Besparica je napisao:
WinstonWolfe je napisao:
ne znam da li ima da se nadje na internetu, ali SNSD je vec 2008. na opstinskim izborima imao znacajan pad, koji se sigurno nastavio i danas. oni jesu najjaci, u to nema sumnje, ali sigurno nemaju vise od 35-40%. ovi sto sam nabrojao ce uzeti dio kolaca jer, kako si i sam rekao narod ima kratku memoriju. isto kako su zaboravili da je dodik u dvorani borik slao svoje tjelohranitelje da tuku banjalucku djecu, isto tako su i zaboravili da je cavic bio u sds-u.
Mislim da se to ne moze gledati tako. Ipak lokalni izbori su druga prica od opstih. A i kada bi se moglo gledati tako (ja mislim da ne moze) nesigurna je predpostavka nastavka trenda pada popularnosti SNSD-a.
Tacno je da imamo kratku memoriju ali sumljam da je toliko kratka da se ne sjecaju Cave. Isto mislim da narod nije zaboravio kada su Miline gorile tukle Turtlesice ali za njih narod jednostavno nije briga.
SNSD jeste u padu i to je cinjenica, dacu ti banalan primjer. prije 2006.godine po kojekakvim slavama, pijankama i slicno ljudi su o Dodiku uglavnom pozitivno govorili i imali pozitivna ocekivanja, dok ove zime na tim istim slavama i proslavama niko nema nista pozitivno da kaze o njemu. e
i vjeruj mi da lokalni izbori nisu druga prica, narod ne zna koja je razlika izmedju lokalnih i opstih izbora, za njih je sve to isto i oni glasaju, bez obzira da li se bira opstinska ili drzavna vlast. pa da nema razlike, onda Mile i ostali stranacki kadar koji obavlja drzavnu vlast ne bi hodali po tim skupovima i promovisali stranku, nego bi to prepustili ljudima koji se bore da osvoje vlast u svojoj opstini. za narod, sve je to isto, jos jedni izbori.