akermon je napisao:
Kako cjene tamo tamo???
Elta 12 KM i iptv 28 KM a za slićnu ponudu ???
I cjene kod mtela su bez PDV.
Neznam kako ljudi ne razumjete, mtel će dobiti samo one korisnike koji nemaju kablovske, zato koštaiptv 28 KM i ne 12 KM jer tamo nema kablovske. Nisu ludu da daju nižu cjenu ako imje iptv usputna usluga i nemaju konkurencije u prigradskim djelovima. Da bi mtel mogao konkuristati kablašima cjena iptv bilabi bar 12 KM.
Ok shvatio sam da si zaposlen u Elti. Jos poodavno.

A da mi malo ti objasnis kako dolazis do cijena koje si naveo? I kako dolazis do slicne ponude, kada koliko vidimo se ona itekako razlikuje. Dok su na Elti u ponudi kanali tipa Svet plus, DM sat i ne znam gdje nestade Melos koji je gromoglasno najavljen kosarkaskom utakmicom, s druge strane, u ovoj ponudi IPTV-a imamo jako dobar izbor. Evo konkretno: gdje su vam kvalitetni kanali u ponudi? Koliko sam samo ja puta poslao mail sa konstruktivnim prijedlozima? I? Corak! Ponuda Elte se i dalje sastoji od raznoraznih Alfi i FTA kanala sa W2. Nista kvalitetno. A cijena? Pa jeste isto. Ja cu ti objasniti iz svog ugla. Meni kao korisniku usluga, na kablovsku, telefon i net, vi pruzaoci usluga mjesecno izbijete oko 60 KM ( net 20, kablovska 12 – to uzme Elta, i oko 25 KM telefona – Telekom ). Ako cu za istu cijenu – mjesecno izbijanje 60-tak markica koje krvavo zaradim rintajuci ko konj, dobiti brzi net, i kud i kamo bolji izbor tv kanala, u trenucima odmora, idem kod onog operatera koji mi to nudi, ne zanimajuci kako se on zove ili kako ga zovu. Jasnije?
akermon je napisao:
Da skratim priću, vrijeme će sve pokazati. Za 6 mjeseci biće jasno ko je bio upravu i ko ne

Pa bilo bi bolje da se energija u Elta kabelu trosi na konkretne stvari negoli na fajtanje po forumima. Iskreno se nadam da ce korisnici usluga Elte boljitak osjetiti vrlo brzo a ne za pola godine, jer smo se takvih supljih obecanja vec nagledali i naslusali. Zato, zavrnite rukave i prionite na posao.
filozof sa vrbasa je napisao:
Telekom će takođe morati zatamnjivati kanale, kao što ELTA čini.
Ja neću preći sa ELTA, zato što na digitalnoj TV, ELTA ne zatamnjuje kanale samo na analognoj to čini.
File, imam kritiku za tebe. Zasto ovu korisnu informaciju nisi prenio onom kolegi forumasu koji skoro pa panicno trazi nezatamnjen RTS na jednoj drugoj temi

jbg ja ovo nisam znao, kako ne koristim uslugu digitalije Elta kabela.