banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 03:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 586 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 30  Sledeća

Izaberite opciju
Za brak sam 75%  75%  [ 92 ]
Protiv braka/partnerske zajednice 4%  4%  [ 5 ]
Za zivot u partnerstvu ali bez vjencanja 21%  21%  [ 26 ]
Ukupno glasova : 123
Autoru Poruka
PostPoslato: 15 Jun 2010, 12:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
Uvijek sam isla srcem, cesto me je kostalo ali za ono sto volim uvijek se borim. Predpostavljam da mjesoviti brak nosi puno problema ali kome je stalo znace se boriti sa tim. Ne pucaju samo mjesoviti brakovi, pa pogledajte malo oko sebe. Brak je dogovor, kompromis, ali iznad svega mora da stoji ljubav i trud. Brak je kao zivo stvorenje koje treba hraniti svaki dan inace umire.

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2010, 12:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Mar 2006, 23:59
U zadnjih nekoliko godina, otkada se brinem sama za sebe, ja sam srecna, koliko je to moguce za nekoga kao sto sam ja, ko zeli sve i tezi ka savrsenstvu. Imam skoro sve sto mi treba, osim brda para. lol

Ne planiram veze iskljucivo i namenski, moja podsvest to radi za mene. ;)
A ko ide srcem ko dupetom u koprive... vala na volju mu, ja nemam nista protiv, ali nemojte meni soliti da je to jedino ispravno.

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2010, 12:57 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2009, 13:59
ajkula je napisao:
Zato je lijepo sto je svijet razlicit. Vi proracunajte dobro vjeru, familijarno stablo, financijsku situaciju i onda na 100% sigurno pucajte. Ja sam isla i ici cu samo i iskljucivo srcem i bicu srecna kao sto sam i do sad bila :wink:

P.S. Nego, kad tako sa sigurnoscu pricate o nemogucnosti mjesovitih brakova - bili ste pa znate? Imate iskustvo? I sto mi bas vi, zagovoraci iste vjere - iste nacije, igranja na sigurno, djelujete pomalo nesrecno u vezama u kojima ste? :oops:

Nema se tu sta planirati...ljubav je ljubav i ona kad dodje po tebe gora je od smrti!! :D ...doduse to jos nisam probao.... :D :D
Bez zeze! Stvarno mozemo mi planirati svoj zivot koliko hocemo i postavljati nekakve uslove ali mislim da kada je u pitanju ljubav da je jaaaaako tesko postavljati nekakve uslove i granice srce....ipak je to srce....
E sada kao sto ajkula kaze imamo oko nas tonu ljudi koji su u svom soru al nisu sretni.....imamo slucajeva gdje su roditelji rasturili veze za kojima danas obe strane pate...jer nisu iste nacije....mislim bezze, skroz bezze....

Danas je po nacijama, i onda kad svi budemo imali partnera koji je iz nase nacije onda cemo poceti birati partnere po stranackoj liniji,...znaci ko je za SDS ne moze sa onom iz SNSD-a,.... :D :D

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2010, 13:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Dabome, kod mene ne dolazi u obzir niko ko je politicki aktivan i ko izlazi na izbore. :lol:

Nemojte biti banalni, ja samo hocu reci da se meni, verovatno, ne bi ni mogao desiti taj prasak i klik s nekim druge rase, vere i nacije.
Ako kojim slucajem bi, onda bi jedina varijanta bila ziveti u vec pomenutoj Plavoj Laguni, a ne da se neko od nas prilagodjava, jer kompromis uvek zasteka u nekom trenutku.

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2010, 13:07 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Jooooj HugoLina kad dodje ciko sa pravom uticnicom onda ces drugacije pisati..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Moze da bude i kinez koji glasa za SDA i zivi na Vlasicu a prezivljava cuvajuci ovce...... :D :D :D :D

sala mala

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2010, 13:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Licno, ja, nikom ne solim pamet samo iznosim svoje misljenje.
Srecan je onaj koji moze kontrolisati svoje osjecaje i upravljati sa njima, meni to nikada nije uspjevalo

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2010, 13:14 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2010, 08:34
Jesam za brak ali me nijedna žena ne uzima za ozbiljno :cry:

Ne znam, možda sam se malo i udebljao pa zbog toga :(

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2010, 13:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

crni_bl je napisao:
Jooooj HugoLina kad dodje ciko sa pravom uticnicom onda ces drugacije pisati..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ne dao Bog da dodje ciko a sa uticnicom. :lol:

A pravi je vec tu i fala Bogu, savrsen je, sve po mojim zeljama. :D
Zauzdan i sve.... samo jos treba privezati.

@blackrose, s godinama i naucis da ne moras uzeti sve sto zelis ili se nudi, da odolis nekim svojim zeljama i posle vidis da se dugorocno isplati.

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2010, 13:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Napisa neko ko zeli sve i tezi savrsenstvu.

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2010, 13:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

blackrose je napisao:
Srecan je onaj koji moze kontrolisati svoje osjecaje i upravljati sa njima, meni to nikada nije uspjevalo

I ne treba upravljati sa osjecajima i srcem....cemu onda sve ovo ako cu se koristiti samo mozgom i kociti ono sto mi srce naredi!!?!

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2010, 13:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
ajkula je napisao:
Zato je lijepo sto je svijet razlicit. Vi proracunajte dobro vjeru, familijarno stablo, financijsku situaciju i onda na 100% sigurno pucajte. Ja sam isla i ici cu samo i iskljucivo srcem i bicu srecna kao sto sam i do sad bila :wink:

P.S. Nego, kad tako sa sigurnoscu pricate o nemogucnosti mjesovitih brakova - bili ste pa znate? Imate iskustvo? I sto mi bas vi, zagovoraci iste vjere - iste nacije, igranja na sigurno, djelujete pomalo nesrecno u vezama u kojima ste? :oops:

Upravo...
A meni se obično sve poreemti kad planiram bilo šta dugoročno.. Sad planiram za danas i eventualno sutra... Užas!
Niakd nisam shvatala žene koje planiraju npr. da se udaju za Talijana.... Evo znam neke 2 ribe iz Beograda, sestre, kad su došle ovdje, od prvog dana, to im je plan... Nisu uopšte pružale šansu našim momcima, a Talijani se nisu nešto jagmili oko njih... :lol:
I sada, nakon 5-6 god otkad su ovdje, napokon su našle momke... Momke, hm, bolje rečeno, čike... Starije po 15 godina, al Talijani, jebiga... Užas... Dovele ih na neku žurku kod moje drugarice.. Svi u vr' glave 80. godište, (najmlađe 87.), a njih dvojica 60-neko... Užas... I što je još smješnije pitaju mene: "A odakle ti je momak? Ah iz Banjaluke" i ona tužni ćuko faca... :lol:

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2010, 13:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2010, 22:34
U bokte, ne dođem jedan dan, a oni ispisali 5 strana! :lol:

Zanimljivo ste razvili temu. Vjerujem ja u ljubav i srodne duše i sve to, ali mislim da voda i ulje prosto ne idu zajedno. Neke od osoba koje sam voljela najviše na svijetu su bili različitih religija: moja najbolja drugarica je Hrvatica a žena koja mi je bila poput bake i koju sam voljela više od rođene bake je bila muslimanka. Bilo mi je žao kad mi je prava baka umrla, ali za njom nisam toliko tugovala kao za mojom Nanom.

Imam prilično veliku bližu rodbinu u neki od njih su se ženili ili udavali za Slovence, Hrvate, muslimane, Mađare, čak i jedan daleki rođak je oženjen crnkinjom. :lol: Kada sam posmatrala njihovu djecu shvatila sam koliko se oni osjećaju čudno, nesvrstano, pogotovo nakon ovog rata, kao da nigdje ne pripadaju i to im jako teško pada. Kad je katolički Božić, krste se kao katolici, kad je pravoslavni krste se kao pravoslavci. I ne znaju šta će sami sa sobom. Ako bi se odlučili za jednu stranu, to bi bilo kao da se odriču druge, kao da se odriču jednog roditelja, a na sredini se ne može.

Takođe, dobra prijateljica je iz miješanog braka. Otac joj je musliman, mama Srpkinja. U toku rata, rastali su se, on je bio u nekoj baš teškoj islamskoj formaciji u kojoj je i poginuo, ona u Kolu srpskih sestara. Ta moja drugarica i njena sestra i danas ne znaju šta će sa tim. Sestra se pokrstila i udala za Srbina. Navodno se vole, izrodili su djecu, ali svaka svađa i on joj prebacuje za oca, o svekrvi da ne pričam. Moja drugarica ima dečka muslimana koji neće da je ženi zbog njene mame. A vole se, kada ih čovjek vidi osjeća tu hemiju, ali prosto on ne može iz ovog ili onog razloga da je oženi. A neće ni da je pusti.

Tako da... Ne, ne vjerujem u mješane brakove. Pogotovo ne ovdje kod nas kada je toliko mnogo loše krvi za nama. Ne kažem da neće baš nikad i nikome uspjeti, ali prije neće nego što hoće. I još jedna druga stvar, ja sam žensko. Ako bih se udala za nekog druge vjere, morala bih da se odreknem dijela sebe koji sam bila 20 i kusur godina. Običaji sa kojima ste odrastali su nezaobilazni dio vas, priznali vi to ili ne. I kako da vaspitavam svoju djecu u takvom braku kada ja ne bih znala kako da se snađem u njemu?

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2010, 13:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

blackrose je napisao:
Napisa neko ko zeli sve i tezi savrsenstvu.

Jel sad moram crtati? Zelim sve i savrsenstvo, od onoga sto odaberem, a ne od svega sto mi zapadne za oko i sto se nudi, neka selekcija mora postojati.
Upravo zato, moras odoleti nekim nesavrsenim stvarima koje te u nekom momentu znaju privuci, na blic... :D

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2010, 13:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ujna mi je hrvatica, taj brak traje preko 25 godina. Tetak mi je hrvat, skupa su preko 30 godina. Imaju djeceu, slave i jedne i druge praznike.

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2010, 13:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

blackrose je napisao:
Ujna mi je hrvatica, taj brak traje preko 25 godina. Tetak mi je hrvat, skupa su preko 30 godina. Imaju djeceu, slave i jedne i druge praznike.

I kod mene ima toga...postuje se jedno i drugo.....slavi se i jedno i drugo....i nema frke.....pa to moze samo da bude jos jedno bogatstvo vise u kuci a ne mana.......a vidi se iz aviona da ima ljubavi i posle 30 godina braka....mislim da je ta ljubav nesto sto pripada vise nakakvim starim vremenima ali ipak oni opstaju i postuje jedne i druge

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2010, 13:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

HugoLina je napisao:

Jel sad moram crtati? Zelim sve i savrsenstvo, od onoga sto odaberem, a ne od svega sto mi zapadne za oko i sto se nudi, neka selekcija mora postojati.
Upravo zato, moras odoleti nekim nesavrsenim stvarima koje te u nekom momentu znaju privuci, na blic... :D

Ko mi moze reci sta je savrseno a sta nije? Sem toga, za nekog je to jedna stvar, za drugog druga.

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2010, 13:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2010, 15:03
Brak = kako za koga.
Mijesani brak = takodjer, kako za koga...

Kuzite neki trend po pitanju ove teme :lol:

Ovo je jednosmjerna ulica. Ja imam mladjeg brata koji je sa djevojkom druge vjere vec dugo, i koju ce vjerovatno zeniti. A od te druge vjere je u ratu poginula nasa majka - pa opet, za to njegova djevojka sigurno nije kriva...meni je cak draza nego sve druge koje je do tada imao...i sta jos treba da se kaze - hvala Bogu pa nam je svima dao sposobnost odlucivanja, pa svako bira ono sto mu/joj odgovara...i hvala bogu pa je 2010 pa mu mogu reci - u slucaju i najmanje vranice, vas dvoje samo preko grane brate...pazite da vas vrata ne udare u dupe na izlasu, ja cu odmah za vama :D

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2010, 13:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
pojedinca ne treba osudjivati radi mase!!!!!!!! TO je tesko za shvatit a jos teze uradit.......... 8)

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2010, 14:02 
cvox je napisao:
pojedinca ne treba osudjivati radi mase!!!!!!!! TO je tesko za shvatit a jos teze uradit.......... 8)

Bas tako...

I moja je pola hrvatica, nije mi nikad palo na pamet nesto u vezi toga...

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2010, 14:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ti mesoviti brakovi iz doba Tite su sasvim druga prica, mada je i tada bilo trzavica na osnovu vere.
Mogu oni slaviti sve praznike ali ne mogu krstiti decu u dve crkve i dati im dve vere.
Pitam se koliki je odnos mesovitih brakova u kojima je sve bajno naprema onima u kojima sve klima ili su pukli?

Poimanje dobrog i savrsenog je individualno. Ne znam sta se tu ima pojasnjavati.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 586 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 30  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]