, возач тешко повријеђен
Datum: 05.05.2010 21:00
Autor: Горан Обрадовић

БAЊA ЛУКA - Једна особа задобила је тешке, а три лакше тјелесне повреде када су се јуче у мјесту Пискавица код Бање Луке сударили камион марке "рено" и воз.
До несреће је дошло око 13 часова када је Горан Мајкић (24), управљајући камионом "рено", покушао да пређе преко означене пруге у тренутку када је наишао воз. Поред Мајкића повријеђена су три путника у возу.

У Клиничком центру Бања Лука рекли су, наводећи само иницијале, да је Мајкић послије саобраћајне несреће хоспитализован у Клиници за анестезију и интензивно лијечење.

- Пацијент има нагњечење главе, грудног коша, стомака, прелом бутне кости и десног зглоба кука. Свјестан је и тренутно стабилан, али наставља лијечење у овом центру - рекао је дежурни љекар др Дарко Голић.

Један од мјештана Пискавице истакао је да је машиновођа чим је примијетио камион у близини пруге, одмах почео да свира и кочи.

- Возач је вјероватно мислио да има времена да пређе пругу, али није успио, па га је воз ударио - испричао је он.

Додао је да се у тренутку судара зачуо веома јак удар, те да се камион преполовио.

- Приколица је одмах отпала на једну страну, а возач је испао из камиона на другу. Воз је затим гурао камион дуже од 50 метара. Чуо сам да се прије несреће камион мимоилазио са возилом чистоће, па је возач вјероватно мислио да има довољно времена да пређе преко пруге - додао је поменути мјештанин.

Један од путника из воза Рајко Сенић, који је јуче кренуо из Новог Града у Бању Луку, испричао је да се одједном зачула сирена из воза.

- Није ми одмах било јасно зашто, али се одједном зачуо јак удар и сви кофери и ствари су попадали на под. Срећом, сједио сам у посљедњем купеу и нисам повријеђен, али сам чуо да неколико путника из првог купеа јесте - рекао је Сенић.

Истакао је да су од удара на првом купеу попуцала стакла, која су посјекла два путника, а један од путника се жалио да га боли глава, јер је у тренутку несреће пао.

Шеф жељезничке станице у Пискавици Раденко Касановић је рекао да се воз на том дијелу креће брзином од око 70 километара на час и да се на том мјесту догодило више несрећа.

Истрага о овој несрећи је у току.
Залужани

Јасна Булић тешко је повријеђена у саобраћајној несрећи која се догодила јуче око девет часова на магистралном путу Бања Лука - Градишка у мјесту Залужани, када је са својим аутомобилом "рено клио" ударила у камион "мерцедес".

- Булићева се кретала из Бање Луке и из за сада непознатих разлога скренула у другу траку те ударила у камион. Полиција сматра да је она највјероватније заспала, јер не постоји други разлог да тако скрене из своје траке. Возач камиона покушао је све да би избјегао удес, али није успио - испричао је извор близак истрази.

http://www.glassrpske.com/vijest/6/hronika/39113/cir/Voz-prepolovio-kamion-vozac-tesko-povrijedjen.html

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2010, 22:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Poginula majka četvoro djece
Datum: 13.05.2010 18:24
Autor: Draga Lekić
MRKONJIĆ GRAD - Mrkonjićanka Jovanka Milanović (29), majka četvoro djece, poginula je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila juče oko 3.15 na putu Jezero - Šipovo.

Simo Savičić (44) iz Šipova, vozač BMW-a, u kojem se nalazila stradala žena, zadobio je lakše povrede, dok su saputnici Mirza Muminović (26) iz šipovačkog sela Volari i Boro Duvnjak (52) iz sela Čifuk ostali neozlijeđeni.

Savičić je, pretpostavlja se, zbog neprilagođene brzine kretanja po klizavom kolovozu sletio vozilom s puta kod sela Perućica i automobil se prevrnuo nekoliko puta. Milanovićeva je, kako saznajemo, primljena u šipovački Dom zdravlja sa teškim povredama grudnog koša u besvjesnom stanju, te spasavanja njenog života nije bilo moguće. Savičić je dobio potrebnu ljekarsku pomoć u Kliničkom centru Banjaluka, odakle je otpušten na kućno liječenje. Nije bilo očevidaca ove saobraćajen nesreće, a još se ne zna kuda je "četvorka" išla i u kakvom su bili odnosu.

http://www.nezavisne.com/hronika/vijesti/59802/Poginula-majka-cetvoro-djece.html

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2010, 19:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sada javili na Dnevniku da su se sudarili gradski autobus Boćac Tours i auto na putu za autobusku stanicu. Koliko sam mogao skontati to je bilo gore na Malti.

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2010, 18:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Danas bila saobracajka na semaforu kod metala... Bus, gradskog prevoza, isao od Mlekare, a Peugeot 307 od lesnine... Sudarili se na sred raskrsnice, bocni sudar, samo nisam provalio ko je prosao kroz crveno od njih jer sam naisao kada su vec bili u klincu

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2010, 07:08 
Zna li iko kako je djevojka koju je sinoc lik udario kod parka Mladen Stojanovic???

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2010, 14:26 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 26 Avg 2009, 10:44
tensSa je napisao:
Zna li iko kako je djevojka koju je sinoc lik udario kod parka Mladen Stojanovic???

Бањалучанка тешко повријеђена, возач побјегао

БAЊAЛУКA - Бањалучанка Ирена Ш. (31) тешко је повријеђена у саобраћајној несрећи, када је у понедјељак увече ударило за сада непознато возило у улици Младена Стојановића, сазнаје "Глас Српске" од извора блиског истрази.

Возач је ударио Ирену Ш. и побјегао са мјеста саобраћајне несреће. Дјевојка је са тешким повредама пребачена на лијечење у Клинички центар Бањалука. Полиција води истрагу и трага за возачем. Н. Т.
Глас Српске

Ova ulica je mnogo opasna za pjesake. Nesto moraju poduzeti kamere ili vibracione trake.
Navece se vozi velikim brzinama a nigdje policije.

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2010, 14:28 
Jesu li uspjeti saznati ko je vozac??

Ja sam dobio info od lika da su ga vec capili, ali mi ne djeluje sigurno...znam da je vozio tamniji tipo...

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2010, 14:43 
Početnik
Početnik

Valjda znaju cim su objavili inicijale N.T., a nisam cuo da su ga uhapsili.

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2010, 14:46 
Bojim se da je N.T. autor clanka, a ne vozac.

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2010, 14:54 
Početnik
Početnik

U pravu si za inicijale.
Bilo je dosta prisutnih i nadam se da je neko zapamtio bar 3 broja na tablici da ga sto prije uhvate. Koja je to budala pa dva auta su stala da puste pjesake na pjesackom i on prestize i udara djevojku ni krivu ni duznu koja je izasla da se proseta. Zasluzio je najmanje 10 god. robije a proci ce sa uslovnom

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2010, 15:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
johnnynik je napisao:
Ova ulica je mnogo opasna za pjesake. Nesto moraju poduzeti kamere ili vibracione trake.
Navece se vozi velikim brzinama a nigdje policije.
'Ebemu miša, sad stvarno, najbolje je da u svaku ulicu dužu od 10m postavimo bar 3 ležeća na svakih 45m i vibracione trake između...
Ili, još bolje, da možda stavimo zabranu kretanja motornih vozila u periodu radnog vremena 7-20h i nakon sumraka? To bi definitivno riješilo problem!
'Ajd...

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2010, 15:57 
Nema potrebe zbog jednog napusenog (tako sam cuo od opet tog "povjerljivog" lika) majmuna praviti kojekakve vibracione trake i lezece drotove...zna se da je tu pjesacki, ko ima imalo mozga zna da treba usporiti...

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2010, 16:11 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Samo da sudstvo radi svoj posao ovakve stvari bi bile svedene na minimum.
Da se ovaj a i svi predhodni i buduci pocinioci ovakvog djela propisno kazne zatvorom i trajnim oduzimanjem vozacke dozvole (udariti pjesaka na pjesackom prelazu nije mala stvar) mnogi bi se zapitali i stavili prst na celo kad sjedaju za volan.
Pocetnicima zabraniti prve 2-3 godine voznju auta jaceg od 1100-1500 kubika kad se za sve i svasta donosi novi zakom onda se to mora jednom presjeci i u saobracaju.
Dosta je vise pogibija neduznih pjesaka i ucesnika u saobracaju pa da nadlezni tek onda reaguju.
Sta ce biti sa vozacem mercedesa sto je ubio djevojku na pjesackom u Ramicima, sta je sa gospodom sto je ubila djeda i unuku u Boriku, sta sad sa ovim...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4156 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 208  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]