Drugačiji je napisao:
Pomenula je i Talija uzajamnu toleranciju. Opet se vraćamo na početak - zašto prema homosima mora postojati agresija? Kome se to ne sviđa, ne mora da radi, i ne mora da uopšte ima dodira sa tim. Ali kakvo je to zadovoljstvo namlatiti feminiziranog muškarca u nekom sokačetu samo zato što je našminkan i napuderisan? Time se dokazuje - šta? Muškost? Dominacija?
Е овде си у праву. Систем и нема прави одговор нити начин да се бори против хомосексуализма. Потпуно је погрешан приступ - физички насртати на хомосексуалце. Против хомосексуалца немам ништа, али имам против хомосексуализма. Што је донекле, индиректно, слична ствар. Али насиље пак, неће ништа ријешити. Потребно је радити на систему (друштвеном, у најширем смислу) да се на то утиче, превентивно, правовремено и ретроактивно ако је могуће. До таквог рјешења се изузетно тешко, тачније никако не долази. Геј популација много брзо постане снажна лобистичка сила која прогута дијелове система и брже се интегрише него што друштво и стигне реаговати. С друге стране, ове наше "заостале" земље, некако, имају времена више него остале "демократски свјесне земље западне европе", али им недостаје права идеја, начин. По мени, једини начин, који је до сада донекле успјешан, јесте забрана јавног истицања хомосексуализма, који ипак, није довољан, али за сада, ради посао. Наглашавам да није насилан, што је добро. Не спријечава појаву, али је умањује, успорава.
П.С. - Многи други "поремећаји" (јер се у тренутку не могу сјетити адекватније ријечи, мада бих неки други, за нијансу блажи израз употријебио), се на сличан начин шире. Прво се негирају, па се "прихвате" као реалност, па се наглашавају само "позитивне" стране појаве, па се повећа бројност, затим је то већ лоби, онда отклон од те појаве постаје "болест" (хомофобија), недуго затим појава добије и законско признање у многим видовима... Ми смо на пола пута.