Citiraj:
Погинуо брачни пар Шапур
Datum: 06.05.2010 21:00
Autor: Г. О.
ТРЕБИЊЕ - Двије особе су погинуле, а једна тешко повријеђена у саобраћајној несрећи која се догодила јуче у Требињу, када су се сударили аутомобили "форд фијеста" и "фолксваген пасат", потврдила је портпарол ЦЈБ Требиње Рајна Парежанин.
"Глас Српске" сазнаје од извора блиског истрази да је у несрећи погинуо брачни пар Шапур док су се враћали са посла.
Она је додала да се несрећа догодила око 14.35 часова у улици Вука Мићуновића у Требињу, а увиђај је обавила полиција из Требиња.
- У аутомобилу "фијеста" налазиле су се двије особе које су погинуле на лицу мјесту, док је у "пасату" повријеђено једно лице - додала је Парежанинова.
Poznavao sam ljude, dobre duše, znam im djecu, sada ih je taj skot ostavio i bez oca i bez majke.
Citiraj:
Воз преполовио камион, возач тешко повријеђен
Datum: 05.05.2010 21:00
Autor: Горан Обрадовић
БAЊA ЛУКA - Једна особа задобила је тешке, а три лакше тјелесне повреде када су се јуче у мјесту Пискавица код Бање Луке сударили камион марке "рено" и воз.
До несреће је дошло око 13 часова када је Горан Мајкић (24), управљајући камионом "рено", покушао да пређе преко означене пруге у тренутку када је наишао воз. Поред Мајкића повријеђена су три путника у возу.
У Клиничком центру Бања Лука рекли су, наводећи само иницијале, да је Мајкић послије саобраћајне несреће хоспитализован у Клиници за анестезију и интензивно лијечење.
- Пацијент има нагњечење главе, грудног коша, стомака, прелом бутне кости и десног зглоба кука. Свјестан је и тренутно стабилан, али наставља лијечење у овом центру - рекао је дежурни љекар др Дарко Голић.
Један од мјештана Пискавице истакао је да је машиновођа чим је примијетио камион у близини пруге, одмах почео да свира и кочи.
- Возач је вјероватно мислио да има времена да пређе пругу, али није успио, па га је воз ударио - испричао је он.
Додао је да се у тренутку судара зачуо веома јак удар, те да се камион преполовио.
- Приколица је одмах отпала на једну страну, а возач је испао из камиона на другу. Воз је затим гурао камион дуже од 50 метара. Чуо сам да се прије несреће камион мимоилазио са возилом чистоће, па је возач вјероватно мислио да има довољно времена да пређе преко пруге - додао је поменути мјештанин.
Један од путника из воза Рајко Сенић, који је јуче кренуо из Новог Града у Бању Луку, испричао је да се одједном зачула сирена из воза.
- Није ми одмах било јасно зашто, али се одједном зачуо јак удар и сви кофери и ствари су попадали на под. Срећом, сједио сам у посљедњем купеу и нисам повријеђен, али сам чуо да неколико путника из првог купеа јесте - рекао је Сенић.
Истакао је да су од удара на првом купеу попуцала стакла, која су посјекла два путника, а један од путника се жалио да га боли глава, јер је у тренутку несреће пао.
Шеф жељезничке станице у Пискавици Раденко Касановић је рекао да се воз на том дијелу креће брзином од око 70 километара на час и да се на том мјесту догодило више несрећа.
Истрага о овој несрећи је у току.
Залужани
Јасна Булић тешко је повријеђена у саобраћајној несрећи која се догодила јуче око девет часова на магистралном путу Бања Лука - Градишка у мјесту Залужани, када је са својим аутомобилом "рено клио" ударила у камион "мерцедес".
- Булићева се кретала из Бање Луке и из за сада непознатих разлога скренула у другу траку те ударила у камион. Полиција сматра да је она највјероватније заспала, јер не постоји други разлог да тако скрене из своје траке. Возач камиона покушао је све да би избјегао удес, али није успио - испричао је извор близак истрази.
http://www.glassrpske.com/vijest/6/hronika/39113/cir/Voz-prepolovio-kamion-vozac-tesko-povrijedjen.html