Raspudić i Nikolić za evropski Borac
Autor: Dragiša Adžić
četvrtak, 01 jul 2010 19:41
Boris Raspudić (28) i Stevo Nikolić novi su fudbaleri Borca. Oba igrača juče su u Trofejnoj Sali na Gradskom stadionu potisali ugovor na dvije godine, te se tako priključili ranije pristiglim Asmiru Avdukiću, Borislavu Mikiću i Milanu Muminoviću. Zadovoljstvo sklopljenim poslom nije krio sportski direktor Banjolučana, Muhamed Ibrahimbegović.
- Već sada smo stvorili respektabilnu ekipu, kojoj će cilj biti najmanje ponoviti uspjehe iz prethodne sezone. Očekujem da ugovore potpišu Milan Srećo i Vukašin Benović, što bi otprilike bilo to za ovaj prelazni rok - rekao je popularni Fišer.
Boris Raspudić je dijete Borca koji je posljednjih nekoliko sezona proveo u Iranu. S obzirom da mu je sezona nedavno završena, on će dobiti nekoliko slobodnih dana prije priključenja ostatku ekipe.
- Fizički sam spreman i s te strane neće biti problema. Naravno da mi je drago što sam ponovo u crveno-plavom dresu. Borac je moja najveća ljubav i sa njim se ne može ništa mjeriti. Nadam se da ćemo i ove sezone igrati zapaženu ulogu, kako u Prvenstvu, tako i na međunarodnoj sceni - poručio je Raspudić, ljubimac Borčevog Istoka.
Stevo Nikolić ljubiteljima fudbala ostao je u sjećanju iz šampionskih dana Modriča Maksime, kada je bio strah i trepet za protivničke golmane. Posljednju sezonu predvodio je napad rumunskog prvoligaša Ocelula.
- U Borac nisam došao zbog jedne ili dvije evropske utakmice, već zbog budućnosti, koja bi po svemu sudeći mogla biti svijetla. Bio sam u Evropi i mogu vam reći da nije to baš tako kako se priča. Previše sebe potcjenjujemo, a druge dižemo u nebesa. Neću obaćavati kule i gradove, ali ova ekipa ima potencijal za nešto veliko - poručio je Stevo Nikolić.
Raspudić i Nikolić, upitani da prokomentarišu žrijeb za Premijer ligu u kojoj Borac u prvom kolu na Gradskom stadionu dočekuju sastav Širokog Brijega, kao iz topa su odgovorili:
-
Širokom u Banjoj Luci neće biti široko!