banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 03:42

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 512 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 26  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Jun 2010, 21:02 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
1"Isus ne šalje nikog.... Biće poslan pomagač " eh tekh khalone, heefe MANAHMA, bi hoda khasta Bi ALLAH " <- armejski, iz riječi Isusa Manahma armejski = Muhammed/ Ahmed arapski"

nemoj vise molim te, ono prijateljski, izvrtati rijeci--tice se tvog prevoda koji je smjesan..

1--Jovan 16:7 "I will send him to you".....

i drugo, radosna vijest u N.Z je Isus.... :evil3: a ne Muhamed....

znas kako me briga za As Saff 61 to sto si ti citirao, jer nema taj tekst u N.Z...jel kontas...

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2010, 21:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
spavac je napisao:
114_AhmeD je napisao:

A Isus reče = ako ja ne odem on neće doći

izvini za uklizavanje...

jel procita nastavak tog stiha...nije tu kraj...

"i kad on dodje pokarace svijet za grijeh, i za pravdu, i za sud: za grijeh dakle sto ne vjeruju mene."

Muhamed ovo podvuceno nije ni uradio kroz Kuran...takodje pise "on ce me proslaviti jer ce od mojega uzeti i javice vam"..
ni ovo Muhamed nije uradio kroz Kuran vezano za Isusa...

"on ce svjedociti za mene"....pise u Jovanu 15 glava....al procitaj citavu glavu pa vidi koja je poenta rijeci svjedociti....to Muhamed uopste ne radi kroz Kuran..

logicki "utjesitelj, taj drugi, on" ne moze biti Muhamed jer ne proslavlja Isusovo ime, ne svjedoci o Isusu..... :wink:

Dobro, haj mi reci koja je osoba vise od Muhammed a.s uzdizala i voljela Isusa ?

Znaš li da je ~20% svijetske populacije svijet muslimani ? Znaš li koliko ih je umrlo i koliko će ih doći? Ok, e sad svi ti ljudi vole Isusa ( neka je Bog sa njim zadovoljan) više od svojih roditelja jer im je Muhammed alejhisselam rekao da je Isus jedan od 5 najodabranijih poslanika koji su najbliže bogu, dakle jedan od 5 ljudi koji su najbolji ikad, zajedno sa Abrahamom, Nuhom, Mojsijom i Muhammedom ( neka je mir i blagoslov božiji nad njima )..

Znaš li sa kakvom ljepotom Kur'an govori o Mariji ?

Dakle, Niko.. ama baš niko nije uzdigao Isusa kao mi muslimani s tim što mi znamo da je on plemeniti božiji poslanik a ne bog ili polubog ili nešto što su mu pripisali...

I Muhammed a.s je svijedočio da je Isus Mesija ! A to je svojstvo pravog poslanika Allahova !

Nema boga osim Allaha i Muhammed i Isaa su njegovi poslanici !

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2010, 21:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
1"Isus ne šalje nikog.... Biće poslan pomagač " eh tekh khalone, heefe MANAHMA, bi hoda khasta Bi ALLAH " <- armejski, iz riječi Isusa Manahma armejski = Muhammed/ Ahmed arapski"

nemoj vise molim te, ono prijateljski, izvrtati rijeci--tice se tvog prevoda koji je smjesan..

1--Jovan 16:7 "I will send him to you".....

i drugo, radosna vijest u N.Z je Isus.... :evil3: a ne Muhamed....

znas kako me briga za As Saff 61 to sto si ti citirao, jer nema taj tekst u N.Z...jel kontas...

Evo ti film koji su krscani pravili PO BIBLIJI:
http://www.youtube.com/watch?v=TAQ_9LnUqik

Vidi hoće li Isaa a.s spomenuti Allaha i Muhammeda a.s

kontaš.... Nije Isus Bog da šalje poslanike, i on je poslan izgubljenim u kući izraelovoj

Ja ću vam poslati - molit ću Allaha ( poslanicima budu dove uslišane uvjek ) da vam pošalje pomagača

E moj sine po bibliji kršćani naprave passion of christ i onda ti negiraš ..

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2010, 22:31 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 08 Jun 2010, 19:36
Za sve sto ste dosad pitali ili trazili odgovor nije vam nista receno svojevoljno. Sve je zapisano sve sto vam je receno je uzeto iz Kur'ana ili iz hadisa znaci SVE.....
Kako to da je nas Bog tako rjecit i da je tako sve fino objasnio sve ono sto je covjecanstvu potrebno da zna, cak i kad su ljudi htjeli jos Poslanici su im objasnjavali a za razliku od ostalih najdetaljnije je objasnio Muhammed a.s. svaku stvar u zivotu covjeka kako treba da se ponasa i kako da postupi.
Sve sto je nama potrebno da vam damo odgovore je Kur'an i hadis. Zar vam nije dovoljno.

''A tebi objavljujemo Kur’an da bi objasnio ljudima ono što im se objavljuje, i da bi oni razmislili.
A zar su sigurni oni koji ružne podmuklosti snuju – da ih Allah neće u zemlju utjerati ili da im neće, odakle ne mogu ni pomisliti, kazna doći,
ili da ih neće na putovanjima njihovim kazniti – oni neće umaći! -
ili da ih neće malo po malo kažnjavati? Ali, Gospodar vaš je doista blag i milostiv''(44-47 En-Nahl)

''Allah kaže: “Dvojici bogova se na klanjajte! – samo je jedan Bog – i samo se Mene bojte!” (51 En-Nahl)

A evo ako smijete ili ako zelite postavljace mo jedni drugim pitanja, a ako zelite necemo spominjat Muhammeda a.s. jer se po vasim tvrdnjama ne spominje u Bibliji ali odgovori moraju biti citiati iz Biblije i Kur'ana, a mi ce mo ubacit i hadise, a ubacte i vi ako mislite da imate nesto slicno. Dakle nista nece bit svojevoljno receno sve ce se kazati onako kako je zapisano nista objasnjavat necemo samo citat da bude odgovor? Ali da pitanja budu realna a ne u smislu ''gdje u vasoj knjizi pise koliko mrav ima nogu''.
I pristajetel na ovo?

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2010, 22:33 
Početnik
Početnik

Ako pristajete napravte novu temu pa da se bacimo na pisanje.

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2010, 02:23 
staromodan
Korisnikov avatar

@Ahmede

odlicno ste preradili film.... :lol: :lol: :lol:

takodje sam ti citirao gdje je Isus rekao da ce poslati utjesitelja.... :evil3: to sto ti uzimas odredjene dijelove Jevanjelja je tvoj problem, ne moj...

Muhamed uopste nije kroz Kuran svjedocio o Isusu onako kako je zapisano u Jevandjeljima i kako je rekao svojim sljedbenicima da svjedoce....

Mesija je nesto vise od poslanika, covjece...
spavac je napisao:
114_AhmeD je napisao:

A Isus reče = ako ja ne odem on neće doći

izvini za uklizavanje...

jel procita nastavak tog stiha...nije tu kraj...

"i kad on dodje pokarace svijet za grijeh, i za pravdu, i za sud: [b]za grijeh dakle sto ne vjeruju mene."[/b]

Muhamed ovo podvuceno nije ni uradio kroz Kuran...takodje pise "on ce me proslaviti jer ce od mojega uzeti i javice vam"..
ni ovo Muhamed nije uradio kroz Kuran vezano za Isusa...

"on ce svjedociti za mene"....pise u Jovanu 15 glava....al procitaj citavu glavu pa vidi koja je poenta rijeci svjedociti....to Muhamed uopste ne radi kroz Kuran..

logicki "utjesitelj, taj drugi, on" ne moze biti Muhamed jer ne proslavlja Isusovo ime, ne svjedoci o Isusu..... :wink:

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2010, 02:25 
staromodan
Korisnikov avatar

haso, prvo razmisli o onome sto smo pricali na prethodnoj stranici, a i sam si priznao da nemas pojma zasto ce bas Isa doci drugi put da sudi.... :evil3:

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2010, 08:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
@Ahmede

odlicno ste preradili film.... :lol: :lol: :lol:

takodje sam ti citirao gdje je Isus rekao da ce poslati utjesitelja.... :evil3: to sto ti uzimas odredjene dijelove Jevanjelja je tvoj problem, ne moj...

Muhamed uopste nije kroz Kuran svjedocio o Isusu onako kako je zapisano u Jevandjeljima i kako je rekao svojim sljedbenicima da svjedoce....

Mesija je nesto vise od poslanika, covjece

Nespavacu, sad cu ti odgovoriti i bratu hasi da znanje proširi. Nespavacu, kako možeš na onakav argumen uzvratiti besmislicom da su muslimani prerađivali film ? PA DE SAM POGLEDAJ ČITAV, uzmi ti "original"..... ne pišem ja ovo samo tebi već svima. Ne znam ima li tebi ikakve fajde govoriti kad si spreman takve ulete jadne pisati..
Da postoji još jasniji citat u Bibliji gdje Isus kaže: " ja sam od Allaha poslan", ja mislim da bi ti uzeo marker ko JS i podvukao taj citat i rekao, ovo je Ahmed dodao. Sve više se ubjeđujem u ajet Kur'ana koji govori da nisu oči slijepe nego srce "! Nekim ljudima Allah jednostavno neda uputu zbog neiskrenosti, kao i onim što su vidjeli čudesa poslanika pa nisu povjerovali !

Drugo, pokazao sam ti da niko u historiji nije veličao Isaa a.s više od Muhammeda a.s, niko živ, ni njegovu majku Mariju ( vidi šta Kur'an a šta Talmud govore o Isusu ), opet ti kažeš da je lovac na kršćanske glave Savle veličao Isusa kako treba... Čovjek koji je rekao : " ja MISLIM da mi objava dolazi".. nije bio ni siguran... " božija GLUPOST je pametnija od... " .. i takve besmislice...

Već sam ti rekao na koji način "poslati". Isus je poslan isto.. kako će poslani poslati opet, jel to neki lanac gluhih telefona ?

@HASE

Isaa a-s će doći opet da donese pravdu na zemlju, vidiš li koliko je nevjerstvo i nepravda jer ljudi sude i rade kako oni hoće a ne kako ih Bog uči da rade. Kad Isus dođe borit će se nevjernicima i pobijediti ih.
OVO JE SAD VRLO VAŽNO !

Isus neće suditi ko će u raj a ko u pakao kad dođe, već će uspostaviti božiji zakon na zemlji, sudit će Allah jer njemu samo sud pripada. Isaa a.s će suditi po šerijatu objavljenom Muhammedu as- jer je posljednji i nastupiće velika pravda na zemlji i dobrota da će Allah dati velike blagodati !

To nije raj pravi ! To stanje će se zadržati do novog iskušenja čovječanstvu. >Gog i Magog< dok ne dodju

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2010, 10:23 
staromodan
Korisnikov avatar

sto se tice prerade, vise mislim na one ubacene komentare koje pokusavaju odvesti vodu na islam vodenicu....

koliko puta cemo u krug pricati o Hristove dve prirode o kojima smo pricali....valjda ti je to jasno, sto se sad pravis mutav....Muhamed o tome ne svjedoci nista i po tome se razlikuje od Biblije...valjda ti je jasno..i kad procitas N.Z mozemo pricati...Muhamed ga samo velica kao osobu koja je postojao i to je to...ne onu pravu Hristovu sluzbu dok je bio na Zemlji, o kojoj je Isus govorio zbog cega je dosao....to nema u Kuranu...

takodje se ja pitam ima li tebi neke fajde govoriti, kad izvrces jevrejske i aramejske rijeci, a jos malo ce i grcki biti slican kao arapski...

to sto ti ne kontas Pavla je tvoj problem....i nemoj vise zapocinjati gluposti u vjerodostojnosti Pavlovih poslanica kao tipa od koga su napisane.....prvo se dobro raspitaj kako je nastao Kuran covjece..

btw...jedno ozbiljno pitanje, jer znas arapski, jesi ga ucio?

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2010, 11:19 
Početnik
Početnik

spavac je napisao:
haso, prvo razmisli o onome sto smo pricali na prethodnoj stranici, a i sam si priznao da nemas pojma zasto ce bas Isa doci drugi put da sudi.... :evil3:

Nije da SUDI nego da SVJEDOCIIIIIIIIII.(velika je razlika) :evil3:
Riječi Uzvišenog Allaha: „I zbog riječi njihovih: “Mi smo ubili Mesiha, Isaa, sina Merjemina, Allahova poslanika…!” – A nisu ga ni ubili ni raspeli, već im se pričinilo.”, do riječi Uzvišenog: „I nema nijednog sljedbenika Knjige koji, kada bude umirao, neće u njega onako kako treba povjerovati, a na Sudnjem danu on će protiv njih SVJEDOČITI” (En-Nisa, 157-159)

A sto ti mi znas zasto ce doci bas Isa a.s. To samo Bog zna(zasto je doso Musa a.s. a nije neki Abdulah, zasto je doso Muhammed a.s. , a nije neki Josip to samo Bog zna. Zasto je izabro bas da bude Isa a.s. zato sto je on tako htio to se ne tice naroda)
Al ev sinoc sam razmisljo pa sam doso do jednog zakljucka zasto bas on(nez da li ce se Ahmed slozit)
“Mi smo ubili Mesiha, Isaa, sina Merjemina, Allahova poslanika…!” – A nisu ga ni ubili ni raspeli, već im se pričinilo.”

On nije umro vec ga je Bog uzdigao sebi (ostali Poslanici su umrli) e to je razlg zasto ce bas on biti vracen zato sto nije umro njegov zivot na zemlji ce se nastavit, ali ovaj put na njegovu stranu ce stati pravi vjernici, a on ce njima pomoc da savladaju najvece iskusenje koje ce biti poslato. (Dedzal)

''nema nijednog sljedbenika Knjige koji, kada bude umirao, neće u njega onako kako treba povjerovati, a na Sudnjem danu on će protiv njih SVJEDOCITI.”

Znaci on ce svjedociti sta je govorio narodu svome, pa i kad im je dokaze dao nisu povjerovali i kako su nakon sto je on otisao Bogom ga smatrali i njegove i Bozije rijeci iskrivili.

''Ljudi Knjige! Ne prekoračujte granice u stvari svoje vjere i ne recite da je Allah bilo šta nego istina. Zaista, Mesija, Isa a.s. (Isus), sin Merjemin je bio Allahov vjerovjesnik i ispunjenje radosnih vijesti koje je On prenio Merjemi (Mariji) i milost od Njega. Zato vjerujte u Allaha i Njegove vjerovjesnike i ne recite: Postoje tri boga. Odustanite, to će biti bolje za vas. Zaista, Allah je samo Jedan Bog. Njegovoj svetosti ne priliči da On ima sina. Njemu pripada sve što je na nebesima i sve što je na zemlji. Dovoljan je Allah kao Staratelj. (4:172)

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2010, 12:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Spavacu nemoj matereti da se zamaram vise sa tobom. Naravno da necu kontati pavla "poslanika" koji spominje "boziju GLUPOST", heretizam proroka, koji apsurd.... Ti priznaji Krista da je bog koji je gladan i žedan, umoran, koji u wc ide, koji je izišao iz utrobe žene nakon što se stvarao 9 mjeseci, koji je pobjegao u egipat od kralja itd.. To nije Bog ! I čitaj priče o svom "bogu" prije 30te godine, kad je dijete bio.. ako ih ikako nađeš u Bibliji... Izgleda da nije bilo važno gdje se bog nalazio i šta je radio prvih 30 godina.

Naranvo da necu vise da citam NZ kad sam naišao da jedan događaj 5 puta opisan i svaki put drastično drugačije o čemu sam temu otvorio " moje konfuzije u vezi uskrsnuća" na koji nikako nisam dobio validan odgovor. Neću da čitam ni SZ koji opisuje opći potop za vrijeme Nuha a.s, a generacije babilona i egipta nikad nisu prestajale postojati što arheologija dokazuje... Nikad potopa nije bilo o kojem biblija govori.

Naravno da je Muhammed a.s osoba koja je poslije Krista najviše ga uzdigla u njegovoj pravoj ulozi, ne pripisujući mu širk i učio bezbroj ljudi da voli njega i majku. Makar se to tebi ne sviđalo tako je.

I ostani u svom ubjeđenju, boli me briga, zaobiđi moje postove ako ti se ne sviđaju... Od sad preskačem tvoje postoveee ... ;)

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2010, 12:55 
staromodan
Korisnikov avatar

nisi ti pod vaservagom nikako Ahmede....a ono znas,kako mi smeta sto dalje neces citati... :lol: :lol: :lol:

@haso

na jednoj stranici si rekao Isa je vladar...u kom smislu to vladar...

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2010, 13:52 
Početnik
Početnik

spavac je napisao:
nisi ti pod vaservagom nikako Ahmede....a ono znas,kako mi smeta sto dalje neces citati... :lol: :lol: :lol:

@haso

na jednoj stranici si rekao Isa je vladar...u kom smislu to vladar...

Kad vec citas citaj sve nemoj samo vadit sto tebi pase
Bilježe, Buharija i Muslim od Ebu Hurejrea r.a., da je Allahov Poslanik a.s., rekao:”Tako mi onoga u čijoj je ruci moja duša, jos samo malo, pa ce među vas siči Isa sin Merjemin, PRAVEDNI VLADAR, slomiće krst, ubiti svinju i prekinuti ratove. Imetka će biti na pretek, toliko puno da ga neće imati ko uzeti. Samo jedna sedzda će biti vrednija od dunjaluka i svega sto je na njemu.”

Ovo bi trebalo da znaci da ce zajedno sa imamom Mahdijem da vodi vjernike.(ne misli se kao da ce osvajat, il vodit drzavu isl.)
Zadovoljan?

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2010, 14:20 
staromodan
Korisnikov avatar

mrzilo me da listam ponovo gdje si napisao, pa sam pitao...tako da nista nisam ni izvadio...al naravno da sam zadovoljan "PRAVEDNI VLADAR"...

jel znas ti arapski?

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2010, 14:30 
Početnik
Početnik

spavac je napisao:
mrzilo me da listam ponovo gdje si napisao, pa sam pitao...tako da nista nisam ni izvadio...al naravno da sam zadovoljan "PRAVEDNI VLADAR"...

jel znas ti arapski?

Sto si ti posto fin(da te nije kakva cura promijenila :D )

Neznam nisam uci.Sto pitas?

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2010, 15:24 
staromodan
Korisnikov avatar

ma ti si novi pa i ne znas koliko sam fin...

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2010, 15:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ko finska

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2010, 15:37 
Početnik
Početnik

spavac je napisao:
ma ti si novi pa i ne znas koliko sam fin...

Vidio sam dosad dovoljno da znam.
Sto pitas znam li arapski?

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2010, 16:01 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
[quote="114_AhmeD"][quote="lavić"]Ahmede
rekao si da je Isus sve (Mesija,sveštenik i car) odlično i Eseni tako zapisaše ali te sad molim da mi kažeš u kojoj od tih službi Isus dođe?

Prvo je došao jevrejima da ih vrati na pravi put i donese radosnu vjest o poslaniku čije će ime biti AHMeD

Ahmede oprosti ali ja ovde u tvom odgovoru NE VIDIM koja je služba bila u pitanju...da li je najavio Muhameda kao Mesija,Car ili Sveštenik?

Da li je Isus rekao da će poslati Duha ili čoveka?

Isus ne šalje nikog.... Biće poslan pomagač " eh tekh khalone, heefe MANAHMA, bi hoda khasta Bi ALLAH " <- armejski, iz riječi Isusa Manahma armejski = Muhammed/ Ahmed arapski

Dobro, Bog šalje OBEĆANOG i ko je taj obećani DUH ilil ČOVEK?
Apostoli sigurno nisu dočekali Muhameda ili ne poznajem istoriju.

Zašto Isus nije mogao reči ono što će reći Muhamed?

Jer apostoli nisu bili spremni, ni cijeli svijet....

A za Muhameda i njegovu poruku su SVI BILI SPREMNI?

Nisi mi odgovorio od pre da li važe deset zapovesti ako da zašto ako ne zašto?I treći put isto pitanje.

Koliko će dugo Isus biti sa narodom i koliko je bio a koliko će biti onaj koga šalje?

Dobro, nije važno koliko će Isus biti nego segment tvog pitanja koji te buni jest riječ da će pomagač biti "dovijeka/zauvjek " a Muhammed a.s je umro. Jel de ? E ja ti iz biblije mogu naći tekstove gdje piše da će david biti kralj dovijeka a on je umro, da će ovaj raditi ovo dovjeka a i on je umro, da će onaj raditi ono dovijeka a i on je umro ( ako baš insistiraš naću ti ). rečeno je u kontekstu da će u srcima biti i da će njegove riječi biti zauvjek kao da nam i sad priča, i njegova objava isto...

TAČNO !
David ĆE biti dovijeka i to su najave 2 i 4 veka po Davidovoj smrti ali u novom hramu i VASKRSENJU.
Duh Sveti će stalno biti prisutan i ODUVEK je i bio ali ima tu nešto što želim čuti od tebe zato te i pitah a ti ne odgovori.
Mene ne buni ništa ne brigaj već me interesuje...

Da li je čovek pre DUHOVNOG ROĐENJA imao Duha u sebi?
To pitah i ponavljam valjda će stići odgovor.

Šta je i ko je Duh i od kad je?
Oprosti ali molio bih i ovde odgovor ako je moguće.

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2010, 16:13 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
,,Nije da SUDI nego da SVJEDOCIIIIIIIIII.(velika je razlika) :evil3:
Riječi Uzvišenog Allaha: „I zbog riječi njihovih: “Mi smo ubili Mesiha, Isaa, sina Merjemina, Allahova poslanika…!” – A nisu ga ni ubili ni raspeli, već im se pričinilo.”, do riječi Uzvišenog: „I nema nijednog sljedbenika Knjige koji, kada bude umirao, neće u njega onako kako treba povjerovati, a na Sudnjem danu on će protiv njih SVJEDOČITI” (En-Nisa, 157-159),,

Stvarno da se čovek nasmeje.
Evo uhvate te na ulici kljunovi i vode do sudije i kažu :,,On tvrdi da je opljačkao banku a banka nije opljačkana,,
Sudija: ,,E lepo, pošto NISI OPLJAČKAO banku večna ćorka!!!,,
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Svedočiće PROTIV NJIH jer ga NISU UBILI (hajde maco zaslužili su)
:cat: :cat: :cat: :cat: :cat: :cat: :cat: :cat: :cat: :cat:

Nemam komentar jer mi je logika falična :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 512 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 26  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]