banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 12:55

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 604 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 31  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Apr 2010, 19:02 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 08 Apr 2010, 13:23
goci master

Ja zaista ne znam. Trisic je bio s nama od pocetka, onda je isao u Ameriku, pa se vratio, pa dobio posao i sad vidim da nije u ovom odboru RS-a.
Ne znam dali je u stranci.

p.k.

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2010, 20:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Citiraj:
A ok je da medi otvori 10 000 tema u kojim se veliča aktuelna vlast i pravdaju njeni potezi?

Није и не треба ни то дозволити. Али ко је то дозволио? И покушај да нађеш само један мој упис где сам то подржао. Јави се кад га нађеш а ја ћу да се извинем и теби и овом паћенику који се опасно труди па прикупи који глас за своју странку, не би ли некако успео да се пробије у више страначке врхове.
Конкуренција је сигурно жестока, форима има мали милион, ко зна ко се све и где добровољно регистровао да у земљу коначно донесе европски просперитет.

Citiraj:
Men's čini da nigdje ne piše da je ovo demokratija......Btw,osim mene sve i jedan moderator se izjasnio negativno o NS....Mislim da nema potrebe da se toliko pljuje po nama.

Па пуна вам је тастатура демократије (посебно теби) па био би ред да мало са речи пређете на дела.
Мене интересује ко је пустио дотичног лика са нула постова? Ти кажеш да ниси, остали су против НС. Значи, он је сам себе убацио.

Citiraj:
I ovo oko 200 postova, mislim da je jasno zasto je uveden taj cenzus. Radi civilizovane rasprave. Pored Pedje, Clear Shaven isto nema 200, ali on je na politici godinama. A na kraju krajeva, i ja sam upao na politiku kada nisam imao ni 100, jer su obrisani odredjeni postovi sa stare politike i Nitro me je ubacio u spisak jer zna da ne pravim probleme. Dakle nije to nikakvo sveto slovo. A ni demokratija kako Zoka spomenu.

Хвала за потврду мојих навода, значи преко везе.
Сад бих могао да нађем разне уписе разних модератора који су управо тај систем "веза и познанстава" испљували најцрње али ето сад можемо да видимо да и њима одговара ( наравно само по потреби).

Citiraj:
Zloupotreba privredne manifestacije u cilju sakupljanja jeftinih političkih poena
Wednesday, 14 April 2010
„Ne možemo kazati da smo iznenađeni izjavom predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića, datoj u Mostaru, jer je ona samo jedan u nizu njegovih grubih političkih promašaja i odstupanja od onoga što su nadležnosti i djelokrug državnog vrha. Haris Silajdžić se opredijelio da jednu regionalnu privrednu manifestaciju zloupotrijebi za uskostranačke ciljeve i prikupljanje predizbornih poena, oslanjajući se pritome na ratnu retoriku.

Povodom govora predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Harisa Silajdžića na otvorenju 13. međunarodnom sajma gospodarstva Mostar 2010., te njegove zloupotrebe tog govora u cilju sakupljanja jeftinih političkih poena, član Izvršnog odbora Naše stranke gospodin Srđan Dizdarević je izjavio:

„Ne možemo kazati da smo iznenađeni izjavom predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića, datoj u Mostaru, jer je ona samo jedan u nizu njegovih grubih političkih promašaja i odstupanja od onoga što su nadležnosti i djelokrug državnog vrha. Haris Silajdžić se opredijelio da jednu regionalnu privrednu manifestaciju zloupotrijebi za uskostranačke ciljeve i prikupljanje predizbornih poena, oslanjajući se pritome na ratnu retoriku.

Naša stranka ponovo insistira na tome da pravosuđe mora biti nezavisno i oslobođeno pritisaka iz političkih krugova i instanci vlasti. Izražavamo uvjerenje da je razvijanje dobrosusjedskih odnosa istinski interes Bosne i Hercegovine te da je to okvir u kome se može stvarati prostor i za unaprijeđenje saradnje na polju procesuiranja i kažnjavanja zločina počinjenih u ratu.“

То вам смета а не смета вам што ти злоупотребљаваш овај форум?

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2010, 20:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
I ja sam vaktile uletio na politiku s manje od 200, pa me pustili.... Sad ce ispasti da je urgirao klub Bosnjaka u Vijecu naroda za mene... :roll:

Fino ti covjek napisa zasto i kako je uveden cenzus, te da nije sveto pismo i amin...
Mislim takodje da si ti sam podavno sam sebe diskreditovao za nastavak diskusije, s tim sto si presao cenzus od 0 postova koji licno vrijedjaju pojedince na forumu. Sta se tu ceka? Stela i za tebe?

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2010, 21:34 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Silvio Dante je napisao:
И покушај да нађеш само један мој упис где сам то подржао. Јави се кад га нађеш
Ja nisam ni rekao da si ga ti podržavao....ali pola ovih što seru,da prostiš,po Našoj stranci izgaraju u veličanju Mile i ekipe.Ovaj čovjek to radi imenom i prezimenom,a to je ipak iskrenije nego pod nekim pseudonimom.
Silvio Dante je napisao:
Citiraj:
Men's čini da nigdje ne piše da je ovo demokratija......Btw,osim mene sve i jedan moderator se izjasnio negativno o NS....Mislim da nema potrebe da se toliko pljuje po nama.

Па пуна вам је тастатура демократије (посебно теби) па био би ред да мало са речи пређете на дела.
Мене интересује ко је пустио дотичног лика са нула постова? Ти кажеш да ниси, остали су против НС. Значи, он је сам себе убацио.

Meni?.....Demokratije? :lol: Ja ne podržavam demokratiju....ja podržavam pravdu i pravo svih na jednak tretman.Priznaćeš da je to ipak malo drugačije od demokratije.Cenzus nisam uveo ja niti sam zadužen za njegovo provođenje.Ipak je ovo malo drugačije situacija.Čovjek je ovde došao da informiše ljude koje to zanima.Ako te ne zanima,preskoči.To nije reklama.....Doduše,90% učesnika ove rasprave i ne zanima šta on ima da kaže,već su tu samo da popljuju čovjeka i stranku jer je iz Federacije.

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2010, 22:05 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2009, 11:50
Pa ako je došao da odgovara na pitanja valjda je trebao otići na podforum gdje će mu svaki posjetilac moći postavljati pitanja, a ne 20-tak pacijenata koji imaju više od 200 postova.
I to za 200 postova odlučite se ili jeste ili nije?

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2010, 22:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

mary juana je napisao:
Pa ako je došao da odgovara na pitanja valjda je trebao otići na podforum gdje će mu svaki posjetilac moći postavljati pitanja, a ne 20-tak pacijenata koji imaju više od 200 postova.

Jesi ti dobar? Na kojem se to pdf mogu valjati price o politici osim u Politika? Prosvijetli nas.

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2010, 22:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2009, 11:50
Eno na čovjek i društvo,čak ima i otvorena tema izbori, a bilo je još političkih tema tu.

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2010, 22:19 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
ERROR je napisao:
mary juana je napisao:

Jesi ti dobar? Na kojem se to pdf mogu valjati price o politici osim u Politika? Prosvijetli nas.

"Covijek i Drustvo" :roll: cak na tom podforumu imas i temu "izbori 2010" eto da te prosvijetlim i kao sto mary napisa kakva je to diskusija na kojoj samo par ljudi ima mogucnost postaviti pitanje.

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2010, 22:20 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
Flavoure-Flave je napisao:
Pedja nije nijedno konkretno pitanje odgovorio!
Samo floskule. :roll:

Odgovorio je on i vise nego sto ti i drugi mislite.

Zaokruzio bi Bosanski jezik,on je za popis bez izjasnjavanja o nacionalnosti(sto puno govori) ,jedna bosanska televizija,agresija Srbije i Hrvatske na Bosnu,Bosna ovo,Bosna ono...da ne citiram sada sve sto je napisao.
Ime"Nasa stranka"govori puno.
Sve jasno.

Gori su od Silajdzica.100% Bosna je ono sto zele.Silajdzic to koristi zbog izbora i promocije,ali ovi su za to od pocetka.

Besparica je napisao:
Flavoure-Flave je napisao:
Sve je sazeto u Sinny-jevom komentaru:
Citiraj:
Још једна странка коју гурају Бошњаци не би ли некако разбили српско гласачко тијело.
8) 8) 8)

:thumbleft:

Potpis.

Citiraj:

Na Covek i drustvo ima tema o izborima,na Novosti i desavanja puno politike cak su na medijima skrenuli neki u politiku...
Vidite da neki koji nemaju pravo da postavljaju pitanja salju pitanja forumasima koji mogu da pisu na politici.

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2010, 22:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

mary juana je napisao:
Eno na čovjek i društvo,čak ima i otvorena tema izbori, a bilo je još političkih tema tu.

E, mary ovako se to radi:

Izvinjavam se , do mene je.
Cisti previd.
Necu vise, casna soferska.

OK?

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2010, 01:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Silvio Dante je napisao:
И покушај да нађеш само један мој упис где сам то подржао. Јави се кад га нађеш
Ja nisam ni rekao da si ga ti podržavao....ali pola ovih što seru,da prostiš,po Našoj stranci izgaraju u veličanju Mile i ekipe.Ovaj čovjek to radi imenom i prezimenom,a to je ipak iskrenije nego pod nekim pseudonimom.
Silvio Dante je napisao:
Citiraj:

Meni?.....Demokratije? :lol: Ja ne podržavam demokratiju....ja podržavam pravdu i pravo svih na jednak tretman.Priznaćeš da je to ipak malo drugačije od demokratije.Cenzus nisam uveo ja niti sam zadužen za njegovo provođenje.Ipak je ovo malo drugačije situacija.Čovjek je ovde došao da informiše ljude koje to zanima.Ako te ne zanima,preskoči.To nije reklama.....Doduše,90% učesnika ove rasprave i ne zanima šta on ima da kaže,već su tu samo da popljuju čovjeka i stranku jer je iz Federacije.

Данашњи термин демократија представља управо тежњу ка прави и праву свих на једнак третман.
Ако се залажеш за то, залажеш се и за демократију (у облику каквом се данас пропагира).
Ето ја се нпр не залажем за демократију и право свих на једнакост и могу да заступам и тезу протекције али ти као неко ко заступа тезу једнакости дај шансу свим форумашима да поставе питање господину "нашем".

Има тема на подфоруму "човек и друштво" па тамо је требао да се представи и да кеже ево ја сам тај и тај, видим ви овде дискутујете о изборима, ја сам дошао да мало правим пропаганду итд. Не, он одмах упада као некакав ослободилац на подфорум са најмањим бројем учесника и са нула постова, док неки људи на форуму који имају 200+ постова и могли би да се нађу овде немају приступ. Неко рационално објашњење?

Мене његова прича не занима ("доста нам је шипље!достаааааааааааа!"), али ме итекако занима зашто се овде води политика двоструких аршина. Неко може преко везе како хоће, неко може и бесплатан маркетинг да има... Како?

Иначе, не пљује њега нико зато што је из ФБиХ (бар не већина) већ зато што појма нема и зато што ни на једно питање није одговорио изузев коришћења оних стандарних страначких пресеравања, ми ово, ми оно, ми сматрамо, ми хоћемо, када ми дођемо на власт...

ДОСТА НАМ ЈЕ ШУПЉЕ!, што би рекли ТЛН.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2010, 06:24 
Pripravnik
Pripravnik

Ja, licno bih volio da ovaj forum nema ogranicenja, ali pretpostavljam da je ovako striktan pristupni sistem nastao iz potrebe da se sprijeci upotreba foruma za govor mrznje i medjusobne licne uvrede.

Ali ono sto je bitno, po meni, je sljedece;
Pravo na misljenje i iznosenje misljenja, svakog gradjanina BiH je neupitno. (Osim slucajeva govora mrznja koja su regulisana zakonom).
Komunisti, koji su o tome imali drugacije misljenje i koji nikome nisu dozvoljavali da ima svoje i drugacije su, izmedju ostalog i zbog toga,
zavrsili na "smetljistu istorije".

Ja se slazem sa Silvio Dante. Ja takodje ne volim sisteme u kojima za neke nesto moze, a za druge to isto ne moze.
Ali ja ne upravljam ovim forumom.
Kada bi to bio slucaj ja bih pokusao da formulisem pravila na nacin koji bi bio precizan i odnosio se na sve.
*Recimo, da svako ko se prijavi moze da ucestvuje dok ne prekrsi pravila foruma i bude izbacen. Na forum se moze vratiti tek kad ispuni kvotu od 200 postova u kontinuitetu bez izbacivanja).

Naravno, ovo je privatni medij i pravilo moze biti da moderator ima pravo da odluci koga da pusti, a koga ne, na osnovu svoje procjene. Ako se te procjene pokazu lose, i broj posjetilaca se znacajno smanji, onda on snosi odgovornost za poslovanje medija.

I jos nesto.
Prosjecna parlamentarna stranka u BiH ima od 150 - 300 i vise zaposlenih u stranci. Mi imamo dvoje.(Ja nisam jedno od to dvoje)
U prosjecnoj parlamentarnoj BiH stranci u okviru odjeljenja za odnose javnoscu postoje sada i odjeljenja zaduzena za "kontrolu foruma" u smislu da je posao tih ljudi da idu po forumima i "navode" diskusiju i objasnjavaju stavove stranaka koje zastupaju. Kada bi se to radilo transparetno, a ne anonimno, i na temama koje su predvidjene za to, ja mislim da bi to bilo dobro.
Sto vise informacija, sto vise direktnog kontakta sa glasacima i kad covjek krene glasati ima jasnu sliku o tome za koga i zasto glasa.

Boriti se da se nekome zabrani pravo na iznosenje misljenja je kontraproduktivno jer se onome koji to zagovara i uspije obicno uskoro na nekom drugom mjestu dogodi isto.

p.k.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2010, 13:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Boriti se da se nekome zabrani pravo na iznosenje misljenja je kontraproduktivno jer se onome koji to zagovara i uspije obicno uskoro na nekom drugom mjestu dogodi isto.

Мени се то неће догити јер никоме не намећем ништа, нити пропагирам у нечије име.
Теби уопште нико не треба да брани да износиш своје мишљење али треба да ти буде забрањено да пропагираш у име странке на форуму јер је овде маркетинг забрањен а ти управо правиђ маркетинг.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2010, 07:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2009, 21:43
Silvio Dante je napisao:
Citiraj:

Мени се то неће догити јер никоме не намећем ништа, нити пропагирам у нечије име.
Теби уопште нико не треба да брани да износиш своје мишљење али треба да ти буде забрањено да пропагираш у име странке на форуму јер је овде маркетинг забрањен а ти управо правиђ маркетинг.

Tebi se eto neće to desiti ali treba ga ukinuti? Pod plaštom marketinga? Jel vas ovakve izjave podsjećaju na nešto?

"Nacionalizam je zlo koje ne spaja nego razdvaja ljude, jer ih negira u njihovoj pravoj biti - čovječnosti" - MILAN KANGRGA

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2010, 09:16 
Pripravnik
Pripravnik

silvio dante

Pitanje moze li ili ne moze je legitimno i nadleznost je moderatora a ne ucesnika foruma.
Naravno, svako ima pravo da iznese svoje misljenje o tome i ja sam to takodje u prethodnim postovima uradio.
Mislim da oni koji smatraju da ih ova tema ne zanima ili imaju neki otpor prema forumskoj diskusiji o politici imaju
demokratsku opciju da ne kliknu na nju.
Diskusija je, po definiciji, dijalog izmedju neistomisljenika i ako se slozimo da se diskutuje o misljenjima i da je svacije misljenje potpuno ravnopravno sa drugima mislim da moze voditi ka rjesenju koje je prihvatljivo za sve ili barem vecinu. Ali cak i tada, ta vecina mora voditi racuna o misljenju onih koji su ostali u manjini. (Demokratija. odnosno, njene kvalitet, se vec odavno "mjeri" upravo odnosom demokratske vecine prema manjini.

Puno je toga sto nas danas dijeli. Rat u BiH svako dozivljava na svoj nacin i pri tome misli da upravo on ima monopol na istinu.
Sasvim je sigurno da ce se kada jednog dana budu utvrdjene sve cinjenice slika o ratu koju svi imamo promjeniti. Na licnom planu to sigurno nije i nece biti lako. Nase licni stavove i misljenja svako od nas smatra istinom i prosto ne moze da shvati kako oni koji drugacije misle ne vide da su nasi argumenti i nasa logika superiorna njihovoj u objektivnosti.
Priznanje da si bio u krivu se kod nas smatra slaboscu i svako je spreman reci ili uciniti sve samo da to izbjegne.
Kao sto je rekao Mirsad Selimovic, nas kandidat za lokalnim izborima, koji vodi zemljoradnicku zadrugu sa prijateljem Srbinom; oni koji su cinili ratne zlocine na sud, a mi ostali moramo ici dalje.

Najveca opasnost od bosnjackog - koji snagu crpi iz demografije i cesto se skriva iza "jedan covjek jedan glas" principa - i srpskog nacionalizma koji blokiranjem reformi neophodnih za ulazak u EU paralizira drzavu - je da cemo se svi zamoriti i postace nam svejedno kakva nam je drzava i samo cemo gledati da odlaskom u neku drugu zemlju spasimo svoju glavu. Oni koji to ne budu mogli bice osudjeni da narednih 50 godina pricaju ove iste price koje pricamo danas a Evropa i svijet ce nas gledati s nipodostavanjem kao ljude koji nisu u stanju organizovati ni svoje zivote i ni drzavu u nesto sto bi se moglo opisati kao "normalno" i kojima je buducnost njihove djece samo jos jedan "zeton" s kojim se kockaju.

p.k.

p.k.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2010, 11:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Ako je ova tema reklama za Njihovu stranku, onda bi volio da vidim sta je antireklama. :D

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2010, 16:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Najveca opasnost od bosnjackog - koji snagu crpi iz demografije i cesto se skriva iza "jedan covjek jedan glas" principa - i srpskog nacionalizma koji blokiranjem reformi neophodnih za ulazak u EU paralizira drzavu - je da cemo se svi zamoriti i postace nam svejedno kakva nam je drzava i samo cemo gledati da odlaskom u neku drugu zemlju spasimo svoju glavu.

Питање:

На који начин српски национализам (Срби) парализују улазак Б/Х у ЕУ?
Дај тачне примере , наведи доказе.
Живо ме интересује.

Отварање очију:

Србима је већ све свеједно што има везе са овом "државом".

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2010, 22:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Pozdrav Pedja.

Procitala sam svega 2-3 stranice ove teme, pa ce se moja pitanja ograniciti na taj dio.

Citiraj:
Uvijek sam mislio da je moja zemlja BiH koja je dio federativne Jugoslavije.

Ako si ovo 'uvijek' mislio, to znaci da to i sada mislis ?

Citiraj:
Taj osjecaj povrijedjenosti i "izdaje" koji vi pominjete je zajednicki svima.
Neki ljudi se osjecaju povrijedjeni jer "niste zeljeli da zivite s nama", a drugi "sto ste zajednicku drzavu i vojsku upotrijebili protiv nas, samo zato sto nismo zeljeli ostati u krnjoj Jugoslaviji".

Je li ti zaista vjerujes u ovaj podvuceni dio ?
Jos nikada nisam cula da je neko od ne-Srba bio uvrijedjen necijim nedostatkom zelje da zivi sa ostalima.
Svi ljudi s kojima sam progovorila na ovu temu su se ogranicili na gubitak clanova porodice, gubitak imovine, silovanje, i kod protjeranih na gubitak zemlje.
Ljudi zive u braku 20 i vise godina, pa se razvedu i to je ok.
Malo je drugacije sa ratovima.
Mnogo je drugacije sa agresijama nezavisnih drzava na istu takvu.
Gubici su cesto nenadoknadivi i viseslojni.

Citiraj:
Radilo se o gradjanskom ratu koji je izazvan agresijom Srbije i Hrvatske na BiH.

Ako te ja napadam a ti se branis, jesmo li ti i ja u ( gradjanskom ) ratu ?

Citiraj:
Osim onoga, kao na primjer govor mrznje, sto je zakonom propisano kao krivicno djelo

Je li prvi navod u mom potpisu govor mrznje i zakonom propisan kao krivicno djelo ?
Godina desavanja - 2010, datum 16/04.

I jos jedno pitanje : Na koji nacin ce NS obezbijediti fizicku sigurnost povratnika u RS ?

Bacena bomba u dvoriste porodicne kuce Fikrete Kuckovic (68) - datum :16/04/2010

Toliko za ovaj put.

Ma liberté

Poslednji put menjao Japanese_rose dana 18 Apr 2010, 18:14, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2010, 05:59 
Pripravnik
Pripravnik

silvio dante

Питање:

На који начин српски национализам (Срби) парализују улазак Б/Х у ЕУ?
Дај тачне примере , наведи доказе.
Живо ме интересује.

Za ulazak u EU su neophodne neke drzavne agencije cije formiranje blokiraju SNSD poslanici.
Na primjer agencija za certifikaciju poljoprivrednih proizvoda kako bismo ih mogli izvoziti u EU.
To zahtijeva formiranje drzavnog ministarstva za poljoprivredu.
Ulazak u EU takodje zahtijeva prenosenja nekih nadleznosti na drzavni nivo.
(Pri tome se zaista radi o..., da tako kazem, a ne budem pogresno shvacen nadam se, o nevaznim birokratskim stvarima)

S druge strane.
Bosnjacki nacioanalisti te neophodne promjene koje bi mozda i bile prihvatljive svima "upakuje" u zakonske pakete koji sadrzi i zahtjeve
za koje zaju da su neprihvatljive SNSD poslanicima i onda ne prodje ni ono sto bi moglo. U svakom slucaju cii se da i jednoj i drugoj strani o kojima pisem ovdje to odgovara. U opstem haosu i nefunkcionalnosti njihov poslanicki lopovluk i nerad se ne vide.
Osim toga, ako ih i neko i napadne zbog toga, oni kazu, lazu, napadaju me zato sto sam Srbin ili Hrvat ili Bosnjak, itd.

p.k.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2010, 06:24 
Pripravnik
Pripravnik

japanese rose

Ja sam rodjen i odrastao u Jugoslaviji, u kojoj je bila i BiH. Meni je u Jugoslaviji bilo dobro do pojave nacionalizama odnosno dok je Milosevic nije poceo "braniti" silom. I u toj Jugoslaviji mene su gdje god bi dosao, Beograd, Zagredb, Ljubljana, itd zvali "bosanac".
BiH je uvijek bila i jeste moja domovina i ja je volim. Stalo mi je do nje.

Pa dobro. Ja sam pokusao da sumiram milion stavova u jedu recenicu i ona sigurno ne obuhvaca sve, ali to je argument koji vrlo cesto, pa i ne prethodnim stranicama ovog foruma cujem - ako se Jugoslavija raspala-zasto bi BiH ostala citava, itd.
Ratovi pocinju iz razlicitih razloga. Ideoloskih, nacionalnih, pitanje opstanka, osvajanje, itd, ali nakon prvih zrtava razlog se gubi iz vida i sukob se pretvara u stalno rastuci krug krvnih osveta.

Kada u ratu ratuju drzavljani jedne zemlje to je po definiciji gradjanski rat.
Inicijalna kapsula rata u BiH, po mom misljenju, je (redosljed nije bitan) paravojne formacije i "logistika" iz Srbije i Hrvatske, muslimanski stranci militanti i stavljanje JNA na stranu jednog naroda.(Nas rat je imao i druge elemente/karateristike-recimo vjerskog rata, borbe izmedju bandi, organizovani kriminal, trgovina ljudima,...itd. Uostalom kao i svi ratovi).

Svaki gradjanin BiH mora bit bezbjedan i zasticen na svakom pedlju BiH. Dakle policije RS-a mora to sprovesti u RS - u a policija u FBiH to mora raditi u federaciji i pri tome bezbjednost gradjana ne smije biti uslovljena reciprocitetom izmedju njih.
Kada policija svoj posao radi profesionalno svacija ravnopravnosti i bezbjednost je garantovana.

p.k.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 604 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 31  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]