banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 18:45

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 583 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Apr 2010, 13:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2009, 11:50
114_AhmeD je napisao:
stratokastel, ja isto prigovaram ljudima koji slijepo slijede nešto bez svor razmišljanja i stava. Bezbroj stvari u Bibliji ne fukcioniše ali neće ljudi nego po svom, bez obzira šta im napisao.

2 Kraljevi 8:26 - Ahazia je imao 22 godine kad je počeo vladati a onda, 2 Ljetipis 22:2 Ahazia imao 42 godine kad je počeo vladati...

Ili čitati Matejovo evanđelje 4:8 kako je Isusa đavo uzeo i odveo na planinu odakle mu je pokazao cijeli svijet i sva njegova kraljevstva i smatrati ovo istinom jednako je vjerovati da je zemlja ravna ploča ( jer je ovo nemoguće na planeti da se uradi, makar bio na Mont Everestu )

Ima li onda smisla objašnjavati slijepcu kakva je duga ?
Živi bili , samo napred u svom.

2.Kraljevima 8:26: "Ahazija je imao dvadeset i dvije godine kad je počeo vladati, i vladao je godinu dana u jerusalimu. Majka mu se zvala Atalija, i bila je unuka, Omrija kralja Izraelskog"
2.Ljetopisa 22:2 "Ahazija je imao dvadeset i dvije godine kad je počeo vladati i vladao je godinu dana u Jrusalimu. Majka mu se zvala atalija i bila je unuka Omrijeva".
Prijevod, New World Translation of the Holy Scriptures, objavljen 1984

Matej 4:8 "Đavo ga je zatim poveo na goru vrlo visoku i pokazao mu sva kraljevstva svijeta i slavu njihovu".
9. "I rekao mu: 'sve ću ti ovo dati ako padneš i pokloniš mi se'"
Ovim se naglašava na simboličan način da čitav svijet leži u vlasti zlog i da je on gospodar ovog sustava stvari, kao što i jeste, jer da nije ne bi mu mogao to ni ponuditi, tako danas znamo čega je sve sotona gospodar, a suština u svemu tome su Isusovi odgovori sotoni.

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2010, 14:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
mary juana je napisao:
114_AhmeD je napisao:
stratokastel, ja isto prigovaram ljudima koji slijepo slijede nešto bez svor razmišljanja i stava. Bezbroj stvari u Bibliji ne fukcioniše ali neće ljudi nego po svom, bez obzira šta im napisao.

2 Kraljevi 8:26 - Ahazia je imao 22 godine kad je počeo vladati a onda, 2 Ljetipis 22:2 Ahazia imao 42 godine kad je počeo vladati...

Ili čitati Matejovo evanđelje 4:8 kako je Isusa đavo uzeo i odveo na planinu odakle mu je pokazao cijeli svijet i sva njegova kraljevstva i smatrati ovo istinom jednako je vjerovati da je zemlja ravna ploča ( jer je ovo nemoguće na planeti da se uradi, makar bio na Mont Everestu )

Ima li onda smisla objašnjavati slijepcu kakva je duga ?
Živi bili , samo napred u svom.

2.Kraljevima 8:26: "Ahazija je imao dvadeset i dvije godine kad je počeo vladati, i vladao je godinu dana u jerusalimu. Majka mu se zvala Atalija, i bila je unuka, Omrija kralja Izraelskog"
2.Ljetopisa 22:2 "Ahazija je imao dvadeset i dvije godine kad je počeo vladati i vladao je godinu dana u Jrusalimu. Majka mu se zvala atalija i bila je unuka Omrijeva".
Prijevod, New World Translation of the Holy Scriptures, objavljen 1984
Matej 4:8 "Đavo ga je zatim poveo na goru vrlo visoku i pokazao mu sva kraljevstva svijeta i slavu njihovu".
9. "I rekao mu: 'sve ću ti ovo dati ako padneš i pokloniš mi se'"
Ovim se naglašava na simboličan način da čitav svijet leži u vlasti zlog i da je on gospodar ovog sustava stvari, kao što i jeste, jer da nije ne bi mu mogao to ni ponuditi, tako danas znamo čega je sve sotona gospodar, a suština u svemu tome su Isusovi odgovori sotoni.

A koja je verzija ono što sam link postavio ?
Koliko uopšte imaš verzija biblije i koja je doista "božija riječ" ?

Evo ti još jedne kontradikcije u New International version pa napravite patch :)

Genesis 32:30 (New International Version)

So Jacob called the place Peniel, [a] saying, "It is because I saw God face to face, and yet my life was spared."

[a] Peniel means face of God .

Jakov prozva ono mjesto Penuel, i reče on: "Vidjeh Boga licem u lice, a ipak ostadoh na životu.

John 1:18 (New International Version)
No one has ever seen God, but God the One and Only, who is at the Father's side, has made him known.

Boga nitko nije vidio nikada. Jedinorođeni, koji je Bog, koji počiva na srcu Očevu, on je donio vijest,

Je li ima neka verzija riješen i ovaj bug ?

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2010, 15:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Zapazi Jakov je rekao! i jakov je nazvao to mjesto "Peniel"
Dakle šta se desilo?
Kad je jakov otišao svojim putam nakon što je sklopio savez sa Labaniom sreli su ga anđeli Božiji zato je tom mjestu dao ime "Mahanajim" (ta riječ znači dva tabora). i da skratim kasnije se Jakov hrvao sa jednim anđelom, kad je anđeo vidio da ne može nadvladati Jakova pitao ga je kako se zoveš? On mu je odgovorio Jakov, a anđeo je njemu na to rekao više se nećeš zvati Jakov nego Izrael (izrael znači: Bog se bori; onaj koji se (ustrajno) bori s Bogom), onda je Jakov anđela pitao za ime, a on mu nije odgovorio, zato je jakov nazvao to mjesto "Peniel" jer je vjerovao da je vidio Boga licem u lice, a ipak se izbavio. dakle Boga niko nikad nije vidio.

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2010, 16:36 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
znaci opet po istom...copy-paste iz nekih tamo knjiga, a da se ne provjeri o cemu taj kriticar uopste pise...

idi bolan Ahmede ispravi Kuran.. :cat:

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2010, 16:45 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Mary
brate moj, piše da Boga niko nije video,što znači da ga niko u slavi nije mogao videti i ostati živ,ali i stari i novi avet jasno govore da će On doći u telu i ..poznaše Ga i videše GA.
Bog se javi u telu ali na gori se samo preobrazi ali slavu zakloni.
samo napred bori se u dobroj borbi vere drago mi je što imaš strpljenja i volje ali nemoj biti brz i biće OK.
Pozdrav.

Spavacu

Naravno neizostavni pozdrav. Drina se još nekako i može ispraviti ali istorija ne.

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2010, 18:32 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Feb 2009, 23:20
Tema je sasvim na mjestu. Samo, treba se upitati ko su ljudi poput ovog gore "lavić"?
Imaju čep za svaku priliku, a iz njih sipa spoznaja o Bogu. Kao da su sa dotičnim čuvali goveda!
Jednom prilikom pokazao sam njegove postove rođaku koji je sveštenik. Rođak se dvaput prekrstio i rekao da ovakav način pisanja ne da nije ispravan nego je i opasan ako se upotrebi prema ciljnoj grupi.
Religiozni ekscentrizam u kolaboraciji sa radikalnim vjerovanjima opasniji je od bilo kakve inovativno tehničke ideje o bogu i njegovom postojanju.
Svaka sekta pa i ona hrišćanska mora da ima razuma prema okolini u kojoj se doživljava. Suptilnost religijskih osjećanja jeste stvarni kvalitet religije i njen zalog za dalje vjerovanje. Tamo gdje religija napusti suptilne obrede nastaje jedan vakum koji je jednak misticizmu najgore vrste.
Pitati se, treba, ko su ljudi koji ukazujući na druge religije guše slobode vjerovanja i nadri duhovnim vjerovanjima izazivaju haos?

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2010, 19:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
portir je napisao:
Pitati se, treba, ko su ljudi koji ukazujući na druge religije guše slobode vjerovanja i nadri duhovnim vjerovanjima izazivaju haos?

Nece tebi niko izazvati haos ako sam to neces. Dakle, moje misljenje je da svestenici kojima ti tako vjerujes izazivaju haos, pa opet nemam nista protiv njih. Svako ima svoje misljenje i ako narod kao goveda idu za njima to je njihov izbor.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2010, 20:10 
Veteran
Veteran

Portiru brate!
BOG TE BLAGOSLOVIO. Mir i blagoslov sveštenstvu i svima što ljube Boga i milost onima što Ga ne poznaju.

Ako i ovaj tekst brate odneseš reći će da ga je napisao pobožan čovek. Sretno.
Sva sreća što strane obaveštajne službe nisu uzele studirati ono što mi polemišemo jer bi videli zaveru i forum ostao prazan. :D

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2010, 20:16 
Ja mislim da su ovdje pukli svi...

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2010, 20:29 
Veteran
Veteran

Čovek se uči i ispravlja dok je živ.Ljudi se lako odreknu Boga ali
nema teže stvari na svetu od odricanja sebe.

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2010, 20:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

lavić je napisao:
ali i stari i novi avet jasno govore da će On doći u telu i ..poznaše Ga i videše GA.
Da, ali mesija, pomazanik, sin Božiji
Jovan 20:17 "Isus joj reče [Marij Magdaleni]: 'nemoj me duže držati, jer još nisam uzišao k Ocu, nego idi k braći mojoj i reci im: "Uzlazim svome Ocu i vašem Ocu, svome Bogu i vašem Bogu"'" (Dakle, uskrslom Isusu Otac je bio Bog, kao što je Otac bio Bog i Marij Magdaleni. Zanimljivo je da u pismu nijednom ne nailazimo da se Otac obraća Sinu kao "svom Bogu").

Ako ima zainteresovanih, otvorit ću temu o trinitarijancima i njihovoj dogmi, pa da to kvalitetno raspravimo na temelju pisma?

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2010, 20:59 
Veteran
Veteran

Brate moj Mary
Ako dozvoljavaš da te pitam...
1. Da li ti zagovaraš trojstvo kao tri Boga?
2. Ili govoriš da je jedan Bog?
Naj ljubaznije te molim da odgovoriš Ko je Bog a ko sin a ko Duh sveti?

Pa posle piši o trojstvu ako može prvo ovo.
Hvala unapred na odgovoru i na razumevanju jer si ti moj brat sve sa naočarima i alkom. :cat: :cat:

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2010, 22:02 
staromodan
Korisnikov avatar

aj prvo da ga ja pitam, jel prihvata da je Isus imao i bozansku prirodu pored ljudske il samo da je imao ljudsku prirodu? nemoj mi nabijati citate vec samo da il ne opcija..

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2010, 22:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

lavić je napisao:
Brate moj Mary
Ako dozvoljavaš da te pitam...
1. Da li ti zagovaraš trojstvo kao tri Boga?
2. Ili govoriš da je jedan Bog?
Naj ljubaznije te molim da odgovoriš Ko je Bog a ko sin a ko Duh sveti?

Pa posle piši o trojstvu ako može prvo ovo.
Hvala unapred na odgovoru i na razumevanju jer si ti moj brat sve sa naočarima i alkom. :cat: :cat:

1.Ja uopšte ne zagovaram trojstvo, niti bilo šta drugo što se ne nalazi u Biblčiji
2. Biblija kaže da je jedan Bog, a ja u to vjerujem.
na pitanje ko je Bog? Mogao bi satima pisati i opet ne bi ni djelić toga napisao, ali evo iz Otkrovenja 15:3 "Velika su i čudesna djela tvoja, Jehova Bože, Svemogući! Pravedni su putevi tvoji Kralju vječnosti". Titula "Svemogući" pokazuje nam da je Bog najmoćnije biće koje postoji. On ima neusporedivu vrhovnu moć. Titula "Kralj vječnosti" ukazuje da jedino on postoji oduvjek.
Bog je jedinstven i zato što je jedino on Stvoritelj, u Otkrovenju 4:11 čitamo: "Dostojan si Jehova, Bože naš, primiti slavu, čast i moć, jer si ti sve stvorio i tvojom voljom sve postoji i stvoreno je."
Bog ima mnogo divnih privlačnih osobina, "Bog je ljubav" (1.Jovanova 4:16), "Bog milosrdan i dobrostiv, spor na gnjev, pun milosti i istine (2.Mojsijeva 34:6)...

Isus hrist je: Jedinorođeni Sin Božiji, jedini sin kojeg je sam Bog izravno stvorio. Sin je prvorođenac sveg stvorenja. Posredstvom njega stvoreno je sve drugo na nebu i na Zemlji. On je druga najveća osoba u svemiru. Zog je Sina Jehova Bog poslao na Zemlju da da svoj savršeni život kao otkupninu za čovječanstvo, otvorivši tako put u vječni život za one Adamove potomke koji će pokazivati vjeru i djelima je potvrđivati. Taj isti Sin podignut u nebesku slavu, sada vlada kao Kralj, s vlašću da uništi zle i da provede naum svoga Oca obzirom na zemlju. Hebrejski oblik imena Isus znači "Jehova je spasenje"; Hrist je odgovarajući oblik hebrejskom izrazu Mashiach (Mesija), koji znači "Pomazanik".

Ko je sveti duh? Usporedba biblijskih citata koji se odnose na sveti duh pokazuje da se za njega kaže da može ljude 'ispuniti' i da oni njime mogu biti 'kršteni' kao i 'pomazani' (Luka 1:41; Matej 3:11; Dj. ap. 10:38). Nijedna od ovih izjava ne bi bila prikladna ako bi sveti duh bio osoba.
Isus je sveti duh označio kao "pomoćnika" (grčki: parakletos) i rekao je da će ovaj pomoćnik 'poučavati', "svjedočiti", "govoriti" i "čuti" (Jovan 14:16, 17, 26; 15:26; 16:13). U Bibliji nije ništa neobično da se nešto personificira. Naprimjer, za mudrost se kaže da ima 'djecu' (Luka 7:35). Grijeh i smrt označavaju se kao kraljevi (Rimljanima 5:14, 21). Istina, u nekim biblijskim citatima se kaže da duh govori, ali iz drugih redaka postaje očito da se to zbivalo preko anđela ili ljudi (Dj. ap. 4:24, 25; 28:25; Matej 10:19, 20; usporedi Dj. ap. 20:23 s 21:10, 11). U1.Jovanovoj 5:6-8 se ne kaže samo da duh svjedoči, nego se to isto kaže i za 'vodu i krv'. Prema tome nijedna pomenuta izjava ne dokazuje da je sveti duh osoba.
Ispravna identifikacija svetog duha mora biti u skladu sa svim djelovima pisma koji se odnose na ovaj duh. Ako polazimo od te pretpostavke, logično je zaključiti da je sveti duh Božija djelujuća sila. On nije osoba, nego moćna sila koja izlazi od Boga da bi izvršila njegovu svetu volju (Psalm 104:30; 2.Petrova 1:21; Dj. ap. 4:31)
U Dj. ap. 7:55, 56 izvještava se da je stefanu dana vizija neba gdje je vidio "Isusa gdje stoji s desne strane Bogu". Ali, on nigdje nije pomenuo da je vidio sveti duh (vidi i Otkrovenje 7:10; 22:1, 3).
Sveto nam pismo govori da je osobno ime Oca Jehova (Jahve). Obavještava nas da je Sin Isus Hrist. Ali, nigdje u Bibliji se osobno ime ne primjenjuje na sveti duh.

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2010, 22:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

pa nije li prihvatanje jehove i njegovog božanstvenog sina politeizam ?

Jehova #1 i njegov sin #2 *

Možeš li mi još ovo objasniti.

Kažeš da je Isus sin Jehove
Kažeš da je Marija njegova majka

Kad te pitam je li Isus onda mješanac Boga i čovjeka - reći ćeš nije :roll:

Mesih, sin Merjemin, samo je poslanik – i prije njega su dolazili i odlazili poslanici -, a majka njegova je uvijek istinu govorila; i oboje su hranu jeli. Pogledaj kako Mi iznosimo jasne dokaze, i pogledaj, zatim, njih kako se odmecu. (5, 75)

Jehova nije bio gladan, Isus jest pošto ima tu ljudsku stranu..

To ne može biti monoteizam nikako, sorry

Mi muslimani smatramo širk najvećim grijehom.
Širk je pripisivanje nekom ili nečemu božanske osobine osim Allahu. Npr da tisovo drvo donosi sreću, da hamajlija čuva , da ima neki božiji sin, ćerka, tetka.. itd
Allah je jedinstven u svemu i nema mu ništa slično.

Poslednji put menjao 114_AhmeD dana 05 Apr 2010, 22:38, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2010, 22:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
aj prvo da ga ja pitam, jel prihvata da je Isus imao i bozansku prirodu pored ljudske il samo da je imao ljudsku prirodu? nemoj mi nabijati citate vec samo da il ne opcija..

Prvo pitanje je dogmatsko, a drugo ovo nije kviz.
Na ovo pitanje sam već odgovorio bezbroj puta. Isus je sa svojim Ocem proveo nebrojene godine stvarajući i radujući se s njim i normalno je da je vjerni Sin postao poput Oca i to je još jedan razlog koji Isusa čini ključem živonto važnog spoznavanja Boga. Sve ono što je Isus učinio dok je bio na Zemlji je upravo ono što bi i Bog Otac učinio.Dakle, upoznavati Isusa ujedno znači povećavati svoju spoznaju o Bogu.
Sam Isus nikad nije za sebe tvrdio da je Bog nego da je 'sin božiji'.
Evo trudio sam se da ti ne "nabijam" citate.
Mada, bez citata iz Biblije rasprava gubi smisao.

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2010, 22:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

mary juana je napisao:
spavac je napisao:

Na ovo pitanje sam već odgovorio bezbroj puta. Isus je sa svojim Ocem proveo nebrojene godine stvarajući i radujući se s njim i normalno je da je vjerni Sin postao poput Oca i to je još jedan razlog koji Isusa čini ključem živonto važnog spoznavanja Boga. Sve ono što je Isus učinio dok je bio na Zemlji je upravo ono što bi i Bog Otac učinio.Dakle, upoznavati Isusa ujedno znači povećavati svoju spoznaju o Bogu.

Na koji način je Isus rekao da je božiji sin ?
Priče je da Adema zovemo "božijim sinom " jer ga je stvorio i bez majke i oca. I ako ćemo tako gledati svi smo mi božija djeca, sviju nas je Allah stvorio. Tako je Isus i mislio .

Ja po sebi NE MOGU NIŠTA, to je sve volja "Oca" - "stvoritelja" koji me posla

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2010, 22:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

@ahmed
Gdje sam ja pominjao Isusovu majku?
Šta vi muslimani smatrate nas hrišćane ne interesuje, interesuje nas šta Biblija kaže!

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2010, 22:59 
staromodan
Korisnikov avatar

mary juana je napisao:
spavac je napisao:

prvo pitanje je teolosko... :cat:

vec ti je Ahmed skrenuo paznju da sa monoteisticke tacke odlazis u politeizam..a JS tvrde da su monoteisti..pripazi malo.. :wink:

mnogo mi se dopada ova tvoja izjava koju sam boldovao i podvukao..razmisli malo o tome, i sjeti se stihova koje sam ti dao vezano za Hristovu prirodu.. :wink:

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2010, 23:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
prvo pitanje je teolosko.

Ako je teološko zašto ga ne razmotrimo pomoću biblijskih stavaka?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 583 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]