The_new_Statesman je napisao:
O, zemljo Srbijo medju sljivama...
Kakve veze imaju slovenacki zakoni sa ovim zakonima u BiH?
Ja stvarno ne vidim neku posebnu problematiku u izlasku, a jos manju pri ulasku u KT. Ako neko ima problema sa spomenutim stvarima, neka uzme par casova u auto skoli. Nije sramota.
pa primjetices problematiku kada te neko lupi ili ti nekoga lupis u kt-u zbog nepostivanja pravila.

bila je negdje informacijama o udesima na kruznom toku, nije mala cifra.
Sto se tice ovog novog kruznog toka, mislim da oni koji idu od OMV-a za Gradisku, ipak moraju takodje da udju u unutrasnju traku jer iako ima posebno odvajanje za tempo, taj izlaz za gradisku je ipak drugi u nizu. Jer u suprotnom slucaju ometas ulazak auta u kruzni tok koji se ukljucuju kod tempa. Ali za to vec nisam 100% siguran.
U americi znam da to nije tako jer kod njih mozes da udjes u spoljasnju traku ako ides prvu desno ili ako ides samo ravno. Za druge slucajeve ides u unutrasnju.
Jos nesto je bitno, pravo prvenstva ne moraju nuzno imati automobili koji se nalaze u kruznom toku. Medjutim kod 99% kt je to regulisano znakom da nailazis na put sa pravom prvenstva (naisao sam na jedan kt kod koga pravo prvenstva imaju auta koja ulaze u kt). Sve strane koje se ukljucuju u kt imaju taj trokut, osim jedne koja ima znak stop. Ovo je iz razloga da bi pravilo desne strane moglo da se primjeni ukoliko se vise auta na svim ulazima ukljucuje u kt.
Razumijem ja da mi ovdje pokusavamo ispraviti krive drine, i da od sve ove price nema nista. Ali stvarno sam vise isfrustriran time da svaki put kada pokusavam da se iskljucim iz kt-a promasim nekog kretena na mojoj desnoj strani (koji izlazi na bogzna kojem izlazu a nalazi se u spoljasnjoj traci te ga zog toga i ne vidim u retrovizoru) za 2 mm jer on ne zna da udje u kt.