Popokatepetl je napisao:
spavac je napisao:
po kojoj osnovi ti mozer reci da ne valja postaru ako je njemu bilo dobro sto je ubio dvoje staraca radi dugova...po kojoj osnovi ti mozes reci da ne valja onome ko se osjeca dobro nakon seksa sa djecom???
Po osnovu da je narušio nečiji prostor ubivši ga, uskratio mu osnovno ljudsko pravo. Po osnovu da djeca nisu sposobna da donesu racionalan sud, da bi se smatralo obostranim pristankom na seks. Da li tebe Drugačiji ugrožava po nekom od ovih osnova, svojim opredjeljenjem?
Nisi shvatio ili nisi želio da shvatiš šta je čovjek pitao, al nema veze.
Naramak brzopoteznih:
Ne bih da patroniziram, Drugačiji je mlad čovjek i njemu je "sve je lako kad si mlad". Njemu ladno puca k... i za 1 Moj 3 Gl. Pročitaće to kad u WC ne bude ništa drugo za čitanje ili jednog dana, opet njegova stvar...njega to trenutno ne zanima i vidi se da je "tanak" na određenim poljima, ali se vješto nosi sa tim.
On ima "partijsku dužnost" da homoseksualizam predstavi u što boljem svjetlu pred predstojeću paradu i to je njegova stvar. To je jedan od zadataka članova njegove udruge, kako mi se čini. Mi smo zagrizli udicu.
Kad se "njihova stvar" sagleda istorijski, sociološki njima nije lako. Zamislite kako je njima odrasti pitajući se da li sam normalan, da li su drugi ludi...dalje godine i godine ponižavanja, sakrivanja, laganja, plača, bola, straha i stida moraju uroditi plodom, taj gorak plod će Hrvatska morati progutati, kao što slogan i kaže.
Svako traži čopor, utočište, ljubav i razumijevanje. "Zajedno smo jači".
Oni su nešto kao Crne Pantere 60.-tih, samo u mnogo pasivnijem revoltu i naravno za neku "drugačiju stvar".
Lično, zazirem od bilokakve revolucije jer nijedna revolucija nije brinula za pojedinca, on je uvijek bio kolateral, a njegova sreća ili nesreća opet kolateral.
Njih se ne treba bojati, i šalu na stranu, mislim da smo dokazivanjem koliko je neko u pravu što je straight ili gay promašili cilj, a pogodili sve ostalo.
Mislim da niko od njih ne može tvrditi da je naročito sretan što je homo, ali u društvu u kojem živimo, ja sam sretan što to nisam.
Istina, imaju svoj famozni lobi, ali kao što svaki židov nije kovač svjetske zavjere, tako ni svaki peder nije član "ružičaste mafije".
Koliko riječi, nizašta...