banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 19:30

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1255 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 63  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Mar 2010, 15:38 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 03 Mar 2010, 15:58
Tesko je napisati nesto sto te ne vrijedja, ali i to je lakše - od dobijanja vize, za višednevni jednokratni izlaz iz tora :)

Evo, može li ovako, ili te i ovo vrijeđa i provocira? :)

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2010, 09:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2009, 18:22
Иако је било најављено да ће лидерима бити понуђена "Мадридска декларација" то се није догодило. Речено је и да ће БиХ у јуну дефинитивно добити безвизни режим, те да би то требало бити проглашено послије конференције "ЕУ - Западни Балкан" 2. јуна у Сарајеву.
http://www.glassrpske.com/vijest/2/novo ... zbora.html

Не бој се непријатеља - у најгорем случају те могу убити. Не бој се пријатеља - у најгорем случају те могу издати. Бој се равнодушних - они нити убијају нити издају, али само уз њихову прећутну сагласност на земљи постоји издајство и убиство

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2010, 19:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Evo već javljaju da se ne radujemo unaprijed jer ti likovi nemaju moć u svojim rukama.

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2010, 20:35 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
http://www.nezavisne.com/dogadjaji/vije ... -julu.html

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2010, 22:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Iznenadjen sam :lol:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2010, 08:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Iznenadjen i uvredjen, Pantiću... :lol: :lol:

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2010, 10:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
smucek je napisao:
http://www.nezavisne.com/dogadjaji/vijesti/57279/Nista-od-ukidanja-viza-u-julu.html

Evo citam i ja sada, nije da mi je drago ali i ne treba. Ionako se 90% ovih mongoloida na vlasti samo deklarativno zalaze za Evropu.

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2010, 14:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
A baš smo svi očekivali da se to desi. Jes' malo sutra.

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2010, 18:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
http://www.banjalukalive.com/izdvajamo/ ... -julu.html

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2010, 20:44 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 03 Mar 2010, 15:58
Zabrana kretanja za drzavljane BiH i Albanije je sasvim logicna, iako to ostavlja veliki problem za sve u EU - BiH je u sred Evorpe. Ipak, XXI. vijek je, i stanovnicima EU je tesko dopustiti da neko s navikama iz XVII. vijeka unistava sve oko sebe, po EU, tek tako.

Ukinuce vize onda kada vecina stanovnika BiH/Albanije sama, ili uz minimalnu pomoc, uredi svoje drustvo do prihvatljivih oblika ponasanja. Urediti drustvo u ovom kontekstu znaci obrazovati generacije da razmisljaju prvenstveno o civilnom drustvu kao drustvu u kom zele da zive. Tada bi u BiH/Albaniji bili po razmisljanju slicni komsijama, pa niko ne bi trebao sisteme kontrole kretanja, poput viza.

Ovako, smijesno je i pomisliti da ce pored ovakvog zaglupljivanja kroz medije, obrazovne sisteme i drustvo uopste, neke nove generacije poceti razmisljati o vrijednostima civilnog drustva, a za kakvo EU ne trazi vize.
Prevedeno: misliti da nece biti potrebne vize za BiH/Albaniju znaci misliti da ce "iznutra" BiH/Albanija da sredi kriminal, korumpiranost, i kolektivnu duhovnu i intelektualnu retardaciju. Smijesno, zar ne?

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2010, 21:59 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Mar 2010, 15:59
da da...u eu nema kriminala...ovo sto nama radi EU i dvadeset jebenih godina nam uskracuje osnovno ljudsko pravo da se krece po ovoj planeti je ravno zlocinu....pa sta mene briga za politicarima i njihovim jebenim naguravanjima...ja sam covijek, jedinka, pojedinac i ako postujem zakone zemlje u koju putujem radi cega bi mi neko treba da uskracuje kretanja?? nema logike nikakve...pa vuk karadzic kad je zivio sjedne na konja i pravac u bec...a mi u 21.vijeku o ovkvoj gluposti raspravljamo...

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2010, 22:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
shljamofob je napisao:
kolektivnu duhovnu i intelektualnu retardaciju. Smijesno, zar ne?

Ja mislim da je ovo bio nesretan izbor riječi. Dok su toj istoj Evropoi u srednjem vijeku ljude spaljivali na lomači na ovom prostoru su nastali najljepši spomenici kulture.

Ta ista EU iz duhovne retardacije je izašla tek 1945, nekoliko vjekova poslije ovih prostora. Tako da se ja plašim da će EU od ovih prostora napraviti samo praznu kapitalističku potrošačku ljušturu.

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2010, 00:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Jos da nam objasne sta mi imamo zajednicko s Albanijom...

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2010, 11:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
laoce je napisao:

muslimane, islamiste, mudzahedine.... treba li jos?

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2010, 22:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
laoce je napisao:

Problem je sto su Albanci trazili azil sa Srbijanskim pasosima pa mozda zato se boje.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2010, 21:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
jellyfish je napisao:
laoce je napisao:

Problem je sto su Albanci trazili azil sa Srbijanskim pasosima pa mozda zato se boje.

Sto bi rekli ercegovci - nidje veze, pa oni su nas sa Albanijom povezali jos kadikad.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2010, 16:20 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 26 Okt 2005, 01:39
laoce je napisao:

Još da nam objasne šta mi imamo zajedničko sa BiH? ;-)

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2010, 17:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
pritisak je napisao:
laoce je napisao:

Još da nam objasne šta mi imamo zajedničko sa BiH? ;-)

хахаха, живио мајсторе! :)

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2010, 10:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Iza najave da vize neće biti ukinute do 1. jula kriju se politički razlozi i još jedan direktan pritisak na vlast, jer su svi uslovi Evropske komisije ispunjeni
Ministar civilnih poslova Sredoje Nović ogorčen je najavom šefa OHR-a Valentina Incka da će vizni režim za BiH biti ukinuti tek na jesen ili kasnije.

Nović tvrdi da su svi uslovi Evropske unije za ukidanje viza ispunjeni, zbog čega su on i svi ljudi koji su bili uključeni u taj posao posebno razočarani odlaganjem odluke o stavljanju BiH na belu šengen listu.

- Odlaganje uvođenja bezviznog režima direktan je dokaz da međunarodna zajednica ne želi istinski da pomogne BiH! Iskreno, razočaran sam, ali uopšte nisam iznenađen tom najavom visokog predstavnika - kaže Nović.

Kako niste iznenađeni?

Nisam. Ipak, neverovatno je da to OHR sada i na ovakav način saopštava, pogotovo što su i oni bili učesnici tobožnjih napora međunarodne zajednice da BiH konačno dobije liberalizaciju viznog režima i da građani ove zemlje najzad kao ljudi putuju u zemlje EU. Oni, očigledno, ne smatraju da bi Bosni i Hercegovini trebalo dati ono što su već dali svim zemljama u okruženju, a da i ne pominjem neke druge kojima je vizni režim ukinut mnogo ranije.

Šta ova najava da će do ukidanje viza doći „nekoliko meseci nakon obećanog roka" znači za građane BiH?

- Mislim da javnost u celoj BiH mora da bude veoma zabrinuta zbog novonastale situacije. Naime, međunarodna zajednica im je ovim potezom direktno poručila: „Možete vi da se trudite i ispunjavate naše uslove koliko god hoćete, ali mi ćemo sami da vidimo kada ćemo vam ukinuti vize". Ali, ne mogu da se pomirim sa činjenicom da postoje tolike razlike u kriterijumima u odnosu na građane drugih zemalja u regiji.

Činjenica je da su nas iz međunarodne zajednice uveravali da će nam vize biti ukinute 1. jula, a neki su pominjali i početak juna. Zašto je odluka, u međuvremenu, promenjena?

- Posle ovog odlaganja ne mogu da se otmem utisku da je reč o veoma direktnom obliku pritiska na vlasti BiH, što je dobrim delom povezano i sa neuspelim pregovorima o promeni Ustava BiH, koju su upravo oni gurali. Naime, u međuvremenu je propao tzv. butmirski proces, a sve su prilike da nema šansi za uspeh ni najavljena španska inicijativa.... U skladu s tim, oni nam sada direktno kažu: „E, kad ne možete uraditi ono što mi želimo, sada nema ništa ni od bezviznog režima!"

Vi ste i ranije upozoravali da treba biti oprezan prema najavama da će nam vize biti ukinute početkom juna. Otkud vam takva saznanja?

- Još dok smo se svim silama upinjali da završimo projekat uvođenja biometrijskih pasoša video sam da su pojedini visoki zvaničnici međunarodne zajednice, i zvanično i nezvanično, slali poruke Briselu da mi taj posao ne možemo da završimo ni do kraja 2011. godine. Zbog toga me ovo odlaganje tera da se zapitam da li je ovo neki oblik kazne zbog njihove sujete jer smo izneverili njihova pesimistična očekivanja i ispunili sve postavljene uslove, što oni, očigledno, nisu očekivali.

Znači, odluka o odlaganju ukidanja viza je politički motivisana?

Mislim da ne postoji drugo obrazloženje. Jer, nema nijednog objektivnog razloga zašto ne bismo mogli da dobijemo bezvizni režim.

Šta možemo da očekujemo posle ovog odlaganja?

- Na prvom mestu, moram konstatovati da je ovo jedno veliko razočarenje. Mada se, u neku ruku, to i moglo očekivati, s obzirom na to kako su se ponašali zvaničnici OHR-a tokom ispunjavanja uslova. Naime, gotovo niko u OHR-u nije ni pomišljao da će BiH ispuniti sve postavljene uslove i, na primer, tako brzo usvojiti biometrijske pasoše, čije je uvođenje bilo jedan od ključnih uslova. Naravno, sada im je teško da priznaju da smo, zapravo, to uradili mnogo brže nego što su oni očekivali.

Da li ova odluka može da se tumači i potrebom zvaničnika OHR-a da se produže tenzije u BiH i da je EU doživljava kao nesređenu zemlju, u kojoj za njih uvek ima posla?

- Ne znam, zaista, da li više iko u ovoj zemlji ozbiljno drži do aktivne i pozitivne uloge OHR-a.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2010, 10:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Jun 2009, 16:30
Pa naravno,sta drugo uraditi nego svaliti krivicu na EU i OHR. Kako se gospodin samo sjetio te fantasticne ideje. Bas su bezobrazni i zli ti ljudi iz EU i OHR-a. Ne znam zasto su nam uopste i nametali vizni rezim. Pokvarenjaci,sram ih bilo! :P

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1255 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 63  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]