banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 21:45

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 101 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Maj 2010, 19:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Mislim da to nema veze s EU, vec s tim da li je autobus Tempo100 registrovan ili ne. Ko vec otvara liniju, mora tamo(u Dojcland) da ga otjera na neki dodatni tehnicki, te dobija(ne dzaba) onu naljepnicu (naravno specijalnu) gdje stoji stotka i to je to... Inace, ogranicenja bez ovih sranja po EU variraju, ovdje je 90, Dk 80, No 80, mislim da je i u BiH 80....

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 20:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Kako se svi bunite na vozace i vracanje karte od 1.5KM kao ostetili smo penzionere, zdravstvo, skolstvo... Ma prijavili ba ga ja gazdi sefu bogu ocu
Aj sad posteno svi napisite koliko ste do sad puta podmitili policajca da vam ne pise kaznu a tim ste isto tako ostetili penzionere, zdravstvo, skolstvo...jeste li ikad stavili prst na celo i postavili sebi oovakvo pitanje.
Znam niko od vas nikad nije dao policajcu 20-50KM za kaznu koja je 100KM pa i vise za koliko ste vi ostetili drzavu ako je sofercic sa 1.5KM steti :roll:

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 20:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2009, 20:16
Najviše mrzim kad autobus stane malo prije stanice, da izadju putnici, a stoka koja ga čeka potrči da udje, iako nije ni došao do stanice (ovo se većinom dešava u centru ili kad je na stanici neki drugi autobus, pa ne može da pridje). Naravno, moram i ja da idem za govedima, jer me je par puta tako autobus ostavio, iako sam čekao na predvidjenom mjestu. Ovdje su krivi i vozači, zato sto otvaraju vrata, a ne bi trebali sve dok ne dodju na stanicu. Što se tiče vraćanja karata, nema teorije da bih je vratio nekom vozaču (mada vozači Bočac tursa i ne traže da im se vrati). Da li bi me pustio da se vozim, a da ne platim kartu ?????. Sjecam se jedne scene kad je ušao neki čiča i pokazao mjesečnu kartu od drugog prevoznika. Vozač mu je nekoliko puta ponovio da plati ili da izadje, na šta se čičica pravio lud :lol: . Vozač je jednostavno ugasio autobus i rekao da nece da vozi dok god ovaj na plati kartu. To je bilo u 6 sati ujutro, kad ljudi idu na posao i putnici su počeli da galame, na sta se čiča trgnuo, vidio da ce loše proći ako ne plati :lol: , vozač upalio bus i ......... :turn-l:

Za lopove u uniformama nema se šta reći. Kakvi ovi što pljačkaju banke, to je sitno u odnosu šta ukradu od države naši čuvari reda i mira :confused2:

šire grozu
a oblaci iz visina
gledaju u razvalinu.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 20:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Citiraj:
Najviše mrzim kad autobus stane malo prije stanice, da izadju putnici, a stoka koja ga čeka potrči da udje, iako nije ni došao do stanice (ovo se većinom dešava u centru ili kad je na stanici neki drugi autobus, pa ne može da pridje). Naravno, moram i ja da idem za govedima, jer me je par puta tako autobus ostavio, iako sam čekao na predvidjenom mjestu.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Majstore ja oplakah. Jesi ti razmisljo da pises scenarije za komedije i to?

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 21:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2009, 20:16
:)

šire grozu
a oblaci iz visina
gledaju u razvalinu.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 23:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
meni nikad nece biti jasno zasto je vozac taj koji kontrolise putnike da li imaju kartu. njegovo je da vozi i da ispostuje red voznje, a ne da prodaje karte i kontrolise mjesecne, samo dok to radi izgubi nekoliko minuta, i tako na skoro svakoj stanici, plus sto uglavnom otvara samo prednja vrata. i onda se desavaju situacije kao sa tim cicom sto se sverca. taj posao bi trebala raditi kontrola. u svakom slucaju, mislim da je gradski prevoz u gradu katastrofa.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 23:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Meni je to bilo jako čudno, kada sam došao u BL da gradski prevoz nema konduktera i mnogo manja mjesta koja imaju "gradski" prevoz imaju konduktera, a vozač vozi.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 23:05 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Sjecam se vremena kad se karta kupovala u kiosku pored poste

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 23:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
filozof sa vrbasa je napisao:
Meni je to bilo jako čudno, kada sam došao u BL da gradski prevoz nema konduktera i mnogo manja mjesta koja imaju "gradski" prevoz imaju konduktera, a vozač vozi.

WinstonWolfe je napisao:
meni nikad nece biti jasno zasto je vozac taj koji kontrolise putnike da li imaju kartu. njegovo je da vozi i da ispostuje red voznje, a ne da prodaje karte i kontrolise mjesecne

najnormalnije bi bilo dA sofer ne kontrolise karte, to je tacno, ali i da nema konduktera
samo...takvo nesto bi zahtijevalo putnike koji ne razmisljaju na temu "bi' li kupio kartu ili pak ne bi' "

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 23:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
Vuk_samotnjak je napisao:
Aj sad posteno svi napisite koliko ste do sad puta podmitili policajca da vam ne pise kaznu a tim ste isto tako ostetili penzionere, zdravstvo, skolstvo...jeste li ikad stavili prst na celo i postavili sebi oovakvo pitanje.
Znam niko od vas nikad nije dao policajcu 20-50KM za kaznu koja je 100KM pa i vise za koliko ste vi ostetili drzavu ako je sofercic sa 1.5KM steti :roll:

Evo ja nikada nisam podmitio policajca, niti sam razmišljao o tome, a dva puta sam platio poveće kazne koje sam zaista i zaslužio. Nadam se da nas ima još takvih.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 23:40 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

points je napisao:

Evo ja nikada nisam podmitio policajca, niti sam razmišljao o tome, a dva puta sam platio poveće kazne koje sam zaista i zaslužio. Nadam se da nas ima još takvih.

Svaka cast ja jos ni jednom nisam probao da platim punu kaznu vec uvijek idem na dogovor (cak je za 50KM i policajac duvao umjesto mene) neopravdavam ali sila boga ne moli

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2010, 08:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
Kako se svi bunite na vozace i vracanje karte od 1.5KM kao ostetili smo penzionere, zdravstvo, skolstvo... Ma prijavili ba ga ja gazdi sefu bogu ocu

Ja nisam ni jednom podmitila policajca (priznajem da sam par puta prosla bez kazne na lijepe oci)
Kao sto sam napisala nije samo do tih 1.50KM, ali kada je vozac pustio da udje neko u bus bez karte?

gavranpero je napisao:
Najviše mrzim kad autobus stane malo prije stanice, da izadju putnici, a stoka koja ga čeka potrči da udje, iako nije ni došao do stanice (ovo se većinom dešava u centru ili kad je na stanici neki drugi autobus, pa ne može da pridje). Naravno, moram i ja da idem za govedima, jer me je par puta tako autobus ostavio, iako sam čekao na predvidjenom mjestu. Ovdje su krivi i vozači, zato sto otvaraju vrata, a ne bi trebali sve dok ne dodju na stanicu. Što se tiče vraćanja karata, nema teorije da bih je vratio nekom vozaču (mada vozači Bočac tursa i ne traže da im se vrati). Da li bi me pustio da se vozim, a da ne platim kartu ?????. Sjecam se jedne scene kad je ušao neki čiča i pokazao mjesečnu kartu od drugog prevoznika. Vozač mu je nekoliko puta ponovio da plati ili da izadje, na šta se čičica pravio lud :lol: . Vozač je jednostavno ugasio autobus i rekao da nece da vozi dok god ovaj na plati kartu. To je bilo u 6 sati ujutro, kad ljudi idu na posao i putnici su počeli da galame, na sta se čiča trgnuo, vidio da ce loše proći ako ne plati :lol: , vozač upalio bus i ......... :turn-l:

Za lopove u uniformama nema se šta reći. Kakvi ovi što pljačkaju banke, to je sitno u odnosu šta ukradu od države naši čuvari reda i mira :confused2:

Uh ovo se i meni par puta desilo ispred poste..

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2010, 10:26 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Maj 2010, 15:26
Te fazone sa vraćanjem karte vozači uglavnom praktikuju u večernjim i noćnim turama. Ne treba im dati!

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2010, 13:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 00:57
WinstonWolfe je napisao:
da limeni nikad nece biti jasno zasto je vozac taj koji kontrolise putnike imaju kartu. njegovo je da vozi i da ispostuje red voznje, a ne da prodaje karte i kontrolise mjesecne, samo dok to radi izgubi nekoliko minuta, i tako na skoro svakoj stanici, plus sto uglavnom otvara samo prednja vrata. i onda se desavaju situacije kao sa tim cicom sto se sverca. taj posao bi trebala raditi kontrola. u svakom slucaju, mislim da je gradski prevoz u gradu katastrofa.

to pitaj ove autoprevoz, central, bocac turs, pavlovic turs, civciju, golubic......

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2010, 15:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2005, 10:15
Trebalo bi da postoji cesta kontrola i da te klepi po dzepu ako slucajno nemas kartu, ali da taj sistem funkcionise, drugacije nece moci. A sve dok pojedinci budu pomagali vozacima da potkradaju vlastito preduzece, istima nece biti jasno zasto se kod nas voze krs autobusi. Ako nekome ne odgovara posao neka ga proba mijenjati, a ne ovamo da putnike uvlaci u potkradanje preduzeca. Time sto neko krade ugrozava i putnike jer se voze u starijim i nesigurnijim autobusima.

toliko od mene.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2010, 21:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2009, 21:43
Ovdje je počelo da miruši na lomaču? I to ljudi koji su najmanje zaslužni, ljudi koji su služinčad nas sviju. Šta vam je ljudi? Pa riba uvijek pođe smrditi od glave. Sve dok ove jajare od političara uzimaju nama na ovakav ili onakav način ja ću uvijek biti neprijatelj ove države u smislu da ću ih zakidati gdje got stignem. Isto tako ću vozaču dati da strpa u svoj džep. Ma kako se zvala ova država(lopovska).

"Nacionalizam je zlo koje ne spaja nego razdvaja ljude, jer ih negira u njihovoj pravoj biti - čovječnosti" - MILAN KANGRGA

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2010, 08:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2005, 10:15
Zozon je napisao:
Ovdje je počelo da miruši na lomaču? I to ljudi koji su najmanje zaslužni, ljudi koji su služinčad nas sviju. Šta vam je ljudi? Pa riba uvijek pođe smrditi od glave. Sve dok ove jajare od političara uzimaju nama na ovakav ili onakav način ja ću uvijek biti neprijatelj ove države u smislu da ću ih zakidati gdje got stignem. Isto tako ću vozaču dati da strpa u svoj džep. Ma kako se zvala ova država(lopovska).

Razlika izmedju ribe koja smrdi od glave i ribe koja je trula je velika. Nazalost nasa riba je trula skroz naskroz i trabace jako punovremena, mozda i citave generacije, da se nas mentalitet dovede u red. Korupcija i nerad su dvije rak rane koje su upropastile Grcku, a kod nas je jos katastrofalnije, korupcija od ulaska u autobus do dobijanja gradjevinske dozvole za kucu. Bilo ko, ali bilo ko da dodje na vlast kod nas, bez obzira sta to prica i za sta se zalaze, bi se odmah uhvatio punjenja dzepova, zaposljavanja blize i dalje porodice a raju koja je glasala ko j.e.b.e. Sami pali, sami se ubili.

Zbog toga mi je nelogicno da neko ko se zali na situaciju u drzavi, krivi vlast za istu (a svi smo krivi, od prvog do posljednjeg) i govori kako je najnormalnije dati tu pisljivu marku i po vozacu (pa puta 20 putnika dnevno sto nije nerealno i eto ga fina plata mjesecno). Ako im se ne svidja posao, put pod noge. I ja sam radio par mjeseci bez plate, te bice, te sacekaj malo, te nema se, i na kraju presjekao i put pod noge. Kada bolje razmislim, nama je super kakvi smo!!! :angry4: :angry4:

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2010, 11:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2009, 21:43
Ja sam pisao sa stanovišta malog čovjeka koji hoće da bude bolje malom čovjeku. Većina piše da nebi dala "bakšiš" a isto im nešto nevalja u životu. Isto tako sam pisao o jednakim mjerilima. Ako naši političari kradu što nebismo malo i mi? To nisu tvrdnje to su hipoteze. Svi znamo gdje bi nas takvo ponašanje dovelo. Što se mene lično tiče ja ću izjedati sistem gdje got stignem, jer neslažem se sa reciprocitetom odnosa država-građanin. Moji porivi su drugačiji i moje je građansko pravo da budem neposlušan. I odgovaram za to. Naravno da sistem nije trul, on bi me skontao.
I( ja sam u jednom dijelu života bio put pod noge i izvoli biti građanin drugog reda i radi najbezveznije poslove. Svi vele, Bosanac ako ti nevalja-nazad u Bosnu. I bome se ja vratih u Bosnu i skontah da imamo ista prava ko na zapadu. Razlika je samo što ovdje mogu lanuti, odalamiti i po šumama živjeti ako zatreba. Ipak smo mi ovdje rođeni a ni hajdučije nam ne nedostaje u krvi.

"Nacionalizam je zlo koje ne spaja nego razdvaja ljude, jer ih negira u njihovoj pravoj biti - čovječnosti" - MILAN KANGRGA

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2010, 16:14 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Maj 2010, 16:16
Volim da se vooozim,
volim da se vooozim gradskim autobusom,
gradski autobus jede sitne pare.

Vozači 13-ke su posebna sorta. Trebalo bi nekako dokumentovati šta čine i dokle znaju da idu (i kad ne idu - čitaj: propuste vožnju, čim kiša zapada ili neki snijeg ne daj Bože).

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2010, 09:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Maj 2007, 10:40
Čitam sve vaše jade, al ne zna niko šta je prava patnja dok nije stao čekati keca. Otkako su uveli turnuse do mađira i priječana, prokleta jedinica non stop nestaje. Vjerujte da znam vozače, koji mi kažu, ej nemoj ići na keca u toliko i toliko, malo ću odspavati u mađiru. MA DAJ! Ljudi su neredovni do zla boga, znam ih čekati i preko 40 krepalih minuta, a vozači kažu da ima 8 kečeva koji bi trebali voziti na svakih 15-20 minuta! Nema to veze sa ljenošću, to su sve imbecili. Vozači prosječno preprodaju 70-1oo karata za svoju smjenu - ZNATE LI VI KOLIKO JE TO KEŠA ZA SAMO NJIHOV GROŠ DNEVNO?! "Drugačiji" kaže preprodaju samo na veče, e pa u kecu to rade od jutra do večeri!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 101 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]