banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 22:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 146 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Maj 2010, 22:21 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Sve to ok,al' nategnuto mi je to malo....

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2010, 22:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Mar 2005, 22:09
I moram da kažem da mi se jako sviđa što su ljudi na ovoj temi podstaknuti da RAZMIŠLJAJU o ovome na nov način. Svejedno je da li se podsmijevaju, ili ozbiljno shvataju ovu temu, bitno je da su počeli da razmišljaju, a iz toga se MORA roditi nešto pozitivno, jer sve što je stvarno potrebno ljudima na našim prostorima jeste da se oslobode nametnutih dogmi i predstava, i da počnu da istražuju i preispituju SVE što "znaju" i da to posmatraju na novi način! U takviom slučaju, nema sumnje da će svako za sebe pronaći onaj pravi put, a time se stvara neophodna "kritična masa" za kolektivne promjene.
To je prava namjena iznošenja ovih stvari na ovom forumu i zaista mi je drago što vidim da nije uzalud!
Samo naprijed!

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2010, 07:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Tesa je napisao:
Prije par godina je jedan Americki "istrazivac" objavio da ce se na podrucju bivse Jugoslavije javljati reinkranacije svih najvaznijih licnosti od postanka svijeta, a i pojavile su se.(ja licno poznajem nekoliko osoba)
Tu su vijest mislim Vijesti ili Novosti objavile, i poslije je pala u zaborav.

jednostavno ima toliko puno dokaza, da je nemoguce nevidjeti.
Naravno da pojedicu takva vijest ne govori puno, ali za nekoga je potvrda onoga sto pise u Pismu.

U jednom stihu sigurno se nece naci dokazi za ove stvari, nego u sastavljanju mnogih kockica.

Nadam se da nije problem da nam napišeš malo više o tome, npr. čija inkarnacija se pojavila na našim prostorima? Sa religijske strane gledano ponovne inkarnacije ne postoje, a vi se ipak pozivate na SP.
Što se tiče Gorana Bregovića htjela sam napisati isto što i Zoka, naime "gora i brijeg" se drugačije pišu na jeziku na kom je pisana Biblija, tako da gube smisao. Ok, reći ćete da je Sudnji dan tempiran prema našem vremenu, ali postavlja se pitanje: Šta onda Biblija treba da predstavlja ostatku čovječanstva? Šta njima znači jedan Goran Bregović, jedna SFRJ u jednom enormno velikom vremenskom razdoblju koji obuhvata Biblija?
Od prije Hrista pa na ovamo koliko je bilo čuvenih osoba koje su zauvijek ostavile trag iza sebe? Pa ne bi svi mogli stati u 10 tomova knjiga! Čak i najveći kraljevi u svoje vrijeme kroz veliki vremenski period su pali u potpuni zaborav. O njima znaju samo enciklopedije i rijetki zaljubljenici istorije.

Ne pokušavam nikoga da ubijedim u suprotno, samo malo diskutujemo.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2010, 08:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Aragorn je napisao:
A onom ko ima pozitivno sjeme u sebi, takvo razmišlajnje će mu biti "zalijevanje" i sjeme će da da izdanak i da uzraste...A onom ko nema to sjeme ili ko je dozvolio da sjeme zatrpa besplodnim umovanjem, džabe je čak i da mu se sam Isus Hrist pokaže...
Dakle, ko ima uši da čuje neka čuje.

У праву си што се тиче другог дијела подвучене реченице. Нисам од оних на које је Христ оставио такав величанствен утисак. Нити би, барем сада, оставио. Други је пар опанака што ти, очигледно, дозвољаваш себи да судиш и мјериш као да си Христ сам.

Уколико, Арагорне, посједујеш толико знања (или "знања") о одређеним стварима, зашто их, човјече, не кажеш јавно? Зашто мистификујеш ствари? Дођеш на форум, изнесеш теорију против које ја начелно немам ништа, а онда у свакој другој реченици почнеш да се бавиш преваспитавањем друштва кроз (пријетеће) поруке као што су "јао онима који нису", "тешко онима који не знају" и слично томе. Ако већ толико вјерујеш у то у шта вјерујеш, буди онда апостол, па зађи мало међу људе, дођи на трг, у парк, на обалу ријеке. Огласи се јавно и реци шта имаш да кажеш. Дошао си до одређених сазнања само да би могао да кажеш како си дошао до одређених сазнања? Изузетно духовно, нема шта. Ако се теби буде судило према ономе "ко има уши..." теби ће, према мом мишљењу, исте бити добро извучене. Ако су сва (или скоро сва) твоја предвиђања била тачна, понуди се некој влади да радиш као њен "човјек из сјенке". Напросто је немогуће да су сви на овоме свијету духовни осим тебе и оних које ти сматраш духовнима.

А сада мало о теми. Зока је поставио сјајно питање: како је могуће да се у преводу десило то што се десило, тј. да ли и оригиналу постоје "гора" и "бријег"? Да ли у преводу на енглески, њемачки, руски језика постоје "гора" и "бријег"? Са друге стране, морао би добро да објасниш, баш да се помучиш, па да докажеш да је Бреговић толико фасцинантна личност која је заслужила да се нађе у Библији. А са треће стране - што се тиче оних пророчанстава о рату у Југославији, е ту ти, видиш, одајем признање. Јер ти си, ако ништа друго, паметан човјек. Намирисао си, као и сви паметни, рат који ће се водити у Југославији. У Библији си пронашао мјеста која издалека одговарају неким догађањима. Што је све то пуно рупа и што може да се тумачи преко оне поскочице "море бит' да бидне, море бит' да не бидне" - друга је ствар. Али, ево: реци ти нама када ће и како почети Трећи свјетски рат? То ће, ако га буде, бити толико велики догађај да нема шансе да није записан у Библији. Па ако се то покаже као тачно, ја ћу ти се јавно извинити за сваку ријеч сумње коју сам просуо на овом форуму и у својој души.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2010, 08:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

И још једно питање - шта би ви рекли када би ја сада рекао да сам ја пронашао своју маленкост у Библији?

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2010, 09:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Daljac je napisao:
И још једно питање - шта би ви рекли када би ја сада рекао да сам ја пронашао своју маленкост у Библији?

To je super - u oba slučaja.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2010, 09:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Daljac je napisao:
Уколико, Арагорне, посједујеш толико знања (или "знања") о одређеним стварима, зашто их, човјече, не кажеш јавно? Зашто мистификујеш ствари? Дођеш на форум, изнесеш теорију против које ја начелно немам ништа, а онда у свакој другој реченици почнеш да се бавиш преваспитавањем друштва кроз (пријетеће) поруке као што су "јао онима који нису", "тешко онима који не знају" и слично томе. Ако већ толико вјерујеш у то у шта вјерујеш, буди онда апостол, па зађи мало међу људе, дођи на трг, у парк, на обалу ријеке. Огласи се јавно и реци шта имаш да кажеш. Дошао си до одређених сазнања само да би могао да кажеш како си дошао до одређених сазнања? Изузетно духовно, нема шта. Ако се теби буде судило према ономе "ко има уши..." теби ће, према мом мишљењу, исте бити добро извучене. Ако су сва (или скоро сва) твоја предвиђања била тачна, понуди се некој влади да радиш као њен "човјек из сјенке". Напросто је немогуће да су сви на овоме свијету духовни осим тебе и оних које ти сматраш духовнима.

Otkuda ti znaš šta ja radim, i šta sam sve radio i pokušavao?
Kad je konkretno javno iznošenje proročanstava u pitanju,sa još 5-ricom sam 06.06.1992. u tadašnjem dječijem pozorištu održao predavanje na temu proročanstava iz Svetog Pisma vezano za naše prostore...
1993. godine sam na BIG radiju uređivao i vodio seriju emisija "Izvor tihe vode" (čiji zvučni zapis čuvam) u kojoj sam takođe javno iznosio proročanstva ali i još mnogo toga...
Cijela Studentrska brigada VRS je (ili barem njen 3. bataljon) je znao za proročanstvo iz 12.poglavlja Otkrivenja (kao i PVO divizion 89. raketne brigade koji je bio moja matična jedinica), a oni koji su bili sa mnom i mojom braćom u istoj četi, uvjerili su se i kako Božija zaštita funkcioniše u "praksi"...
Mislim da sam bar nekoliko hiljada ljudi direktno licem u lice, pogotovo U TOKU rata lično iznosio ta proročanstva...
Pisao sam i nekoliko pisama raznim vlastodršcima (jedno otvoreno i na ovom forumu) viewtopic.php?f=50&t=39373&start=0.
I znaš kakvog je efekta to imalo? Kraktoročnog (nekog je malo zdrmala spektakularnost istih, i ajd zdravo...) ili nikakvog!
I šta još treba da radim? Da molim da kumim, da preklinjem: "Ljudi osvjestite se!" I na to sam spreman , i to i radim (oni koji me svaki dan sreću, pogotovo na mom poslu gdje sam se nagledao svega i svačega, to dobro znaju).
Svemu ima vrijeme i svakom poslu pod nebom ima vrijeme, a ima i način.
Pusti ti mene i Onog koji me uči i vodi da radim šta i kako misli(m) da treba, a ti gledaj ŠTA TI RADIŠ i kuda ideš, i time se bavi.
Jer ako Isus Hrist i njegove poruke na tebe ne ostavljaju otisak, onda se ti i ja nikad nećemo ni moći razumjeti, i nemamo o čemu ni da pričamo, bar kad su ovakve stvari u pitanju.

I, odosmo od teme, ko sam ja i šta sam ja da o meni ovdje pričamo. Sve i da sam apostol, to nije bitno, nego bitno šta se i kako se radi, jer nijedno poslanje i apostolstvo nije sebi samo svrha. Svrha je prenošenje poruke i svi ljudi (i ne samo ljudi) koji prenose Božije poruke jesu apostoli i proroci, i svi učestvuju u preobražaju ove planete. I onaj vulkan na Islandu, i svaki zemljotres i cunami, jesu apostoli jer služe da ljude prodrmaju i da se opamete! Samo što su uši potvrde da takve poruke čuju, dok ne bude kasno. Avaj! Kakva će meni korist biti kada se ono što govorim ostvari, pa se ispostavi da sam "bio u pravu". Zar sam ja zbog hrane za svoj ego to govorio, ili zato jer me duša moja na to goni i jer time prenosim neku poruku od Onoga koji ima šta da kaže (pa ponekad to čini kroz mene)...A svako neka vidi i razmotri za sebe da li je poruka na njega adresirana i da li za NJEGA ima važnost ili ne.
Živi bili pa vidjeli!

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2010, 10:16 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Apr 2010, 13:28
Aragorne,

Kako po tebi balkanski narodi mogu biti zadovoljni i srećni?
Postoji li neko rješenje da se svi osjećaju tako?

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2010, 10:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

_zoka je napisao:
Sve to ok,al' nategnuto mi je to malo....

Tek da vidiš kako su, po našim mjerilima značenja, "nategnuta" tumačenja Starog Zavjeta koja se sreću u Novom Zavjetu (pogotovo ona koja je iznosio lično Isus Hrist), ali se niko ne usuđuje da to preispituje, prije svega zato što je vrijeme pokazalo koliko su ta "nategnuta" tumačenja u stvari ispravna.

A kada je u pitanju aktuelnost Svetog Pisma, sasvim su u pravu oni koji su rekli da je ono vodič za svakoga i za sva vremena. Na ličnom primjeru sam se uvjerio (a uvjerila se i recimo moja žena i mnogi drugi koje znam) da kada se nalazim na nekoj životnoj prekretnici ili u teškoj situaciji u kojoj mi treba pomoć i vodstvo, da samo nasumice otvorim Sveto Pismo (ili neku drugu Svetu Knjigu) i vrlo brzo dobijem odgovor ili usmjerenje koje mi je potrebno. Ponekad i u prvom stihu na koji naletim!
U stvari, Sveto Pismo je "samo" pomoćno sredstvo za uspostavljanje veze sa Onim ko/koji bdije/bdiju nad nama i koji nas usmjeravaju u našem životu, kada to od Njega/Njih zatražimo.
I sasvim je sigurno da su milioni i milioni nalazili u Svetom Pismu nadahnuće i usmjerenje za svoje živote ili za živote cijelih naroda (poznato je mnogo takvih slučajeva u istoriji), ali je bilo i mnogo onih koji su sakrivali svoje lične teorije i namjere iza Svetog Pisma i koji su pomoću istog pokušavali sprovesti SVOJE a ne Božije namjere...
E pa sada neka svako pojedinačno prosudi o čemu se ovdje radi.
Ja opet kažem, meni je bitno da se o ovom razmišlja, jer ko razmišlja svojom glavom, taj će do nečega i doći, a ko je samo (nesvejsni) sljedbenik gotovih serviranih pojmova, dogmi i životnih predstava taj neće stići nikuda.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2010, 10:28 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Aragorn je napisao:
Na ličnom primjeru sam se uvjerio (a uvjerila se i recimo moja žena i mnogi drugi koje znam) da kada se nalazim na nekoj životnoj prekretnici ili u teškoj situaciji u kojoj mi treba pomoć i vodstvo, da samo nasumice otvorim Sveto Pismo (ili neku drugu Svetu Knjigu) i vrlo brzo dobijem odgovor ili usmjerenje koje mi je potrebno. Ponekad i u prvom stihu na koji naletim!

Ovo je nevjerovatno, ali to se i meni desavalo par puta. :oops: Nekad mi se neka misao vrti po citav dan u glavi, nedoumice, pitanja... i onda imam potrebu da sjedenm i uzmem Pismo i ili "slucajno" otvorim stranicu koja mi treba ili jednostavno nastavim citati tamo gdje sam stala, i bas tu nadjem odgovor koji mi treba. Cudni su putevi Gospodnji.
Tako isto neki dan, ja i muz pricali o nekoj temi, bila neka emisija na tv-u, i ja kazem "o tome pise i u Svetom Pismu, bas cu sad naci" i cim sam otvorila knjigu, tu je odma bio odgovor, nisam morala ni da listam. :oops: :)

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2010, 10:34 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ovo mi liči na božiji znak i opomenu ljudima što nered prave:

http://www.sarajevo-x.com/svijet/clanak/100512025

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2010, 10:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

sunchica je napisao:
Aragorne,

Postoji, odnosno postoji način da sreći i zadovoljni budu svi koji su spremni da poštuju duge kao sebe, i da žele drugima ono što žele sebi.
Za one kojima je "duševna hrana" da nad nekim dominiraju i generalno da žive na račun drugih (dakle, ponašaju se energetsko-vampirski tačnije parazitski) i da drugima nešto nameću takvim nema nigdje ni mira ni spokoja niti sreće, i takvi će sa ovih prostora (a na kraju sa cijele planete) biti iskorijenjeni.

Prvo i osnovno balkanski narodi moraju da odbace sve što ih je sistematski trovalo, i da prekinu da ulažu svoju energiju u ispraznosti i sebične ciljeve, i da se odmah okrenu sebi samima i Bogu u nama i da se počnu ponašati u skladu sa jednostavnim, zlatnim pravilom:
"Čini drugom što želiš sebi i ne čini drugom ono što sebi ne želiš".
I još jedna vrlo važna stvar, sve što se radi treba raditi sa stavom služenja opštem dobru (od mjesta u kojem se živi, preko zemlje, planete do univerzuma). Na taj stav se potpuno zaboravilo a takav stav je bio jedna od najvrednijih stvari koja se u bivšoj YU bar tu i tamo gajila što su se svjetski moćnici svojski potrudili da se zatre i uništi.
Samo ono što činimo za druge zaista vrijedi u našim životima, ono što činimo za sebe služi samo za održavanje naše egzistencije.
Ili da kažem ovako: onim što činimo za sebe mi hranimo svoje tijelo, a onim što činimo za druge hranimo svoju dušu. I jedno i drugo je važno i nerazdvojno, ali mi smo na ovo drugo potpuno zaboravili i zanemarili.
A baš tu leži ključ za iscjeljenje naše planete u cjelini, a to iscjeljenje odnekud mora da počne. Koliko ja znam to će krenuti (tj. kreće) odavde! To je poenta ove teme, sve ostalo je samo forma za ovu jednostavnu poruku.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2010, 10:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Aragorn je napisao:
Otkuda ti znaš šta ja radim, i šta sam sve radio i pokušavao?

Не знам, зато и питам.

Aragorn je napisao:
Pusti ti mene i Onog koji me uči i vodi da radim šta i kako misli(m) da treba, a ti gledaj ŠTA TI RADIŠ i kuda ideš, i time se bavi.
Jer ako Isus Hrist i njegove poruke na tebe ne ostavljaju otisak, onda se ti i ja nikad nećemo ni moći razumjeti, i nemamo o čemu ni da pričamo, bar kad su ovakve stvari u pitanju.

Не држим ја тебе, друже. Питам те и размишљам о ономе што си рекао, тј. написао, баш као што то радиш и ти на форуму. Пола твога писања се односи на бригу о осталима који не знају оно што ти знаш, па нема потребе да се буниш ни око овога.
Што се тиче тога око чега се ти и ја хоћемо или нећемо сложити паде ми на ум један дијалог из "Дервиша и смрти":

- Тешко ће се сложити два човјека који мисле различито.
- Лако ће се сложити два човјека која мисле.

Aragorn je napisao:
I, odosmo od teme, ko sam ja i šta sam ja da o meni ovdje pričamo. Sve i da sam apostol, to nije bitno, nego bitno šta se i kako se radi, jer nijedno poslanje i apostolstvo nije sebi samo svrha. Svrha je prenošenje poruke i svi ljudi (i ne samo ljudi) koji prenose Božije poruke jesu apostoli i proroci, i svi učestvuju u preobražaju ove planete. I onaj vulkan na Islandu, i svaki zemljotres i cunami, jesu apostoli jer služe da ljude prodrmaju i da se opamete!

Ето видиш како се можемо око нечега сложити, јер ја се у потпуности слажем са овим што си рекао.

Aragorn je napisao:
Samo što su uši potvrde da takve poruke čuju, dok ne bude kasno. Avaj! Kakva će meni korist biti kada se ono što govorim ostvari, pa se ispostavi da sam "bio u pravu". Zar sam ja zbog hrane za svoj ego to govorio, ili zato jer me duša moja na to goni i jer time prenosim neku poruku od Onoga koji ima šta da kaže (pa ponekad to čini kroz mene)...A svako neka vidi i razmotri za sebe da li je poruka na njega adresirana i da li za NJEGA ima važnost ili ne.

У складу са својим статусом "невјерног Томе" ја једноставно морам завући прсте у ране да би се увјерио у истину :D

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2010, 11:01 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Aragorn je napisao:
sunchica je napisao:
Aragorne,

Postoji, odnosno postoji način da sreći i zadovoljni budu svi koji su spremni da poštuju duge kao sebe, i da žele drugima ono što žele sebi.
Za one kojima je "duševna hrana" da nad nekim dominiraju i generalno da žive na račun drugih (dakle, ponašaju se energetsko-vampirski tačnije parazitski) i da drugima nešto nameću takvim nema nigdje ni mira ni spokoja niti sreće, i takvi će sa ovih prostora (a na kraju sa cijele planete) biti iskorijenjeni.

Prvo i osnovno balkanski narodi moraju da odbace sve što ih je sistematski trovalo, i da prekinu da ulažu svoju energiju u ispraznosti i sebične ciljeve, i da se odmah okrenu sebi samima i Bogu u nama i da se počnu ponašati u skladu sa jednostavnim, zlatnim pravilom:
"Čini drugom što želiš sebi i ne čini drugom ono što sebi ne želiš".
I još jedna vrlo važna stvar, sve što se radi treba raditi sa stavom služenja opštem dobru (od mjesta u kojem se živi, preko zemlje, planete do univerzuma). Na taj stav se potpuno zaboravilo a takav stav je bio jedna od najvrednijih stvari koja se u bivšoj YU bar tu i tamo gajila što su se svjetski moćnici svojski potrudili da se zatre i uništi.
Samo ono što činimo za druge zaista vrijedi u našim životima, ono što činimo za sebe služi samo za održavanje naše egzistencije.
Ili da kažem ovako: onim što činimo za sebe mi hranimo svoje tijelo, a onim što činimo za druge hranimo svoju dušu. I jedno i drugo je važno i nerazdvojno, ali mi smo na ovo drugo potpuno zaboravili i zanemarili.
A baš tu leži ključ za iscjeljenje naše planete u cjelini, a to iscjeljenje odnekud mora da počne. Koliko ja znam to će krenuti (tj. kreće) odavde! To je poenta ove teme, sve ostalo je samo forma za ovu jednostavnu poruku.

Zlata vrijedno. Svaka čast :wink:

Ostaje jedino problem kako da to postane norma.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2010, 11:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Koliko vidim, jednostavno ćemo biti natjerani na to da tako razmišljamo, tj. stavljeni u životne okolnosti koje nas usmjeravaju na takve perspektive razmišljanja.
Oni koji ne budu to u stanju jednostavno će ovako ili onako propadati, odnosno situacije u koje će biti stavljeni, za njih će biti bezilzazne sve dok se ne okrenu na drugu, pravu stranu.
Oni koji nađu pravi put, sve će više napredovati, u svakom pogledu, sve dok se opšti nivo svijesti dovoljno ne podigne.
Taj proces je upravo u toku. Mnogi vide da "ovako dalje više ne može" ali nikako da se sjete kako može ili da potraže savjet i usmjerenje na pravoj strani. Zato će, bojim se, događaji koji će uslijediti biti još teži i teži, da im "pomognu" da se sjete...Kad neće milom, moraće silom! Moguće je i neko ozbiljnije "drmanje", zemljotresno ili neko drugačije...
Sve zavisi od nas i toga koliko brzo ćemo se sjetiti šta treba da radimo, i koliko ćemo brzo savladati otpor onih kojima baš ovakvo stanje odgovara.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2010, 12:01 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Aragorn je napisao:
Koliko vidim, jednostavno ćemo biti natjerani na to da tako razmišljamo, tj. stavljeni u životne okolnosti koje nas usmjeravaju na takve perspektive razmišljanja.

Da, nazalost. I to ne samo kroz ratove, zemljotrese, cunamije... nego i kroz bolesti. Sve vise i vise je bolesnih ljudi, zadnjih godina pogotovo. Ja na prste mogu izbrojati ljude koje poznajem a da su zdravi i da izgledaju tako. A oni koji su ozbiljno oboljeli ili padaju iz boljke u boljku, ne znam im vise broja. I cifra se sve vise i vise povecava iz dana u dan, iz mjeseca u mjesec , iz godine u godinu... I koliko god to ocajno zvucalo, sve sto nam se desava, desava se iz razloga. I nikad ne treba Boga kriviti nizasta, jer "ko zna zasta je to dobro". Nije ni svaka nesreca od Boga, ali se zato u svakoj nesreci covjek sjeti Boga, neko vise neko manje.
Isus rece "Strazite i bdite..."

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2010, 16:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
I, šta bi sa Jugoslovenima? Ode tema u DiR smjeru.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2010, 04:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Горан Бреговић у светом писму? Па тај је записан само у тефтеру српском тужилаштва сада.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2010, 08:30 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Maj 2010, 07:50
Titoantisrboslavija
Propast

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2010, 00:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Popokatepetl je napisao:
I, šta bi sa Jugoslovenima? Ode tema u DiR smjeru.

Ova tema suštinski tamo i spada, ali je otvorena ovdje...
Ne smeta to. Znali to ili ne znali, svi pravi i iskreni Jugosloveni imaju mnogo viši duhovni stepen od tzv. velikih Srba (pravoslavaca), velikih Hrvata (katolika) i velikih ...ne znam ni ja više čega valjda Bošnjaka (muslimana)...
Jer YU je projekat "odozgo", a TITO je bio samo izvršilac, tj. on i njegovi komunisti (ne mislim na šljam koji im se prijetvorno prikučio, pa kasnije izdao i njih i njihove ideale). Ja mislim da bi vajni "Božiji sluge" (tzv. sveštenici) pali na...kad bi shvatili ko je bio stvarni sluga Božiji, i kako Nebeske Sile vrednuju njih a kako npr. jednog Aliju Sirotanovića... Zanijemili bi i nikad se više ne bi usudili da pisnu ni o Bogu ni o vječnom životu, prije nego što se okanu svega što su do sada smatrali jedino ispravnim načinom služenja Bogu...
To što se priča da je TITO masonski eksponent, ili šta ti ja znam...Možda i jeste jednim dijelom, ili možda je tako počeo, ali ono gdje ga je sve odvelo, to NIJE PREDVIDIO NIKO NA ZEMLJI PA NI ON SAM, ali zato jeste NEKO ODOZGO koji ga je vodio i učio (i odredio njegov razvojni put) i koji ga je stvarno i poslao da to sve odradi. Srbi nikako da shvate koliku im je uslugu baš Tito uradio jer su postali nosioci i glavni oslonac YU... Ali Srbi kojima je Dušan Silni "veliki čovjek" i kome su ljudi koji su od Srba pravili "veliku naciju" po ugledu na velike europske nacije velike i značajne ličnosti, taj to NIKADA neće razumjeti-umrijeće a shvatiti neće...
Sa Titom se po zaslugama za Srbe mogu mjeriti samo: Rastko Nemanjić prozvani Sava, Vuk Stefanović Karadžić i Nikola Tesla (od poznatih), ava Justin Popović, donekle Nikolaj Velimirović (u prvom dijelu svog života do oko 1939.), despot Stefan Lazarević i onaj čiča sa Kozare koji je rekao ustaši koji ga je klao:"Samo ti dijete radi svoj posao," od manje poznatih, a nepoznati su nepoznati i meni, ali ih osjećam i bilo ih je mnogo više nego što iko sluti. Neki su kao "Banović Strahinja", neznani junak sa čistim i junačkim srcem, opjevani u narodnim pjesmama, a baš ti nepoznati, oni su možda i najvredniji!
I da znate i ovo: prvi pravi komunisti i to komunisti U PRAKSI su bili prvi hrišćani.
To mogu da dokažem.

A Goran Bregović je vrlo slab čovjek (kao ličnost), to je činjenica, ali ne mijenja fakat da je zapisan tamo gdje je zapisan, a pogotovo da je odradio posao koji je odradio...Isto kao i Tito, kao Nadrealisti (oni predratni, naravno)... Znajte da su oni najveći balkanski proroci iako toga nikad nisu bili svjesni- kakve Vave, Vange i kakve li sve babe - Nadrealisti su prenosili direktne poruke ODOZGO, ali o tome nisu imali blagog pojma...Jednostavno su radili po nadahnuću i tu je tajna njihovog "pogađanja"... E, sad se lijepo sjetite, ŠTA SE JOŠ NIJE ISPUNILO, pa će vam biti jasno o čemu ovdje govorim(o)! Sjetite se ZIDA koji razdvaja "Ujedinjenu Evropu" i zaraćeni Balkan! Kolo sreće se okreće...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 146 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]