banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 22:11

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 382 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 20  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Maj 2010, 23:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Apr 2005, 14:27
Kakav idiotski komentar. Prvo, jedini koji su SVODILI muziku na experiment i inovativnost su neki ljudi sa ovog foruma ne ja. Ja sam samo pokusao da ukazem na ljepotu albuma kakvi su Astral Weeks, Suicide, Spiderland, Loveless, Rock bottom, The Doors, Hossiana Mantra itd itd.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 23:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
loveless je napisao:
Ja sam samo pokusao da ukazem na ljepotu albuma kakvi su Astral Weeks, Suicide, Spiderland, Loveless, Rock bottom, The Doors, Hossiana Mantra itd itd.

Uz jednu malu sitnicu koji si izostavio a to je da si najvece svjetske bendove okarakterisao kao osrednje i nevazne.
Sto je u najmanju ruku idiotski.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2010, 23:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Mnogi to na zalost i jesu. Htjeli mi to priznati ili ne. Jos jednom, to sto su "veliki" ne znaci da su kvalitetni. I Elvis Presley je bio popularan a zapravo samo izfabrikovana lutka za stancanje hitova i losih filmova.

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2010, 00:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
loveless je napisao:
Mnogi to na zalost i jesu. Htjeli mi to priznati ili ne. Jos jednom, to sto su "veliki" ne znaci da su kvalitetni. I Elvis Presley je bio popularan a zapravo samo izfabrikovana lutka za stancanje hitova i losih filmova.

To je vjerovatno Scaruffi rekao :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2010, 00:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Hahaha, je li to sve sto imas reci?

Meni je fenomenalno to da se o tom Elvisu jos uvijek na BL forumu govori kao o umjetniku i brani se njegov "imidz", sta li. Nije ni cudo sto zivimo u Republici Sumskoj...

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2010, 00:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Da, to je sve sto imam za reci, jer bilo sta drugo je manje-vise beskorisno...

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2010, 00:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Iskreno, ti jedino i govoris beskorisne stvari. To ne kaze samo Scaruffi, to kaze i George Starostin (cak! - covjek koji voli sav taj komercijalni rock 50-ih i 60-ih). To kaze svaki covjak koji razmislja svojom glavom i koji zna da izmednju Elvis Spice girls i Boyzone bas i nema NEKE razlike...

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2010, 00:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Da ne bue zabune, govorimo o njihovoj sposbnosti za komponovanje i umjetnicki integritet... I o tome da su i jedni i drugi i treci bili tek klinci izabrani da "naprave" "revoluciju", u razlicitim epohama i sa razlicitim ciljevima, ali ipakn ka kraju.. tek isfabrikovane lutkice... :)

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2010, 08:35 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Da rezimiramo:
_zoka je napisao:
Ružno je što to moram ovako reći.......ali ti si glup.

jer ne daješ nikakav argument,a pljuješ po ljudima koji su nešto napravili.

Može lock?

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2010, 08:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Definitivno moze....

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2010, 09:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Popokatepetl je napisao:
Danas sam malo razmišljao o umjetnosti uopšte, kao i o loveless pogledu na umjetnost, i zaključio da loveless nije u pravu i da se ne slažem sa njim. Svođenje umjetnosti na inovativnost i eksperiment je kao svođenje (otuda svodnik, pimp) isključivo ružnjikavih, ali odvažnih cura koje se ne boje pomjeriti seksualne granice, a ljepotice unaprijed otpisati kao glupe, dosadne, neoriginalne, srednjestrujaške i osrednje jebačice.

Апсолутан потпис!!!

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2010, 10:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Daljac je napisao:
Popokatepetl je napisao:
Danas sam malo razmišljao o umjetnosti uopšte, kao i o loveless pogledu na umjetnost, i zaključio da loveless nije u pravu i da se ne slažem sa njim. Svođenje umjetnosti na inovativnost i eksperiment je kao svođenje (otuda svodnik, pimp) isključivo ružnjikavih, ali odvažnih cura koje se ne boje pomjeriti seksualne granice, a ljepotice unaprijed otpisati kao glupe, dosadne, neoriginalne, srednjestrujaške i osrednje jebačice.

Апсолутан потпис!!!

Loveless nikad to nije tvrdio. Prekrajate rijeci i upotrebljavate ih u kontekstu koji odgovara vama...

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2010, 10:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Sto se tice "argumenata" ne treba puno da se shvati kako su fabrikovane "teen" zvijezda tipa Elisa ili Beatlesa bili upravo to - osrednji ili nikakvi muzicari, koji su pisali ili izvodili minorne pop/rock pjesmuljke i zahvaljujuci masovonoj promociji osvajali mase. E sad, ako neko to NE ZELI da vidi njegova je stvar.

A to da su nesto postigli. Pa postigla je i Madonna, Ceca i, recimo, Red Hot Chili Peppers... znaci, onda treba da i njih smatramo umjetnicima?

Wow, vasa retorika je blistavo zadivljujuca.

Wow.

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2010, 11:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Loveless, nisam od tebe očekivao da ćeš početi da se jediš. Ali dobro, vjerovatno si skontao da em što su ti argumenti od stakla (to znači da, pored toga što se čine sjajnim i lijepim, takođe su i veoma krhki i lomljivi), em što sa njima ni na koga nisi ostavio naročitu impresiju (što samo po sebi ništa ne mora da znači). A vidim da u par navrata spominješ RHCP, kao da su najgori na svijetu. Ne znam šta si toliko ljut na njih, bili su inovativni, izmislili jedan žanr, onda su omatorili i postali veliki pop bend. Isti slučaj je i sa Metallicom. Da nisu počeli pisati odlične pop pjesme od Black albuma pa nadalje, nikad ne bi postali ''najveći bend na svijetu'', već bi ih se sjećali kao kultnog treš metal benda. Moj stav po tom pitanju je otprilike ovakav: ako znaš pisati pjesme, to se osjeti i ako sviraš blek metal, samo vjerovatno ljepše zvuči u nekim pop varijantama.

Elem, tvrdiš da nisi tvrdio da su tvoji ''najbolji'' bendovi posebni zbog toga što su prevazilazili granice žanra eksperimentom, i odisali inovativnošću (ne svi, ali znatan broj). Ako ti nije problem, ponovi, po čemu je, recimo, Pere Ubu poseban? Složili smo se da su inovativni, da nisu naročiti glazbenici, nemaju naročite vokalne kvalitete, tekstualno ne odskaču od standarda. Po čemu se razlikuju od ružnjikave prostitutke iz prethodnog posta? I, zašto u muzici ne cijeniš ljepotu i kvalitet izvedbe? Npr, uzećemo jedan tipičan primjer, ''Child in Time'', osrednje grupe Deep Purple. Ok, pjesma je šablonska, ima ono, strofu, refren, gitarski solo. Ja mislim da Pere Ubu, ma koliki se trudio, ne bi uspio napisati takvu pjesmu, izvesti je na taj način, potaknuti nekog da se ubije pri slušanju iste. Ako ne možeš da osjetiš takve stvari, zapitaj se, da li si ti taj koji je uskraćen za nešto?

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2010, 11:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Мене занима шта овај дечко "loveless" мисли о једном, на примјер, Пинк Флојду?

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2010, 11:45 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

O Pere Ubu znacaju sam vec napisao povelik pasus u temi 125 albuma... pa ne budi lijen i fino ga pronadji.

Uopste se ne jedim, stavise mnogo mi je ovo zabavno.

Jedino si u pravu za ovo: nije bitno KOLIKO ljudi uvjeris u nesto, vec KO si ti ljudi koje treba da uvjeris u nesto.

O Deep Purple ZAISTA ne bih trosio rijeci. Ali ZAISTA...

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2010, 11:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Daljac je napisao:
Мене занима шта овај дечко "loveless" мисли о једном, на примјер, Пинк Флојду?

O Pink Floyd mislim mnoglo toga lijepog. Osim sto mislim da je onaj Gilmour jedan precijenjen muzicar. ALI... faza sa Syd Barrettom je PREDIVNA, posebno je prvi album jedno od remek-djela muzike uopste.

Drugi omiljeni album mi je Wish You Were Here, koji je isto divan, al na drugaciji nacin...

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2010, 12:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ајд бар да се чује и од тебе која паметна :D

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2010, 12:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Kad ti kazes... ;)

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2010, 12:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
loveless je napisao:
O Pere Ubu znacaju sam vec napisao povelik pasus u temi 125 albuma... pa ne budi lijen i fino ga pronadji.

Uopste se ne jedim, stavise mnogo mi je ovo zabavno.

Jedino si u pravu za ovo: nije bitno KOLIKO ljudi uvjeris u nesto, vec KO si ti ljudi koje treba da uvjeris u nesto.

O Deep Purple ZAISTA ne bih trosio rijeci. Ali ZAISTA...

E, sad, baš ti je fazon. ''Na to ne bih trošio riječi'' nije nikakav odgovor, već povlačenje u nedostatku smislenih argumenata. Hajde, šta je toliko loše u ''Stairway to heaven'' ili ''Child in time'', da uzmemo te najpoznatije pjesme? Što su melodične i pjevljive? Što su prijemčive? Što su i pored toga remek-djela, i dokaz da ono može biti i komercijalno?

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 382 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 20  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]