banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 22:46

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 254 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Apr 2010, 20:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
lavić je napisao:
Ahmede
Kako neko može uskrsnuti ako nije umro?
Možda si i ti vaskrsao na levu nogu.Štaće živom dizanje iz groba kad je živ?
Šta je simboličnih volova Solomon prineo a i Aron simboličnih jaganjaca pa i Avram simboličnog sina i Noje simbolički čamac i žrtvu i Avelj simbolički žrtvu i Kain ga ubi zbog simbolike.Ja čudne raje....imali ođe Bosanaca ....e neka vas.

Haj neda mi se jedno te isto pisato 300 puta.

Mislio sam sa tim reći DA GA JE BOG UZDIGAO SEBI I SAČUVAO OD SPLETKI

Dakle otišao na nebo.. Uskrsnuće nije prava riječ

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2010, 20:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ovdje nekim savršeno paše ona od Amadeusa .. jedno te isto te jedno te isto jedno te isto te jedno te isto

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2010, 06:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Da, jedno te isto i jedno te isto, znaš kad ćeš ti prihvatiti i shvatiti Hrišćanstvo? Nikad. Nije da ne možeš da shvatiš nego nećeš da shvatiš.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2010, 08:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Talija je napisao:
Da, jedno te isto i jedno te isto, znaš kad ćeš ti prihvatiti i shvatiti Hrišćanstvo? Nikad. Nije da ne možeš da shvatiš nego nećeš da shvatiš.

I srce i razum mi ne prihvata da Bog ima sina ili ćerku ili išta drugo.

Bog je jedan
On je utočište svakom
Nije rodio niti je rođen
I ništa mu slično- ravno nije ( unikatan u svim osobinama )

Eto, ovo je moja vjera

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2010, 10:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2009, 21:43
114_AhmeD je napisao:
Talija je napisao:

Bog je jedan
On je utočište svakom
Nije rodio niti je rođen
I ništa mu slično- ravno nije ( unikatan u svim osobinama )

Eto, ovo je moja vjera

Znaš i sam da je svako ko je pokušao proniknuti u tu suštinu poludio ili mu nije bilo dobro u bilo kojem smislu. Ovo što si napisao gore je vrlo lijepo i jednostavno a nama je ostavio malo vremena da uživamo u tome i da se nezajebavamo s glupostima. Ali neda đavo, šejtan. A to mu je posao, stalno mora čačkati.

"Nacionalizam je zlo koje ne spaja nego razdvaja ljude, jer ih negira u njihovoj pravoj biti - čovječnosti" - MILAN KANGRGA

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2010, 10:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

114_AhmeD je napisao:

Ne prihvata mi moj um ovo što ti misliš i upravo tvrdiš, nego ovdje se priča o nečemu sasvim drugom.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2010, 15:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Talija je napisao:
114_AhmeD je napisao:

Ne prihvata mi moj um ovo što ti misliš i upravo tvrdiš, nego ovdje se priča o nečemu sasvim drugom.

Da, sve je relativno.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2010, 17:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Talija je napisao:
114_AhmeD je napisao:

volim i ja tebe

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2010, 19:34 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Ahmed
,,I srce i razum mi ne prihvata da Bog ima sina ili ćerku ili išta drugo.,,

Ako gornji tekst ne paše hajmo jedan drugi koji ti već nudih ali odgovora...nema.
Ponavljam šta bi radio kada bi ti neko našao da u Islamsakoj veri piše da je BOG IMAO SINA?

To što neko ne može poverovati u nešto ne znači da to i ne postoji.
Ja ne verujem da je Muhamedu govorio Gavrilo ali to ne mora značiti da sam ja u pravu.OK.
Sad mi reci bar od koga je Marija dobila sina-čije je to dete Isus? Nemam lakše pitanje.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2010, 19:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

lavić je napisao:
Ahmed
,,I srce i razum mi ne prihvata da Bog ima sina ili ćerku ili išta drugo.,,

Ako gornji tekst ne paše hajmo jedan drugi koji ti već nudih ali odgovora...nema.
Ponavljam šta bi radio kada bi ti neko našao da u Islamsakoj veri piše da je BOG IMAO SINA?

To što neko ne može poverovati u nešto ne znači da to i ne postoji.
Ja ne verujem da je Muhamedu govorio Gavrilo ali to ne mora značiti da sam ja u pravu.OK.
Sad mi reci bar od koga je Marija dobila sina-čije je to dete Isus? Nemam lakše pitanje.

Čije dijete je Adem ?

Ako Allah stvori Isaa a.s ( kun fe jekuun - budi i to biva ) bez oca, ne znači da mu je Allah otac. Imaš pravo vjerovati u šta hoćeš, Allah ti je dao slobodu - ko ima pravo da ti je uzme onda ?

Ako nije Gavrilo govorio Muhammedu, odkud sva ova inspiracija ? Pogledaj šta je Muhammed, obični nepismeni čovjek iz pustinje napravio... Je li ga šejtan inspirisao ?

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2010, 20:04 
Veteran
Veteran

Brate oprosti ali dioptria ti nije podešensa. Moje pitanje je bilo(moram uveličati)
,,Sad mi reci bar od koga je Marija dobila sina-čije je to dete Isus? Nemam lakše pitanje.
Dakle nisam pomenuo Adama već ISUSA.

Ono o Gavrilu je samo komparacija da bi razumeo šta kažem ali...stići će ...i to na red nismo svi isti.
Slušam.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2010, 20:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

lavić je napisao:
Brate oprosti ali dioptria ti nije podešensa. Moje pitanje je bilo(moram uveličati)
,,Sad mi reci bar od koga je Marija dobila sina-čije je to dete Isus? Nemam lakše pitanje.
Dakle nisam pomenuo Adama već ISUSA.

Ono o Gavrilu je samo komparacija da bi razumeo šta kažem ali...stići će ...i to na red nismo svi isti.
Slušam.

Odgovorio sam ti pitanjem prijatelju, nisi shvatio.

Isaa a.s je sin Merjeme, kćerke Imrana, Allah ga je stvorio bez biološkog oca.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2010, 20:50 
Veteran
Veteran

PA ČIJE JE ONDA ISUS DETE???
Samo nemoj kumim te reći da je Marijino jer ga ona nije napravila već rodila nečije dete.
Hajd sad polako.
Slušam.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2010, 21:13 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
Kada Bog kaze "Budi" ono bude. Zar mora postojati otac? Zar Bog nije svemoguc? Zar Bogu moramo davati ljudske karakteristike? Moramo li ga onda pitati kako je stvorio nebesa i zemlju? Kako je postao prvi covjek? Hocemo ga pitati zasto su Ademovi sinovi i kceri imali zajednicku djecu?

Bog je rekao Budi i ono bude. Ako ne vjerujes u ovo, onda ti je vjera u Svemoguceg krhka i slaba.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2010, 06:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pitanje za Ahmeda:

Na koga se odnosi po tebi početak Jovanovog Jevanđelja?

"U početku bješe riječ i riječ bješe u Boga, i Bog bješe riječ.
Ona bješe u početku u Boga.
Sve je kroz nju postalo, i bez nje ništa nije ostalo što je postalo.
U njoj bješe život, i život bješe vidjelo ljudima."

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2010, 08:00 
Veteran
Veteran

Sele
Ti bi odmah u sauštinu...prvo moramo videti odakle Isus stiže u telu ali na prostiji način pa posle sa težim pitanjima.

Ahmede
Bog je rekao da bude i Isus ,,Bi'', dobro ali zašto se onda morao roditi kad je već bio-satvoren rečju.Zemljsa i nebo se nisu rađali već ,,BI'' po reči.
Ako ,,BI'' onda je tu i netreba dorada ni dopuna ni novo rađanje kad je rečeno bilo.

Dakle KO JE OTAC ISUSU kad ga je Marija rodila mora biti onaj ko mu je Otac.
Bog je Otac svemu stvorenom a ko je Otac Isusu?

pažljivo slušam.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2010, 11:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Talija je napisao:
Pitanje za Ahmeda:

Na koga se odnosi po tebi početak Jovanovog Jevanđelja?

"U početku bješe riječ i riječ bješe u Boga, i Bog bješe riječ.
Ona bješe u početku u Boga.
Sve je kroz nju postalo, i bez nje ništa nije ostalo što je postalo.
U njoj bješe život, i život bješe vidjelo ljudima."

molim te pročitaj sve kad sam se potrudio da ti napišem

Misliš da to dokazuje trojstvo ?

"U početku bješe riječ i riječ bješe u Boga, i Bog bješe riječ "

Kad bi samo ovaj gledali dobili bi dualitet ne trinitet :). Al haj dalje da ti probam objasniti u čemu je riječ.

U "orginalnim" grčkim spisima ( ne znam baš da je Ivan pričao grčki aal ok sad.. ). "Riječ" je samo opisana kao " ton theos" a ne "ho theos", dakle "božanstveno/božije" a ne "božanstvo- Bog)
U malo pravilnijem prevodu taj citat bi glasio:

U početku bijaše riječ, i riječ biješe sa Bogom, i riječ bijaše božanska.

Ako uzmeš neko izdanje novije na engleskom vidjet ćeš da je prevod ovako nešto. Pogledaj ovaj. "In the beginning the Word existed. The Word was with God, and the Word was divine." Novi Zavjet, "An American Translation", Edgar Goodspeed and J. M. Powis Smith, Univerzitet Čikaga, izdanje, s br. 173 )

Ima još primjera, lakše mi je na engleskom naći, evo ti...

"the word was with the God [=the Father], and the word was a divine being.'" The Dictionary of the Bible by John McKenzie, Collier Books, p. 317

"The Logos (word) existed in the very beginning, and the Logos was with God, the Logos was divine" The Holy Bible, Containing the Old and New Testaments, by Dr. James Moffatt

Pogledaj sad ovo Talija moja..

Provjeri sama kako se u nekoj drugoj knjizi, npr 2 Korinćanima 4:4, ISTA ta riječ ( ho theos ), koja se koristila gore u Ivan 1:1 da se opiše "Bog", koristi da se opiše šejtan ! Kako god, iz nekog razloga se prevođenje promijenilo:

" bog ovog svijeta ( šejtan ) je oslijepio umove onih koji ne vjeruju "

Prema ovom standardu prevođenja ovo "bog / božanstvo" za opis šejtana bi isto trebao biti "Bog- pravi onaj"

Ako je Pavle bio inspirisan da upotrebi istu riječ zašto je mjenjaju onda ? Zašto je "Bog" prevedeno kao "bog-božanstvo", prema opisu đavola, a onda u Ivanu 1:1 riječ "božanska" prevedena kao "Bog" kad se radi o "riječi" ? . Daju sebi ljudi za pravo da "Bog" i "bog" zadaju kako im se ćefne. Ovdje ćemo veliko a ovdje malo.

Pogledaj još primjera:

Psalmi 82:6
Rekoh: "bogovi ste; vi ste svi sinovi Svevišnjega" = dakle božansveni, a ne pravi bogovi

Izlazak 7:1
A Gospod reče Mojsiju: "Evo, učinit ću da budeš prema faraonu moćan kao bog; a brat tvoj Aron bit će govornik tvoj. = hoće Mojsije baš biti jak ko Bog ?

Malo je naš jezik osiromašen pa ti teže objasniti, ali mislim da ćeš shvatiti.

Kad npr kažem ti: " Talija ti si princeza moja " ili " Talija ti si anđeo " , to može imati ono drugo značenje, da imaš lijepe osobine, a ne odmah da si kraljeva ćerka ili pravi anđeo sa krilima.
Istina da onaj ko prevodi, mora brate znati pravo značenje riječi, i način kako su tu riječ shvatali ti narodi koji su pričali tim jezikom. Jedan od najvećih problema Biblije je što ljudi forsiraju da hebrejski i armejski gledaju kroz grčki-latinski i još plus sve, to rade ljudi koji nisu ni grci ni jevreji ni rimljani. Svi tzv "orginali" NZ su danas napisani na grčkom ili latinskom. Jevreji nemaju problema da shvate Psalme 82:6 ili Izlazak 7:1 koji sam naveo gore , oni ne prave od sebe i Mojsija pravog Boga ili Bogove.

De pogledaj sad ovako kako sam ti ja napisao prevod, i haj sad da pitamo osobu koja nabolje zna njeno značenje, a to je i sam autor. Čitaj Talija šta Ivan piše:

"Doista, doista, kažem vam, sluga nije veći od svog gospodara, niti poslani nije veći od onog ko ga posla " Ivan 13:16

Talija, Allah je veći od Isaa , i Allah nije Isaa ! Može li neko biti veći od samog sebe ? Vidi i Ivan 14:28.

Ako je Ivan htio da kaže kako su Allah i Isaa jedno, nemaju smisla nikako njegovi ostali citati. Oče, hoću, da oni, koje si mi dao, budu s menom, gdje sam ja, da vide slavu moju, koju si mi dao, jer si me ljubio prije postanja svijeta.

Znači Bog traži sam od sebe da budu sa njim oni koje je on sam sebi dao i bog se sam sebe ljubio od postojanja svijeta ?

Što me zoveš dobri, jedan je dobar !.. Moj otac je veći od mene, moj otac je veći od svega..

ŠTA JE RIJEČ TALIJA ?

I Riječ je tijelom postala i prebivala među nama. I vidjesmo slavu njegovu, slavu kao Jedinorođenoga od Oca, puna milosti i istine. Ivan 1:14

Ako nešto hoćemo, Mi samo za to kažemo: "Budi!" - i ono bude ( Kur'an ; An- Nahl 40)

Isaov slučaj je u Allaha isti kao i slučaj Ademov: od zemlje ga je stvorio, a zatim rekao: "Budi!" - i on bi. ( Ali imran 59 )

dakle "riječ" je "budi" - Allahov iskaz, govor - božanski govor....

mogu ti dalje pisati ko je autor, ko je inspirisan ovakim iskazom ali ovo ti je dovoljno...
Pozdrav :)

Poslednji put menjao 114_AhmeD dana 16 Apr 2010, 11:41, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2010, 11:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
I Riječ je tijelom postala i prebivala među nama. I vidjesmo slavu njegovu, slavu kao Jedinorođenoga od Oca, puna milosti i istine. Ivan 1:14

Ako nešto hoćemo, Mi samo za to kažemo: "Budi!" - i ono bude ( Kur'an ; An- Nahl 40)

E pa lijepo od tebe što si naveo citat po Jovanu. :wink:

"I Riječ je tijelom postala i prebivala među nama". Šta nam to dokazuje? Šta ili ko je Riječ?

Za Isusa ne postoji ponovno stvaranje "budi" (???!!!) kad je od početka bio!
Alfa i omega, početak i kraj.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2010, 11:51 
Veteran
Veteran

Ahmede
Talijin citat nema veze sa trojstvom već je to čisti monoteizam.

Ahmede
Bog je rekao da bude i Isus ,,Bi'', dobro ali zašto se onda morao roditi kad je već bio-satvoren rečju.Zemljsa i nebo se nisu rađali već ,,BI'' po reči.
Ako ,,BI'' onda je tu i netreba dorada ni dopuna ni novo rađanje kad je rečeno bilo.

Dakle KO JE OTAC ISUSU kad ga je Marija rodila mora biti onaj ko mu je Otac.
Bog je Otac svemu stvorenom a ko je Otac Isusu?

Nemoj brkati Adama i Isusaa jer Adama nije žensko rodilo a Isusa jeste.
Isuviše je ne ozbiljno reći da je Bog uzeo komad gline i stavio u Marijinu utrobu.

pažljivo slušam.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2010, 12:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

lavić je napisao:
Ahmede
Talijin citat nema veze sa trojstvom već je to čisti monoteizam.

Hrišćanstvo je monoteizam. Pitanje je postavljeno "pravoslavnim komšijama" pa sa te tačke i odgovaram. :wink:
Pokušavam da dokažem prvo ko je Isus, da je jedno sa Ocem i Svetim Duhom.
Bog je jedan sa tri ispostasi (već sam sebi dosadila koliko sam puta ovo ponovila).

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 254 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]