banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 23:39

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 73 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 21 Apr 2010, 13:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Ja sam djetinjstvo proveo u manjem gradu (S. Most), tinejdžerske godine u Boriku, a otprilike od dvadesete živim u Vrbanji, nekih 6 km od centra. Iz ove perspektive mi se čini da je to skoro idealna kombinacija. Odrastanje u manjem gradu nosi svoje prednosti, popriličnu bezbrižnost i ogroman prostor za igru. Tinejdžerske godine u Boriku su takođe bile sjajne, centar na 5 minuta hoda, taman tad se počelo i izlaziti pa vraćanje kući nije bio problem. Život u Vrbanji je ponovo donio jednu vrstu mira svojstven životu u kući (ja sam više taj tip čovjeka, mada se čovjek prilagodi na sve), jedini problem je bila ta udaljenost, mada sam tad već vozio, a nije bila frka ni pješačiti kad zatreba (mada uglavnom u toplije doba godine).

Sad mi više odgovara periferija, ali mnogo toga zavisi od čovjekovih godina i trenutnih preokupacija (ako govorimo čisto sa stanovišta afiniteta, a ne i mogućnosti).

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2010, 13:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
Pa da, ljudi naviknu na buku poslije nekog vremena pa tek kad odu negdje izvan primijete razliku.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2010, 13:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Тренд у развијеном свијету је сиротиња у центру а богати на периферији, код нас је тренутно обрнуто као што shoole рече, каснимо за западом. Ја живим на Хисетима, и за мене је то идеално, веома близу сам центру 10-15 минута пјешке, а опет довољно далеко од градске буке и свега осталог, насеље само по себи има довољно зеленила, није све бетон као нпр у центру. Значи ни периферија, ни строги центар, већ нека златна средина.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2010, 13:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Meni su Hisete bas ruzno naselje... Bez ljutnje :D

Paprikovac mi je super i Starcevica, moze i deo Mejdana da prodje, ovo ostalu mi sve teski socijalizam...

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2010, 13:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2006, 19:03
azdajica-ny je napisao:
ja sam odrasla na Hanistu i tesko da bih ponovo u toj ludnici mogla zivjeti,

Haniste, PVC stolarija, kad zatvorim prozor ne mogu cuti ni bombe da padaju a kamoli kakvu obicnu buku. Nemam nikakve potrebe za autom ili parkingom, vece bi mi ludnica bila penjati se uz pobrdje po zimi. Racunajuci ustede u transportuu, kvalitetna stolarija nije velik trosak.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2010, 14:15 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Na Zapadu siromašniji građani žive u centru a oni imućniji na pefieriji a kod nas obrnuto. Svi se guraju u centar, da se valjda nadišu izduvnih gasova. Ja da živim u nekom većem gradu ne bih volio živjeti u centru.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2010, 14:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
Time trek je napisao:
azdajica-ny je napisao:

Haniste, PVC stolarija, kad zatvorim prozor ne mogu cuti ni bombe da padaju a kamoli kakvu obicnu buku. Nemam nikakve potrebe za autom ili parkingom, vece bi mi ludnica bila penjati se uz pobrdje po zimi. Racunajuci ustede u transportuu, kvalitetna stolarija nije velik trosak.

nije onda ni Haniste kao sto je nekad bilo :)
klinci po svu noc vilene na Hanistu,ili pijane cure dozivaju Santrace ili se neko potuce pred zgradom ili neka frka pred Milleniumom...a parking nemoguca misija...

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2010, 14:22 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Prije rata dio grada u kome živim u Mostaru bio je smatran centrom grada ali kako je nakon rata grad podijeljen tako se i centar pomjerio. Sada je sa zapadne strane centar oko Avenije, dijela Rondoa i Starog Veležovog igrališta a na istočnoj trg Musala, stari grad i Fejićeva ulica.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2010, 14:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Time trek je napisao:
azdajica-ny je napisao:

Sad sigurno nemas potrebu za autom, ali jednog dana, kad budes imao klince, stvari ce se vjerovatno promijeniti. Zato sam i rekao da se i afiniteti u vezi sa mjestom stanovanja mijenjaju u skladu sa zivotnim prioritetima.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2010, 15:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
Zozon je napisao:
Frisky_Dingo je napisao:
O kakvoj ludnici u centru vi govorite :confused2: Ja zivim u centru i ne mogu da se sjetim kada mi je smetala buka, i ne zbog toga sto sam gluv, vec zato sto je nema!!!

I ti si mi mafija neka? Nemaš pojma, nevidiš, nečuješ?

al zato konjske glave isporucujem :D mafija nego sta :lol:

kod nas na bulevaru nikada nema buke, pa cak je i petkom navece sve pusto...milenijum iza mene, u zgradi se nista ne cuje.
mozda sam ja autistican, ali "ludilo" kao u drugim sredinama, ne postoji.

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 05:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2010, 10:39
Periferija je zakon

Slika

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 09:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
guess who je napisao:
Ja bih volio živjeti izvan grada, da imam kuću u nekom nenaseljenom ili rijetko naseljenom mjestu, po mogućnosti na brdu sa finim pogledom na grad, sa velikom parcelom gdje je najbliža kuća udaljena bar 100 metara od mene i da mi je autom do grada 15 minuta. Ako neko ima takav plac nek mi se javi :D
Ne bih volio živjeti u centru, jer mi smeta gužva, buka i "stisnutost".

potpisujem.. mi imamo nesto slicno kako si ti opisao.. samo sto su prve komsije dosta blize sto me ne smeta, volim ja sa komsijama kafu popiti :D ali opet nije naseljeno kao Laus npr i parcela nije extra velika, ne namjeravam drzati dikulju :D .. ima super pogled na citav grad,ne mogu opisati tu ljepotu i bas sam ponosna sto to imamo, ko god je bio odusevljen je :) to je bilo presudno za kupovinu ..lokacija je gornji dio starcevice..znaci daleko od gradske guzve i buke a opet skroz blizu.. bus koji vozi do centra je udaljen 1 min pjeske..do centra treba 5 min autom ili 30 min pjeske ...ja sam presrecna zbog naseg izbora, samo o tome pricam i jedva cekam da se uselimo :)
imamo stan u novoj varosi ali nikada , pa ni tada ne bih mijenjala za "moje" brdo, zelenilo i tisinu ..

uglavnom, svakako periferija tj. siri dio grada ali samo ako je i javni prevoz koliko toliko ok...ne volim biti 100% ovisna o autu..iako cu auto koristiti vjerovatno stalno, ali opet volim imati i drugu opciju zbog djeteta danas sutra

Majka je naš početak i kraj

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 09:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
breskvica je napisao:
ali opet nije naseljeno kao Laus npr i parcela nije extra velika, ne namjeravam drzati dikulju

kad Laus posta centar matero mila........ :oops:

ti suti kajsiice,ti se uvalila na Dedinje i sta te boli briga......samo kad padne snjeg onda je malo zajebato...palze se previse :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 09:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2010, 17:12
Citiraj:
ne namjeravam drzati dikulju :D .. ima super pogled na citav grad,ne mogu opisati tu ljepotu i bas sam ponosna sto to imamo, ko god je bio odusevljen je :) to je bilo presudno za kupovinu ..lokacija je gornji dio starcevice..znaci daleko od gradske guzve i buke a opet skroz blizu.. bus koji vozi do centra je udaljen 1 min pjeske..do centra treba 5 min autom ili 30 min pjeske

:lol: :lol: :lol:
... dikulju ...
Ma ti si nase sunasce malo rumeno i nasmijano
:D :D :D
I ja sam prije... 4-5 godina gledao te placeve u Tuzlanskoj, iznad i oko, i svidjeli su mi se :D I pogled je sjajan i ljudi su OK.
Sve superiska.
Samo... pricalo se svasta o klizistima (za pet minuta u centru, gdje je kvadrat jos skuplji :D ) i o usponu kad poledi pa sam odustao.
Sad mi je malo i zao...
:oops:

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 09:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2008, 23:36
Ja zivim u strogom centru ,od uvijek,i glasam za periferiju,samo nikako da se odlucim otici iz ove guzve

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 10:23 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
Vjevoricinus je napisao:
Citiraj:
ne namjeravam drzati dikulju :D .. ima super pogled na citav grad,ne mogu opisati tu ljepotu i bas sam ponosna sto to imamo, ko god je bio odusevljen je :) to je bilo presudno za kupovinu ..lokacija je gornji dio starcevice..znaci daleko od gradske guzve i buke a opet skroz blizu.. bus koji vozi do centra je udaljen 1 min pjeske..do centra treba 5 min autom ili 30 min pjeske

... dikulju ...
Ma ti si nase sunasce malo rumeno i nasmijano
:D :D :D
I ja sam prije... 4-5 godina gledao te placeve u Tuzlanskoj, iznad i oko, i svidjeli su mi se :D I pogled je sjajan i ljudi su OK.
Sve superiska.
Samo... pricalo se svasta o klizistima (za pet minuta u centru, gdje je kvadrat jos skuplji :D ) i o usponu kad poledi pa sam odustao.
Sad mi je malo i zao...
:oops:

:D ma kakvo kliziste..nije tacno,, eno mi kad smo kopali plac, bilo je bas puno kamena, i stabilan je skroz teren..zavisi i od plana kuce itd, kako su izvedeni radovi, kod nas je sve super za sada, hvala Bogu..samo uredjenje dvorista ce biti zahtjevno. mi smo kupili prije 3 godine a sada neki covjek blizu nas za plac trazi duplo vise..a pitanje je kod njega i dal su papiri uredni
sto se tice prilaza zimi, taj dio ceste i citava starcevica bili su najcistiji od citavog grada..a tu i autobus prolazi tako da nema problema
eto mogli smo biti komsije :wink: mislim da 100% ne bi pogrijesio da si se odlucio za taj dio

cvox ma kakav laus, nisi ti mene skuzio, htjela sam reci da je udaljenost gornjeg dijela dedinja i lausa od centra slicna, ali da je dedinje ljepse, bolji prilaz i nije tako naseljeno i pretrpano
a volim se ja penjati gore...i kad je sklisko :D

Majka je naš početak i kraj

Poslednji put menjao breskvica dana 03 Maj 2010, 10:31, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 10:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Ja zivim u jednom selu blizu centra Banja Luke :lol:

Periferija mi je bolja, kao sto neki spomenuse, barem nekih 50m udaljenost od komsija. Volim mir i tisinu, a ne da me komsinica prati kroz zavjesu istog trenutka kad izadjem iz kuce, ili da cujem kako se komsije svadjaju i galame. Kakva je onda razlika izmedju kuce i zgrade... Za mene su mir i tisina na prvom mjestu.

The hell where youth and laughter go.

Poslednji put menjao Hristov dana 03 Maj 2010, 10:29, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 10:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

breskvica je napisao:

cvox ma kakav laus, nisi ti mene skuzio, htjela sam reci da je udaljenost gornjeg dijela dedinja i lausa od centra slicna, ali da je dedinje ljepse, bolji prilaz i nije tako naseljeno i pretrpano

Bogam kako je Devura prodala zemlju(znaju BLAFF i DELLBOY o kome ja pricam) gore su pocele nicat kuce ko gljive poslije kise 8)
Za par godina ce se osnovat jos i mjesna zajednica :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 10:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Hahah. MZ Devure Gornje.
Breskvice, taj tvoj dio se zove Grabik, bar smo ga mi tako zvali kad smo isli na sankanje gore. Tad je jos bio makadam. Jel' tako Cvox?

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 10:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

sta sam skija slomio gore majko mila...stari me htio prebit ko motku kad sam nove ELANOVE kristalke polomio...Muto me naveo da idemo gore a ja malen i zelen :lol:

jest blaffe druze to smo mi zvali Grab....onaj mali putic gore do Titinog brda :cat:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 73 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]