Drugačiji je napisao:
Euroth je napisao:
Kakva je to knjiga "gay tematike"?
Pa na primjer o homoseksualnosti u poeziji, ili umjetnosti uopšte.
Ne mora biti promocija knjige, može biti i izložba, i sl.
Pomenula je i Talija uzajamnu toleranciju. Opet se vraćamo na početak - zašto prema homosima mora postojati agresija? Kome se to ne sviđa, ne mora da radi, i ne mora da uopšte ima dodira sa tim. Ali kakvo je to zadovoljstvo namlatiti feminiziranog muškarca u nekom sokačetu samo zato što je našminkan i napuderisan? Time se dokazuje - šta? Muškost? Dominacija?
Zasto bi homoseksualnost imala toliko posebno mjesto?Ali, eno ti je na vecini grckih statua, slika...pa ih cak i u udzbenike stavljaju.
Dalje... Zasto prema oldtimerasima mora postojati agresija? Zasto svaki kreten koji ima malo starog zeljeza u dvoristu hoce da nam za to odere kozu s ledja?
Zasto je toliko zadovoljstvo drzavi vec skoro 10 godina obecavati popust pri registraciji, a umjesto toga uvoditi eko-testove bez pokrića i nove i nove dadzbine?
Zasto jedva uspijemo jesnom godisnje da se okupimo ispred Boske, na paradi, i citav dan, samo taj peokleti dan, pada kisa? Zasto nas i Bog mrzi? Zasto, kad mi trazimo samo malo razumijevanja i prema svojim automobilima osjecamo mnogo vise nego vecina ljudi prema "zivotnim partnerima"?
Zasto sad i zirafe farbaju kao pande...
Ukoliko se pitas kakvog ovo ima smisla, daj da ti nacrtam:
Ne vrti se svijet oko homoseksualaca, nisu sve zavjere protiv njih (niti su ih oni skovali, za neke druge na temi)
Nemam apsolutno nista protiv homoseksualaca, ako je to neciji izbor, neka to radi u svoja 4 zida, ja mu necu braniti. Kao sto i mi ostali radimo "svasta" (u najsirem mogucem smislu) u svoja cetiri zida.
Ne primjecujem da iko drugi organizuje parade, recimo, udruzenje ljubitelja štikli ili analnog seksa...zar i oni nisu ljudi?
Dalje, i homoseksualci su ljudi sa svim sto to znaci. Imaju pravo na zivot, ali isto tako ni bilo fino da puste i druge da zive, bez njihovih parada, mozda bi i nasilja bilo manje, jer je bar dio toga posljedica suptilnije agresije homoseksualaca (kroz ovakva djelovanja)...
Znaciiiii....bi kul: )