Daljac je napisao:
Уколико, Арагорне, посједујеш толико знања (или "знања") о одређеним стварима, зашто их, човјече, не кажеш јавно? Зашто мистификујеш ствари? Дођеш на форум, изнесеш теорију против које ја начелно немам ништа, а онда у свакој другој реченици почнеш да се бавиш преваспитавањем друштва кроз (пријетеће) поруке као што су "јао онима који нису", "тешко онима који не знају" и слично томе. Ако већ толико вјерујеш у то у шта вјерујеш, буди онда апостол, па зађи мало међу људе, дођи на трг, у парк, на обалу ријеке. Огласи се јавно и реци шта имаш да кажеш. Дошао си до одређених сазнања само да би могао да кажеш како си дошао до одређених сазнања? Изузетно духовно, нема шта. Ако се теби буде судило према ономе "ко има уши..." теби ће, према мом мишљењу, исте бити добро извучене. Ако су сва (или скоро сва) твоја предвиђања била тачна, понуди се некој влади да радиш као њен "човјек из сјенке". Напросто је немогуће да су сви на овоме свијету духовни осим тебе и оних које ти сматраш духовнима.
Otkuda ti znaš šta ja radim, i šta sam sve radio i pokušavao?
Kad je konkretno javno iznošenje proročanstava u pitanju,sa još 5-ricom sam 06.06.1992. u tadašnjem dječijem pozorištu održao predavanje na temu proročanstava iz Svetog Pisma vezano za naše prostore...
1993. godine sam na BIG radiju uređivao i vodio seriju emisija "Izvor tihe vode" (čiji zvučni zapis čuvam) u kojoj sam takođe javno iznosio proročanstva ali i još mnogo toga...
Cijela Studentrska brigada VRS je (ili barem njen 3. bataljon) je znao za proročanstvo iz 12.poglavlja Otkrivenja (kao i PVO divizion 89. raketne brigade koji je bio moja matična jedinica), a oni koji su bili sa mnom i mojom braćom u istoj četi, uvjerili su se i kako Božija zaštita funkcioniše u "praksi"...
Mislim da sam bar nekoliko hiljada ljudi direktno licem u lice, pogotovo U TOKU rata lično iznosio ta proročanstva...
Pisao sam i nekoliko pisama raznim vlastodršcima (jedno otvoreno i na ovom forumu)
viewtopic.php?f=50&t=39373&start=0.
I znaš kakvog je efekta to imalo? Kraktoročnog (nekog je malo zdrmala spektakularnost istih, i ajd zdravo...) ili nikakvog!
I šta još treba da radim? Da molim da kumim, da preklinjem: "Ljudi osvjestite se!" I na to sam spreman , i to i radim (oni koji me svaki dan sreću, pogotovo na mom poslu gdje sam se nagledao svega i svačega, to dobro znaju).
Svemu ima vrijeme i svakom poslu pod nebom ima vrijeme, a ima i način.
Pusti ti mene i Onog koji me uči i vodi da radim šta i kako misli(m) da treba, a ti gledaj ŠTA TI RADIŠ i kuda ideš, i time se bavi.
Jer ako Isus Hrist i njegove poruke na tebe ne ostavljaju otisak, onda se ti i ja nikad nećemo ni moći razumjeti, i nemamo o čemu ni da pričamo, bar kad su ovakve stvari u pitanju.
I, odosmo od teme, ko sam ja i šta sam ja da o meni ovdje pričamo. Sve i da sam apostol, to nije bitno, nego bitno šta se i kako se radi, jer nijedno poslanje i apostolstvo nije sebi samo svrha. Svrha je prenošenje poruke i svi ljudi (i ne samo ljudi) koji prenose Božije poruke jesu apostoli i proroci, i svi učestvuju u preobražaju ove planete. I onaj vulkan na Islandu, i svaki zemljotres i cunami, jesu apostoli jer služe da ljude prodrmaju i da se opamete! Samo što su uši potvrde da takve poruke čuju, dok ne bude kasno. Avaj! Kakva će meni korist biti kada se ono što govorim ostvari, pa se ispostavi da sam "bio u pravu". Zar sam ja zbog hrane za svoj ego to govorio, ili zato jer me duša moja na to goni i jer time prenosim neku poruku od Onoga koji ima šta da kaže (pa ponekad to čini kroz mene)...A svako neka vidi i razmotri za sebe da li je poruka na njega adresirana i da li za NJEGA ima važnost ili ne.
Živi bili pa vidjeli!