Loveless, nisam od tebe očekivao da ćeš početi da se jediš. Ali dobro, vjerovatno si skontao da em što su ti argumenti od stakla (to znači da, pored toga što se čine sjajnim i lijepim, takođe su i veoma krhki i lomljivi), em što sa njima ni na koga nisi ostavio naročitu impresiju (što samo po sebi ništa ne mora da znači). A vidim da u par navrata spominješ RHCP, kao da su najgori na svijetu. Ne znam šta si toliko ljut na njih, bili su inovativni, izmislili jedan žanr, onda su omatorili i postali veliki pop bend. Isti slučaj je i sa Metallicom. Da nisu počeli pisati odlične pop pjesme od Black albuma pa nadalje, nikad ne bi postali ''najveći bend na svijetu'', već bi ih se sjećali kao kultnog treš metal benda. Moj stav po tom pitanju je otprilike ovakav: ako znaš pisati pjesme, to se osjeti i ako sviraš blek metal, samo vjerovatno ljepše zvuči u nekim pop varijantama.
Elem, tvrdiš da nisi tvrdio da su tvoji ''najbolji'' bendovi posebni zbog toga što su prevazilazili granice žanra eksperimentom, i odisali inovativnošću (ne svi, ali znatan broj). Ako ti nije problem, ponovi, po čemu je, recimo, Pere Ubu poseban? Složili smo se da su inovativni, da nisu naročiti glazbenici, nemaju naročite vokalne kvalitete, tekstualno ne odskaču od standarda. Po čemu se razlikuju od ružnjikave prostitutke iz prethodnog posta? I, zašto u muzici ne cijeniš ljepotu i kvalitet izvedbe? Npr, uzećemo jedan tipičan primjer, ''Child in Time'', osrednje grupe Deep Purple. Ok, pjesma je šablonska, ima ono, strofu, refren, gitarski solo. Ja mislim da Pere Ubu, ma koliki se trudio, ne bi uspio napisati takvu pjesmu, izvesti je na taj način, potaknuti nekog da se ubije pri slušanju iste. Ako ne možeš da osjetiš takve stvari, zapitaj se, da li si ti taj koji je uskraćen za nešto?
_________________ Umro je Džimi Hendriks iz Sijetla, Klepton i Pejdž su dva matora pijetla, al' budućnost je ipak svijetla sve dok nam je Popokatepetla...
|