banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 22:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2659 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 133  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Homoseksualci...
PostPoslato: 31 Maj 2010, 14:17 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Znam momka koji je postao homo nakon vojske. Ne znam sta su tamo radili i sta je vidio, ali njegova seks. orijentacija se promijenila nakon vojske.

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2010, 14:27 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
ne zelim da pljunem na tebe ako upotrijebim Bibliju, vec da ti ukazem na problem...to sto se ti plasis njenih citata to je tvoja privatna stvar... :cat: i ne znam zasto to definises kao pljuvanje??? :roll: ako spomenem pad ljudske prirode, zar je to tebi pljuvanje...pa na koji level onda da pricam sa tobom...

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2010, 14:44 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Maj 2010, 15:26
Ok. Ti si straight, ja sam gay. U diskusiji s tobom ni u jednom trenutku neću ti pokušati dokazati da je tvoj izbor pogrešan, a moj ispravan. Jednostavno zato jer te smatram jednako vrijednim i sebi ravnim u svakom pogledu. Jedino što ću pokušati odbraniti stav da u onom što ja radim u četiri zida nema ništa loše.

Međutim, bojim se da je kod tebe malo drugačije. Ti ćeš na svaki način pokušati dokazati da je tvoj "strejterski" put jedini ispravan, a da je ono što ja radim nešto nemoralno, protivprirodno, i tako dalje.

Iz toga automatski slijedi da si ti onaj koji napada, a ja onaj koji sam prinuđen da se branim. E, taj neravnopravni položaj mi se ne sviđa.

Eto, i iz zadnjeg tvog posta ti na moj izbor ukazuješ kao na "problem" - za koga? Za tebe? Tvoju porodicu? Čovječanstvo? Univerzum? To što se volim pomaziti sa tipom, i to obojici predstavlja zadovoljstvo - po kojoj to osnovi me možeš ubijediti da ne valja, ako je meni dobro? Na osnovu nekih metafizičkih pojmova?

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2010, 14:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Zaboravio sam koliko me izjave spavača mogu nasmijati...
za istog: zbog čega je homoseksualizam pad ljudske prirode...

Inače protiv sam mjenjanja ikakvih zakona za dobrobit gay zajednice...jer čim se zakon mjenja za dobrobit jedne grupe uskoro će svaka grupa tražiti mjenjanje zakona radi sebe...ne može...dva, gay parade...zabraniti...imaju isti efekat baš kao i "Drugačiji" da privuče pažnju na sebe, da se žali na zajednicu kad neko isprovociran reaguje...

Citiraj:
Samo razlika između "rimskih" hrišćana i nas je što su ovi prvi bili vjerski fanatici koji su mislili da su samo oni u pravu, a mi volimo sve ljude i poštujemo njihove stavove, ma kakvi oni bil

čisto informativno prvi hrišćani, oni progonjeni od Rima su bili sve samo ne fanatici,ovo danas je fanatizam...dva posta iznad ovog puno govori o fanatizmu

I zadnje...zabole me za iste (pedere, "ženske" pedere, i trandže)...meni lično ne smeta da se drže za ruke da se ljube predamnom, ali moje mišljenje o njima je indetično sa mojim mišljenjem o religijama....nek ljudi rade šta oće nek samo meni ne smetaju i nek mi ne drobe gluposti kako su bolji...
i da homos are gay :D

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2010, 15:09 
staromodan
Korisnikov avatar

drago mi je sto me trpas u fanatike, a nemas pojma ni o tim prvim progonjenim hriscanima, koji su takodje za tvoju informaciju bili "fanatici" po pitanju homoseksualnosti... :evil3:

"i stvori Bog musko i musko, i rece im razmnozavajte se"...mrzi me da ti pisem seminarski rad po pitanju ljudske prirode..

ajd opet da ti skrenem paznju zbog cega sam ovo i prethodne postove napisao..
HugoLina je napisao:
-Dokazete ovom decku koji je otvorio temu da on nije u pravu, vec vi?

a i njega sam pitao na kojem levelu oce da pricam sa njim...level tipa Holivud me ne interesuje, jer to nije moj tip "role model"...

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2010, 15:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Moja greška, prvi hrišćani su bili protiv homoseksualaca....oni su se ipak furali na incest, to je ipak zabava za cijelu porodicu...to dvoje ne može ići zajedno...ili može?
A opet katolička crkva danas....jedni od nasljednika hrišćanstva...veoma su labilni u svojoj interpretaciji protiv homoseksualizma...i pedofilije dakako...

Citiraj:
"i stvori Bog musko i musko, i rece im razmnozavajte se"...mrzi me da ti pisem seminarski rad po pitanju ljudske prirode..

Sjajno...muškarca dva se ne mogu razmnožavati to je protiv prirode...hmmm...ne znam da li znaš ali mnoge životinje praktikuju homoseksualizam...ne radi razmnožavanja, već onako...da li su oni protiv svoje prirode...
S druge strane ti očigleno na seks gledaš samo u svrhu razmnožavanja...kao što bi u MP pjevali "every sperm is sacred"

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2010, 16:09 
staromodan
Korisnikov avatar

prvi hriscani se furali na incest....aj navedi..

bas me briga za Katolicku crkvu i to sto su labilni po pitanju homoseksualnosti i pedofilije...

nigdje nisam rekao da Bog ne dozvoljava praktikovanje sexa ako ne vodi ka razmnozavanju...al je rekao da je stvorio musko i zensko za sex, a ne musko i musko il dve cure...vise sam mislio na grijeh i pad ljudske prirode po pitanju morala, u samom startu 1Moj 3 glava..

da li je za tebe: svingeri, pedofilija, homoseksulanost pad ili uspon civilizacije?

@Drugaciji

ovo boldovano nek ostane kako ti rece izmedju 4 zida, onda nemoj forsirati razne parade, jer si kontradiktoran...
Drugačiji je napisao:
Ok. Ti si straight, ja sam gay. U diskusiji s tobom ni u jednom trenutku neću ti pokušati dokazati da je tvoj izbor pogrešan, a moj ispravan. Jednostavno zato jer te smatram jednako vrijednim i sebi ravnim u svakom pogledu. Jedino što ću pokušati odbraniti stav da u onom što ja radim u četiri zida nema ništa loše.

Međutim, bojim se da je kod tebe malo drugačije. Ti ćeš na svaki način pokušati dokazati da je tvoj "strejterski" put jedini ispravan, a da je ono što ja radim nešto nemoralno, protivprirodno, i tako dalje.

Iz toga automatski slijedi da si ti onaj koji napada, a ja onaj koji sam prinuđen da se branim. E, taj neravnopravni položaj mi se ne sviđa.

Eto, i iz zadnjeg tvog posta ti na moj izbor ukazuješ kao na "problem" - za koga? Za tebe? Tvoju porodicu? Čovječanstvo? Univerzum? To što se volim pomaziti sa tipom, i to obojici predstavlja zadovoljstvo - 2-po kojoj to osnovi me možeš ubijediti da ne valja, ako je meni dobro? Na osnovu nekih metafizičkih pojmova?

opet ti skrecem paznju na gore qoute od Hugoline, da procitas...u skladu sa tim kazem, da ne mogu s tobom pricati Holivudske lovacke price...

2- po osnovi koja je za tebe glupa, jer i sam znas da ta osnova kaze "to je grijeh sto cinis"..

ma naravno da homeseksualnost nije problem za porodicu i covjecanstvo...nije ni pedofilija...sve to sluzi za bolji izduvni ventil, nakon mukotrpnog teskog rada..

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2010, 16:21 
staromodan
Korisnikov avatar

po kojoj osnovi ti mozer reci da ne valja postaru ako je njemu bilo dobro sto je ubio dvoje staraca radi dugova...po kojoj osnovi ti mozes reci da ne valja onome ko se osjeca dobro nakon seksa sa djecom???

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2010, 16:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
spavac je napisao:
po kojoj osnovi ti mozer reci da ne valja postaru ako je njemu bilo dobro sto je ubio dvoje staraca radi dugova...po kojoj osnovi ti mozes reci da ne valja onome ko se osjeca dobro nakon seksa sa djecom???

Po osnovu da je narušio nečiji prostor ubivši ga, uskratio mu osnovno ljudsko pravo. Po osnovu da djeca nisu sposobna da donesu racionalan sud, da bi se smatralo obostranim pristankom na seks. Da li tebe Drugačiji ugrožava po nekom od ovih osnova, svojim opredjeljenjem?

Homoseksualizam (tj. njegova afirmacija u društvu) neće dovesti ni do uspona ni do pada civilizacije. Ona se jednostavno mijenja, razvija.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2010, 16:41 
staromodan
Korisnikov avatar

za mene je homoseksualnost pad ljudske civilizacije..sa paradama narusavaju.(to sto radi izmedju 4 zida ne treba mu parada, il grijesim)..

u kom smislu se to mijenja i u sta se to razvija???

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2010, 16:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
prvi hriscani se furali na incest....aj navedi..

pravi ne prvi...samim tim da i prvi...
nek su djeca Adama i Eve nekim čudom imali još djece djece, oni da bi se razmnožavali morali u biti u rodu, nek ih je i bilo više opet nebi se krv toliko razrijedila da ne budu u rodu...nek je nakon potpa ostao Noe i njegova porodica incest je bio neminovan radi očuvanja vrste...al opet moje bukvalno tumačenje hrišćanstva se ne može porediti sa liberalnim i "pravim" hrišćanskim tumačenjem svoje religije...
spavac je napisao:
bas me briga za Katolicku crkvu i to sto su labilni po pitanju homoseksualnosti i pedofilije...

Katolici i pravoslavci imaju iste korjene...ne obacuj ih olako...

spavac je napisao:
al je rekao da je stvorio musko i zensko za sex, a ne musko i musko il dve cure...vise sam mislio na grijeh i pad ljudske prirode po pitanju morala, u samom startu 1Moj 3 glava..

Za seks se onda po Bogu koriste samo dva organa...a opet i muškarci sa ženama praktikuju oralni i analni seks...čak i pravoslavci...a bog nije te organe namjerio da tu budu...a opet znaju poneakad svugdje biti
A da sad ne započinjemo priču o moralu...

spavac je napisao:
da li je za tebe: svingeri, pedofilija, homoseksulanost pad ili uspon civilizacije?

ja svingere i homoskeksualce stavljam na jednu a pedofile na drugu stranu...to što ti okrećeš na to da je to isto to je tvoj problem...jedni ne krše nikakve zakone, drugi da ... a civilizacija bi svakako išla i sa i bez ovih...a ti smatrš da je sve ovo u svijetu posljedica homoseksualizma i svega što navodiš...teško....

A to što ti navodiš nečije ugrožavanje tuđeg života i porediš ga sa dobrovoljnim aktom dva muškarca ili dve žene ili više istih...to je veći problem od homoseksualizma...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2010, 16:47 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
spavac je napisao:

Slažem se da su moralni principi danas pregaženi po svim osnovima.....ali ove tri stvari koje si naveo....ako su one mjerilo pada civilizacije,onda se ta civilizacija nikada ni digla nije.....Sve to je praktikovano od kad je svijeta i vijeka.Ne odobravam ni jedno od to troje ali ljudska seksualnost nije mjerilo za civilizacijski uspon ili pad....

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2010, 16:56 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

spavac je napisao:

Jesi ti zaista tako zatucan ili pokušavaš da isprovociraš neku reakciju koja bi vodila zaključavanju teme?

Homoseksualna veza između dva punoljetna muškarca, ili lezbejska između dvije punoljetne djevojke, nije zakonom kažnjiva. Tu odmah pada u vodu tvoje poređenje sa pedofilijom i ubistvima.

I drugo, ukoliko je homo odnos dobrovoljan akt dvije strane, i poslije njega svi zadovoljni, koji to propis i zakon (sem biblijsko-kuranskog, kog je davno vrijeme pregazilo), kaže da u tome ima nešto loše?

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2010, 17:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Popokatepetl je napisao:
spavac je napisao:

Po osnovu da je narušio nečiji prostor ubivši ga, uskratio mu osnovno ljudsko pravo. Po osnovu da djeca nisu sposobna da donesu racionalan sud, da bi se smatralo obostranim pristankom na seks. Da li tebe Drugačiji ugrožava po nekom od ovih osnova, svojim opredjeljenjem?

Nisi shvatio ili nisi želio da shvatiš šta je čovjek pitao, al nema veze.

Naramak brzopoteznih:

Ne bih da patroniziram, Drugačiji je mlad čovjek i njemu je "sve je lako kad si mlad". Njemu ladno puca k... i za 1 Moj 3 Gl. Pročitaće to kad u WC ne bude ništa drugo za čitanje ili jednog dana, opet njegova stvar...njega to trenutno ne zanima i vidi se da je "tanak" na određenim poljima, ali se vješto nosi sa tim.

On ima "partijsku dužnost" da homoseksualizam predstavi u što boljem svjetlu pred predstojeću paradu i to je njegova stvar. To je jedan od zadataka članova njegove udruge, kako mi se čini. Mi smo zagrizli udicu.

Kad se "njihova stvar" sagleda istorijski, sociološki njima nije lako. Zamislite kako je njima odrasti pitajući se da li sam normalan, da li su drugi ludi...dalje godine i godine ponižavanja, sakrivanja, laganja, plača, bola, straha i stida moraju uroditi plodom, taj gorak plod će Hrvatska morati progutati, kao što slogan i kaže.
Svako traži čopor, utočište, ljubav i razumijevanje. "Zajedno smo jači".
Oni su nešto kao Crne Pantere 60.-tih, samo u mnogo pasivnijem revoltu i naravno za neku "drugačiju stvar".
Lično, zazirem od bilokakve revolucije jer nijedna revolucija nije brinula za pojedinca, on je uvijek bio kolateral, a njegova sreća ili nesreća opet kolateral.

Njih se ne treba bojati, i šalu na stranu, mislim da smo dokazivanjem koliko je neko u pravu što je straight ili gay promašili cilj, a pogodili sve ostalo.
Mislim da niko od njih ne može tvrditi da je naročito sretan što je homo, ali u društvu u kojem živimo, ja sam sretan što to nisam.
Istina, imaju svoj famozni lobi, ali kao što svaki židov nije kovač svjetske zavjere, tako ni svaki peder nije član "ružičaste mafije".

Koliko riječi, nizašta...

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2010, 17:12 
staromodan
Korisnikov avatar

@Dzontra

odes na DiR i vidis u koju grupu pripadam...vec si dugo na forumu pa si mogao zakljuciti..

tako da me bas briga i za KC i SPC ako su liberalni...takodje i moja organizacija ima problema sto se tice homoseksualnosti...odlucili su ih prihvatiti u crkvu jer ne mozes nekome zabraniti da se interesuje za Boga i krsti se, al su im rekli da ne mogu onda mijenjati partnere jer to vec vodi ka preljubi.....samim tim pokusav rece da nisam toliko glup i fanatik da zagovaram kako ih treba istrijebiti, tuci na svakom koraku...

sto se tice tvoje teorije o organima nemam nista protiv...cak sam na jednom forumu koji pripada mojoj organizaciji postavio to pitanje i nisam dobio odgovor..

sve tri grupacije su za mene iste kad je u pitanju grijeh, gubljenje identiteta, nemoral...(Sotona nema jedan doktorat)

ne sjecam se da sam rekao kako je za pad ljuskog morala samo homoseksualnost posljedica...nemoj stavljati ono sto nisam rekao...samo sam pitao da li je homoseksualnost kao pojava pad ili uspon civilizacije...

navodjenjem ta dva primjera zelio sam skrenuti paznju na pojam koji je @drugaciji upotrijebio "ako se ja osjecam dobro onda cu to da radim"...tricky

@Drugaciji

mojne se vrijedjamo, da je ne bi pitao tebe jesi li ti toliko zatucan pa da ne vidis neke stvari...poenta mi je bila sasvim drugacija od one koju ti zelis reci...pogresno me interpetiras.

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2010, 17:21 
staromodan
Korisnikov avatar

@Drugaciji

vec odavno se pocela voditi debata jel moralno il nije, homoseksualnost...od pocetka..tako da sam samo upotrijebio Hugolininu izjavu, imas je na prethodnoj stranici...

tako da nije u pitanju provokacija...il ne citas dobro..

takodje mi nisi odgovorio zbog cega vam trebaju parade da bi ostali znali sta vi radite izmedju 4 zida???

@zoka

ne pricam o dizanju, vec o tonjenju...sve vise i vise tone,(naravno da seksualno opredjeljenje nije najvazniji i jedini faktor) jer moralne norme niko vise ne benda..nisu bitne jer nemamo "role model" kad je u pitanju moral....bitnije je ono kako se ja osjecam..

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2010, 17:41 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Prvo gej "venčanje" u britanskom parlamentu

Britanski ministar za Evropu Kris Brajant i njegov partner ušli su u istoriju, dobivši odobrenje da proslave svoje gradjansko partnerstvo na svečanosti u parlamentu, što je prvi slučaj te vrste u Vestminsterskoj palati.

Pripadnik vladajuće Laburističke partije, ministar Kris Brajant, proslavio je u subotu sklapanje braka sa Džaredom Krejnijem u krugu Vestminsterke palate, u kojoj su smešteni Donji i Gornji dom britanskog parlamenta.

U Velikoj Britaniji gradjansko partnerstvo, odnosno brak izmedju osoba istog pola, zvanično se priznaje od 2005. godine. Homoseksualnim parovima garantuju se ista pravna zaštita i ista prava nasledstva kao i heteroseksulanim parovima, prenela je agencija AP.

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2010, 17:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

dzabaleban je napisao:
On ima "partijsku dužnost" da homoseksualizam predstavi u što boljem svjetlu pred predstojeću paradu i to je njegova stvar. To je jedan od zadataka članova njegove udruge, kako mi se čini. Mi smo zagrizli udicu.

I u tome je failao...iako se predstavlja kao dobar miran i pošten, lik je elitista, koji će napasti religiju češe i od ateističke raje sa DiR, ali i sve druge kojise ne slažu s njim, isto kao i oni njega...Ustavom ima zagarnatovana ljudska prava na život, na slobodu govora i opredeljenja...to što on ne može slobodno da ih praktikuje...nek stane u red sa svima u ovoj zemlji koji imaju isti problem... s tim da se od istih razlikuje po tome što želi da se zakoni kroje specijalno za njega/njih

A da smo zagrizli udicu jesmo....pa čovjek ima svoju temu nakon par dana od prijavljivanja....Filozof s Vrbasa e morao silne godine čekati i još poseban podforum...

@spavač
shavtam šta želiš da pitaš, ali sama homoseksualnost se razvijala paralelno s civilizacijom,vjerovatno i prije iste... a to da li je pad ili uspon...meni nije ni jedno ni drugo...

spavac je napisao:
takodje mi nisi odgovorio zbog cega vam trebaju parade da bi ostali znali sta vi radite izmedju 4 zida???

Paradu trebaju samo da bi privukli pažnju na sebe i da budu u centru iste po bilo koju cijenu...da bi se mogli predstavljati kao žrtve kad ih pretuku...ja koji sam podosta liberalan bih išao protestvovati protiv parade...masovna troll parada i ništa drugo...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2010, 18:21 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

spavac je napisao:

Odgovorio sam već dva puta na drugim mjestima, no nisi pratio... Nisam za paradu kao vid iskazivanja vlastite seksualnosti. Ali ako "braća" misle da će na taj način nešto postići, naravno da mi ne smeta. :)

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2010, 18:23 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Leona je napisao:
Prvo gej "venčanje" u britanskom parlamentu

Britanski ministar za Evropu Kris Brajant i njegov partner ušli su u istoriju, dobivši odobrenje da proslave svoje gradjansko partnerstvo na svečanosti u parlamentu, što je prvi slučaj te vrste u Vestminsterskoj palati.

Pripadnik vladajuće Laburističke partije, ministar Kris Brajant, proslavio je u subotu sklapanje braka sa Džaredom Krejnijem u krugu Vestminsterke palate, u kojoj su smešteni Donji i Gornji dom britanskog parlamenta.

U Velikoj Britaniji gradjansko partnerstvo, odnosno brak izmedju osoba istog pola, zvanično se priznaje od 2005. godine. Homoseksualnim parovima garantuju se ista pravna zaštita i ista prava nasledstva kao i heteroseksulanim parovima, prenela je agencija AP.

Eto šta je jedna civilizovana zemlja sa najvišim demokratskim standardima. A ovdje bi se digla kuka i motika, što crkvena, što ultradesničarska... Zamislite gej-vjenčanje u Parlamentu RS na kom bi Borislav Bojić i Milorad Dodik bili kumovi! :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2659 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 133  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]