spavac je napisao:
@Ahmede
odlicno ste preradili film....
takodje sam ti citirao gdje je Isus rekao da ce poslati utjesitelja....

to sto ti uzimas odredjene dijelove Jevanjelja je tvoj problem, ne moj...
Muhamed uopste nije kroz Kuran svjedocio o Isusu onako kako je zapisano u Jevandjeljima i kako je rekao svojim sljedbenicima da svjedoce....
Mesija je nesto vise od poslanika, covjece
Nespavacu, sad cu ti odgovoriti i bratu hasi da znanje proširi. Nespavacu, kako možeš na onakav argumen uzvratiti besmislicom da su muslimani prerađivali film ? PA DE SAM POGLEDAJ ČITAV, uzmi ti "original"..... ne pišem ja ovo samo tebi već svima. Ne znam ima li tebi ikakve fajde govoriti kad si spreman takve ulete jadne pisati..
Da postoji još jasniji citat u Bibliji gdje Isus kaže: " ja sam od Allaha poslan", ja mislim da bi ti uzeo marker ko JS i podvukao taj citat i rekao, ovo je Ahmed dodao. Sve više se ubjeđujem u ajet Kur'ana koji govori da nisu oči slijepe nego srce "! Nekim ljudima Allah jednostavno neda uputu zbog neiskrenosti, kao i onim što su vidjeli čudesa poslanika pa nisu povjerovali !
Drugo, pokazao sam ti da niko u historiji nije veličao Isaa a.s više od Muhammeda a.s, niko živ, ni njegovu majku Mariju ( vidi šta Kur'an a šta Talmud govore o Isusu ), opet ti kažeš da je lovac na kršćanske glave Savle veličao Isusa kako treba... Čovjek koji je rekao : " ja MISLIM da mi objava dolazi".. nije bio ni siguran... " božija GLUPOST je pametnija od... " .. i takve besmislice...
Već sam ti rekao na koji način "poslati". Isus je poslan isto.. kako će poslani poslati opet, jel to neki lanac gluhih telefona ?
@HASE
Isaa a-s će doći opet da donese pravdu na zemlju, vidiš li koliko je nevjerstvo i nepravda jer ljudi sude i rade kako oni hoće a ne kako ih Bog uči da rade. Kad Isus dođe borit će se nevjernicima i pobijediti ih.
OVO JE SAD VRLO VAŽNO !
Isus neće suditi ko će u raj a ko u pakao kad dođe, već će uspostaviti božiji zakon na zemlji, sudit će Allah jer njemu samo sud pripada. Isaa a.s će suditi po šerijatu objavljenom Muhammedu as- jer je posljednji i nastupiće velika pravda na zemlji i dobrota da će Allah dati velike blagodati !To nije raj pravi ! To stanje će se zadržati do novog iskušenja čovječanstvu. >Gog i Magog< dok ne dodju